Πρώτη εντύπωση και αντιδράσεις της γάτας.
Καταρχήν να πω ότι αγόρασα τις συγκεκριμένες κροκέτες κατά λάθος. Είμαι αρχάρια γατομαμά και έτσι δεν ήξερα ότι υπάρχει αντίστοιχο προϊόν αυτής της εταιρείας (babycat 34) για γατάκια ηλικίας κάτω των 4 μηνών. Όταν πήγα στο pet shop και ζήτησα κροκέτες για γατάκι που απογαλακτίζεται μου έδωσαν αυτές και τις πήρα. Η συσκευασία του προϊόντος δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Μια σακούλα πλαστικοποιημένου αλουμινίου που οπωσδήποτε χρειάζεται ψαλίδι για να ανοίξει και επειδή δεν διαθέτει τίποτα για το κλείσιμο χρειάζεται και λαστιχάκι .Από αισθητικής άποψης εμένα μου θύμισε φαρμακευτικό προϊόν. Η μυρωδιά του προϊόντος για τα ανθρώπινα δεδομένα είναι αρκετά καλή. Θυμίζει ας πούμε γαριδάκια με πιο έντονη μυρωδιά. Ο Μολυβίξ μας την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το προϊόν δεν έδειξε ενδιαφέρον. Αυτό βέβαια δεν είναι ενδεικτικό γιατί μέχρι τώρα τρεφόταν αποκλειστικά με γάλα και για να δοκιμάσει κάτι καινούριο πρέπει οπωσδήποτε να τον μπουκώσουμε. Την πρώτη φορά πάντως κατάπιε μια κροκέτα αμάσητη. Την δεύτερη φορά δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Μουλιάσαμε τις κροκέτες στο γάλα και αφού το έγλειψε έφαγε και αρκετές κροκέτες. Τώρα πια που τον έχω ταΐσει κάποιες κροκέτες άλλης εταιρείας (proplan kitten) παρατήρησα ότι αυτές της Royal Canin είναι πολύ πιο ευκολομάσητες. Στην συσκευασία αναφέρεται ότι έχουν ειδικό σχήμα και σύσταση που προστατεύει από την τερηδόνα τα μόνιμα δοντάκια της γάτας που σε αυτήν την ηλικία θα έχουν βγει. Αναγράφεται επίσης ότι λόγω κάποιων συστατικών που περιέχει όπως το ιχθυέλαιο και ο πολτός τεύτλων είναι ιδιαίτερα ασφαλή για το γαστρεντερικό σύστημα του ζώου.
Συστατικά και διατροφική ανάλυση
[table 0 3 1]2^= Συστατικά
Υδρολυμένο κρέας πουλερικών, ρύζι, λίπος πουλερικών, γλουτένη καλαμποκιού, καλαμπόκι, αφυδατωμένη πρωτεΐνη πουλερικών ( LIP low indigesible protein: επιλεγμένη πρωτεΐνη για την πολύ υψηλή της αφομοίωση), συκώτι πουλερικών, αλευρι καλαμποκιού, φυτικά έλαια, φυτικές ίνες, πολτός τεύτλων, μέταλλα, ιχθυέλαιο, μαγιά, σκόνη αυγού, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, ιχνοστοιχεία (συμπεριλαμβανομένων και ιχνοστοιχείων σε χηλική μορφή), L- λυσίνη, εκχύλισμα μαγιάς (πηγή ολιγοσακχαρίτων μαννάνης, DL-μεθειονίνη, ταυρίνη, βιταμίνες, εκχύλισμα καλέντουλας (πλούσιο σε λουτεϊνη/ξανθοφύλλη)
2^=Περιεκτικότητα
Πρωτείνες | 34%
Λιπαρά | 20%
Τέφρα | 6,9%
Κυτταρίνη | 3,8%
Διαιτητικές ίνες | 7%
2^= Βιταμίνες και μέταλλα
Ασβέστιο | 1,1%
Μαγνήσιο | 0,08%
Βιταμίνη Α | 22.000 UI/Kg
Βιταμίνη D3 | 1500 UI/Kg
Βιταμίνη E | 600 mg/Kg
Βιταμίνη C | 300 mg/Kg
Ταυρίνη | 2,1 gr/Kg
Χαλκός | 22mg/Kg
Μαγγάνιο | 62mg/Kg
Ψευδάργυρος | 210mg/Kg
[/table]
Είναι θρεπτικό για το γατάκι μου;
Σαν σύσταση μοιάζει αρκετά με την αντίστοιχη της Purina ProPlan. Ωστόσο η παρούσα, διαθέτει λιγότερες πρωτείνες, αλλά εντός των ορίων που πρέπει να παίρνει ένα μικρό γατάκι (βασικά, είναι σχεδόν το κατώτατο όριο) και τονίζει οτι οι πρωτείνες που περιέχει είναι ειδικά επιλεγμένες για καλύτερη αφομοίωση, κάτι που δεν ισχύει για την ProPlan. Απο λιπαρά είναι μια χαρά, το ίδιο σχεδόν με την αντίστοιχη ProPlan. Διαθέτει περισσότερη ταυρίνη, η οποία είναι απαραίτητη για κάθε γάτα, καθώς και περισσότερα ιχνοστοιχεία. Τα συστατικά του τα οποία υπάρχουν σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα (δηλαδή αυτά που αναφέρονται πρώτα), είναι αρκετά αγνά σε σύγκριση με φθηνότερες ξηρές τροφές. Όπως οι περισσότερες, αν όχι όλες, ξηρές τροφές περιέχει και καλαμπόκι και άλευρα καλαμποκιού τα οποία προστίθενται κυρίως για όγκο χωρίς να είναι απαραίτητα. Σε γενικές γραμμές αφήνει ελαφρώς καλύτερη εντύπωση απο την αντίστοιχη ProPlan, αν και έχει και αυτή τα μειονεκτήματα κάθε ξηράς τροφής.
(η παραπάνω παράγραφος προστέθηκε απο Michelle)
Κόστος
Την συσκευασία των 400 gr την αγόρασα από pet shop 3,50 ? και θεωρώ ότι είναι αρκετά ακριβή τροφή παρά το γεγονός ότι είναι μιας εταιρείας που θεωρείται καλή.
Παρακάτω παραθέτω μια φωτογραφία της συσκευασίας και μια του προϊόντος
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)