SOS Ένα γατάκι εγκλωβισμένο

Οι ψυλοι δεν πανε στον ανθρωπο γιατι πολυ απλα δεν τους αρεσει η μυρωδια του και η γευση του. Σε περιπτωση που δεν βρισκουν αλλο προχειρο ζωο για να τραφουν εκει τριγυρω πανε και στον ανθρωπο. αν θες να εισαι σιγουρη ψεκασε με Frontline και το χαλι και μετα βαλε και την ηλεκτρικη σκουπα για αρκετη ωρα να τους ρουφηξει:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ανυσηχώ πάρα πολύ γιατί μετά το FrontLine τα γατάκια έπεσαν...Δεν έχουν τόση όρεξη όπως εχθές...Είναι αναμενόμενο αυτό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειλικρινά δεν είμαι κατάλληλη να σου απάντησω...:hmm:Είμαι γενικά πολύ διστακτική με τα σπρέι (κι αυτό φάνηκε και χτες!!). Προσπάθησε να βάλεις την ερώτηση και στο θέμα "Γιατρέ, αρρώστησε;" μήπως το δει ο JohnDVM που είναι γιατρός και έχει να σου πει καμιά γνώμη παραπάνω. Αλλιώς κάνα τηλέφωνο σε κτηνίατρο;;;;
Ελπίζω να μην είναι τίποτα πέρα από το σοκ του "αποχωρισμού" -από τους ψύλλους, εννοώ- και να πάνε όλα καλά.
Θα μας πεις, ε;;;;

Η γνωμη μου θα ηταν να τα πήγενες σε εναν κτηνίατρο ίσως να μην έπρεπε να τα ψεκάσεις μπορεί να έχουν πάθει κάτι και αν τα πας να προλάβεις το μοιρέο το καλύτερο θα ήταν αυτο τα είδα τα γατάκια και είναι πολύ χαρυτωμένα ελπίζω να μην έπρεπε να τα ψεκάσεις.Και μια ερώτηση πως έβαλες τις φωτω. των γατιών με camera web η απλώς τα φωτογράφισες και εστηλες τις φωτω. μεσω καλωδίου usb στο pc?

πιθανως ειναι σε καταπτωση τα γατακια λογω του σπρευ επειδη ειναι μικρα και αδυναμα ακομα, εφοσον πινουν νερο και εχουν ορεξη για τροφη θα συνελθουν αλλιως θα πρεπει να τα δει κτηνιατρος:hmm:

Τα δυο από τα τρεία γατάκια πίνουν κανονικά γαλατάκι. Το τρίτο που ήταν το πιο ζωιρό πίνει πολύ λίγο. Τι να πω... Θα δω όταν τα ξαναταισω πώς θα είναι, και αν δεν είναι καλύτερα θα τα πάω στον κτηνιατρο...Μου είπαν να τα κάνω μπάνιο αν θέλω. Σκεφτομαι να τα κάνω σήμερα, αλλά μήπως θα είναι χειρότερα? Επίσης αν τελικά τα κάνω να το αφήσω για σήμερα και να τα κάνω αυριο για να δράσει το σπρέι για τους ψύλλους?:confused:

πριν λίγω μιλούσα με εναν κτηνίατρο για το πρόβλημα αυτό και μου είπε πως εαν τρώει και πίνει θα συνέλθει και οτι είσος να το έπαθαν επείδή εγλυψαν το υγρό πάντος μου είπε οτι αμα εχουν πέσει κάτω και δεν πολύ κουνιούνται θα πρέπει να τα πας στον κτηνίατρο για θεραπεία υπάρχει περίπτωσει νά ερθει το μοιρέο.

Το θέμα έληξε. Θα τα πάω στον κτηνίατρο μόλις γυρίσω στο σπίτι.

το καλύτερο στειλε και καμία φωτο:up:

Ειρήνη, τι κάνουν τα μωρούδια σου;:)

Αποφάσισα να σας γράψω… και αυτό το κάνω για να μην την ʽπατήσουνʼ κι άλλοι σαν κι εμένα. Και την πληρώσουν πάλι άδικα μικρές ψυχούλες.
Μετά από την προσπάθεια μου να μεγαλώσω αυτά τα μωράκια, που πριν λίγες μέρες τα άκουγα να φωνάζουν στον ακάλυπτο και δεν ήξερα τι να κάνω, δυστυχώς ήρθε η μέρα που έφαγα την απογοήτευση μες στα μούτρα. Όπως πιστεύω όλοι καταλάβατε τα μωράκια μου πέθαναν… Δεν μου έμεινε κανένα… Δεν είναι ότι δεν άντεξαν χωρίς τη μανούλα τους… Είναι ότι εγώ έκανα ένα τεράστιο λάθος… Εδώ σε αυτό το Forum ζητούσα και τη γνώμη σας για τους ψύλλους που είχαν τα μωράκια μου. Όποιος έχει παρακολουθήσει τη συζήτηση παραπάνω γνωρίζει ότι τελικά πήρα αυτό το σπρέι και τους έβαλα… Ανάθεμα την ώρα… Γιατί να βιαστώ τόσο πολύ? Δηλαδή θα πάθαιναν τίποτα εάν είχαν ψύλλος για λίγο ακόμα ? Αυτό το σπρέι λοιπόν έπρεπε να μπει σε ελάχιστη ποσότητα, δηλαδή ένα ψέκασμα. Όταν το αγόρασα, μου είπε η κοπέλα στο πετ σοπ να του βρέξω καλά το σωματάκι με το σπρέι και α του βάλω και στο κεφαλάκι με το χέρι μου… Ναι καλά ακούσατε… Κ έτσι κ έκανα… Είχαν ζωηρέψει αρκετά, οπότε δεν σκεφτόμουν διπλά, αν και έπρεπε… Τα πήγα στον κτηνίατρο και πίστευα ότι , ότι και να είχαν ο κτηνίατρος θα τα έκανε καλά… Λες και ήταν μάγος… Και ο κτηνίατρος μου έκοψε τελείως τα φτερά…. Μεχρι το βράδυ είχαν πεθάνει όλα….Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και ότι περνούσε από το χέρι μου, αλλά δυστυχώς, έκανα και ότι χειρότερο μπόρεσα να κάνω… Οπότε, αν με ρωτάτε πως νιώθω η απάντηση μου είναι ότι σκέφτομαι πως αν τελικά δεν τα είχα πάρει από εκεί που μου φώναζαν, τώρα μπορεί και να ζούσαν… ποιος ξέρει…
Αυτά καλοί μου φιλόζωοι… Σας τονίζω λοιπόν! Όχι χημικά στα μωράκια! Όχι σπρέι για ψύλλους… Λίγη υπομονή… Και αν τυχών σκοπεύετε να τους βάλετε, δε θα βασίζεστε στις εμπειρίες του καθένα! Αλλά θα ρωτάτε τον Κτηνίατρο.
Τα μωράκια μου έφυγαν , προσοχή στα υπόλοιπα μωράκια…
:(:(:(:(

Μα καλά κι αυτή τι σου είπε να τους βάλεις και στο κεφάλι;Λυπάμαι πολύ για τα μικρούλια σου,μη λες ότι έφταιγες,μπορεί κι εκεί που ήταν να μην τα κατάφερναν από το κρύο,να έτρωγαν καμιά φολα,ή να πεθαιναν απο την πεινα.Για καλό το έκανες...Τι να πω...:(:cry::cry::cry:

Ειρήνη, λυπάμαι πολύ για τα γατάκια...:/:
Το frontline, ναι, χρειάζεται γιατί οι ψύλλοι μπορούν να τους μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες ή να τα εξασθενίσουν τόσο που να μην αναπτύσσονται σωστά. Χρειάζεται όμως, όπως είπες κι εσύ, ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στη δοσολογία και στον τρόπο εφαρμογής. Και ΠΑΝΤΑ με τη βοήθεια ή τη συμβουλή του κτηνιάτρου.

:(:( Λυπάμαι πάρα πολύ, Ειρήνη μου. Είχες κάνει τόση προσπάθεια γι' αυτά τα μωρούδια.
Πάντως, ΚΑΛΑ κάνεις και μας τα γράφεις εδώ, ακριβώς για να μαθαίνουμε και να προσέχουμε πάρα πολύ με τα χημικά.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όπως είχα γράψει και πριν είμαι πολυ επιφυλακτική -σε σημείο που θα πρότεινα, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλα γατιά τριγύρω- να μένουν τα γατάκια κάνα-δυο μέρες παραπάνω με ψύλλους μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά. Αλλά δεν είμαι ειδικός.
Παιδιά, προσοχή! Συμβουλές από κτηνιάτρους σε τέτοιες φάσεις. Και σε όποιον μας ρωτάει να του τονίζουμε ξανά και ξανά, να μην ακούει οδηγίες από πετσοπάδες. Είναι εποχή που 'βρέχει μωρά' και μπορεί να ξαναχρειαστεί να δώσουμε συμβουλές για κάτι τέτοιο.
Ειρήνη, ειλικρινά, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που μας το είπες, μέσα στο ζόρι που πρέπει να τραβάς... Πάντως, (αν σε παρηγορεί καθόλου αυτό) με τον καιρό που είχε εκείνη τη μέρα στην πόλη μας, δεν νομίζω ότι θα την έβγαζαν αν τα άφηνες εκεί, οπότε μην βασανίζεσαι και μ' αυτό.

τι κρίμα για τα μικρούλια..:bye::bye::bye::cry::cry:προσπάθησε να μη στενοχωριέσαι όμως..έκανες ότι μπορούσες..ειλικρινά..

Σορρυ, επανέρχομαι για να μην 'παρεξηγηθεί' μία προηγούμενη αναφορά μου.
Όπως είπα, δεν είμαι ειδικός και σε μία επικοινωνία μου με κτηνίατρο μόλις μου τόνισε ότι το σπρέι Πρέπει να το κάνουμε. Απλώς, προσοχή στον τρόπο. Πάντα με συμβουλές κτηνιάτρου!!!

τολεγα εγώ δεν τολεγα παναθεμαμε?γιαυτο το πρωτο πραγμα που θα κάνεται οταν βρείτε κάποιο γατάκι μικρό είναι να το πηγένεται πάντα στον κτηνίατρο τα καημενουλια μου.eirene μην κατηγορείς τον εαυτό σου έκανες ότι μπορούσες.

το spray επρεπε να μπει .Αν δεν εβαζες μπορουσε να ειναι το ιδιο επικινδυνο με αυτο που εγινε .:( Η δοση ηταν λάθος και δεν φταις εσυ για αυτο:(

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Έκανες ό,τι μπορούσες και σύμφωνα με τις γνώσεις που είχες. Αν το ήξερες, δεν θα το έκανες. Δεν φταις εσύ λοιπόν. Κάποιοι άλλοι φταίνε που σε παραπληροφόρησαν, νιώθοντας πως είναι ειδήμονες (κοπέλα από το pet shop εννοώ).

Να 'σαι καλά εσύ και αν μπορείς δωσέ την αγάπη σου σε άλλα γατάκια.
Αντίο γατουλάκια...

Ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση...Έχει περάσει μία εβδομάδα που πέθαναν τα γατάκια.
Επειδή δεν είμαι ειδικός-γιατρός τόνισα προσοχη στο θέμα του σπρέι για τους ψύλλους, και είπα να μην βάζεται στα μικρά καθόλου σπρέι. Με διόρθωσατε λοιπον, και καλά κάνατε και μου είπατε ότι δεν είναι καλό να μένουν με ψύλλους γιατί μπορεί να εξάσθενει ο οργανισμος τους κλπ. Οπότε, εγώ όπως κάνατε κ εσείς θα φωνάξω και θα πώ ότι ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΌΛΑ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ. Δεν υπάρχει καλύτερη κίνηση. Αυτός θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε και τα γατάκια θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν. Τώρα αυτό που έμεινε για εμένα, είναι να είμαι πολύ πιο προσεκτική την επόμενη φορα, και να τα πάω κ εγώ κατευθείαν στο γιατρο τους:D! Ευχαριστώ γενικά για όλη τη συμπαράσταση, όλους σας...Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το θέμα από την αρχή της ιστορίας αυτής...αλλά επειδή διαπιστώνω ότι δεν έχει θετικό αποτέλεσμα αλλά αρνητικό, λέω να το κόψω σιγά σιγα...:blink:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back