SOS Ένα γατάκι εγκλωβισμένο

ψυχουλες μου....:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eίναι δυνατόν να μην έχεις πρόσβαση στον ακάλυπτο?
Πες στο διαχειριστή να σου ανοιξει για λιγο αν ειναι, αυτος θα εχει κλειδια...
Ή μήπως είναι στον ακάλυπτο διπλανής πολυκατοικίας?
:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπράβο,ήταν όντως πολύ τυχερά!:up:
Προσπάθησε να τους δώσεις λίγη κονσέρβα,ίσως μπορούν να μασουλήσουν και ξηρά για γατάκια,υπάρχει σε μικρά κομματάκια.
Είναι πολύ όμορφα,μόλις είναι έτοιμα για σπίτι,θα τους βρούμε το καλύτερο!:)

μπραβο σου για την προσπαθεια.Μακαρι να πανε ολα καλα.Εσυ δεν σκεφτεσαι να κρατησεις καποιο αργοτερα?:)

Ναι τοσο δειχνουν,περιπου ενος μηνος.Ψυχουλες ειναι,ευτυχως τα βρηκες και σωθηκαν.:up::up::up:

Νομιζω οτι μπορεις ανετα να τους βαλεις frontline spray για ψυλλους, το σπρει ειναι το μονο που κανει για τις μικρες ηλικιες σαν αυτα, εμεις παντα αυτο βαζουμε η τα πλενουμε αν ειναι πολύ κουτσικα κι εχουν λιγους. Αν αυριο παρεις κονσερβα απο πετ σοπ προτιμησε να παρεις intestinal royal canin ή i/d hills ειναι οι μονες που δεν προκαλουν σιγουρα διαρροια και ετσι που ειναι κακοπαθημενα απο εξω χρειαζονται κατι καλο για να τα κρατησει σε καλη υγεια( η διαρροια ειναι εως και θανατηφορα για τοσο μικρες ηλικιες κα στο σωματειο δεν το ρισκαρουμε). Αν αργοτερα δεις οτι σιαζει το στομαχακι τους μπορεις να τους δινεις και κατι φτηνότερο.

Μπραβο με τα μικρουλια.:up:

λιγο προσοχη στο frontline
front line spray 100 ml

3-6 πιέσεις /K σωματικού βάρους. = 2 πιέσεις για γατακι 15 ημερων:)

Οταν μπορεσεις βγαλε τα πιο καλες φωτο :)

Μπραβο σου !!!
ειναι πολυ γλυκα αν και δεν φαινονται καλα... :redface:

Τα γατακια πανε καλυτερα

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Να σας ενημερώσω ότι τα γατάκια κάθε μέρα που περνά γίνονται καλύτερα. Μόλις τους έβαλα και το σπρέι για τους ψηλούς. Εύχομαι να μη τα πειράξει καθόλου και να τους κάνει μόνο καλό. Μια ερώτηση : οι ψήλη σίγουρα δεν πάνε στον άνθρωπο? Γιατί όταν τελείωσα κάποιοι είχαν φύγει πάνω από τα γατάκια και είχαν πάει γύρω από το μέρος που τα έκανα. Πανικοβλήθηκα λίγο και ψέκασα γύρω στο χώρο. Πλέον πίνουν και κανονικό γαλατάκι (σκόνη για μωράκια), χάρη στη Yiasmin, οπότε την ευχαριστώ πολύ γιʼ αυτό! Επίσης τους πήρα και μπιμπερό και μασουλάν σαν μωράκια! Αχ, πολύ νιαουρίζουν μετά το σπρέι και ανησυχώ…

Οι ψύλλοι προτιμούν τη ζέστη,κι αν σκεφτείς ότι η θερμοκρασία μιας φυσιολογικής γάτας είναι πάνω από 38 βαθμούς,γιατί να προτιμήσουν εσένα που έχεις 36,5;
Απλά τους ενοχλέι λιγάκι,δε νομίζω να τους κάνει κακό.Σε καμιά γατα δεν αρέσει να είναι βρεγμένη...όσο μικρή κι αν είναι.
Χαίρομαι που τα μικρούλια είναι καλύτερα,μπράβο σου που τα φροντίζεις τόσο καλά!:up:

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Να σας ενημερώσω ότι τα γατάκια κάθε μέρα που περνά γίνονται καλύτερα. Μόλις τους έβαλα και το σπρέι για τους ψηλούς. Εύχομαι να μη τα πειράξει καθόλου και να τους κάνει μόνο καλό. Μια ερώτηση : οι ψήλη σίγουρα δεν πάνε στον άνθρωπο? Γιατί όταν τελείωσα κάποιοι είχαν φύγει πάνω από τα γατάκια και είχαν πάει γύρω από το μέρος που τα έκανα. Πανικοβλήθηκα λίγο και ψέκασα γύρω στο χώρο. Πλέον πίνουν και κανονικό γαλατάκι (σκόνη για μωράκια), χάρη στη Yiasmin, οπότε την ευχαριστώ πολύ γιʼ αυτό! Επίσης τους πήρα και μπιμπερό και μασουλάν σαν μωράκια! Αχ, πολύ νιαουρίζουν μετά το σπρέι και ανησυχώ…

Αέρισε καλά-καλά τον χώρο, και θα σου πρότεινα να σφουγγαρίσεις το σημείο του πατώματος που 'ψέκασες' κατευθείαν. Χτες σε αντιστοιχο θέμα με μωρά γατάκια πρότειναν ψέκασμα σε γάντι.
https://www.gatospito.com/forum-f3/topic-t1032-60.htm
Όσο για τους ψύλλους, όσες φορές είχα γατάκια με ψύλλους, ποτέ δε με τσίμπησαν εκτός από μία που δεν ήταν 'δικοί' τους, αλλά ψύλλοι από περιστέρι -μη σου πω τι είχαν κάνει στο περιστέρι.
Καλό κουράγιο με τα μωρά σου.

ψηλη?

Χμ…Ναι όμως τώρα που άνοιξα την κούτα κάποιοι έχουν φύγει από πάνω τους και είναι πάνω στη κούτα και πάνω στην πετσέτα τους…..
:/:
Σιγουρα να μείνω ήσυχη η να πάω να αγοράσω και ένα αροξολ να ψεκάσω όλο το σαλόνι τώρα???

ΟΧΙ ΑΡΟΞΟΛ!!! Είναι φυσιολογικό που οι ψύλλοι έφυγαν από τα γατάκια, μάλλον ψόφησαν και βρίσκονται πια εκεί που πρέπει να βρίσκονται: Έξω από αυτά.

Χμ…Ναι όμως τώρα που άνοιξα την κούτα κάποιοι έχουν φύγει από πάνω τους και είναι πάνω στη κούτα και πάνω στην πετσέτα τους…..
Σιγουρα να μείνω ήσυχη η να πάω να αγοράσω και ένα αροξολ να ψεκάσω όλο το σαλόνι τώρα???

Σίγουρα να ΜΗΝ αγοράσεις αροξόλ!!!! Μωρούλια είναι, μην τα ψοφήσεις με τα σπρέι -εδώ εγώ και κινδυνεύω να δω τα ραδίκια ανάποδα όταν βάζω αροξόλ και τα παρόμοια. Οι ψύλλοι φυσικά και έφυγαν από πάνω τους γιατί τους χάλασε το περιβάλλον. Καλύτερα τίναξε την κούτα και την πετσέτα από το μπαλκόνι και ρίξε ένα σφουγγαρισματάκι στην περιοχή.

Αυτοί που είναι πάνω στην πετσέτα και στην κούτα πρέπει να είναι νεκρά έντομα.Για δες,περπατάνε;

Βρε παιδια!Αν εβαζα αροξολ θα εβαζα στο ένα δωματιο μόνο και τα γατάκια θα τα έπερνα από εκεί!
Λοιπον. Αυτοί που είναι στην κούτα - πετσέτα δε κουνιούνται οπότε έχουν πεθάνει. 2 όμως που πήγαν στο χαλί και τους ψέκασα ακόμα ζούσαν!!ναι τους τσαλαπάτησα!

Ο λόγος για τον οποίο ΔΕΝ πρέπει να ρίξεις αροξόλ είναι το ότι μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και κάποιος ψύλλος να επιβιώσει και να μεταφέρει στα γατάκια το δηλητήριο. Πρόσεχε!

ok, Δεν έκανα τίποτα τέτοιο. Ευχομαι να μην έχει καθόλου παρενέργιες στα γατάκια το frontLine...Και αυτό το λέω γιατι έχουν ηρεμίσει πάρα πολύ, και αυτό που ήταν πολύ ζωηρό δε σηκόνεται καθόλου. Ευχομαι να τους περάσει σύντομα. Παρόλες τις απαντήσεις σας δε μου απαντήσατε σαφές, αν τελικά μπορεί ο άνθρωπος να κολλίσει ψύλλους. Πάντως εγώ έκανα ότι μου είπατε... Αερισα, σφουγγάρισα και τα τίναξα όλα...

Αν και νομίζω ότι ειπώθηκε παραπάνω, ο άνθρωπος είναι σχεδόν αδύνατον να κολλήσει ψύλλους από γάτα, καθώς η θερμοκρασία του σώματος του ανθρώπου είναι κατά πολύ χαμηλότερη από εκείνη της γάτας και οι ψύλλοι πάντα προτιμούν τη ζέστη. Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να κολλήσεις. Το Frontline είναι ασφαλές για τόσο μικρές ηλικίες που τα γατάκια ακόμα δεν αυτοκαθαρίζονται :)

Εγώ δεν το ξέρω τόσο επιστημονικά, το ξέρω εκ πείρας και σου ξαναλέω: Ψύλλος από γάτα δεν μ' έχει πειράξει -τσιμπήσει- ποτέ. Ψύλλοι από πουλιά, ναι!
Επίσης, μην μπερδεύουμε τους ψύλλους με τις ψείρες. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δηλαδή, μη φοβάσαι ότι ξαφνικά θα γεμίσουν τα μαλλιά σου ψύλλους κλπ κλπ, ακόμα κι αν βρεις ψόφιο περιστέρι μέσα (όπως ανέφερα πριν). Το πολύ-πολύ να αποκτήσεις λίγες πουά στο ποδάρι.
Εξάλλου, δεν ξέρω σε ποια γειτονιά μένεις, αλλά εμένα στην Ανω Πόλη μ'εχουν ήδη κάνει πουά τα κουνούπια.
:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back