Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εγω παντως ειμαι υπερ να του δινεις κονσερβες (κονσερβες c/d της hill's ακομα καλυτερα). Οσο καλη και αν ειναι η ξηρα τροφη, αν ο γατουλης σου δεν παιρνει αρκετο νερο και αφυδατωνεται, οι πιθανοτητες να εμφανιζει προβληματα θα αυξανονται. Η κτηνιατρος μου, μου εχει συστησει να δινω περισσοτερες κονσερβες παρα ξηρα τροφη, παρολο που ο γατουλης μου δεν εχει παρουσιασει τετοιους ειδους προβλημα (και ευχομαι να μη του συμβει κατι τετοιο). Και αλλους κτηνιατρους που εχω ρωτησει μου εχουν πει να μενω μακρια απο τις κροκετες (να δινω λιγες για να εξασκει μυες και δοντια...πχ ενα γευμα την ημερα κροκετες, τα αλλα 2 γευματα κονσερβα). Τι να πω; Ισως να σκεφτονται αλλιως εδω.
Επισης, φροντιζε να εχεις το κουτι με την αμμο του συνεχεια καθαρο (καθαριζε το πρωι και βραδυ) γιατι πολλες φορες τα κρατανε και περιμενουν να το καθαρισεις και επομενως αυξανονται οι πιθανοτητες για FLUTD.
Περαστικα στον μικρουλη σου και ευχομαι να γινει καλα συντομα και να μην ξαναπαθει κατι τετοιο. Παντως μη νιωθεις ενοχες για την διατροφη του πριν το παθει. Ακομα και καλες κροκετες να εδινες παλι θα το παθαινε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Ιδιαίτερα ο Ήλιος ο νεαρός περσούλης (7-8 μηνών) που είναι και λιτοδίαιτος , καθόλου λαίμαργος, δείχνει πλήρη αδιαφορία στις κονσέρβες και πλήρη αποχή από άλλο μαγειρευτό φαγί. Για να φάει λίγη κονσέρβα ή άλλο μαγειρευτό αναγκάζομαι να τον κλείνω στο μπάνιο το πρωϊ νηστικό από όλη τη νύχτα αλλά και πάλι ελάχιστα τρώει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
εζησα ενα δραμα..δεν μπορειτε να φανταστειτε..........Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
αλλά.. αν θέλεις μια συμβουλή στο επόμενο γατάκι, να πας και σε έναν 2 γιατρό... Δεν νομίζω να έχω ξανακούσει για ευθανασία απο ουρολοίμωξη και λίθους ΤΟΣΟ γρήγορα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ninouli
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα μας!
Λοιπον ninaki - sorry αλλα το ninouli δε μου αρεσει και προτιμώ το ninaki.
Ετομαζόμουν να σου γράψω την άποψη της γιατρού μας η οποία όμως ειναι ολόιδια με του Dr. John!
O Dr. John, μόλις σε έκανε να δεις πως υπάρχουν γιατροί σαφώς άξιοι εμπιστοσύνης και σου έδωσε ενα λαμπρο παράδειγμα για το ότι υπάρχουν και "ειλικρινής" γιατροι στο χώρο!
Γιατρέ μου τα σέβη μου
Δε θα σε κρεμάσουμε - τουλάχιστον όχι ακόμη - κι ο γιατρος σου μια χαρά ενήργησε. Ειναι πιθανό ο νεαρος σου να έχει άμμο αλλα όπως καταλαβαινεις κανενας σοβαρός κτηνίατρος δε θα ασκησει κτηνιατρική (κοινώς την επιστήμη του) απλά θεωρητικά κι απλά πιθανολογώντας...
Ακου το γιατρό σου, ψάξε, διάβασε, μαθε και πάρε την απόφασή σου (για τη μάρκα εννοώ). Ολα εχουν ένα κόστος ... και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό...
Καλησπέρα σε όλα τα γατοφιλαράκια μας!
Φένια μου λέγεμε όπως θες! Και στα δύο ακούω!

Πάντως να ξέρεις πως είμαι πλέον στο ψάξιμο.

