JohnDVM
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eirene
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι γενικά πολύ διστακτική με τα σπρέι (κι αυτό φάνηκε και χτες!!). Προσπάθησε να βάλεις την ερώτηση και στο θέμα "Γιατρέ, αρρώστησε;" μήπως το δει ο JohnDVM που είναι γιατρός και έχει να σου πει καμιά γνώμη παραπάνω. Αλλιώς κάνα τηλέφωνο σε κτηνίατρο;;;;Ελπίζω να μην είναι τίποτα πέρα από το σοκ του "αποχωρισμού" -από τους ψύλλους, εννοώ- και να πάνε όλα καλά.
Θα μας πεις, ε;;;;
jimmy
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Eirene
Νεοφερμένο μέλος

jimmy
Νεοφερμένο μέλος
Eirene
Νεοφερμένο μέλος
jimmy
Νεοφερμένο μέλος

Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος

Eirene
Νεοφερμένο μέλος
Μετά από την προσπάθεια μου να μεγαλώσω αυτά τα μωράκια, που πριν λίγες μέρες τα άκουγα να φωνάζουν στον ακάλυπτο και δεν ήξερα τι να κάνω, δυστυχώς ήρθε η μέρα που έφαγα την απογοήτευση μες στα μούτρα. Όπως πιστεύω όλοι καταλάβατε τα μωράκια μου πέθαναν… Δεν μου έμεινε κανένα… Δεν είναι ότι δεν άντεξαν χωρίς τη μανούλα τους… Είναι ότι εγώ έκανα ένα τεράστιο λάθος… Εδώ σε αυτό το Forum ζητούσα και τη γνώμη σας για τους ψύλλους που είχαν τα μωράκια μου. Όποιος έχει παρακολουθήσει τη συζήτηση παραπάνω γνωρίζει ότι τελικά πήρα αυτό το σπρέι και τους έβαλα… Ανάθεμα την ώρα… Γιατί να βιαστώ τόσο πολύ? Δηλαδή θα πάθαιναν τίποτα εάν είχαν ψύλλος για λίγο ακόμα ? Αυτό το σπρέι λοιπόν έπρεπε να μπει σε ελάχιστη ποσότητα, δηλαδή ένα ψέκασμα. Όταν το αγόρασα, μου είπε η κοπέλα στο πετ σοπ να του βρέξω καλά το σωματάκι με το σπρέι και α του βάλω και στο κεφαλάκι με το χέρι μου… Ναι καλά ακούσατε… Κ έτσι κ έκανα… Είχαν ζωηρέψει αρκετά, οπότε δεν σκεφτόμουν διπλά, αν και έπρεπε… Τα πήγα στον κτηνίατρο και πίστευα ότι , ότι και να είχαν ο κτηνίατρος θα τα έκανε καλά… Λες και ήταν μάγος… Και ο κτηνίατρος μου έκοψε τελείως τα φτερά…. Μεχρι το βράδυ είχαν πεθάνει όλα….Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και ότι περνούσε από το χέρι μου, αλλά δυστυχώς, έκανα και ότι χειρότερο μπόρεσα να κάνω… Οπότε, αν με ρωτάτε πως νιώθω η απάντηση μου είναι ότι σκέφτομαι πως αν τελικά δεν τα είχα πάρει από εκεί που μου φώναζαν, τώρα μπορεί και να ζούσαν… ποιος ξέρει…
Αυτά καλοί μου φιλόζωοι… Σας τονίζω λοιπόν! Όχι χημικά στα μωράκια! Όχι σπρέι για ψύλλους… Λίγη υπομονή… Και αν τυχών σκοπεύετε να τους βάλετε, δε θα βασίζεστε στις εμπειρίες του καθένα! Αλλά θα ρωτάτε τον Κτηνίατρο.
Τα μωράκια μου έφυγαν , προσοχή στα υπόλοιπα μωράκια…

moukelis
Επιφανές μέλος
:cry::cry::cry:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

