Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
εδω εχει πιο πολλες οικολογικες παρα απο clay![]()
σε μισω,σε μισω ,σε μισω,σε μισωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος

Δυστυχώς κι αυτή από ebay ακυρώνεται. Το κόστος να την φέρουν Ελλάδα είναι 50 λίρες Αγγλίας. Οπότε συνεχίζουμε με μπεντονίτη, δυστυχώς. Δεν βρίσκω με τίποτα οικολογική άμμο.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος
Τελικά βρήκσ σε ένα γερμανικό σαιτ, το www.tiierisch.de thn Cat's Best okoplus clumping. Την έχει στα 21 ευρώ τα 40 λίτρα (περίπου 18 κιλά) +15 ευρώ έξοδα αποστολής. Αυτήν θα πάρω, δεν βρίσκω πιο οικονομική που να φέρνουν Ελλάδα. Διάβασα καλές κριτικές για αυτήν. Την ξέρεις?
ΥΓ. Ακυρο. Εννοείς την GreenCat. Τώρα είδα την κριτική...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εννοείς την World's Best μου φαίνεται. Έχει το Onlinepetshop αλλά την έχει 34 ευρώ το 7κιλο. (πανάκριβη!!!τι παίρνω?χρυσό?)
Τελικά βρήκσ σε ένα γερμανικό σαιτ, το www.tiierisch.de thn Cat's Best okoplus clumping. Την έχει στα 21 ευρώ τα 40 λίτρα (περίπου 18 κιλά) +15 ευρώ έξοδα αποστολής. Αυτήν θα πάρω, δεν βρίσκω πιο οικονομική που να φέρνουν Ελλάδα. Διάβασα καλές κριτικές για αυτήν. Την ξέρεις?
ΥΓ. Ακυρο. Εννοείς την GreenCat. Τώρα είδα την κριτική...
επειδη βαριεμαι τωρα να ψαξω..
.λεει που την βρισκεις;;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kathrin_S.
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ιδου η συσκευασια....
και ιδου πως ειναι οι "κοκκοι"...
βασικα..εινβαι ξυλινα κυλινδρακια...
Δεν γνωριζω καθολου αν κανει καλη δουλεια...απλα την αναφερω ως κατι καινουργιο,που φαινεται πιο υγειινο....αυριο θα εχω τις πρωτες εντυπωσεις...μακαρι να ειναι καλες...Η τιμη ειναι 8.50 ευρω τα 8 λιτρα..(σημειωτεον οτι ειναι πολυ πιο ελαφρια απο την biocats την δεκακιλη...μιλαμε για παρομοια συσκευασια..
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
βιοδιασπώμενη?? δηλαδή την πετάμε και στην τουαλέτα? καλή περίπτωση...έχω βαρεθεί να τα μαζεύω σε σακούλες και να κατεβάζω σκουπίδια...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Λοιπον..εχω νεα!!! πηγα χτες στον κτηνιατρο μου..και λεω..δεν κοιτω τι αλλες αμμους εχει;; και...ω το θαυμα...ειχε μια,η οποια ειναι απο ξυλο!!! ξυλο και πριονιδι..Γραφει λοιπον η συσκευασια οτι: παρασκευαζεται απο 100/100 φυσικες ινες ξυλου και πριονιδι.Δεν περιεχουν επιβλαβης ουσιες..και ειναι βιοδιασπωμενη.Εξουδετερωνει τις δυσαρεστες οσμες κλπ.Απο οτι καταλασβα..μαλλον ειναι γερμανικο προιον,..αλλα δεν ειμαι σιγουρη.Ειναι μαλλον της εταιριας..witte Molen.Λεγεται TOP FRESH WOOD...
ιδου η συσκευασια....
![]()
και ιδου πως ειναι οι "κοκκοι"...
![]()
βασικα..εινβαι ξυλινα κυλινδρακια...
Δεν γνωριζω καθολου αν κανει καλη δουλεια...απλα την αναφερω ως κατι καινουργιο,που φαινεται πιο υγειινο....αυριο θα εχω τις πρωτες εντυπωσεις...μακαρι να ειναι καλες...Η τιμη ειναι 8.50 ευρω τα 8 λιτρα..(σημειωτεον οτι ειναι πολυ πιο ελαφρια απο την biocats την δεκακιλη...μιλαμε για παρομοια συσκευασια..
ακριβη!!! Πουλανε τετοια ξυλακια για σομπες. Και ειναι παααααρα πολυ φθηνα (200 ευρω ο τονος!!!!). Εχω δοκιμασει τετοια παρομοια αμμο. Αλλα δεν του αρεσε γιατι προτιμα να παταει σε απαλη αμμο. Δεν κανει σβωλους, αλλα εκει που κατουραει φουσκωνουν τα ξυλακια και επειτα διαλυονται και γινονται σκονη. Υπαρχουν λεκανες που αποτελουνται απο 2 μερη:
το μονο που κανεις ειναι να σηκωνεις το πανω μερος που συγκρατει τα ξυλακια και να πετας την σκονη που συγκεντρωνεται στο κατω μερος. Αλλα και χωρις κατι τετοιο μαλλον καθαριζει ευκολα γιατι η σκονη παει κατω και πανω μενουν τα ξυλακια. Μπορειτε να την ριχνετε στην τουαλετα, δεν υπαρχει προβλημα. Η δικια μου δεν εχει βουλωσει ποτε παρολο που ριχνω ολοκληρους σβωλους μεσα. Απλα αν ριχνετε μεγαλη ποσοτητα καλο ειναι να την αφηνετε στο νερο για μιση ωρα πριν τραβηξετε το καζανακι.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

brigite
Διάσημο μέλος
Μπηκα σε ενα μπλοκ,εντελως τυχαια και βρηκα αυτο το βιντεο.Διαβασα και για τον μπεντονιτη ,ειναι φυσικος αργιλος ,ηφαιστιακης προελευσης,δεν βλαπτει καπου ,φυσικα αν δεν περιεχει αλλα βιοχημικα προσθετα και κυριως αμιαντο ο οποιος ειναι 100% καρκινογονος.
Σημερα πηγα Βεροπ...και ειχε μια αμμο απο φυσικο μπεντονιτη,χωρις αμιαντο,το τονιζε στη συσκευασια,5 κιλα 3 ευρω παρα κατι.
Δεν την πηρα,γιατι εχω ακομα αρκετη ,αλλα θα την δοκιμασω καποια στιγμη.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
https://www.youtube.com/watch?v=9-x6hCI9X0g&feature=player_embedded
Μπηκα σε ενα μπλοκ,εντελως τυχαια και βρηκα αυτο το βιντεο.Διαβασα και για τον μπεντονιτη ,ειναι φυσικος αργιλος ,ηφαιστιακης προελευσης,δεν βλαπτει καπου ,φυσικα αν δεν περιεχει αλλα βιοχημικα προσθετα και κυριως αμιαντο ο οποιος ειναι 100% καρκινογονος.
Σημερα πηγα Βεροπ...και ειχε μια αμμο απο φυσικο μπεντονιτη,χωρις αμιαντο,το τονιζε στη συσκευασια,5 κιλα 3 ευρω παρα κατι.
Δεν την πηρα,γιατι εχω ακομα αρκετη ,αλλα θα την δοκιμασω καποια στιγμη.
Ωραια..και εμας..ποιος μας διασφαλιζει οτι δεν εχει αμιαντο;;;

brigite
Διάσημο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πολυ αμφιβαλλω.Οπως και να εχει..και μονο που ειναι απο τεφρα ηφαιστιακη..και τα μικρα μας την εισπνεουν...εμενα δεν μου αρεσει αυτο.Αν η αμμος απο ξυλο με βολεψει...σιγουρα θα την προτιμησω.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η συσκευασια που κανονικα θα πρεπει να αναγραφει τα συστατικα που εμπεριεχονται...οπως ελπιζουμε οτι γινεται σε ολα τα ειδη,οπως και στις τροφες τους.![]()
οχι απαραιτητα. Συνηθως γραφουν αυτα που προσθετουν, δεν γραφουν απο τι αποτελουνται οι πρωτες υλες. Για παραδειγμα, μια γατοτροφη λεει οτι περιεχει κοτοπουλο, νερο και βιταμινες. Δεν αναφερει ομως αν το κοτοπουλο ειχε συντηρηθει με ethoxyquin ή αν του εχουν δωθει ορμονες για να μεγαλωσει πιο γρηγορα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Λοιπον..τα νεα μας για την καινουργια αμμο απο ξυλο...
..Το πρωι...βρηκα 3 ωραιοτατες κουραδουλες της πουπυς,πανω σε ενα χαλακι...τις ειχε σκεπασει κιολας..

...το συμπερασμα ειναι οτι δεν ηθελε καθολου να μπει στην αμμολεκανη..ο μπουκακος βεβαια,δεν ειχε κανενα προβλημα..μπηκε κατευθειαν το μαναρι μου.Ολη μερα χτες την εβαζα μεσα..για να τη συνηθισει.Σημερα το πρωι ειδα..οτι δεν ειχαμε απωλειες..φανταζομαι οτι μπηκε τελικα.
Για την αμμο τωρα...προς τον παρων δεν μυριζσει ΚΑΘΟΛΟΥ...οντως εκει που πεφτουν τα τσισακια γινονται τριμματα και μετα σκονη..και κατακαθονται στο πατωμα της αμμολεκανης.Το ιδανικο θα ηταν μια αμμολεκανη οπως εβαλε η ηρω πριν...προς το παρων τη μαζευω με το φτιαρακι..αλλα δεν θελει φτιαρακι με τρυπες.Για το ποσο θα κρατησει δεν ξερω.Παντως οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αριστες!!!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
οι οικολογικες ειναι πιο καλες στο θεμα με τις οσμες. Εγω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με οσμες παρολο που εχω ανοιχτες λεκανες. Αυτη η αμμος εχει ενα παρα πολυ καλο πλεονεκτημα, δεν σκορπαει σε ολο το σπιτι. Θα με βολευε πολυ να την χρησιμοποιουσα, αλλα ο ναρουτο δεν πατουσε καν μεσα στην λεκανη και οταν τον εβαζα μεσα πεταγοταν λες και πατουσε σε αναμμενα καρβουνα. Μετα την ανακατεψα με αλλη οικολογικη αμμο και παλι δεν πηγαινε. Τα κρατουσε πανω του ο καημενος. Αν βρεις αμμο απο πευκο που κανει σβωλους (ειδικα την feline fresh) παρτην χωρις 2η σκεψη. Ειναι η πιο τελεια αμμος που εχω χρησιμοποιησει ποτε!
Για πες κι άλλα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool