S.O.S - ο γιατρός κάνει το σωστό; Αιματουρία!

ninouli

Νεοφερμένο μέλος

Η ninouli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους! Δίποδα και τετράποδα!
Τόσους μήνες στο φόρουμ δεν βρήκαμε την ευκαιρία να σας συστηθούμε, γιατί είμαστε και λίγο ντροπαλούλια. :redface:
Είμαστε η Νίνα και ο Σίμπα. Νίνα= δίποδο - Σίμπα= ευφυές τετράποδο! :P Δυστυχώς όμως σήμερα δεν είμαστε για πολλές ιστοριούλες, γιατί προέχει κάτι πολύ πιο σημαντικό: η υγεία του Σίμπα και επειδή η μαμά Νίνα δεν ξέρει τί να κάνει, είπε να συμβουλευτεί τους φίλους μας στο Φόρουμ. Γι'αυτό η βοήθεια και η εμπειρία σας μάς είναι πολύτιμες.
Ο Σίμπα είναι δύο χρονών και στειρωμένος. Κάπου τον Οκτώβρη έκανε κάτι σαν ουρολοίμωξη. Πονούσε κατά την ούρηση. Το αντιμετωπίσαμε με (πολλήηηη) αντιβίωση και σιγά σιγά πέρασε. Δυστυχώς η μαμά Νίνα δεν άλλαξε την τροφή του (σε ειδική τροφή για στειρωμένες γάτες), γιατί ως γνωστόν είναι πανάκριβη και το θεώρησε περιττό. :redface: Η χαζή μαμά δεν είχε ποτέ ξανά αρσενική γατούλα και στειρωμένη, έτσι δεν έχει ξαναζήσει παρόμοια προβλήματα. Τώρα όμως ο πόνος ξαναπαρουσιάστηκε. Πήγαμε στον γιατρό την Τρίτη και αφού μας έκανε αναισθησία ( ή κάτι τέτοιο τέσπα...) μας ζούληξε την ουροδόχο κύστη ώστε να αποβάλουμε ό,τι ούρα είχαν απομείνει και βγήκε ένα πηχτό υγρό (σαν να είχαν παγώσει τα ούρα). Μας τσίμπησε και πολλές φορές με αντιβίωση και διάφορα άλλα και μας έδωσε πάλι την ίδια φαρμακευτική αγωγή που είχαμε κάνει πριν μήνες. (Lasix + Augmentin).
Αφού ξυπνήσαμε από τη νάρκωση πονάγαμε πάρα πολύ! Και την επόμενη μέρα το ίδιο...και δυστυχώς πλέον έβγαινε αίμα, και κάναμε και εμετό πάρα πολλές φορές σε σημείο να αποβάλουμε και την αντιβίωση έτσι... Γενικά αντί να καλυτερεύσουμε, νομίζω ότι χειροτερεύσαμε. Έχουμε αδυναμία στο περπάτημα (σχεδόν σερνόμαστε), δεν τρώμε και πίνουμε ελάχιστο νερό. :(
Τώρα που σας γράφουμε, η γιαγιά (η μαμά της μαμάς) ξαναπάει τον Σίμπα στο γιατρό. Το θέμα όμως είναι, ήταν σωστό αυτό που του έκανε ο γιατρός? Μήπως τον ερέθισε περισσότερο και τον χειροτέρευσε??
Σας παρακαλούμε, μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας. Ίσως μας βοηθήσετε...γιατί πραγματικά φοβόμαστε πολύ...
:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό που ξέρω να σου πω εγώ είναι ότι σίγουρα έκανες εσύ λάθος που δεν άλλαξες την τροφή. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη ενός ζώου, οφείλεις να στερηθείς κάποια άλλα πράγματα, προκειμένου να του παρέχεις όσα θα το κρατούν υγιές. Ένα βασικό είναι η κατάλληλη τροφή ανά περίπτωση.

Καλή τύχη στο γατάκι σου, φαντάζομαι ότι πάτε για νέο γύρο αντιβιώσεως (αν όχι για δραστικότερα μέτρα...) και σύντομα προμηθεύσου μια καλής ποιότητας τροφή για να αποφύγεις την ταλαιπωρία του γατιού και τα έξοδα του γιατρού. Περαστικά...

Α, και προς Θεού, δε θέλω να είμαι αυστηρή αυτήν την ώρα, καταλαβαίνω πως στενοχωριέσαι κι εσύ... απλώς η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος, κατά τη γνώμη μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ Stellak για την ανταπόκρισή σου. Το γεγονός ότι φταίω, νομίζω ότι το έχω αναγνωρίσει ήδη. Το θέμα είναι τώρα τί κάνουμε!
Να 'σαι καλά πάντως! :)

Καλωσήρθατε, Νίνα και Σίμπα!
Τα προβλήματα του ουροποιητικού σε στειρωμένα αρσενικά που δεν τρώνε κατάλληλη τροφή είναι σύνηθες φαινόμενο. Ο γιατρός σας προφανώς κάνει ό,τι μπορεί για να αποφευχθεί η έμφραξη της ουρήθρας και η επέμβαση. Αν θέλεις, μπορείς να ρωτήσεις και το γιατρό του φόρουμ στο θέμα "Γιατρέ, αρρώστησε;"
Περαστικά σας!

Σ'ευχαριστούμε πολύ Desdemona! Θα τον ρωτήσω! :)

Απο ότι ξέρω, ναι, αυτή είναι η πρώτη φάση αντιμετώπισης του προβλήματος. Μετά εάν, δεν φτιάξει έρχονται και άλλα στάδια, καθετηριασμός, καθάρισμα απο τις πέτρες, αν έχει, κλπ κλπ που δεν είναι της παρούσης.

Περαστικά στον γατούλη και υπομονή. Αν ακολουθήσει σωστή διατροφή, και ο γιατρός έχει την εμπειρία.. θα γίνει καλά.:)

Σ'ευχαριστώ Julia! Είναι ήδη στον γιατρό και τον κοιτάει πάλι...Με έχει φάει η αγωνία .:(
Ειδική τροφή θα πάρω κιόλας σήμερα! Ήδη διαβάζω εδώ στο φόρουμ τις διάφορες απόψεις για τις συγκεκριμένες τροφές.
Να 'σαι καλά!

Απο οτι φαινεται εκτος απο ουρολοιμωξη εχει και εμφραξη της ουρηθρας, οποτε καλα εγινε το αδειασμα , το οτι παραπαταει μπορει να ειναι και απο την ναρκωση που του εγινε , επισης δεν ξερουμε ποσο καιρο ειχε το προβλημα και αν εχει επηρεαστει το νεφρο:hmm:. Τωρα αναγκαστικα θα πρεπει να του δινεις ειδικη τροφη αναλογα με τον τυπο των ουρολιθων που εχει και μαλλον οι ουρολοιμωξεις θα ειναι συχνο φαινομενο:hmm:

Και αυτό τώρα πώς θα το δούμε? Εννοώ αν έχει επηρεαστεί και το νεφρό. Τι διαδικασία έπεται?
Και αν έχουμε συχνές ουρολοιμώξεις δεν είναι επίφοβο για την υγεία του? Κάθε φορά δηλαδή θα πρέπει να παίρνει τόση πολλή αντιβίωση?
Σας βομβάρδισα με ερωτήσεις, αλλά πραγματικά ανησυχώ...άκουσα και κάτι ακραίες περιπτώσεις άλλων γατιών, οι οποίες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη...:(
Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.

