Siberian-maniacs

Οχι σαν εκτροφη υπαρχουν,απλα στα στανταρ της φυλης ειναι το τραχυ τριχωμα,και το γονιδιο που φερει το ασημι μαλακωνει και την τριχα,οποτε πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος οταν εκτρεφεις ασημενια.

Δώρα, αυτό πρέπει να είναι γενικό χαρακτηριστικό για όλα τα γατιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι,στα περσικα ισα ισα ειναι νομιζω στα υπερ να ειναι απαλο και μαλακο το τριχωμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και όμως πήρα την φωτογραφία απο ένα Βελγικό site για Σιβηρίας, αν είναι Βιρμανίας δεν ευθύνομαι εγώ, πάντως το παρουσίαζε σαν blue point siberian cat.
Σχετικά με την Κάντυ, μήπως κρατάει η σκούφια της απο Σιβηρία μεριά.:hmm:
Κάνε δεήσεις για ακόμα περισσότερο κρύο, κρύο πολύ κρύο και θα φουντώσει σαν να βγήκε απο το πλυντήριο:lol::lol::lol:
εννοούσα οτι εχουν το ίδιο χρώμα:) θα πω ότι κ στη Δώρα ελάτε στα μέρη μας που εχει κρύο για να δούμε τον Ορφέα-Βελέντζα;):clapup:
Πως λεγεται αυτος ο χρωματισμος?
Ειναι πανεμορφο αυτο το γατονι;)
Μπορουμε να εχουμε το λινκ του εκτροφειου?
Στα περσικά τον χράμα αυτό λεγεται silver shaded
Οχι,στα περσικα ισα ισα ειναι νομιζω στα υπερ να ειναι απαλο και μαλακο το τριχωμα.
ναι ετσι ακριβώς είναι Δώρα στα περσικά είναι μειονέκτημα κ σημαίνει ότι δεν είναι καθαρόαιμο το περσικό, βεβαία υπάρχουν διάφοροι τύποι γούνας στα περσικά αλλά πάντα πρέπει να είναι πολύ απαλή κ μεταξένια

Ενω σε μας ισχυει το αντιστροφο...Ηλια το τριχωμα των σιβηρικων πως πρεπει να ειναι;

Και στα Σιβηρίας Δώρα το ίδιο με εσάς πρέπει να ισχει. Νομίζω αυτό μου ελεγαν ο Ηλίας κ η Αναστασία

Ενω σε μας ισχυει το αντιστροφο...Ηλια το τριχωμα των σιβηρικων πως πρεπει να ειναι;

Τραχύ επάνω και μαλακό στην κοιλιά και στα πλευρά.

εννοούσα οτι εχουν το ίδιο χρώμα:) θα πω ότι κ στη Δώρα ελάτε στα μέρη μας που εχει κρύο για να δούμε τον Ορφέα-Βελέντζα;):clapup:

Στα περσικά τον χράμα αυτό λεγεται silver shaded

ναι ετσι ακριβώς είναι Δώρα στα περσικά είναι μειονέκτημα κ σημαίνει ότι δεν είναι καθαρόαιμο το περσικό, βεβαία υπάρχουν διάφοροι τύποι γούνας στα περσικά αλλά πάντα πρέπει να είναι πολύ απαλή κ μεταξένια

Έλενα μου, για να γίνει ο Ορφέας Βελέντζα, θα πρέπει κατ' αρχάς να του αλλάξεις συνήθειες, γιατί κλείνεται συνήθως στην ζέστη:(, μετά θα πρέπει να βρούμε σπίτι για 3 μήνες, μετά το συζητάμε για την Βελέντζα. Μήπως θα ήταν πιο βολικό να πάμε στο Περτούλι, ή στην Ελάτη:hmm:

Η Siiri, 10 ετών και με πολλά παιδιά και εγγόνια.

siiriam200702.jpg

Η Linda 9 ετών κόκκινο mackerel tabby

lindasnowamantes.jpg

Η Roosa σχεδόν 7 ετών, torbie-white.

roosa06_am2.jpg

Η Essi σχεδόν 6 ετών. black mackerel tabby.

amante3.jpg

Η Beea σχεδόν 3 ετών, black spotted tabby με άσπρο υπόστρωμα

beea060708z15.jpg

Ο Hugo 3 ετών, black mackerel tabby

hugoprchfinamantesappassionato7vuot.jpg

Νέες εικόνες Σιβηρικών απο την Φινλανδία. Το πρόβλημα είναι οτι δεν γνωρίζω Φινλανδικά και ο μεταφραστής του Google, μου έβγαλε αρκετά λάθη και έτσι δημοσιεύω τις εικόνες, χωρίς επεξηγήσεις.

Γέννα 11.05.09

cid_BE81316E-07FC-4F09-AEAA-9AF3873.jpg

Balladin Benjamin

lumi6.jpg

Balladin Bialoipokku “Peppi

joulu09013.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Balladin Pihkasilma

muusa_studio2_043-2.jpg

muusa_studio2_135-2.jpg

Ο Hugo 3 ετών, black mackerel tabby

hugoprchfinamantesappassionato7vuot.jpg

Θεος ο Hugo!!!

Ρε παιδια ας μου εξηγησει καποιος τι εννοουμε οταν λεμε mackerel tabby και spotted tabby.:hmm:
Ενταξει το σκετο tabby γνωριζω τι ειναι:D

Θεος ο Hugo!!!

Ρε παιδια ας μου εξηγησει καποιος τι εννοουμε οταν λεμε mackerel tabby και spotted tabby.:hmm:

Διονύση, καλησπέρα

Tabby σκέτο δεν νομίζω οτι υπάρχει, πάντα συνδυάζεται με κάποια απόχρωση, καθότι tabby σημαίνει "ράβδωση", οπότε υπάρχει spotted tabby, blogged tabby και mackerel tabby. Spotted σημαίνει όταν η ράβδωση δεν είναι συνεχής, αλλά είναι με στίγματα. Blogged tabby είναι όταν δημιουργούνται στο σώμα δίνες αποχρώσεων (σε ελλικοειδή ή κυκλική φορά, με μεγάλα και έντονα χρώματα και αντιθέσεις). Mackerel tabby είναι ο κλασικός χρωματισμός της τίγρεως, δηλαδή ενωμένες λωρίδες χρώματος απο την ραχοκοκκαλιά πρός τα πλευρά, όπου οι λωρίδες του χρώματος σβύνουν.

Για να επανέλθω στην αρχή της παράθεσής μου, η λέξη tabby περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, αλλά πάντα συνδυάζεται με απόχρωση. Στην αναζήτησή μου έχω βρει και <βασικό χρώμα>tabby, δηλ. red tabby ή brown tabby< όπου σημαίνει διχρωμία.

Θεος ο Hugo!!!

Διονυση παιδι μου,παλι δεν εκανες το homework;:mad::P
Ριξε μια ματια εδω.;)

Διονυση παιδι μου,παλι δεν εκανες το homework;:mad::P
Ριξε μια ματια εδω.;)

Κυρία, Κυρία μην του βάλετε τιμωρία;)

Διονυση,με το ενα ποδι στον τοιχο!:mad:Εγω τα γραφω,εγω τα διαβαζω...:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back