Royal Canin για στειρωμένα ή Pro Plan after care;

Εγω παντως που κοιτουσα τωρα μια για στειρωμενα της proplan ειχε 6% λιγοτερες πρωτεϊνες και 2% περισσοτερο λιπος.
Α σορυ εγω τη συγκρινα με τη royal sterilized οχι τη young male.
Προ πλαν πρωτεινες: 41% vs Ρουαλ στεριλιζντ:37%
Λιπος εχουν ιδιο:12%

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι Ελενα,ΔΕΝ ειναι το ιδιο η royal και η proplan.
Καλυτερη ειναι η orijen απο αποψη πρωτεϊνων αλλα δεν κανει κατα τη γνωμη μου για ολες τις γατες.Επισης δεν εχει κωδικους για παθησεις,που ειναι πολυ σημαντικο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ αγοράζω την proplan 3κιλά 22,5?

τινα πω... εγω με proplan ειμαι ευχαριστημένη. ο κτηνίατρος όμως μου συστησε hills
Εχω διαβασει οτι σε πολλα γατακια δεν αρεσε και καποια καναν μαλακα κακακια...Δεν θα την αγοραζα εγω δεν ξερω..:hmm:
Ο καθε γιατρος προτεινει αυτο που τον συμφερει τελικα

Η Orijen ειναι η καλυτερη και δεν εχει καμια σχεση με τη Ρουαλ!
Το ποια τροφή είναι καλύτερη, δεν είναι απόλυτο, αλλά σχετικό. Έχει να κάνει με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε γατιού, με τον οργανισμό του κ.λπ. Ειδικά για αυτές τις δύο που αναφέρεις, την Orijen και τη Royal Canin, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης, γιατί πρόκειται για τροφές που έχουν κατασκευαστεί με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.
Για τις ολιστικές τροφές τύπου Orijen δεν ξέρω πολλά πράγματα, με τρομάζει το πολύ λίπος που περιέχουν και δεν τις έχω δοκιμάσει ποτέ. Γενικά όμως, για να κρίνεις μια τροφή θα πρέπει να δεις τα αποτελέσματά της στην υγεία του γατιού: πόσο καλά τη δέχεται το πεπτικό του, πώς είναι το κέφι του και το τρίχωμά του, πώς είναι το βάρος του, πώς είναι οι τιμές του στις ιατρικές εξετάσεις κ.λπ.

δινε τους και τις 2 εναλλαξ παιδι μου, τι σκας...να μη βαριουνται κιολας..:D

δινε τους και τις 2 εναλλαξ παιδι μου, τι σκας...να μη βαριουνται κιολας..:D
:lol::lol::lol::lol:
Ειδες πως αγχωθηκα?:/: Στειρωθηκε και το μικιο και δεν ξερω ιντα να κανω!

Το ποια τροφή είναι καλύτερη, δεν είναι απόλυτο, αλλά σχετικό

ακριβως. και τελικα δεν υπαρχει τελεια τροφη..ολες εχουν υπερ κ κατα..η χιλλς μπορει να κανει διαρροια, την προ πλαν αλλοι τη θεωρουν κακης ποιοτητας, η ρογιαλ εχει καλαμποκι, η ακανα κ οριτζεν εχουν πολυ λιπος...τι να κανουμε...;);)δεν υπαρχει τελειο προιον..

Για τις ολιστικές τροφές τύπου Orijen δεν ξέρω πολλά πράγματα, με τρομάζει το πολύ λίπος που περιέχουν

και εμενα αυτο ειναι το μονο που με προβληματιζει..:hmm:

Οχι Ελενα,ΔΕΝ ειναι το ιδιο η royal και η proplan.
Καλυτερη ειναι η orijen απο αποψη πρωτεϊνων αλλα δεν κανει κατα τη γνωμη μου για ολες τις γατες.Επισης δεν εχει κωδικους για παθησεις,που ειναι πολυ σημαντικο.
Αυτο που με ανησυχησε Δωρα ειναι αυτο που βρηκα εδω https://www.boxerforum.gr/index.php?showtopic=264 Ειναι για σκυλους βεβαια αλλα οι εταιριες ειναι ιδιες.Και μερικες τροφες της Royal ειναι στο ιδιο επιπεδο με τις Pro Plan..:/:

:lol::lol::lol::lol:
Ειδες πως αγχωθηκα?:/: Στειρωθηκε και το μικιο και δεν ξερω ιντα να κανω!

παντως εχω ακουσει οτι μεχρι 10-12 μηνων ειναι καλο τα γατακια να τρωνε κιττεν, κι ας εχουν στειρωθει..απλα πληροφοριακα το λεω.

επισης εκτος απο προ πλαν κ ρογιαλ, υπαρχουν και αλλες 2 τροφες. η μπριτ και η Cimiaq αν τη γραφω καλα. ειχα ρωτησει τον ειδικο, το νικο χ κ μου ειχε πει ειναι καλες αν θυμαμαι καλα...
σε μπερδεψα περισσοτερο ?:P:lol:

Οποιος γιατρο παντως εχω ρωτησει ειναι κατηγορηματικος οτι οσο πιο νωρις ξεκινησουν τροφη για στειρωμενα αφου γινει η επεμβαση,τοσο λιγοτερες πιθανοτητες εχουν για ουρολιθιασεις.
Ελενα ανακλησεις εχουν γινει σε πολλες εταιριες,και ποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρη.Και η orijen εκανε ανακληση γατοτροφων,αυτο δεν την κανει χειροτερη τροφη για μενα.

παντως εχω ακουσει οτι μεχρι 10-12 μηνων ειναι καλο τα γατακια να τρωνε κιττεν, κι ας εχουν στειρωθει..απλα πληροφοριακα το λεω.

επισης εκτος απο προ πλαν κ ρογιαλ, υπαρχουν και αλλες 2 τροφες. η μπριτ και η Cimiaq αν τη γραφω καλα. ειχα ρωτησει τον ειδικο, το νικο χ κ μου ειχε πει ειναι καλες αν θυμαμαι καλα...
σε μπερδεψα περισσοτερο ?:P:lol:
Οχι αλλες τροφεεες!!!Τα χω παιξει!Η ιδια εταιρια βγαζει 2-3 για στειρωμενα ετσι για να γουσταρουμε μια για θηλυκα μια για αρσενικα μια και για τα 2!Ελεος!Μας εχουν μπερδεψει πια! Με τα δεδομενα τους θα πρεπει να δινω στη Σελινα Royal Young Female και στον Σηφη Royal Young Male ξεχωριστα,αλλα υπαρχει και αλλη τροφη που κυκλοφορει στα πετ σοπ Royal Sterilized 37 που κανει και για τα 2! Πες μου τωρα εγω ηντα να καμω?:mad:

Οποιος γιατρο παντως εχω ρωτησει ειναι κατηγορηματικος οτι οσο πιο νωρις ξεκινησουν τροφη για στειρωμενα αφου γινει η επεμβαση,τοσο λιγοτερες πιθανοτητες εχουν για ουρολιθιασεις.
Ελενα ανακλησεις εχουν γινει σε πολλες εταιριες,και ποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρη.Και η orijen εκανε ανακληση γατοτροφων,αυτο δεν την κανει χειροτερη τροφη για μενα.
Μα αυτο δε σημαινει οτι ειχαν κανει κατι λαθος?Οτι δε μελετησανε καλα τα συστατικα που ειχαν βαλει μεσα?Γιατι να μη φοβαμαι οτι θα ξαναγινει?:cry:
Μαλλον θα καταλληξω να μαγειρευω για τα γατια μου μου φαινεται!:/:

τι να σου πω...εγω με 2 που εχω μιλησει, μου ειπαν να τους δινω κιττεν μεχρι 10-12 μηνων για να παρουν ολες τις βιταμινες..ισως επειδη εχω κοριτσια κ δεν ειναι τοσο ευπαθη στην ουρολιθιαση ? δεν ξερω..

τι να σου πω...εγω με 2 που εχω μιλησει, μου ειπαν να τους δινω κιττεν μεχρι 10-12 μηνων για να παρουν ολες τις βιταμινες..ισως επειδη εχω κοριτσια κ δεν ειναι τοσο ευπαθη στην ουρολιθιαση ? δεν ξερω..
:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:
Βαρεθηκα ομως να δινω 2 διαφορετικες τροφες και να τα χωριζω τα καημενα!

Εγώ έχω και αρσενικό και θηλυκό. Στειρώθηκαν σε διαφορετικούς κτηνιάτρους, πάνω κάτω στην ίδια ηλικία, 6 μηνών. Και οι δύο κτηνίατροι μου είπαν ακριβώς αυτό: να αρχίσουμε την ειδική τροφή αμέσως.
Μα αυτο δε σημαινει οτι ειχαν κανει κατι λαθος?Οτι δε μελετησανε καλα τα συστατικα που ειχαν βαλει μεσα?
Συνήθως οι ανακλήσεις αφορούν λάθη στην παραγωγή συγκεκριμένων παρτίδων. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος η "συνταγή", σημαίνει ότι σε μια συγκεκριμένη παρτίδα, από τεχνικό λάθος του εργοστασίου, έγινε κάτι διαφορετικό.
Το ότι συμβαίνουν και τέτοια είναι αναπόφευκτο, από τη στιγμή που μιλάμε για μαζική παραγωγή. Και συμφωνώ μ' αυτό που έγραψε η Δώρα πιο πάνω, ότι μια ανάκληση δεν σημαίνει κάτι για την ποιότητα της τροφής (εκτός πια κι αν κάποια συγκεκριμένη εταιρεία έχει ανησυχητικά πολλά κρούσματα).

Eλενα με αυτο το σκεπτικο θα επρεπε να μη σου κανει καμια τροφη του εμποριου.
Ιωαννα μου δεν ξερω,εγω καμια διαφορα δεν ειδα ουτε στην αναπτυξη τους,ουτε στο τριχωμα,κι ας τους εδινα αμεσως μετα την επεμβαση τροφη για στειρωμενα.Η Μόιρα που τρεφοταν με growth πεχρι εναμισι ετους εμεινε 2,5 κιλα,κι ο Σειριος που την αλλαξε αμεσως μετα την επεμβαση εφτασε τα εξι.Νομιζω οτι δεν παιζει ρολο,και απλα αυξανει τις πιθανοτητες για σχηματισμο ουρολιθων.Ρωτησε και τον κτηνιατρο του φορουμ,δεν χανουμε τιποτα.;)

Eλενα με αυτο το σκεπτικο θα επρεπε να μη σου κανει καμια τροφη του εμποριου.
Ιωαννα μου δεν ξερω,εγω καμια διαφορα δεν ειδα ουτε στην αναπτυξη τους,ουτε στο τριχωμα,κι ας τους εδινα αμεσως μετα την επεμβαση τροφη για στειρωμενα.Η Μόιρα που τρεφοταν με growth πεχρι εναμισι ετους εμεινε 2,5 κιλα,κι ο Σειριος που την αλλαξε αμεσως μετα την επεμβαση εφτασε τα εξι.Νομιζω οτι δεν παιζει ρολο,και απλα αυξανει τις πιθανοτητες για σχηματισμο ουρολιθων.Ρωτησε και τον κτηνιατρο του φορουμ,δεν χανουμε τιποτα.;)
Συμφωνω.Εξαλλου οι τροφες λενε απο τη στειρωση μεχρι τα 7 τους χρονια