Θα πρεπει να γινουν εξετασεις αιματος και ουρου για να δουμε εαν εχουν πειραχτει τα νεφρα και για το ειδος των ουρολιθων:hmm:. Δυστυχως οποτε παθαινει ουρολοιμωξη θα πρεπει να παιρνει αντιβιωση , η σωστη διατροφη μειωνει τον κινδυνο εμφανισης ουρολοιμωξεων:)

ninouli,
Εγώ επειδή το πέρασα πρόσφατα με μια παραλλαγή. Εμένα ο γατούλης μου δεν πονούσε απλά ένα βράδυ είχε αιματουρία. Τον πήγα στην κλινική και του έβαλαν αμέσως καθετήρα καθώς επίσης τον έβαλαν και σε ορό (για μία μέρα). 'Επερνε αντιβιώσεις κλπ και μετά από τέσσερεις ημέρες τον πήρα με τα ούρα του φυσιολογικά. Ο δικός μου δεν είναι στειρωμένος, ρώτησα τον γιατρό και μου είπε ότι είναι χειρότερα γιατί τα στειρωμένα έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία. Ως προς την τροφή, συμφωνώ κι εγώ ότι έκανες λάθος που δεν του έδωσες γιατί οι τροφές αυτές βοηθούν στη διάλυση των κρυστάλλων που δημιουργούνται. Επίσης δεν ξέρω εάν πριν το πάθει του έδινες τροφές για στειρωμένα. Η αντιβίωση που του δίνω είναι baytril & synulox μέχρι τώρα δείχνει να κάνουν καλή δουλειά. Επίσης, ζήτα από το γιατρό σου να του κάνει γενική αίματος, ούρων, γλυκόζης και για τα νεφρά καθώς επίσης μια ακτινογραφία. Έγώ αυτό έκανα και είδαμε ότι έχει ιζίματα (δηλ. προδιάθεση για "πέτρα") αλλά ευτυχώς τα νεφρά του δεν έχουν πάθει τίποτα. Γιατρός δεν είμαι αλλά μου κάνει εντύπωση που πίεσε την κύστη του για να βγούν τα ούρα, έχω ακούσει για καθετήρα, παρακέντηση και ακόμη για επέμβαση εάν η πέτρα είναι μεγάλη αλλά όχι αυτή τη μεθοδολογία. Ο γιατρός του φόρουμ θα διαφωτίσει περισσότερο πάνω σ'αυτό.

καταρχην τα στειρωμενα ειναι πιο ευαλωτα σε τετοιες παθησεις γιατι μετα την στειρωση η ουρηθρα στενευει (ενας λογος που δεν θελω να στειρωσω τον δικο μου). 2ον: μεινε μακρια απο τροφες μεγαλης περιεκτικοτητας σε τεφρα και φωσφορο, 3ον: μεινε μακρια απο κροκετες γενικοτερα. Επιδεινωνεται η κατασταση γιατι με τις κροκετες δεν παιρνουν αρκετο νερο, αφυδατωνονται και τα ουρα τους ειναι πιο concetrated με αποτελεσμα να δημιουργουνται πιο ευκολα κρυσταλλοι. Ξεκινα να του δινεις κονσερβα ή τουλαχιστον κονσερβα ανακατεμενη με κροκετες και 1 κουταλια της σουπας νερο (σε καθε γευμα). Μπορεις να παιρνεις μια καλη κονσερβα και να του δινεις ανακατεμενη με λιγο νερακι και κροκετες (για στειρωμενα) 3 φορες τη μερα (σε περιπτωση που τα οικονομικα σου δεν ειναι καλα και δεν μπορεις να δινεις μονο κονσερβα). Οσο περισσοτερο νερο παιρνει, τοσο καλυτερα. Και στην τελικη, καλυτερα να δινεις κατι παραπανω για τροφες παρα να πληρωνεις αργοτερα για επεμβασεις και να κινδυνευει η ζωη του γατουλη σου!

Περαστικα στον γατουλη σου και ευχομαι να γινει καλα συντομα!

καταρχην τα στειρωμενα ειναι πιο ευαλωτα σε τετοιες παθησεις γιατι μετα την στειρωση η ουρηθρα στενευει (ενας λογος που δεν θελω να στειρωσω τον δικο μου). 2ον: μεινε μακρια απο τροφες μεγαλης περιεκτικοτητας σε τεφρα και φωσφορο, 3ον: μεινε μακρια απο κροκετες γενικοτερα. Επιδεινωνεται η κατασταση γιατι με τις κροκετες δεν παιρνουν αρκετο νερο, αφυδατωνονται και τα ουρα τους ειναι πιο concetrated με αποτελεσμα να δημιουργουνται πιο ευκολα κρυσταλλοι. Ξεκινα να του δινεις κονσερβα ή τουλαχιστον κονσερβα ανακατεμενη με κροκετες και 1 κουταλια της σουπας νερο (σε καθε γευμα). Μπορεις να παιρνεις μια καλη κονσερβα και να του δινεις ανακατεμενη με λιγο νερακι και κροκετες (για στειρωμενα) 3 φορες τη μερα (σε περιπτωση που τα οικονομικα σου δεν ειναι καλα και δεν μπορεις να δινεις μονο κονσερβα). Οσο περισσοτερο νερο παιρνει, τοσο καλυτερα. Και στην τελικη, καλυτερα να δινεις κατι παραπανω για τροφες παρα να πληρωνεις αργοτερα για επεμβασεις και να κινδυνευει η ζωη του γατουλη σου!

Περαστικα στον γατουλη σου και ευχομαι να γινει καλα συντομα!
Δεν στενευει η ουρηθρα με τα τη στειρωση αφου δεν την πειραζουμε καθολου , αλλο κοβουμε και δεν εχει καμια σχεση με την ουρηθρα ή τους ουρητηρες;). Απλως η κατασκευη τνς ευνοει την εναποθεση αλατων με αποτελεσμα την εμφραξη της και επισης αν ειναι παχυς ο γατος απο την εναποθεση του λιπους στην περιοχη απο οπου διερχεται η ουρηθρα:)

Δεν στενευει η ουρηθρα με τα τη στειρωση αφου δεν την πειραζουμε καθολου , αλλο κοβουμε και δεν εχει καμια σχεση με την ουρηθρα ή τους ουρητηρες;). Απλως η κατασκευη τνς ευνοει την εναποθεση αλατων με αποτελεσμα την εμφραξη της και επισης αν ειναι παχυς ο γατος απο την εναποθεση του λιπους στην περιοχη απο οπου διερχεται η ουρηθρα:)

:hmm:ειχα διαβασει σε μια ερευνα οτι στενευει η ουρηθρα οταν η στειρωση γινεται σε μικρη ηλικια. Μαλλον θα ηταν παλιο το αρθρο :hmm:

Σ'ευχαριστώ πολύ John. Θα δούμε τώρα πώς θα πάει, γιατί χθες είχαμε ένα φρικτό βράδυ.
Ενώ όταν τον πήρα από τον γιατρό ήταν σχετικά καλά, μετά από δύο ώρες γέμισε αίματα. Έσταζε στην κυριολεξία! :(:(:( Δεν ήξερα τί να κάνω...είχα τρελαθεί...τηλεφώνησα στο γιατρό (ήταν και 11 το βράδυ, πράγμα δύσκολο) και με καθησύχασε, γιατί το καλό ήταν ότι δεν φώναζε (από πόνο πχ) και γενικά είχε την ίδια διάθεση που είχε και πριν. Επίσης, το θετικό ήταν ότι με άφηνε να τον καθαρίσω με ένα βρεγμένο πανί και έπινε αρκετό νερό. Υπέθεσα ότι αυτά ήταν καλά σημάδια.
Ευτυχώς μέσα στις επόμενες ώρες βελτιώθηκε αρκετά. Τα ούρα του πλέον δεν ήταν σκέτο αίμα. Μάλιστα το πρωί είχαν πολύ μικρή χροιά του κόκκινου.
Τώρα είναι στον γιατρό και θα τον πάρω το απόγευμα...
Πραγματικά, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άσχημα ένιωσα χθες, που δεν του είχα αλλάξει την τροφή μήνες πριν... :(:(:( ...
Μακάρι να πάνε όλα καλά...:(

Τι κρίμα να περάσετε τόσο δύσκολα και οι δυο... :(
Εύχομαι ολόψυχα να είναι η τελευταία δυσάρεστη εμπειρία και να πάνε όλα καλά!

Ευχαριστούμε πολύ Stellak. Γενικά νιώθω κάπως πιο αισιόδοξη γιατί το πρωί ήταν καλύτερα.
Σας ευχαριστώ όλους πάντως για την ανταπόκρισή σας! Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιου είδους θέματα, ειδικά όταν δεν ξέρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις, να μη νιώθεις μόνος...

ninouli, να σου πώ και εγώ κάτι..
Έχω ρωτήσει 3 Κτηνιάτρους, (και κοντά 2 χρόνοα τώρα διαβάζοντας, για τόσα αρσενικά, που τρώγανε ΠΑΝΤΑ τα καλύτερα)
Το γεγονός ΑΝ θα πάθει κάτι ένα στειρωμένο αρσενικό, οφείλετε κυρίως απο τον δικό του οργανισμό και την προδιάθεση που έχει στην δημιουργία πέτρας ή όχι κλπ.

Αν ένα αρσενικό ΕΧΕΙ την προδιάθεση, καμία στείρωση ή ειδική τροφή δεν θα τον σταματήσουν. Θα κάνει, στειρωμένο ή μή!...
Σκέψου όλα τα αρσενικά στειρωμένα του δρόμου, που τρώνε βλακείες πραγματικά... δεν θα είχε μείνει ούτε μισό. Είχα ένα στο μαγαζί μας, 7 χρονών, έτρωγε κροκέτες χύμα 1ε, τελικά πήγε απο φόλα... και έχω άλλα τόσα στο χωριό, στειρωμένα που φτου φτου ζούν και βασιλεύουν.

Μία ειδική τροφή, απο ότι έχω καταλάβει, δεν εξαφανίζει τον κίνδυνο, απλά είμαστε εμείς καλά, ότι κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Αν κάνει, έκανε, αλλιώς λέμε οτι τον έσωσε η τροφή....ενώ απλά το γατί είναι στα κιλά του, κινείτε, και έχει καλό οργανισμό.
(Σκέψου και λίγο απο άποψη marketing.... )

Και πάλι περαστικά.

Το ποστ της julia έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον... Αν μπορεί κι ο γιατρός JohnDVΜ να μας πει την άποψή του, διότι αν ισχύουν τα όσα λέει η julia, πάει να πει πως οι εταιρείες αλλά και όσοι κτηνίατροι εμπορεύονται και συστήνουν μας δουλεύουν "ψιλό γαζί" και η υγεία των γατιών μας (όσο εξαρτάται από τις τροφές) είναι κάτι το εντελώς τυχαίο!:hmm:

Όντως Julia πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση!:hmm:
Προσωπικά πιστεύω πως σίγουρα υπάρχουν συμφέροντα ανάμεσα γιατρού και βιομηχανιών. Όπως εξάλλου συμβαίνει και με εμάς τους ανθρώπους. Πας για μια απλή ημικρανία στο γιατρό και βγαίνεις με ένα κιλό φάρμακα. Και αν τύχει και πας και σε άλλον γιατρό, ίσως σου δώσει διαφορετικά!
Τώρα όσον αφορά την υγεία των ζώων...και του Σιμπάκου μου...τι να πω, δεν ξέρω... Τύχαινε πάντα να έχω θηλυκά και δεν είχα ξανα-αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα. Και εγώ το θεωρούσα υπερβολικό αυτό με τις τροφές. Αλλά τελικά είναι?
Σήμερα μίλαγα με μια συνάδερφο, της οποίας ο γάτος ειναι στειρωμένος νομίζω 7-8 χρόνια, τρώει μόνο κονσέρβα (όχι ειδική τροφή) και το μόνο πρόβλημα που είχε ποτέ ήταν αυτό των σκουλικιών! Θέλω να πω μ'αυτό, ότι ναι, σίγουρα, έχει να κάνει και με το ίδιο το ζώο.
Από την άλλη, όπως λέει και ο γιατρός μας, ο Σιμπάκος μου είναι πολύ δυνατό ζωάκι και με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να πάθει κάτι.
Ξέρω 'γώ...τελικά είναι όλα σχετικά! :confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back