Royal Canin Kitten 34

• Thread starter Thread starter moukelis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καλώς σας βρήκα!Απαντώντας σε moukelis και ruko μαζί να σας πω ότι το βάρος της είναι κανονικό έως και αδύνατη την λές. Δεν έχει αύξηση βάρους αλλά μπυροκοιλιά!Είναι σαν να έχει γεννήσει πρόσφατα δηλαδή και να κρέμεται η κοιλίτσα που ξεφούσκωσε!Νόμιζα ότι η kitten είναι για έως 1 έτους γατούλια, δέν είναι??Την τρώει από 2 μηνών και δεν σκεφτόμουν να την αλλάξω κατηγορία μέχρι να φτάσουμε τον χρόνο...κακώς?Τί να κάνω για να την ξεκολλήσω λίγο από την τροφή?Δεν έχω ούτε μία λιχουδιά να εκμεταλευτώ σαν επιβράβευση ας πούμε...Η άσκηση της για τα πρακτικά δεν είναι κακή...τρέχει σαν υγιές γατάκι όλη μέρα πάνω κάτω και εδώ και ένα μήνα έχουμε αρχίσει και τις προσπάθειες για να περπατάμε με λουράκι και να αρχίσουμε μεγάλους περιπάτους..τι άλλο πρέπει να κάνω?
Καλημέρα!
Μπορεί να είναι μικρόσωμη γατούλα,γι'αυτό να έχει κάνει κοιλίτσα.Ρώτησε και το γιατρό σου πάντως.Δεν ξέρω γιατί έχει κάνει κοιλίτσα...Μήπως τρώει παραπάνω από το κανονικό;Πάνω στη συσκευασία γράφει την ποσότητα που πρέπει να τρώει ανάλογα με το βάρος και την ηλικία.
Μπορείς να της αλλάξεις τις baby με κροκέτες της ίδιας εταιρίας,Light.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα!
Μπορεί να είναι μικρόσωμη γατούλα,γι'αυτό να έχει κάνει κοιλίτσα.Ρώτησε και το γιατρό σου πάντως.Δεν ξέρω γιατί έχει κάνει κοιλίτσα...Μήπως τρώει παραπάνω από το κανονικό;Πάνω στη συσκευασία γράφει την ποσότητα που πρέπει να τρώει ανάλογα με το βάρος και την ηλικία.
Μπορείς να της αλλάξεις τις baby με κροκέτες της ίδιας εταιρίας,Light.;)
Σε ποσότητες δεν τρώει ούτε πολύ ούτε λίγο...έχω την τάση να την υπολογίζω ακόμα για μικρούλη...της έχω το μπόλ γεμάτο και το ανανεώνω ανά 3 ημέρες.Σαν ημερίσια ποσότητα δεν είναι μακρία από την ποσότήτα που αναγράφεται στην συσκευασία.Πιστέυεις ότι πρέπει να σταματίσουμε τις baby κροκέτες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περίεργο.:hmm:Η κρεμαστή κοιλιά (αν είναι "άδεια") συνήθως οφείλεται σε απότομες αυξομειώσεις τους βάρους. Δεν ξέρω τι μπορεί να την προκάλεσε στην περίπτωσή σου. Πάντως, πολλά σπιτίσια γατιά έχουν κοιλίτσα, αν σε παρηγορεί αυτό (και ο γάτος μου έχει).:P

Μπορεί να φταίει και η kitten, που είναι σούπερ θερμιδοφόρα. Γι' αυτό πολλοί τη σταματούν μετά τη στείρωση και αρχίζουν τη light ή τις ειδικές για στειρωμένα, αλλά δεν είναι λάθος να συνεχίσεις να δίνεις kitten μέχρι να συμπληρώσει τους 12 μήνες.

Τώρα η μανία που έχει με τη συγκεκριμένη τροφή είναι απόλυτα φυσιολογική. Πολλά γατιά κολλάνε με μια μάρκα και αρνούνται να φάνε τις άλλες: έχει να κάνει με τη φυσιολογία τους. Αν θέλεις να αρχίσεις να της δίνεις άλλη τροφή, μπορείς να αναμίξεις μια πολύ μικρή ποσότητα με τις κροκέτες της αυξάνοντας σταδιακά την αναλογία μέχρι να τη συνηθίσει.

Είναι το πρώτο μου σχόλιο στο mycat και χαίρομαι αφάνταστα που βρίσκω θέμα για την Royal Canin. Την συγκεκριμένη εταιρία μου την σύστησε και εμένα η κτηνίατρός μας και άρχισα να την δίνω στην μικρή μου από τον πρώτο μήνα που είμαστε μαζί και 2 μήνα της συνολικής ζωής της στην kitten εκδοχή της. Αξίζει να σας πω ότι η Sesame (η μικρή πριγκιποπούλα μου!) δεν τρώει τιποτα άλλο εκτός από την συγκεκριμένη τροφή και εννοώ ΤΙΠΟΤΑ άλλο.Είναι σαν (?) εθισμένη!Ούτε μαγειρευτά ούτε άλλη εταιρία (η Hills είναι ίσως η μόνη εναλακτική). Η Sesame είναι πλέον 8 μηνών και για κάποιον περίεργο λόγο εδώ και 4 μήνες έχει κάνει κοιλία!Η άσκησή της δεν είναι ούτε λιγότερη ούτε περισσότερη από κάθε άλλη γάτα σε σπίτι και οι υποψίες μας (κτηνιάτρου και δικές μου)έχουν αρχίσει να στρέφονται προς την τροφή. Υπάρχει κανείς που να την χρησιμοποιεί συστηματικά και να έχει κάποιο πρόβλημα?:hmm:
Κάτι άσχετο που μπορεί να είναι και σχετικό. Εμένα η γατούλα μου επειδή την έχω απο πολύ μωρό με πιπιλάει στο χέρι και όταν το κάνει εγώ της χαϊδεύω την κοιλίτσα. Από τα πολλά τα χάδια λοιπόν έχει κάνει χαλάρωσει...:D Μήπως την χαίδεύεις και έσυ εκεί, γιατί μπορεί να οφείλετε σε αυτό!

Την δοκιμάσαμε σαν πρώτη πρώτη τροφή στο νέο τους σπίτι...Έπρεπε να βρέξω λίγο τους κόκκους για να την φάνε αλλά μετά κάνανε σαν τρελά...!!Είναι η καλύτερη για να μάθει να τρώει ένα γατάκι ξηρή τροφή!!

ξετρελαμενη

αυτη εδινα και γω στην περσα,τισ αρεσε παρα πολυ.

Eγω στην Ελβιρα τη μικρουλα της εδωσα στην αρχη της hill's kitten κοτοπουλο (την βρηκα 3 εβδομαδων με 1 μηνα) και δεν ετρωγε καθολου.Την αλλαξα σε royal cannin baby cat και τρωει τον αμπακο.Σε διαστημα 3-4 μηνων πηρε 2 κιλα.Ηταν 450 γραμμαρια το αδυνατουλι.

που μπορώ να βρώ αυτήν την τροφή στην Καβάλα,
ή να μου την στείλουν;... ευχαριστώ

Περίεργο.:hmm:Η κρεμαστή κοιλιά (αν είναι "άδεια") συνήθως οφείλεται σε απότομες αυξομειώσεις τους βάρους..

Και εμένα η Σίμπα έχει μιαα κρεμαστή κοιλίτσα.

Υ.Σ. Αυτή η γατοτροφή είναι μέχρι ένα χρονών;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον θα είμαι η πρώτη που διέκοψε αυτή την κροκέτα.
Ο Quarkούλης μου είναι παμφάγο (ίσως κ κοιλιόδουλο :P) οπότε εννοείται την καταβρόχθιζε. Κ κηροζίνη να του δώσεις θα τη φάει.. Τι να πω μ'αυτό το γατί!
Όμως του δημιουργούσε φοβερή δυσκοιλιότητα κ γέμιζε το εντερό του κακάκια. :( Όταν, δε, τα έβγαζε με μεγάλη προσπάθεια (μισή ώρα περίπου στην τουαλετα να του ζουλάω την κοιλίτσα κ αυτό να σφίγγεται το κακομοιρούλη) βρομοκοπούσε το σύμπαν.
Έτσι την κόψαμε κ πλέον τρώμε την Hill's kitten κ παμε μια χαρά τουαλετίτσα!
Αν κ τσιμπημενη η τιμή για κροκετα δεν είναι απαγορευτική!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενα σχολιο ηθελα να κανω...
Το ξερετε οτι η Royal canin σε ολες τις τροφες της χρησιμοποιει το χημικο συντηριτικο BHA???:hmm:
ΕΙναι απο τα συντηριτικα που συνδεονται με καρκινους κτλ...
Μου εκανε εντυπωση και ειπα να το αναφερω.

Ενα σχολιο ηθελα να κανω...
Το ξερετε οτι η Royal canin σε ολες τις τροφες της χρησιμοποιει το χημικο συντηριτικο BHA???:hmm:
ΕΙναι απο τα συντηριτικα που συνδεονται με καρκινους κτλ...
Μου εκανε εντυπωση και ειπα να το αναφερω.

Μπράβο που μας ενημερώνεις.. όμως θα έπρεπε να το κάνεις σωστά..
Διάβασε κι εσύ αυτό:

Response from Royal Canin to query about their use of artificial antioxidants/preservatives:-
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]'There are two categories of antioxidants: [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Synthesized antioxidants: BHA (Butyl-Hydroxy-Anisole), ethoxyquine, gallates, BHT (Butyl-Hydroxy-Toluene) [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Natural antioxidants: other tocopherols: extracted from vegetable oils, [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]alpha-tocopherol: precursor of vitamin E, ascorbic acid: precursor of vitamin C [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Natural antioxidants are often preferred by consumers, but one must know that they are less stable, consequently their efficiency is not so good (higher quantities must be used). Producing diets that have a short shelf life would not be considered practical by consumers. [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]They are largely more expensive: the cost of the products would reflect this price. [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Choosing the right antioxidant and its level of incorporation depends on several factors: ingredients to protect, shelf life guarantee, using conditions, stability, cost etc. [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Royal Canin has chosen to associate two different antioxidants plus another substance working in synergy, that enhances their efficiency and allows a decrease in the doses of incorporation. These products are:- [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]BHA, propyl-gallate and potassium sorbate. We do not use BHT or Ethoxquin - by using Propl-gallate and potassium sorbate their Synergistic action reduces the amount of BHA that is used. By adding these it enables us to give a longer shelf life thus reducing the cost to the consumer. [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]These substances are incorporated in the fats just after their extraction, in order to prevent the oxidation process from the very beginning. This is done by our suppliers of oils and fats, according to a protocol established by Royal Canin. [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Whatever the additives are (vitamins and trace-elements included), they may have harmful effects when they are used over the maximum safe levels. These effects have been studied and they are well-known; this is why the European regulation imposes precise maximal rates of incorporation. [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]The antioxidant residues likely to be found in Royal Canin products are 5-10 times less compared to the maximum limits imposed for human food. Controls are regularly performed on raw materials to check the strict application of the rules as listed above. [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]All the ingredients, including the meat in Royal Canin Diets are of human grade quality. We will not use sub-class ingredients in these diets. The fats we use are from the same source as the meat and are not left over fats from catering plants. Poultry meal is the pure chicken meat with the fat and water content removed. It is a high quality, easily digested protein source and does not contain any by-products such as feathers, beak, hoof etc. We do not include “fresh” poultry meat due to logistical problems regarding transportation in this form and it would increase the cost considerably. Royal Canin provides strict checks on all the ingredients used in our range of diets, upon delivery at the factory and then again in an external laboratory. All animal meats are first examined visually to check there are no unwanted components and if any of the ingredients do not conform to the standards, then they are refused.' [/FONT]

https://www.pet-food-choice.co.uk/antioxidants_in_pet_food.htm#royal

AKΡΩΣ ενημερωτικο το κειμενο Φωτεινη!
Πολυ καλο.
Το γεγονος ομως οτι χρησιμοποιειται ΒΗΑ δεν αλλαζει.:hmm:Τι και αν ειναι σε μικροτερες ποσοτητες?

Εκτιμω το οτι η εταιρια δεν παει να κρυψει το οτι χρησιμοποιει χημικα συντηριτικα και αναφερει και τους λογους που το κανει.Ισα ισα ειναι κατατοπιστικοτατοι και ''ψαχμενοι''.Μου φαινεται λογικο.
Διαβασα επισης οτι τροφες που συντηρουνται με ''φυσικους'' τροπους ,εχουν διαρκεια ζωης 4-6 μηνες.:blink:Πως γινεται να μενουν στα ραφια με ημερομηνια ληξης 15μηνες μετα???
Οποτε δεν μπορει να ειναι τοσο αθωο και αυτο με τα ''φυσικα'' συντηριτικα.
Και κατι αλλο παιζεται.

[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]All the ingredients, including the meat in Royal Canin Diets are of human grade quality. We will not use sub-class ingredients in these diets. The fats we use are from the same source as the meat and are not left over fats from catering plants. Poultry meal is the pure chicken meat with the fat and water content removed. It is a high quality, easily digested protein source and does not contain any by-products such as feathers, beak, hoof etc. We do not include “fresh” poultry meat due to logistical problems regarding transportation in this form and it would increase the cost considerably. Royal Canin provides strict checks on all the ingredients used in our range of diets, upon delivery at the factory and then again in an external laboratory. All animal meats are first examined visually to check there are no unwanted components and if any of the ingredients do not conform to the standards, then they are refused.' [/FONT]
:up: Αυτο ειναι πολυ καλο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back