θα συμφωνησω απολυτα με οσα εχει γραψει η Δωρα και η Αρετα....οσο πιο νωρις ξεκιναμε την ειδικη τροφη για στειρωμενα...τοσο το καλυτερο....
και εγω εχω ενα θυληκο και ενα αρσενικο.....και ομως,οι αναγκες τους ειναι διαφορετικες οντως....για αυτο και εχουν αλλη τροφη για αρσενικα και αλλη για θυληκα...στην αρχη που τους ειχα ξεχωριστα μπωλακια...δεν μπορουσα να τα καταφερω να πηγαινουν το καθενα στο μπωλ που εγω ειχα καθορισει δικο του....κατεληξα να τους βαζω ανακατεμενες και τις 2 τροφες...μεχρι που ειδα καποια στιγμη.....οτι ο μπουκακος πηγαινε μονο σε ενα μπωλακι,το αντιθετο απο αυτο που ειχα καθορισει εγω να ειναι δικο του...και η πουπυ πηγγαινε στο αλλο...επελεξαν δηλαδη μονα τους....οποτε και εγω τωρα τους βαζω στο καθενα την τροφουλα του και ειμαστε μια χαρα...η πλακα ειναι οτι και να τελειωσει η τροφη του μπουκακου,ποτε δεν παει στο μπωλακι της πουπυς....ακομα και να ειναι γεματο!!!!!!!!!...δεν μπορω να πω το ιδιο και για την πουπυ....που και που,την κανει την κουτσουκελα της...αλλα ειναι που και που...:):)

να ξερεις οτι αυτο που ειναι διαφορετικο στις τροφες για στειρωμενα,δεν ειναι τοσο το λιπος και οι πρωτεινες,οσο η υπαρξη μεταλλων κυριως μαγνησιου....αυτα ειναι που προκαλουν την ουρολιθιαση...

θα συμφωνησω απολυτα με οσα εχει γραψει η Δωρα και η Αρετα....οσο πιο νωρις ξεκιναμε την ειδικη τροφη για στειρωμενα...τοσο το καλυτερο....
και εγω εχω ενα θυληκο και ενα αρσενικο.....και ομως,οι αναγκες τους ειναι διαφορετικες οντως....για αυτο και εχουν αλλη τροφη για αρσενικα και αλλη για θυληκα...στην αρχη που τους ειχα ξεχωριστα μπωλακια...δεν μπορουσα να τα καταφερω να πηγαινουν το καθενα στο μπωλ που εγω ειχα καθορισει δικο του....κατεληξα να τους βαζω ανακατεμενες και τις 2 τροφες...μεχρι που ειδα καποια στιγμη.....οτι ο μπουκακος πηγαινε μονο σε ενα μπωλακι,το αντιθετο απο αυτο που ειχα καθορισει εγω να ειναι δικο του...και η πουπυ πηγγαινε στο αλλο...επελεξαν δηλαδη μονα τους....οποτε και εγω τωρα τους βαζω στο καθενα την τροφουλα του και ειμαστε μια χαρα...η πλακα ειναι οτι και να τελειωσει η τροφη του μπουκακου,ποτε δεν παει στο μπωλακι της πουπυς....ακομα και να ειναι γεματο!!!!!!!!!...δεν μπορω να πω το ιδιο και για την πουπυ....που και που,την κανει την κουτσουκελα της...αλλα ειναι που και που...:):)

να ξερεις οτι αυτο που ειναι διαφορετικο στις τροφες για στειρωμενα,δεν ειναι τοσο το λιπος και οι πρωτεινες,οσο η υπαρξη μεταλλων κυριως μαγνησιου....αυτα ειναι που προκαλουν την ουρολιθιαση...
Εσυ δεν εχεις γατακια αλλα αγγελακια!:inlove: Σιγα μην καθορισουν ποτε δικο τους μπολ τα δικα μου!Εμεις ειμαστε εμεις οι βλαχοι οπως λαχει!:lol::lol::lol:

Εσυ δεν εχεις γατακια αλλα αγγελακια!:inlove: Σιγα μην καθορισουν ποτε δικο τους μπολ τα δικα μου!Εμεις ειμαστε εμεις οι βλαχοι οπως λαχει!:lol::lol::lol:

οχι αγαπη μου...και εμενα....βλαχακια ειναι...:lol::lol::lol:...απλα καποια στιγμη,εδειξαν την προτιμηση τους μονα τους για τα μπωλακια....:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back