σχετικα με το pH... δεν πρεπει πρωτα να μαθει αν οι κρυσταλλοι ειναι calcium oxalate ή struvite; Αν δινει μια τροφη που να ριχνει το pH και εχει κρυσταλλους struvite τοτε θα βελτιωθει η κατασταση, αν ομως εχει κρυσταλλους calcium oxalate; Θα γινει ακομα χειροτερα.
Εγω παντως ειμαι υπερ να του δινεις κονσερβες (κονσερβες c/d της hill's ακομα καλυτερα). Οσο καλη και αν ειναι η ξηρα τροφη, αν ο γατουλης σου δεν παιρνει αρκετο νερο και αφυδατωνεται, οι πιθανοτητες να εμφανιζει προβληματα θα αυξανονται. Η κτηνιατρος μου, μου εχει συστησει να δινω περισσοτερες κονσερβες παρα ξηρα τροφη, παρολο που ο γατουλης μου δεν εχει παρουσιασει τετοιους ειδους προβλημα (και ευχομαι να μη του συμβει κατι τετοιο). Και αλλους κτηνιατρους που εχω ρωτησει μου εχουν πει να μενω μακρια απο τις κροκετες (να δινω λιγες για να εξασκει μυες και δοντια...πχ ενα γευμα την ημερα κροκετες, τα αλλα 2 γευματα κονσερβα). Τι να πω; Ισως να σκεφτονται αλλιως εδω.
Επισης, φροντιζε να εχεις το κουτι με την αμμο του συνεχεια καθαρο (καθαριζε το πρωι και βραδυ) γιατι πολλες φορες τα κρατανε και περιμενουν να το καθαρισεις και επομενως αυξανονται οι πιθανοτητες για FLUTD.
Περαστικα στον μικρουλη σου και ευχομαι να γινει καλα συντομα και να μην ξαναπαθει κατι τετοιο. Παντως μη νιωθεις ενοχες για την διατροφη του πριν το παθει. Ακομα και καλες κροκετες να εδινες παλι θα το παθαινε.
Sakura-Chan σε ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση και την κατανόηση! Να 'σαι καλά!

παιδιά ο γατούλης μου δεν είχε ουρήσει 2 μέρες ολόκληρες κ αναγκαστήκαμε να τον πάμε στο γιατρό.του εβαλε καθετηρα,του εβγαλε καποια ούρα κ τον κράτησε για λιγες μέρες.οταν ομως τον εβγαλε δεν καταφερε κ παλι να ουρησει.για να μην πολυλογώ, ο φρικούλης μου χειροτέρεψε, ματωνε κ φωναζε απο τον πονο....δεν μπορουσε καν να κουνηθει κ αναγκαστηκαμε να του κανουμε ευθανασια....εζησα ενα δραμα..δεν μπορειτε να φανταστειτε..........
Ιωάννα-Μπιάνκα, λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που πέρασες...
Είναι τρομερό να χάνεις ένα ζωάκι...πόσο μάλλον μ'αυτό τον τρόπο. Αλλά επέτρεψέ μου να σου πω και εγώ, ότι η Julia έχει δίκαιο. Την επόμενη φορά προσπάθησε να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη. (που σου εύχομαι να μην υπάρξει ποτέ επόμενη φορά!)Πραγματικά λυπάμαι πολύ...με αυτό που συνέβη στο Σιμπάκο μου και εμένα μου πέρασε απ'το μυαλό το χειρότερο και πήγα να τρελαθώ μόνο στη σκέψη. Πόσο μάλλον να το ζει κανείς...

ninouli
Νεοφερμένο μέλος
Γενικά είμαστε σταθερά. Θα τολμήσω να πω και καλύτερα. Ευτυχώς το αίμα έχει εξαφανιστεί. Έχουμε κάτι σαν ακράτεια, αλλά ο γιατρός λέει ότι είναι φυσιολογικό λόγω του ενός φαρμάκου, το οποίο και σταματάμε απόψε. Ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθεί μόνο με την αντιβίωση από αύριο.
Πίνουμε αρκετό νερό
, φωλιάζουμε μόνο κάτω από το κρεβάτι της μαμάς
, δεν κουνιόμαστε ιδιαίτερα
, γουργουρίζουμε στα χάδια
, αλλά δυστυχώς δεν τρώμε καθόλου...

Τόσα κόκκαλα είχα να πιάσω από τη μέρα που τον μάζεψα από τον δρόμο, που ήταν ένα μικρό κοκκαλιάρικο, πεινασμένο και παραπονιάρικο γατάκι...
Ο γιατρός βέβαια μου είπε να μην ανησυχώ και ότι αν θελήσει, θα φάει. Μα πότε όμως???? Εκεί που τον έλεγα λαίμαργο τώρα ανυπομονώ να τον ξαναδώ να χώνει τη μουρίτσα του μες το μπολάκι με τις κροκέτες...κλαψ...(Φένια, ειδικές πλέον κροκέτες!!
)Υπομονή λοιπόν...
penny fan cat
Νεοφερμένο μέλος
roulsydney
Διάσημο μέλος
Καλημέρα..Πριν λίγο μια φίλη βρήκε ένα γατάκι που θέλει να το κρατήσει
Ποιόν κτηνίατρο εμπιστεύεστε στην συγκεκριμένη περιοχή?Απαντήσρε μου με πμ..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ninouli
Νεοφερμένο μέλος
γεια σασ τι τελειο το γατι σασ να ρωτησο κατι ποθ βλεεισ πιοι ειναι σθνδεδεμενι????????????
Γεια σου Penny! Νομίζω πας πάνω δεξιά στα Εργαλεία και μετά επιλέγεις Συνδεδεμένοι Χρήστες.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δεν υπαρχει ιδιαιτερη διαφορα πραγματι οι κονσερβες εχουν περισσοτερη υγρασια αλλα και μπορει να προκαλεσουν προβλημα στα δοντια κανοντας πιο ευκολο τον σχηματισμο πετρας απο την αλλη οι κροκετες βοηθουν να καθαριζουν τα δοντια αλλα και αναγκαζουν το ζωο να πιει περισσοτερο νερο. Εφοσον του αρεσει μονο η ξηρα τροφη δεν υπαρχει λογος να τον αναγκασεις να τρωει κονσερβα και αν θες να ελεγχεις αν πινει αρκετο νερο μπορεις να μετρας το νερο που του βαζεις μια γατα χρειαζεται απο 300 εως 500ml νερο για να ειναι ενταξει αναλογα με το βαρος τηςTι λέτε γιατρέ γι αυτό που λέει η Sakura han? ότι δηλαδή να τους δίνουμε μια φορά την ημέρα κροκέτες και άλλες δυο μαγειρεμένη τροφή? Τα δικά μου αρέσουν πιο πολύ τις κροκέτες γιατί επειδή ταξιδεύω συχνά και δεν είμαι να τους αλλάζω φαγί, τις συνήθισαν.
Ιδιαίτερα ο Ήλιος ο νεαρός περσούλης (7-8 μηνών) που είναι και λιτοδίαιτος , καθόλου λαίμαργος, δείχνει πλήρη αδιαφορία στις κονσέρβες και πλήρη αποχή από άλλο μαγειρευτό φαγί. Για να φάει λίγη κονσέρβα ή άλλο μαγειρευτό αναγκάζομαι να τον κλείνω στο μπάνιο το πρωϊ νηστικό από όλη τη νύχτα αλλά και πάλι ελάχιστα τρώει.

roulsydney
Διάσημο μέλος
Δεν υπαρχει ιδιαιτερη διαφορα πραγματι οι κονσερβες εχουν περισσοτερη υγρασια αλλα και μπορει να προκαλεσουν προβλημα στα δοντια κανοντας πιο ευκολο τον σχηματισμο πετρας απο την αλλη οι κροκετες βοηθουν να καθαριζουν τα δοντια αλλα και αναγκαζουν το ζωο να πιει περισσοτερο νερο. Εφοσον του αρεσει μονο η ξηρα τροφη δεν υπαρχει λογος να τον αναγκασεις να τρωει κονσερβα και αν θες να ελεγχεις αν πινει αρκετο νερο μπορεις να μετρας το νερο που του βαζεις μια γατα χρειαζεται απο 300 εως 500ml νερο για να ειναι ενταξει αναλογα με το βαρος της![]()
Με την ευκαιρία...τι ποσότητα κονσέρβας πρέπει να τρώει μια ενήλικη γάτα ημερησίως?Ο δικός μου τρελλαίνεται για τα κονσερβάκια gourmet.
2-3 την ημέρα είναι οκ?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καθε εταιρια γραφει επανω στη συσκευασια ποσο πρεπει να τρωει μια γατα αναλογα με τα κιλα της την ημερα για να καλυπτει τις διατροφικες της αναγκεςΜε την ευκαιρία...τι ποσότητα κονσέρβας πρέπει να τρώει μια ενήλικη γάτα ημερησίως?Ο δικός μου τρελλαίνεται για τα κονσερβάκια gourmet.
2-3 την ημέρα είναι οκ?

Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα..Πριν λίγο μια φίλη βρήκε ένα γατάκι που θέλει να το κρατήσειΠοιόν κτηνίατρο εμπιστεύεστε στην συγκεκριμένη περιοχή?Απαντήσρε μου με πμ..
Δυστυχώς κακιά πείρα απο κτηνιάτρους Καλλιθέας & Μοσχάτου συνεπώς δε συνιστώ κανέναν απολύτως.
ninouli
Νεοφερμένο μέλος

Είμαι πολύ περίεργη... δεν έχω ξαναταϊσει με το ζόρι γάτα!

Ευτυχώς δηλαδή που του κόψαμε τα νύχια την τελευταία φορά...
χιχιχιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Τώρα που μιλάμε για κονσέρβες, μόλις μίλησα με τον γιατρό μου για τον Σίμπα που δεν τρώει και μου είπε να τον ταϊσω με το ζόρι λίγη κονσέρβα πατέ με σύριγγα. Αλήθεια, γίνεται????
Ευτυχώς δηλαδή που του κόψαμε τα νύχια την τελευταία φορά...χιχιχι
Κάποιες απο τις καλές εταιρίες πχ Royal και Hills κάνουν ειδικές κονσέρβες, πατέ, υψηλής θερμιδικής και θρεπτικής αξίας. H Hills πχ έχει την ad, της Royal δεν την θυμάμαι.

Αυτές λιώνουν πολύ εύκολα με ζεστό νερό και γίνονται χυλός. Τις ρουφάει εύκολα μια σύριγγα, και οι γάτες τις λατρεύουν.

julia
Διακεκριμένο μέλος
εγω παντως θα διαφωνησω οτι με τις κροκετες πινουν περισσοτερο νερο. Οταν τον πηρα ετρωγε για 1 βδομαδα μονο κροκετες. Νερο δεν επινε κ-α-θ-ο-λ-ο-υ. Ουτε μια γουλια. Τιποτα. Nada. Αποτελεσμα; Αφυδατωση και δυσκοιλιοτητα. Ακομα και τωρα που τρωει γυρω στα 20g κροκετες στο τελευταιο γευμα του απο τα 3 που δινω την ημερα, ανακατεμενο με κονσερβα και 1 κουταλια νερο, δεν πινει επιπλεον νερο. Το πολυ να πινει 30mL νερο τη μερα. Του αλλαζω το μπωλ με το νερο καθημερινα και ζητημα αν πεφτει η σταθμη του 1cm. Εχω φτασει σε σημειο να βαζω νερο στην τροφη του για να ειμαι σιγουρη οτι δεν θα αφυδατωθει γιατι αν τον αφησω ετσι δεν προκειται να πιει αρκετο νερο. Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν γατες που πινουν περισσοτερο νερο οταν τρωνε μονο κροκετες, αλλα υπαρχουν και γατες που πινουν πολυ λιγοτερο νερο απο οσο χρειαζονται, και εκει αρχιζουν τα προβληματα. Προτιμω να δινω κονσερβες ωστε να παιρνει αρκετο νερο και να εχει αυξημενες πιθανοτητες εμφανισης ουλιτιδας και πλακας (προβλημα το οποιο ελαττωνεται με συχνο πλυσιμο των δοντιων) παρα να κινδυνευει η ζωη του απο σχηματισμο κρυσταλλων.
sakura-chan, μήπως έχεις απλά μια γάτα εξαίρεση?

Μήπως το νερό σας είναι διαφορετικό, οι τροφές, οι κροκέτες γενικότερα? 
Εσύ αναφέρεσαι σε μια γατα σου, η οποία δεν είναι στειρωμένη, είναι 11 μηνών μόνο, δηλ ακόμα τα προβλήματα δοντιών και πέτρας, δεν έχουν φανεί ενδεχομένως....και μπορεί και οι συνθήκες ζωής της να είναι διαφορετικές απο τις ζωές των υπόλοιπων γατιών στην ύπεθρο, ή στα διαμερίσματα.

Το καταλαβαίνω ότι είναι η γνώμη σου, φυσικά, και δεν αμφισβητώ ότι η γάτα σου μπορεί να εχει πρόβλημα, αλλά η πλειοψηφία, των γατιών μας, δεν έχει κανένα θέμα τρεφόμενα ΜΟΝΟ με κροκέτες....
Αν μιλήσω για τις δικές μου τώρα, και Ν όλα αυτά τα χρόνια... κροκέτες τρώνε, νεράκι πίνουνε, τουαλέτα όλα καλά, δόντια αστραφτερά, στιλάκια, κλπ κλπ.

Επίσης, βαραίνει νομίζω και η Κτηνιατρική δήλωση του john, και του κάθε Κτηνιάτρου μας, ότι η κονσέρβα κάνει πέτρα, και άλλες παθήσεις του στόματος. Φυσικά ο καθένας είναι υπεύθυνος για την γάτα του, και την υγεία της, και κάνει ότι θεωρεί καλό.
(απλά έχω την εντύπωση, μιάς και έχω ζήσει πολλές γατούλες, ότι ή δικιά σου είναι μια εξαίρεση.. μήπως απλά έπεσες στην μια κροκέτα που δεν του έκανε, ή κάτι άλλο περιβαλλοντικό συμβαίνει.)ΥΓ. Προσωπικά, θεωρώ το πλύσιμο των δοντιών στις γάτες, λίγο αδύνατο, εώς και καταπιεστικό. Γιατί τα δικά μου είναι γάτες με τα όλα τους, με προσωπικότητα, νύχια και δόντια.

ninouli
Νεοφερμένο μέλος
Κάποιες απο τις καλές εταιρίες πχ Royal και Hills κάνουν ειδικές κονσέρβες, πατέ, υψηλής θερμιδικής και θρεπτικής αξίας. H Hills πχ έχει την ad, της Royal δεν την θυμάμαι.
Αυτές λιώνουν πολύ εύκολα με ζεστό νερό και γίνονται χυλός. Τις ρουφάει εύκολα μια σύριγγα, και οι γάτες τις λατρεύουν.![]()
Σ'ευχαριστώ Julia για την πληροφορία!

goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα που μιλάμε για κονσέρβες, μόλις μίλησα με τον γιατρό μου για τον Σίμπα που δεν τρώει και μου είπε να τον ταϊσω με το ζόρι λίγη κονσέρβα πατέ με σύριγγα. Αλήθεια, γίνεται????
Ευτυχώς δηλαδή που του κόψαμε τα νύχια την τελευταία φορά...χιχιχι
Βρε καλό μου....

Οχιιιιι ....δε θα με κάνεις να αμαρτήσω ΚΑΙ Μεγαλοβδομαδιάτικα
Θα αντισταθώ! Θα κάνω πως δεν είδα...
Αλήθεια, τι κάνει ο Σιμπάκος σήμερα;;; (κινέζα...)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool