Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καταρχήν να πω ότι αγόρασα τις συγκεκριμένες κροκέτες κατά λάθος. Είμαι αρχάρια γατομαμά και έτσι δεν ήξερα ότι υπάρχει αντίστοιχο προϊόν αυτής της εταιρείας (babycat 34) για γατάκια ηλικίας κάτω των 4 μηνών. Όταν πήγα στο pet shop και ζήτησα κροκέτες για γατάκι που απογαλακτίζεται μου έδωσαν αυτές και τις πήρα. Η συσκευασία του προϊόντος δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Μια σακούλα πλαστικοποιημένου αλουμινίου που οπωσδήποτε χρειάζεται ψαλίδι για να ανοίξει και επειδή δεν διαθέτει τίποτα για το κλείσιμο χρειάζεται και λαστιχάκι .Από αισθητικής άποψης εμένα μου θύμισε φαρμακευτικό προϊόν. Η μυρωδιά του προϊόντος για τα ανθρώπινα δεδομένα είναι αρκετά καλή. Θυμίζει ας πούμε γαριδάκια με πιο έντονη μυρωδιά. Ο Μολυβίξ μας την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το προϊόν δεν έδειξε ενδιαφέρον. Αυτό βέβαια δεν είναι ενδεικτικό γιατί μέχρι τώρα τρεφόταν αποκλειστικά με γάλα και για να δοκιμάσει κάτι καινούριο πρέπει οπωσδήποτε να τον μπουκώσουμε. Την πρώτη φορά πάντως κατάπιε μια κροκέτα αμάσητη. Την δεύτερη φορά δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Μουλιάσαμε τις κροκέτες στο γάλα και αφού το έγλειψε έφαγε και αρκετές κροκέτες. Τώρα πια που τον έχω ταΐσει κάποιες κροκέτες άλλης εταιρείας (proplan kitten) παρατήρησα ότι αυτές της Royal Canin είναι πολύ πιο ευκολομάσητες. Στην συσκευασία αναφέρεται ότι έχουν ειδικό σχήμα και σύσταση που προστατεύει από την τερηδόνα τα μόνιμα δοντάκια της γάτας που σε αυτήν την ηλικία θα έχουν βγει. Αναγράφεται επίσης ότι λόγω κάποιων συστατικών που περιέχει όπως το ιχθυέλαιο και ο πολτός τεύτλων είναι ιδιαίτερα ασφαλή για το γαστρεντερικό σύστημα του ζώου.
Συστατικά και διατροφική ανάλυση
[table 0 3 1]2^= Συστατικά
Υδρολυμένο κρέας πουλερικών, ρύζι, λίπος πουλερικών, γλουτένη καλαμποκιού, καλαμπόκι, αφυδατωμένη πρωτεΐνη πουλερικών ( LIP low indigesible protein: επιλεγμένη πρωτεΐνη για την πολύ υψηλή της αφομοίωση), συκώτι πουλερικών, αλευρι καλαμποκιού, φυτικά έλαια, φυτικές ίνες, πολτός τεύτλων, μέταλλα, ιχθυέλαιο, μαγιά, σκόνη αυγού, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, ιχνοστοιχεία (συμπεριλαμβανομένων και ιχνοστοιχείων σε χηλική μορφή), L- λυσίνη, εκχύλισμα μαγιάς (πηγή ολιγοσακχαρίτων μαννάνης, DL-μεθειονίνη, ταυρίνη, βιταμίνες, εκχύλισμα καλέντουλας (πλούσιο σε λουτεϊνη/ξανθοφύλλη)
2^=Περιεκτικότητα
Πρωτείνες | 34%
Λιπαρά | 20%
Τέφρα | 6,9%
Κυτταρίνη | 3,8%
Διαιτητικές ίνες | 7%
2^= Βιταμίνες και μέταλλα
Ασβέστιο | 1,1%
Μαγνήσιο | 0,08%
Βιταμίνη Α | 22.000 UI/Kg
Βιταμίνη D3 | 1500 UI/Kg
Βιταμίνη E | 600 mg/Kg
Βιταμίνη C | 300 mg/Kg
Ταυρίνη | 2,1 gr/Kg
Χαλκός | 22mg/Kg
Μαγγάνιο | 62mg/Kg
Ψευδάργυρος | 210mg/Kg
[/table]
Είναι θρεπτικό για το γατάκι μου;
Σαν σύσταση μοιάζει αρκετά με την αντίστοιχη της Purina ProPlan. Ωστόσο η παρούσα, διαθέτει λιγότερες πρωτείνες, αλλά εντός των ορίων που πρέπει να παίρνει ένα μικρό γατάκι (βασικά, είναι σχεδόν το κατώτατο όριο) και τονίζει οτι οι πρωτείνες που περιέχει είναι ειδικά επιλεγμένες για καλύτερη αφομοίωση, κάτι που δεν ισχύει για την ProPlan. Απο λιπαρά είναι μια χαρά, το ίδιο σχεδόν με την αντίστοιχη ProPlan. Διαθέτει περισσότερη ταυρίνη, η οποία είναι απαραίτητη για κάθε γάτα, καθώς και περισσότερα ιχνοστοιχεία. Τα συστατικά του τα οποία υπάρχουν σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα (δηλαδή αυτά που αναφέρονται πρώτα), είναι αρκετά αγνά σε σύγκριση με φθηνότερες ξηρές τροφές. Όπως οι περισσότερες, αν όχι όλες, ξηρές τροφές περιέχει και καλαμπόκι και άλευρα καλαμποκιού τα οποία προστίθενται κυρίως για όγκο χωρίς να είναι απαραίτητα. Σε γενικές γραμμές αφήνει ελαφρώς καλύτερη εντύπωση απο την αντίστοιχη ProPlan, αν και έχει και αυτή τα μειονεκτήματα κάθε ξηράς τροφής.
Κόστος
Την συσκευασία των 400 gr την αγόρασα από pet shop 3,50 ? και θεωρώ ότι είναι αρκετά ακριβή τροφή παρά το γεγονός ότι είναι μιας εταιρείας που θεωρείται καλή.
Παρακάτω παραθέτω μια φωτογραφία της συσκευασίας και μια του προϊόντος
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Tώρα χρησιμοποιώ μια της ίδιας εταιρίας που είναι πιο light και είναι ειδική για γάτες που μένουν μέσα σε σπίτι.
Eίμαι εξίσου ευχαριστημένη και με τις 2 αυτές τροφές. H Σούμη την καταβροχθίζει και δεν έχω σκοπό να την αλλάξω.
Yπάρχει και μια που είναι ειδική για μικρά γατάκια που μόλις έχουν απογαλακτιστεί και είναι πολύ μαλακιά για να μπορούν να τη μασήσουν με τα μικρά τους δοντάκια. Aυτή είναι η Baby cat και αυτή μου είχε συστήσει στην αρχή το petshop, όταν είχα αγοράσει όλες τις αντίστοιχες του super market και η Σούμη ούτε που τις πλησίαζε. Aλλά την Babycat την έφαγε χωρίς πρόβλημα.
Eίμαι πολύ ευχαριστημένη από την Royal Canin, αλλά είμαι και από τους τυχερούς και έχω γνωστό που μου τις προμηθεύει πιο φτηνά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος

Lady
Δραστήριο μέλος
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω 2 τέτοια σακουλάκια που δε ξέρω τί να τα κάνω.Τα θέλει κανείς?
Ειμαστε μακρια διστυχως.Δε παιζει καμια αλανιαρα γατα να τι ταιζεις με αυτες.
Ελλουνιτα πιο φτηνα την εχαιτε σαλονικα εσεις εγω λαμια και αθηνα 3,7 τη βρισκω σινεχεια.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
xtina
Νεοφερμένο μέλος

Σήμερα που δοκίμασαν την Canin ενθουσιάστηκαν. Πρέπει να είναι αρκετά καλή, οπότε αξίζει τα λεφτά της ασυζητητί. Μέχρι να κλείσουν χρόνο δεν πρέπει να τσιγκουνευόμαστε, τα γατιά διαμορφώνονται στην ανάπτυξή τους!
Μάλλον θα καταλήξω σε αυτή.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αν τις σύγκρινες με τη Hill's ή τη Eukanuba είναι ελάχιστα ακριβότερή τους.
Ωστόσο η ποιότητα της Royal Canin είναι σαφώς ανώτερή τους, και άρα - κατά τη γνώμη μου - αξίζει η διαφορά!
Το ένα γατί μου, που είναι εξαιρετικά δύσκολο στο φαγητό και ιδίως στην κροκέτα, σήμερα που του έβαλα νωπή Hill's για kittens (κοτόπουλο) και Royal Canin Kittens, έφυγε απ'τη νωπή (για την οποία έκανε τα πάντα κάποτε και αρνιόταν να φάει οτιδήποτε άλλο) και πήγε στην κροκέτα!! Το έλεγα στον φίλο μου και δεν το πίστευε ούτε αυτός...
Τώρα θα μου πεις, γούστα είναι αυτά, διαφέρουν από γάτα σε γάτα.
Πιστεύω όμως πως αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ακόμη και σε σχέση με τη Leonardo, είναι πολύ πιο "στοχευμένη" τροφή. Έχει συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξη μιας γάτας. Και επίσης είναι η μόνη εταιρία με τόση μεγάλη ποικιλία και κατηγορίες στις τροφές, έχει ακόμη και για συγκεκριμένες παθήσεις... Το τελευταίο για μένα αποτελεί κριτήριο ποιότητας μιας εταιρίας όχι μόνο σε γατοτροφές, αλλά και σε άλλα πεδία της ζωής μας!
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Γιατί καλέ τι έχουν τα Hyundai?Βρε Ασπασία, βρήκες τροφή να τη συγκρίνεις τώρα! Οι Friskies είναι μη επιδεκτική σύγκρισης με τη Royal Canin. Συγκρίνεται το hyundai με τη ferrari??? (ίσως είμαι υπερβολική αλλά πρέπει κάπως να το παρομοιάσω!)
Εγώ Hyundai έχω!!!
Πέρα από την πλάκα η σύγκριση έγινε εσκεμένα. Friskies Junior έπαιρνα για μια έγκυο γατούλα που τάιζα και εν συνεχεία το γατάκι της. Δεν είναι ότι είναι κακή τροφή και κάποιος ο οποίος δεν διαθέτει πολλά χρήματα για παράδειγμα κάποιος φοιτητής μπορεί να την προτιμήσει. Εκτός από τις Babycat και εν συνεχεία τις Kitten της Royal Canin δεν έχω δοκιμάσει άλλες κροκέτες όπότε είναι το μόνο μέτρο σύγκρισης που έχω
Desdemona
Διάσημο μέλος

zorica
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κιου
Νεοφερμένο μέλος
Είναι το πρώτο μου σχόλιο στο mycat και χαίρομαι αφάνταστα που βρίσκω θέμα για την Royal Canin. Την συγκεκριμένη εταιρία μου την σύστησε και εμένα η κτηνίατρός μας και άρχισα να την δίνω στην μικρή μου από τον πρώτο μήνα που είμαστε μαζί και 2 μήνα της συνολικής ζωής της στην kitten εκδοχή της. Αξίζει να σας πω ότι η Sesame (η μικρή πριγκιποπούλα μου!) δεν τρώει τιποτα άλλο εκτός από την συγκεκριμένη τροφή και εννοώ ΤΙΠΟΤΑ άλλο.Είναι σαν (?) εθισμένη!Ούτε μαγειρευτά ούτε άλλη εταιρία (η Hills είναι ίσως η μόνη εναλακτική). Η Sesame είναι πλέον 8 μηνών και για κάποιον περίεργο λόγο εδώ και 4 μήνες έχει κάνει κοιλία!Η άσκησή της δεν είναι ούτε λιγότερη ούτε περισσότερη από κάθε άλλη γάτα σε σπίτι και οι υποψίες μας (κτηνιάτρου και δικές μου)έχουν αρχίσει να στρέφονται προς την τροφή. Υπάρχει κανείς που να την χρησιμοποιεί συστηματικά και να έχει κάποιο πρόβλημα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Δίνω στα γατιά μου σταθερά Royal Canin (τη light όμως) και δεν έχουμε πρόβλημα. Εξακολουθείς να της δίνεις την kitten; Και πόσο βάρος έχει πάρει;
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλώς μας ήρθες!Είναι το πρώτο μου σχόλιο στο mycat και χαίρομαι αφάνταστα που βρίσκω θέμα για την Royal Canin. Την συγκεκριμένη εταιρία μου την σύστησε και εμένα η κτηνίατρός μας και άρχισα να την δίνω στην μικρή μου από τον πρώτο μήνα που είμαστε μαζί και 2 μήνα της συνολικής ζωής της στην kitten εκδοχή της. Αξίζει να σας πω ότι η Sesame (η μικρή πριγκιποπούλα μου!) δεν τρώει τιποτα άλλο εκτός από την συγκεκριμένη τροφή και εννοώ ΤΙΠΟΤΑ άλλο.Είναι σαν (?) εθισμένη!Ούτε μαγειρευτά ούτε άλλη εταιρία (η Hills είναι ίσως η μόνη εναλακτική). Η Sesame είναι πλέον 8 μηνών και για κάποιον περίεργο λόγο εδώ και 4 μήνες έχει κάνει κοιλία!Η άσκησή της δεν είναι ούτε λιγότερη ούτε περισσότερη από κάθε άλλη γάτα σε σπίτι και οι υποψίες μας (κτηνιάτρου και δικές μου)έχουν αρχίσει να στρέφονται προς την τροφή. Υπάρχει κανείς που να την χρησιμοποιεί συστηματικά και να έχει κάποιο πρόβλημα?![]()
Αν η πριγκήπισσά σου είναι 8 μηνών κι εσύ της δίνεις Kitten τροφή,λογικό είναι να έχει κάνει κοιλίτσα.Δοκίμασε μια light τροφή,ή τροφή για ενήλικα,και σε συνδυασμό με λίγο περισσότερο παιχνίδι θα χάσει βάρος.

Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δίνω και εγώ την ίδια κροκέτα. Η γατούλα μου, που είναι ενάμιση μηνών, μόλις ακούει τον ήχο της σακούλας τρέχει σαν τρελή.
Από το pet shop, μου έδωσαν αυτήν από 4 μηνών. Μήπως πρέπει να πάρω, αυτήν για μικρότερα;

katerina10
Περιβόητο μέλος
Κιου
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool