S.O.S. Βρήκα μικρό γατάκι.

Νίκη μου, αν και από κάτω υπάρχει μονίμως ζεστή θερμοφόρα (για αυτό κοιμάται και του καλού καιρού), αμέσως μετά την φωτογράφηση το σκέπασα κατευθείαν. Ορίστε και η απόδειξη :P.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• SP_A0065.jpg
    SP_A0065.jpg
    225,1 KB · Εμφανίσεις: 69
Λοιπόν άκου...βρήκα μια σελίδα ειδικά για μικρά γατάκια με δυναμωτικές συνταγές. Είναι από εκτροφέα του εξωτερικού που επίσης μαζεύει αδέσποτα κλπ και έχει μεγάλη εμπειρία σε μικρά. Μια συνταγή εύκολη που μπορείς να δοκιμάσεις με εβαπορέ είναι
200 γρ εβαπορε
2 κροκοι αυγου
1 κουταλακι του γλυκου ελαιολαδου
Ανακάτεψε καλά και ζέστανέ το πριν του δώσεις και μετά κατευθείαν ψυγείο.
Επίσης θα σου έλεγα να το κρατάς όσο πιο πολύ κοντά σου γίνεται να αισθάνεται κάτι ζωντανό δίπλα του.
Τα πατουσάκια είναι εντάξει, μην ανησυχείς, νορμαλ χρώμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου).Εαν εμφανιστει η ασχετη φωτο ζητω συγνωμη πειραματα κανω για να μαθω να ανεβαζω φωτο!!!

Συνημμένα

• 10.jpg
    10.jpg
    20,1 KB · Εμφανίσεις: 89
Νίκη μου, αν και από κάτω υπάρχει μονίμως ζεστή θερμοφόρα (για αυτό κοιμάται και του καλού καιρού), αμέσως μετά την φωτογράφηση το σκέπασα κατευθείαν. Ορίστε και η απόδειξη :P.

Ψυχή μουυυυυυ!:baby::baby::baby:

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου).Εαν εμφανιστει η ασχετη φωτο ζητω συγνωμη πειραματα κανω για να μαθω να ανεβαζω φωτο!!!

:lol::lol::lol::lol:
Για δοκιμές και πειράματα πάνε εδώ;)

Αχ τι μικρούλι που είναι...Δοκίμασε και τη συνταγή,και πες μας πως τα πάει όταν το πας και στο γιατρό.Θα βγει και με πιτσιλωτά πατουσόνια!:DΣκέτη γλύκα!

Eυχαριστω πολυ Ραισα μου και σορυ σε ολους για το ασχετο,παντως αν κανετε μεγενθυνση στην ασχετη φωτο θα ριξετε γελιο τυχαια την βρηκα σε αστειο σαιτ...

Βαδίζουμε σε καλό δρόμο.

Παιδιά good news, στις 7 το πρωί με ξύπνησε με κλάματα. Πήγα να το δω και διαπίστωσα ότι το κρεβατάκι του ήταν ακόμα ζεστό οπότε υπέθεσα ότι κλαίει από πείνα μιας και είχε να φάει από το προηγούμενο απόγευμα. Ευκαιρία λέω να του πασάρω την τροφή του γιατρού. Το είδα στην αρχή να αρπάζει με λαιμαργία το μπιμπερό. Επειδή όμως δεν μπόρεσε να βυζάξει από εκεί το έβαλα πάλι σε σύριγγα. Δεν ήταν βέβαια όπως στις αρχές αλλά τουλάχιστον δείχνει να το δέχεται καλύτερα. Πριν από ώρα που το έδωσα πάλι, το είδα ακόμα περισσότερο θετικό. Μάλλον πάμε καλά μιας και ανταποκρίνεται στην ειδική τροφή. Θέλω μόνο να ρωτήσω σε αυτήν την ηλικία με πόσα ml θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος όταν πίνει;

Ρουλίνι, η φωτογραφία σου καθόλου άσχετη...την αφιερώνω σε όλους όσους ανεύθηνα αφήνουν τις γάτες τους να γεννάνε και μετά καταφεύγουν στην εύκολη λύση της σακούλας και στα σκουπίδια.

Σωστηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!

Αν είναι 2-3 εβδομάδων, πρέπει να τρώει από 60 ως 80 ml την ημέρα, μοιρασμένα σε 3-4 γεύματα.

Άντε αν είναι 3 εβδομάδων,σύντομα θα αρχίσει να τρώει και μόνο του(εμένα ο Σείριος τεσσάρων εβδομάδων άρχισε κονσέρβα λίγη,εναλλάξ με το γάλα).Όταν τον παρέλαβα ενάμιση μήνα,έτρωγε ξηρά για γατάκια τεσσάρων εβδομάδων και άνω χωρίς καν να τη μουλιάσω!
Μου φαίνεται ότι το γλίτωσες το μικρούλι!Μπράβο!Θα το κρατήσεις;

Όταν το πρωτοείδα και στην κατάσταση που βρισκόταν, πρώτη μου σκέψη ήταν πώς να το σώσω. Το είδα σαν πρόκληση. Ειδικά όταν το είδα μετά από δύο μέρες να κοκαλώνει και να μην αναπνέει μέσα στα χέρια μου (το πέρασα για πεθαμένο) στην αρχή στεναχωρέθηκα αλλά είπα ότι δεν ήταν γραφτό να το σώσω. Ακόμα και ο γιατρός όταν το είδε (κοκάλωσε ακόμα μία φορά στα χέρια του) απόρησε και αυτός με αυτό που είδε( όπως είπα και στο πρώτο μου μήνυμα το γατάκι κάποια στιγμή κοκάλωσε, σταμάτησε να αναπνέει και μόλις με τα βίας μπόρεσε να κουνήσει τον κάτω σιαγώνα) λέγοντας μου ότι το γατάκι δύσκολα να επιζήσει. Μετά από αυτό και κάθε μέρα που περνάει η αρχική πρόκληση μου έγινε σκοπός. Όλο αυτό το διάστημα εκτός από το να ενημερώνομαι με τις ώρες στο internet για το πώς να το σώσω, ενημερώνομαι και για το πώς θα μπορούσα να το κρατήσω μιας και αρχική μου σκέψη ήταν να το μεγαλώσω και να το ελευθερώσω. Αλλά ήδη έχω δεθεί υπερβολικά μαζί του.

Τι κάνουμε με τους ψύλλους;

Το γατάκι από τότε που το βρήκα έχει ψύλλους. Βέβαια πρώτο μου μέλημα ήταν και είναι να σταθεροποιήσω την υγεία του. Ωστόσο όμως επειδή το έχω όχι μόνο στο σπίτι μου αλλά και στο δωμάτιό μου φυσικά με απασχολεί και αυτό το θέμα. Τι μπορώ να κάνω με αυτό; Επίσης θα ήθελα να μου πείτε εάν είναι δυνατόν στην ηλικία που είναι εάν μπορώ να το καθαρίσω και με πιο τρόπο. Φυσικά εάν το φέρω σε επαφή με το νερό θα το κάνω με χλιαρό και σε δωμάτιο που σίγουρα θα είναι υπερβολικά ζεστό μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Ενδείκνυται όμως τέτοιος τρόπος;

αυτό σ'αυτή την ηλικία το κάνουμε τοπικά με μια καθαρή γάζα ή στην αναγκη πανακι και χλιαρο νερό...δεν γνωριζω αν μπορεί να ψεκαστεί για ψύλλους ακόμα δυστυχως (θα πρεπει να μιλήσεις με τον κτηνιατρο σου σχετικά). Υπάρχει το frontline που ειναι σε σπρευ ειδικα για γατάκια αλλα ρώτα αν μπορείς στην ηλικια που ειναι να το χρησιμοποιήσεις.
Δεν κινδυνεύεις από τους ψύλλους αλλα ενταξει καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου..

Για σένα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι ψύλλοι προτιμούν το γατάκι, που είναι πολύ πιο ζεστό.;)
Δυστυχώς όμως, αποδυναμώνουν το καημένο το γατάκι και, ειδικά τώρα που είναι σε τόσο εύθραυστη κατάσταση, χρειάζεται όλες του τις δυνάμεις.:/: Έχει βέβαια δίκιο η Νότα, σε τόσο μικρή ηλικία μην κάνεις τίποτα πριν ρωτήσεις τον κτηνίατρο. Όμως, την επόμενη φορά που θα μιλήσετε, να του το αναφέρεις οπωσδήποτε για να σου πει τι μπορείς να κάνεις.
Το frontline νομίζω γράφει επάνω από ποια ηλικία μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αν σου δώσει το οκ ο γιατρός, καλύτερα θα είναι να μην ψεκάσεις απευθείας πάνω στο γατάκι, αλλά να βάλεις πλαστικά γάντια μιας χρήσης, να ψεκάσεις στα χέρια σου την ποσότητα που πρέπει και μετά να "χαϊδέψεις" το γατάκι, για να πάει παντού.

μήπως είναι καλήτερα να το βγάλει από την κούτα και να το βάλει σε μία καινούρια που θα την έχει ψεκάσει (όσο το γατάκι βρίσκεται απέξω)? και φυσικά να του στρώσει καινούρια και καθαρά πανάκια

Τελευταία νέα

Το γατάκι κάθε μέρα πάει και καλύτερα. Νομίζω ότι έχει σταθεροποιηθεί η υγεία του. Τουλάχιστον αυτό δείχνει. Εκεί που δεν δεχόταν σταγόνα από την ειδική τροφή του, έχει αρχίσει να την συνηθίζει. Το ταΐζω με σύριγγα καθώς με το μπιμπερό που του πήρα δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά. Ενώ την πρώτη σύριγγα (2,5 ml) την κατεβάζει λαίμαργα, στην συνέχεια το δίνω με το ζόρι καθώς από ότι έμαθα εδώ μέσα θα πρέπει να κατεβάζει γύρο στα 10ml ανά γεύμα.Ελπίζω μόνο να μην κάνω λάθος που το ζορίζω. Έχει πάντως αρχίσει να παίρνει όγκος και βάρος.Απλά ελπίζω να μην με μισήσει που το παιδεύω λίγο.

Απλά να το ζυγίζεις για να βεβαιώνεσαι ότι παίρνει βάρος. Δε χρειάζεται να το πιέζεις, είναι σε μια ηλικία που καταλαβαίνει πότε χόρτασε..εφόσον παίρνει έστω και λίγο βάρος κάθε μέρα, πάει καλά. Βάλε και καμιά φωτό από τη φατσούλα του μόλις μπορέσεις. Και αλήθεια, όνομα έχεις σκεφτεί? :D

Μπράβο,πολύ καλά νέα!Θέλουμε φωτό από το γατουλάκι στρουμπουλό και ζωηρότατο!Πολύ καλή δουλειά κάνεις!:up:

Επειδή μας το ζητήσατε…

Αυτές είναι οι καλύτερες που μπόρεσα να βγάλω καθώς δεν κάθετε σε ησυχία να φωτογραφηθεί. Μάλλον δεν τα πάει καλά με την δημοσιότητα :redface:. Όσο για όνομα Elena, όχι ακόμα δεν της έδωσα (θηλυκό είναι) καθώς με απασχολούσε περισσότερο να σωθεί. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό. Άσε που δεν θα ήθελα να το ονομάσω και στην πορεία να είχα καμία δυσάρεστη εξέλιξη. Θα στεναχωριόμουνα ακόμα περισσότερο. Σιγά-σιγά αρχίζω να το σκέφτομαι :hmm:. Μάλιστα είμαι ανοιχτός και σε προτάσεις για το ονοματάκι της.

Συνημμένα

• SP_A0075.jpg
    SP_A0075.jpg
    153,7 KB · Εμφανίσεις: 84
  • SP_A0092.jpg
    SP_A0092.jpg
    138 KB · Εμφανίσεις: 76
  • SP_A0114.jpg
    SP_A0114.jpg
    154,7 KB · Εμφανίσεις: 88
Τι γλυκιά!
Εγώ έχω αρκετά θυληκά ονόματα,επειδή η κοπέλα που είχε τον Σείριο νόμιζε ότι ήταν κοριτσάκι.Θέλεις ελληνικό ή ξένο;
Αχ δεν τη χορταίνω,μπράβο που την έσωσες!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back