Το frontline, ναι, χρειάζεται γιατί οι ψύλλοι μπορούν να τους μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες ή να τα εξασθενίσουν τόσο που να μην αναπτύσσονται σωστά. Χρειάζεται όμως, όπως είπες κι εσύ, ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στη δοσολογία και στον τρόπο εφαρμογής. Και ΠΑΝΤΑ με τη βοήθεια ή τη συμβουλή του κτηνιάτρου.
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λυπάμαι πάρα πολύ, Ειρήνη μου. Είχες κάνει τόση προσπάθεια γι' αυτά τα μωρούδια.Πάντως, ΚΑΛΑ κάνεις και μας τα γράφεις εδώ, ακριβώς για να μαθαίνουμε και να προσέχουμε πάρα πολύ με τα χημικά.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όπως είχα γράψει και πριν είμαι πολυ επιφυλακτική -σε σημείο που θα πρότεινα, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλα γατιά τριγύρω- να μένουν τα γατάκια κάνα-δυο μέρες παραπάνω με ψύλλους μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά. Αλλά δεν είμαι ειδικός.
Παιδιά, προσοχή! Συμβουλές από κτηνιάτρους σε τέτοιες φάσεις. Και σε όποιον μας ρωτάει να του τονίζουμε ξανά και ξανά, να μην ακούει οδηγίες από πετσοπάδες. Είναι εποχή που 'βρέχει μωρά' και μπορεί να ξαναχρειαστεί να δώσουμε συμβουλές για κάτι τέτοιο.
Ειρήνη, ειλικρινά, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που μας το είπες, μέσα στο ζόρι που πρέπει να τραβάς... Πάντως, (αν σε παρηγορεί καθόλου αυτό) με τον καιρό που είχε εκείνη τη μέρα στην πόλη μας, δεν νομίζω ότι θα την έβγαζαν αν τα άφηνες εκεί, οπότε μην βασανίζεσαι και μ' αυτό.
niaourini2_2
Εκκολαπτόμενο μέλος

:cry::cry:προσπάθησε να μη στενοχωριέσαι όμως..έκανες ότι μπορούσες..ειλικρινά..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όπως είπα, δεν είμαι ειδικός και σε μία επικοινωνία μου με κτηνίατρο μόλις μου τόνισε ότι το σπρέι Πρέπει να το κάνουμε. Απλώς, προσοχή στον τρόπο. Πάντα με συμβουλές κτηνιάτρου!!!
jimmy
Νεοφερμένο μέλος
myrtos
Δραστήριο μέλος
Η δοση ηταν λάθος και δεν φταις εσυ για αυτο
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Να 'σαι καλά εσύ και αν μπορείς δωσέ την αγάπη σου σε άλλα γατάκια.
Αντίο γατουλάκια...
Eirene
Νεοφερμένο μέλος
Επειδή δεν είμαι ειδικός-γιατρός τόνισα προσοχη στο θέμα του σπρέι για τους ψύλλους, και είπα να μην βάζεται στα μικρά καθόλου σπρέι. Με διόρθωσατε λοιπον, και καλά κάνατε και μου είπατε ότι δεν είναι καλό να μένουν με ψύλλους γιατί μπορεί να εξάσθενει ο οργανισμος τους κλπ. Οπότε, εγώ όπως κάνατε κ εσείς θα φωνάξω και θα πώ ότι ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΌΛΑ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ. Δεν υπάρχει καλύτερη κίνηση. Αυτός θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε και τα γατάκια θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν. Τώρα αυτό που έμεινε για εμένα, είναι να είμαι πολύ πιο προσεκτική την επόμενη φορα, και να τα πάω κ εγώ κατευθείαν στο γιατρο τους
! Ευχαριστώ γενικά για όλη τη συμπαράσταση, όλους σας...Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το θέμα από την αρχή της ιστορίας αυτής...αλλά επειδή διαπιστώνω ότι δεν έχει θετικό αποτέλεσμα αλλά αρνητικό, λέω να το κόψω σιγά σιγα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool