S.O.S. Βρήκα μικρό γατάκι.

• Thread starter Thread starter natalo9
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απλα η μονη μου ενσταση ειναι επειδη ειναι ακομη βρεφος, μηπως το frontline δεν ειναι η καλυτερη λύση..εχω ακουσει κανα δυο περιπτωσεις με δυσαρεστα αποτελεσματα για τα γατουλια..αλλα και παλι? αφου σου το ειπε ο κτηνιατρος κατι παραπανω θα ξερει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσοχη στο Fronline Θελει ειδικο τροπο ψεκασματος σε συγκεκριμένο μερος για τα πολύ μικρουτσικα, προσφατα πεθαναν 3 γιατι καποιος τα εκανε ολοκληρα με φροντλαιν. Ζητειστε συμβουλη εμπειρου σε γατες κτηνιατρου απαραιτητα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσεξε πολυ με το Φροντλαιν θελει μικρη ποσοτητα:hmm:Ενας καλος τροπος ειναι να μην το ψεκασεις απευθειας το γατι αλλα πρωτα τα χερια σου(τις παλαμες) και μετα με τα χερια σου τριψε απαλα το γατακι κατα προτημιση τα ποδαρακια την ουρα και λιγο την ραχη.Ετσι κανω εγω ακομα και τωρα.Κατι τετοιο θυμαμαι μου ειχε πει ο κτηνιατρος οταν πρωτοπηγα την Μυρτουλα περιπου 50 ημερων.Καλυτερα ομως να το ξεκαθαρισεις αλλη μια φορα με τον κτηνιατρο.Δυστυχως το λαθος σε τοσο μικρουλι μπορει να ειναι πολυ οδυνηρο.Και ρωτησε επισης για την συχνοτητα ψεκασμου:):):)
Καλη επιτυχια:D:D:D

Μου είπε να το ψεκάσω και αν θέλω να το πλύνω μετά από τρεις μέρες τουλάχιστον. Έβαζα στα χέρια μου και μετά το έκανα μασάζ. Όταν τον ρώτησα εάν θα υπάρξει πρόβλημα στην περίπτωση που θα γλείφετε μου είπε πως όχι. Είναι ακίνδυνο. Αλλά με αυτά που μου γράφετε με κάνετε να ανησυχώ. Έτσι μου έρχεται να το κάνω τώρα μπάνιο.

Το ψέκασα πριν διαβάσω τα μηνύματά σας και νομίζω ότι το ψέκασα αρκετά. Λέτε να το κάνω μπάνιο;

οχι μην ανησυχείς. Σωστά σου είπε ο γιατρος. Για να δρασει το φάρμακακι θελει τουλαχιστον 48 ώρες, μη φοβασαι, το εχω κανει και σε μικροτερα γατακια απο το δικό σου...στο προσωπακι του ετσι κι αλλιως δεν εκανες. Επισης τόσο μικρα δεν καθαρίζονται μονα τους...:)

Στο προσωπάκι του φυσικά δεν έβαλα. Έβαλα στο κεφαλάκι του από πάνω με τα χέρια μου. Και Nota, μπορεί να μην καθαρίζετε αλλά συχνά γλύφει τις πατούσες και τα ποδαράκια του! Sorry εάν γίνομαι κουραστικός αλλά σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα; Με κάνατε να ανησυχώ με αυτά που μου είπατε. Τι να κάνω;

αν το κανεις μπανακι, δεν θα πιασει το φαρμακο..
αφου σου το ειπε ο κτηνιατρος, μην ανησυχεις..
καλο βραδυ σε σενα και το γατουλινι σου..:baby:

Αν το ψέκασε ΑΡΚΕΤΑ, μήπως πάθει κάτι??? Θυμάστε εκείνα τα γατάκια που πέθαναν???? Το ψέκασες ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πάνω του? Αν ναι... εγω θα το έκανα μπάνιο!

Οχι μην του κανεις μπανιο.Τουλαχιστον οχι τωρα αμεσως.Η δικη μου παντα γλυφεται μετα τον ψεκασμο αφου τιναχτει καλα πρωτα.Για αυτο και την ψεκαζω παντα στο μπανιο και περιπου μια φορα τον μηνα.
Μην τρελενεσαι απλα δεν θελει απ'ευθειας να ψεκαζεις το γατι και με οσο μπορεις μικρη ποσοτητα.Και η αποπαρασιτωση θα μπει μια χαρα στην ζωη του μην ανησυχεις :):):)

Δεν υπαρχει προβλημα.
Η νοτα μαλλον εννοει οτι δεν μπορει ακομη να καθαρισει ολο του το σωμα οπως κανουν οι ενηλικες γατες (συγνωμη για το θαρρος nota..)

εχω δεν θα ανησυχούσα στη θεση σου. αν θελεις λιγο στεγνωσε το ελαφρα με μια πετσετα (να μην ειναι πολυ βρεγμένο απο το φαρμακο δηλαδη) ας πουμε να μην ειναι κοντα στην αναπνοουλα του..και τα ποδαρακια στις πατουσες καντα με λιγο χλιαρο νερακι ελαφρα..την εφαρμογή την εκανες σωστα παντως..
Υ.Γ. Ναταλο9 αυτό ακριβώς εννοω. (τι συγνωμη σιγα...)

Βικτωρία, είπε ότι εβαλε στα χερια του και μετα το απλωσε στο γατί, αυτό ειναι και το σωστό.

Μήπως να το έκανε με ενα υγρό πανάκι? Είπε ότι το ψέκασε "αρκετά". Αυτό με ανησυχεί...

Βικτωρία, είπε ότι εβαλε στα χερια του και μετα το απλωσε στο γατί, αυτό ειναι και το σωστό.

Οκ.... αν δεν το ψέκασε απευθείας, νομίζω θα είναι ΟΚ...

Ναι, του το είπα και εγω παραπανω. Ας το κανει με ενα ελαφρα νοτισμένο πανακι. Ας επιμεινεις στις περιοχές που έχει "πρόσβαση" όπως λες (πχ ποδαρακια) και καθαρισε τελειως το κεφαλακι του..αυτά..νομιζω οτι ολα θα πανε καλα..

Καληνύχτα!

Το είχα στεγνώσει ήδη από την αρχή με μία πετσέτα. Τώρα κοιμάται του καλού καιρού μετά την εξαντλητική μέρα που είχε κουλουριασμένο στην μάλλινη μπλούζα μου που του χάρισα. Και κοιμάται τόσο βαριά που σε σχέση με άλλες φορές, διόλου δεν δείχνει να ενοχλείτε από τον θόρυβο που κάνει το πληκτρολόγιο. Λέω όμως να μην το ρισκάρω άλλο και το ξυπνήσω. Καληνύχτα σε όλες και όλους (αυτό το όλους τι το βάζω κάθε φορά, αφού μόνος μου είμαι κάθε μέρα). Θα σας πω νέα τις επόμενες μέρες. Bye!!!:bye: και ευχαριστώ για την βοήθεια!

Καληνυχτα σας..!!!

εχει και αλλους αντρες παιδί μου απλά ειναι πιο ντροπαλοί:P:lol:.
Καλη νύχτα και σε σένα!!! είδες; θα δεις αύριο θα ειναι μια χαρά, αφού τα εκανες όλα σωστα τι μας ήθελες; Γεννημένος Γατομπαμπας!!
(είμαι σίγουρη οτι ειναι κοριτσακι ο Ανεστης δε):lol:
Ονειρα γλυκα

Κάτι τελευταίο: να το έχεις σε αεριζόμενο χώρο για λίγο. Το οινόπνευμα που περιέχει μερικές φορές ενοχλεί στην αναπνοή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back