S.O.S - ο γιατρός κάνει το σωστό; Αιματουρία!

Ρε κοριτσια... ουτε εγω εδινα στα γατια μου ξηρη για στειρωμενες. Ο Πασας ειναι 8 ετων και δεν εχουμε αντιμετωπισει προβλημα.... (για τον Μπακλαβα δεν λεω γιατι ειμαστε ηδη εν μεσω διαιτης)... Ειναι τοσο σοβαρο το να μην τους δινεις ξηρη για στειρωμενα γατουλινια?

Μας το έχει αναλύσει ο γιατρός υπερ του δέοντος αναλυτικά συνεπώς...νομιζω πως έχουμε καλλυφθει, ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ααα οκ... Σορρυ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε καλό μου....:hmm:
Οχιιιιι ....δε θα με κάνεις να αμαρτήσω ΚΑΙ Μεγαλοβδομαδιάτικα
Θα αντισταθώ! Θα κάνω πως δεν είδα...
Αλήθεια, τι κάνει ο Σιμπάκος σήμερα;;; (κινέζα...):D

:lol::lol::lol:
Για τα νύχια λες? ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά!! Αλλά αποδείχτηκε σωτήρια! :P:cool::P
Γενικά πάντως είναι καλύτερα...προσπαθούμε να τον πείσουμε να φάει!! :(

ααα οκ... Σορρυ.

Δες αν θέλεις όλη τη συζήτηση από την αρχή. Σίγουρα θα πάρεις αρκετές πληροφορίες. :)

Για τα νύχια λες? ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά!! Αλλά αποδείχτηκε σωτήρια! :P:cool::P
Γενικά πάντως είναι καλύτερα...προσπαθούμε να τον πείσουμε να φάει!! :(

Οοοοοοοοοχιιιιιι...για όλα τα άλλα λέω !!!
....εισπνοήηηηηηη ........εκπνοήηηηηηηηηη....

Τώρα που μιλάμε για κονσέρβες, μόλις μίλησα με τον γιατρό μου για τον Σίμπα που δεν τρώει και μου είπε να τον ταϊσω με το ζόρι λίγη κονσέρβα πατέ με σύριγγα. Αλήθεια, γίνεται???? :hmm::hmm::hmm:
:blink:

Σε αυτό το σημείο ξεκινάω τη γιόγκα
.......εισπνοήηηηηηηηηηηη ........εκπνοήηηηηηηηηηηηηη

Χαχαχααχα...
Νινακι εισαι το απότυλο αγχολυτικό!
Τι δεν κατάλαβες καλο μου;;;;
(στο γιατι αντιστέκομαι να μην αμαρτήσω Μεγαλοβδομαδιάτικο)

Σε αυτό το σημείο ξεκινάω τη γιόγκα
.......εισπνοήηηηηηηηηηηη ........εκπνοήηηηηηηηηηηηηη

Χαχαχααχα...
Νινακι εισαι το απότυλο αγχολυτικό!
Τι δεν κατάλαβες καλο μου;;;;
(στο γιατι αντιστέκομαι να μην αμαρτήσω Μεγαλοβδομαδιάτικο)

Εγώ μια φορά τα κατάφερα και του έδωσα κονσερβούλα!! :lol:
Μπορώ να πω, πως είμαι περήφανη για τον εαυτό μου! :P:lol::P
Καλημέραααα!!!!! :D

sakura-chan, μήπως έχεις απλά μια γάτα εξαίρεση? :);) Μήπως το νερό σας είναι διαφορετικό, οι τροφές, οι κροκέτες γενικότερα? :redface:
Εσύ αναφέρεσαι σε μια γατα σου, η οποία δεν είναι στειρωμένη, είναι 11 μηνών μόνο, δηλ ακόμα τα προβλήματα δοντιών και πέτρας, δεν έχουν φανεί ενδεχομένως....και μπορεί και οι συνθήκες ζωής της να είναι διαφορετικές απο τις ζωές των υπόλοιπων γατιών στην ύπεθρο, ή στα διαμερίσματα.:hmm:

Το καταλαβαίνω ότι είναι η γνώμη σου, φυσικά, και δεν αμφισβητώ ότι η γάτα σου μπορεί να εχει πρόβλημα, αλλά η πλειοψηφία, των γατιών μας, δεν έχει κανένα θέμα τρεφόμενα ΜΟΝΟ με κροκέτες....
Αν μιλήσω για τις δικές μου τώρα, και Ν όλα αυτά τα χρόνια... κροκέτες τρώνε, νεράκι πίνουνε, τουαλέτα όλα καλά, δόντια αστραφτερά, στιλάκια, κλπ κλπ.:):happy:

Επίσης, βαραίνει νομίζω και η Κτηνιατρική δήλωση του john, και του κάθε Κτηνιάτρου μας, ότι η κονσέρβα κάνει πέτρα, και άλλες παθήσεις του στόματος. Φυσικά ο καθένας είναι υπεύθυνος για την γάτα του, και την υγεία της, και κάνει ότι θεωρεί καλό.:) (απλά έχω την εντύπωση, μιάς και έχω ζήσει πολλές γατούλες, ότι ή δικιά σου είναι μια εξαίρεση.. μήπως απλά έπεσες στην μια κροκέτα που δεν του έκανε, ή κάτι άλλο περιβαλλοντικό συμβαίνει.)

ΥΓ. Προσωπικά, θεωρώ το πλύσιμο των δοντιών στις γάτες, λίγο αδύνατο, εώς και καταπιεστικό. Γιατί τα δικά μου είναι γάτες με τα όλα τους, με προσωπικότητα, νύχια και δόντια.:D

https://www.hillsvet.com/media/_refa...ceedings/en/pdf/flutd_HowImportantIsIt_en.pdf
https://www.arthritis.au.com/Gunn-Moore.2000.pdf
https://www.hillsvet.com/media/_refa...ouChoosingtheRightTherapy.Urolithiasis_en.pdf

και επισης μια πιο εγκυρη πηγη:

Treatment of urethral plugs

Urethral plugs consist of protein–colloid matrix and trapped crystals, which have become wedged within the urethra. Initially, the urethra must be unblocked. In the longer term treatment may be aimed at reducing:
the protein matrix (see section Treatment of FIC);
the crystals

normal cats commonly produce crystals in their urine, especially when they are fed many of the dry cat foods. The first line of treatment is therefore to change their diet to wet food. Where significant crystalluria persists the nature of the crystals should be assessed and an appropriate prescription diet can be fed (preferably the wet form). Do not feed an acidified diet if the urine is acid and struvite crystals are not a problem. Longterm use of highly acidified diets can result in metabolic acidosis, hypokalaemia, renal damage, and loss of bone density, especially when given to immature cats. They also increase the risk of oxalate urolithiasis.

urethral spasm (see section Treatment of urethral spasm).

Copyright © 2003 ESFM and AAFP. Published by Elsevier Science Ltd. Proceedings of theESFM FelineCongress, Stockholm, September2002

Feline lower urinary tract disease
D. a. n. i. è. l. l. e. A. Gunn-Moore
Easter Bush Veterinary Centre, Hospital for Small Animals, Royal School of Veterinary Studies, University of Edinburgh, Roslin, Midlothian, Scotland EH25 9RG, UK

Available online 26 March 2003.

πιστευεις ακομα οτι μονο ο δικος μου εχει το προβλημα; Μπορω να βρω οσα αρθρα και ερευνες θες πανω σ'αυτο το θεμα, αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν θα μπορεις να τα διαβασεις γιατι δεν εχεις προσβαση στα συγκεκριμενα journals. Εκτος φυσικα αν εχεις προσβαση σε βιβλιοθηκη πανεπιστημιου και μπορεις να μπεις απο εκει.​

Δεν έχω πρόσβαση στα δικά σου, αλλά έχω πρόσβαση σε άλλες Κτηνιατρικές συλλογές, βιβλιοθήκες και μελέτες. Μπορώ να βρώ και πρακτικά, απο Συνέδρια, Διατριβές πάνω στα τελευταία ευρήματα, και συμπεράσματα κλπ κλπ... (απλά δεν έχω χρόνο τώρα, και απλά δεν θα σου αλλάξω και γνώμη οπότε...):)

Για όλα υπάρχουν διάφορες απόψεις. Τώρα την δημιουργία ουρολίθων κλπ.. ποτέ δεν την αμφισβήτησα, σε στειρωμένα ή μη...
Η ένσταση είναι στην κονσέρβα.;)

Επίσης πουθενά δεν είδα το φονικό που έγινε πριν 2 χρόνια με τις μολυσμένες με μελαμίνη τροφές...
και άλλα πολλά που "χάνονται".... και ο πτωχός ιδιοκτήτης δεν θα μαθαίνει ποτέ, ή τα μαθαίνει φτιαγμένα όπως βολεύει τον γιατρό του.:)

Μακάρι ο γατούλης σου (11 μηνών μωράκι) να μην πάθει ποτέ τίποτα και να φτάσει υγιής στα 20+, χρόνια (να μην πάθει ούτε προστάτη, ούτε στρές, ούτε επιθετικότητα ούτε τίποτα)... και να μήν ξεφραγκιαστείς και στους καθαρισμούς δοντιών στους γιατρούς, και στις ναρκώσεις.

Είναι μεγάλη μόδα, και προωθείτε ευρέως στην Αμερική και στον Καναδά... γιατί άραγε....:hmm:;)

Επίσης μου αρέσει πολύ, που δεν θέλεις να τον στειρώσεις για το καλό του, και για την φύση του..!!Ενώ του πλένεις τα δόντια με βούρτσα και οδοντόκρεμα!!!:D

ο γατουλης μου θα στειρωθει στις 5 μαιου.

Καλώς, να μας έρθετε και στο club λοιπόν!:)

Ο Σιμπάκος μου έφυγε...έφυγε σήμερα το πρωί για το γατοπαράδεισό του.
Δεν έκανε λίγη υπομονή...λίγη μονάχα...βιάστηκε να πάει να βρει τα άλλα φιλαράκια του. Μα γιατί τα Σιμπάκια βιάζονται τόσο αυτό τον καιρό?
Ο Σιμπάκος μου έφυγε και εγώ ήμουν μακριά...Δεν πρόλαβα ούτε να του πω αντίο, ούτε να χώσω τη μουσούδα μου μες το αυτάκι του που τόσο μου άρεσε να μυρίζω.
Έφυγε και έμειναν όλα άδεια...
Αλλά μια καρδιά γεμάτη θλίψη...
Αντίο ματάκια μου όμορφα...Αντίο αντρούλη μου...
Να ξέρεις ότι σε λατρεύω και είμαι μαζί σου...

Mα γιατί???????????????? Τι έγινε????????

Ο Σιμπάκος μου έφυγε...έφυγε σήμερα το πρωί για το γατοπαράδεισό του.
Δεν έκανε λίγη υπομονή...λίγη μονάχα...βιάστηκε να πάει να βρει τα άλλα φιλαράκια του. Μα γιατί τα Σιμπάκια βιάζονται τόσο αυτό τον καιρό?
Ο Σιμπάκος μου έφυγε και εγώ ήμουν μακριά...Δεν πρόλαβα ούτε να του πω αντίο, ούτε να χώσω τη μουσούδα μου μες το αυτάκι του που τόσο μου άρεσε να μυρίζω.
Έφυγε και έμειναν όλα άδεια...
Αλλά μια καρδιά γεμάτη θλίψη...
Αντίο ματάκια μου όμορφα...Αντίο αντρούλη μου...
Να ξέρεις ότι σε λατρεύω και είμαι μαζί σου...

με κανεις κ κλαιω κ θυμαμαι τα ιδια με τον γατουλη μου.δεν φανταζεσαι ποσο σε νιωθω.κρατα ο,τι μπορεις δικο του.εγω εχω κρατησει λιγες τριχουλες του...:cry:
κουραγιο...δεν ξερω με ποιον τροπο εφυγε η αγαπουλα σου αλλα ελπιζω μεσα απο την καρδια μου να μην υπεφερε γιατι ο δικος μου υπεφερε τρελα.....:cry:
:bye:σιμπακο...

Μάλλον δεν ήταν τόσο δυνατός όσο πίστευα... Είχε πέσει πολύ τις τελευταίες μέρες. Με το ζόρι έπινε νερό, δεν κινούταν, του δίναμε φαΐ με τη σύριγγα, αλλά και αυτό με το ζόρι.
Έλειπα για Πάσχα, αλλά στο σπίτι ήταν οι γονείς μου. Κάθε μέρα που μίλαγα με τη μητέρα μου μού έλεγε ότι ήταν όλο και πιο πολύ υποτονικός. "Υπομονή" σκεφτόμουν. Υπομονή μέχρι να γυρίσει και ο γιατρός από τις διακοπές του. Θα τον πήγαινα σήμερα το πρωί για περαιτέρω εξετάσεις. Μήπως είχαν πειραχτεί τα νεφρά. Ήμουν όμως αισιόδοξη ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Απλώς όλο αυτό ίσως ήταν λόγω της ταλαιπωρίας. Εξάλλου είχα μιλήσει με τον γιατρό τόσες φορές. Γιατί να μη μου πει να κάνω κάτι? Γιατί να μη με κάνει να ανησυχήσω περισσότερο... ίσως να το προλαβαίναμε...
Χθες το απόγευμα μόλις γύρισα στο σπίτι η μητέρα μου μού είπε το νέο. "Σαν να κοιμόταν" μου είπε. Στο χαλάκι του κάτω από το κρεβάτι μου. Τον έθαψε στο εξοχικό για να τον έχουμε κοντά μας. Φοβήθηκε να τον κρατήσει μέχρι να έρθω, λόγω και της ζέστης. Θα πάω να τον δω σήμερα και να του βάλω τα παιχνιδάκια του κοντά του.
Το γεγονός ότι δεν ήμουν εκεί πονάει ακόμα πιο πολύ. Με γεμίζει ακόμα περισσότερες τύψεις. Με κομματιάζει...
Μου λείπει αφάνταστα πολύ... Δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσω... Αυτό το πλασματάκι με συντρόφευε τα τελευταία δύο χρόνια όπως κανένας άλλος!
Το αγγελούδι μου...

Υ.Γ: θα παρακαλέσω αν είναι κανείς εδώ στο φόρουμ που μένει κοντά σε Αγ. Παρασκευή, Γέρακα, Παλλήνη κλπ... και έχει στειρωμένο γατάκι να μου στείλει μήνυμα. Υπάρχει λόγος. Ευχαριστώ.

Λυπάμαι πάρα πολύ για τον γατούλη σου :( Ηταν τόσο όμορφος.....
Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να θορυβηθείτε που δεν ήθελε να φάει αλλά και πάλι δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει.
Μάλλον είχαν επηρεαστεί άσχημα τα νεφρά. :( Και μάλλον είχε προδιάθεση για κάτι τέτοιο.

Λυπάμαι πάρα πολύ για τον γατούλη σου :( Ηταν τόσο όμορφος.....
Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να θορυβηθείτε που δεν ήθελε να φάει αλλά και πάλι δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει.
Μάλλον είχαν επηρεαστεί άσχημα τα νεφρά. :( Και μάλλον είχε προδιάθεση για κάτι τέτοιο.

ο δικός μου(10 χρονών) είχε εδώ κ χρόνια που παρουσίαζε συχνά αδυναμία να ουρήσει κ το αντιμετωπίζαμε με αντιβίωση.την τελευταία φορά όμως δεν γινόταν τίποτα κ φοβηθήκαμε μην σκάσει το ζώο!!ο κτηνίατρος του έβαλε καθετήρα κ η ψυχούλα μου αντι να γίνει καλα χειροτέρεψε κ άρχισε να βγάζει μόνο αίμα με παράλληλα φρικτούς πόνους!!έτσι αναγκαστήκα να πάρω την απόφαση να τον πάω για ευθανασία γιατι δεν άντεχα να τον βλέπω να ουρλιάζει από τους πόνους....είναι πολύ άσχημη κατάσταση κ δύσκολα τα ζωάκια μας γλιτώνουν κ τώρα κατάλαβα ότι δεν παίζει τόσο ρόλο η ηλικία αφου ο σιμπάκος ήταν μόλις 2 χρονών..δεν ξέρω τι να πω..πάντως μετανιώνω πικρά που δεν τον κράτησα εξαρχής σπίτι κ έκανα εφιάλτη τις 2 τελευταίες του μέρες:cry:
αχ...........τελίκα ο κτηνίατρος δεν είναι η καλύτερη λύση ειδικά αν δεν είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης!!

Μάλλον δεν ήταν τόσο δυνατός όσο πίστευα... Είχε πέσει πολύ τις τελευταίες μέρες. Με το ζόρι έπινε νερό, δεν κινούταν, του δίναμε φαΐ με τη σύριγγα, αλλά και αυτό με το ζόρι.
Έλειπα για Πάσχα, αλλά στο σπίτι ήταν οι γονείς μου. Κάθε μέρα που μίλαγα με τη μητέρα μου μού έλεγε ότι ήταν όλο και πιο πολύ υποτονικός. "Υπομονή" σκεφτόμουν. Υπομονή μέχρι να γυρίσει και ο γιατρός από τις διακοπές του. Θα τον πήγαινα σήμερα το πρωί για περαιτέρω εξετάσεις. Μήπως είχαν πειραχτεί τα νεφρά. Ήμουν όμως αισιόδοξη ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Απλώς όλο αυτό ίσως ήταν λόγω της ταλαιπωρίας. Εξάλλου είχα μιλήσει με τον γιατρό τόσες φορές. Γιατί να μη μου πει να κάνω κάτι? Γιατί να μη με κάνει να ανησυχήσω περισσότερο... ίσως να το προλαβαίναμε...
Χθες το απόγευμα μόλις γύρισα στο σπίτι η μητέρα μου μού είπε το νέο. "Σαν να κοιμόταν" μου είπε. Στο χαλάκι του κάτω από το κρεβάτι μου. Τον έθαψε στο εξοχικό για να τον έχουμε κοντά μας. Φοβήθηκε να τον κρατήσει μέχρι να έρθω, λόγω και της ζέστης. Θα πάω να τον δω σήμερα και να του βάλω τα παιχνιδάκια του κοντά του.
Το γεγονός ότι δεν ήμουν εκεί πονάει ακόμα πιο πολύ. Με γεμίζει ακόμα περισσότερες τύψεις. Με κομματιάζει...
Μου λείπει αφάνταστα πολύ... Δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσω... Αυτό το πλασματάκι με συντρόφευε τα τελευταία δύο χρόνια όπως κανένας άλλος!
Το αγγελούδι μου...

Υ.Γ: θα παρακαλέσω αν είναι κανείς εδώ στο φόρουμ που μένει κοντά σε Αγ. Παρασκευή, Γέρακα, Παλλήνη κλπ... και έχει στειρωμένο γατάκι να μου στείλει μήνυμα. Υπάρχει λόγος. Ευχαριστώ.

μ'έχει επηρεάσει πάρα πολύ που έχασες τον γατούλη σου....δεν μπορείς να φανταστείς...να ξέρεις οτι είμαι μαζί σου...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back