Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος
Τα χάρτινα κυλινδράκια μαλακώνουν και σχηματίζουν ένα ζελέ. Επίσης κάθεται στον πάτο, δεν σβωλιάζει απλά είναι μία μάζα από χαρτοζελέ μαζεμένη. ¨οσο περισσότερη ώρα μείνει τόσο στεγνώνει. Επίσης αν μυρίσεις τα κυλινδράκια τα βρεγμένα αναδύουν μία μυρωδιά σαν σαπουνιού, απορρυπαντικού (ήπια). Τώρα με κανονικά τσισάκια δεν ξέρω αν θα μυρίζει έτσι. Φαντάζομαι ότι θα είναι λίγο δύσκολο στο καθάρισμα μιας και δεν γίνονται ξεχωριστοί σβώλοι και φοβάμαι ότι θα πετάγεται πολύ προϊόν για να καθαριστεί.
Δεν ξέρω αν βολεύει να βάζει κανείς λίγη στη τουαλέτα τους και να την αλλάζει κάθε μέρα ή όλη μαζί και να αφαιρεί μόνο τις ακαθαρσίες.
Όποιος χρησιμοποιεί παρόμοια άμμο ας μας πει πως γίνεται ο καθαρισμός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος
Τέλειο είναι, με ελάχιστο κόστος και λίγο κόπο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

..αλλα και παλι θελει χρονο,και δεν ξερω με τις οσμες τι γινεται,οπως επισης και με τη μαυριλα που βγαζει η εφημεριδα στα πατουσακια τους..
Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και οι γατούλες δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα με την εφημερίδα. Πάντως δεν συμφέρει γιατί μουσκεύουν αμέσως και χρειάζονται άλλαγμα κάθε φορά που πηγαίνει η γάτα στην...εφημερίδα!
Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Στο άρθρο τις κάνει μικρά πολλά κομματάκια και κάθε μέρα καθαρίζει μόνο τους σβώλους. Σίγουρα θα θέλει μεγάλη ποσότητα εφημερίδας. Πάντως συμφέρει από πλευράς κόστους. Χαλάω γύρω στα 60 ευρώ το μήνα για άμμο, σοβαρά το σκέφτομαι να το δοκιμάσω. Το κόστος για κάτι τέτοιο είναι ελάχιστο και είναι και πιο υγιεινό για τα γατάκια.
60 ευρω;;;

..παρα πολλα ειναι...εγω με την biocats το πολυ 16 ευρω το μηνα χαλαω(2 συσκευασιες περιπου)..παντως μετα απο αυτα που εμαθα για τον μπεντονιτη...εχε γεια biocats...θα προσπαθησω να βρω οικολογικη..και μαλλον κατερινα θα δοκιμασω αυτη που μου εδειξες...σημερα πηρα σε ενα απο τα τηλεφωνα στα υποκαταστηματα τους,και μου ειπαν να παρω τη δευτερα να συννενοηθουμε...για να δουμε.Το καλο ειναι οτι αποστελλουν στην επαρχια..
Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν, αυτή η χάρτινη φαίνεται να κρατάει καλά την υγρασία. Δεν το περίμενα. Νόμιζα θα λασπώνει. Έβαλα λίγη στο κουτί τους και τα γατιά πάθανε την πλάκα τους νομίζω. Τα παραξένεψε πολύ, μία ώρα την κοιτάζανε, την μυρίζανε, μέχρι που την πρώτη κίνηση την έκανε ο μπακάκος μου. Δεν μένει στον πάτο (που φοβόμουν) και δεν μυρίζει. Βέβαια μόνο τσισάκια κάνανε σήμερα. Θα δω πόσο θα κρατήσει. Λίγο δύσκολη στο καθάρισμα την κόβω, όσον αφορά τα τσισάκια. Τα χαρτινα κυλινδράκια κιτρινίζουν κι έτσι ξεχωρίζεις τα καθαρά από τα βρώμικα. Οπότε πρέπει να κάτσεις να βγάλεις μόνο τα κίτρινα. Μάλλον θα πρέπει να βάζει κανείς λίγη ποσότητα και μετά να βγάζει τα λερωμένα και όχι να γεμίζουμε όλο το μπωλ όπως με τις clumping. Αυτά για σήμερα και μία πρώτη δοκιμή. Μετά από μερικές μέρες, αφού δοκιμαστεί αρκετά, θα σου πω αν μυρίζει και πόσο κρατάει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
τα χρησιμοποιουν για καυση (σομπες, κτλ). Οταν κατουρησει η γατα σε αυτα φουσκωνουν και διαλυονται και γινονται σκονη, οποτε πετας την σκονη και κρατας τα ξυλακια.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

..ελλαδα εννοω..και πως τα ζητας;; και τι υλικο ειναι;;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Βρήκα την feline fresh σε σάιτ Αγγλίας που κάνει αποστολές και εκτός αυτής. Έχει αρκετές βιολογικές άμμους αλλά η πιο οικονομική είναι η feline fresh. Δείτε εδώ βιντεάκι για το πως είναι η άμμος https://www.floppycats.com/scoopable-feline-fresh.html. Τα έξοδα αποστολής είναι 18 λίρες και τα 18 κιλά τα πουλάει 13,78 λίρες. Αν υποτεθεί ότι παραγγέλνουμε 3 18άκιλα έρχεται στις 59,34 λίρες, δηλαδή γύρω στα 70 ευρώ. Με αυτήν την ποσότητα θα έβγαζα 2 μήνες! Κι εδώ με Everclean θα χάλαγα πολλά παραπάνω. Αν δεν με βολέψει η χάρτινη (ΑSAN) θα παραγγείλω από κει.
προσεξε να ειναι η scoopable και οχι η κοινη. Ειναι φοβερη αμμος παντως και πολυ οικονομικη. Κριμα που ακομα δεν εχει ξεκαθαρισει το τοπιο με τις αλλεργιες του γατου μου και δεν τολμαω να την ξαναχρησιμοποιησω
Επισης προσεχε με το βαρος της αμμου γιατι πολλες φορες το αναγραφουν ως lbs και οχι ως κιλα. Τα 18 κιλα θα σου κρατησουν πααααααααρα πολυ καιρο. Εγω ειχα παρει την 7κιλη και ειχα ξοδεψει γυρω στο μισο κιλο (την χρησιμοποιησα περιπου 2 βδομαδες). Τα 3 κιλα ειναι υπεραρκετα για ενα μηνα για μια γατα. Εχει τριπλασια απορροφητικοτητα απο την clay litter. Επισης μυριζει σε πευκο. Σε μενα ειχε μυρισει ολο το διαμερισμα σε πευκο
Μακαρι να μην ειναι ο γατος μου αλλεργικος σε αυτη την αμμο!!! 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος
Δυστυχώς η χάρτινη αποδείχτηκε μαπέ! Δεν άρεσε στα 2 από τα 3 γατάκια. Όλη μέρα δεν είχαν κάνει καθόλου κακάκια και μου έκανε εντύπωση. Οπότε το βράδυ αργά τα βλέπω να είναι ανήσυχα και να ψάχνουν και να μυρίζουν το μπαλκόνι και το δωμάτιο μου. Σαν να θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους. Οπότε τα πήρα με το ζόρι και τα έβαλα στην τουαλέτα τους. Σήμερα δεν μπορούσα να την καθαρίσω εύκολα, πετάγεται αρκετό προϊόν και κάτω μένει υγρασία από αυτό το ζελέ που σχηματίζει. Οπότε την πέταξα. Ξανά everclean μέχρι να βρω άλλη. Μην την παραγγείλεις, δεν είναι καλή.
@sakura-chan
Τελικά για την feline fresh, δεν έχουν αυτη΄ν που κάνει σβώλους, οπότε άκυρο κι αυτό.
Εκεί που είχα απογοητευθει ότι δεν θα βρω άμμο, λέω δεν ψάχνω και στο ebay.uk. Βρήκα αυτήν https://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160507815836&ssPageName=STRK:MEWNX:IT σε μεγάλη ποσότητα (30kg )και οικονομική (25 ευρώ). Περισσότερες πληροφορίες εδώ https://www.veggiepets.com/shop/benevo-cat-litter-3kg.html.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω με το e-bay πως γινεται η δουλεια...που στο στελνουν και πως πληρωνεις...καρτες δεν εχω,ουτε θελω να αποκτησω..

Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool