SOS!!! Γατάκια σε κάδο σκουπιδιών!!!

• Thread starter Thread starter RedCat
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
αυτο ειναι πολυ καλό σαν έκβαση. Μακάρι να έχει το χρόνο κάποιος να παρει και τα αλλα δύο...κριμα ειναι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρόταση

Συμφωνώ με την Nota. Είναι και κάτι το οποίο είχα σκοπό να προτείνω σε μία ενδεχόμενη συνάντηση που θα προγραμματίζαμε στην Θεσσαλονίκη. Έναν τρόπο ή έναν λογαριασμό τον οποίο θα μπορούσαμε να καταβάλουμε ένα συμβολικό ποσό ανά μήνα. Όπως είπε και η Nota νομίζω 5 ευρώ θα ήταν καλά. Για μένα είναι λιγότερο από μία εφημερίδα και έναν καφέ. Για τα γατάκια όμως θα ήταν αρκετά τόσοι πολλοί που ήμαστε εδώ μέσα. Άλλωστε δεν θα είναι υποχρεωτικό. Ας δίνει όποιος μπορεί και για όσο καιρό μπορεί. Έστω και μία φορά να δώσει κάποιος, θα είναι κέρδος καθώς δεν μιλάω μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά για την κάθε περίπτωση. Εγώ προσφέρομαι να συνδράμω και οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί ας αναλάβει διαχειριστής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχει ξανασυζητηθεί το θέμα και δυστυχως τίθεται ενα ζητημα εμπιστοσύνης οταν προκειται για λεφτα. Φυσικα πολύς κόσμος βοηθησε για τον Αλλαντιν, την Μανταρίνα και αλλα γατακια αν δεις και καταφεραμε αρκετα πράγματα...αλλα καλο ειναι να υπαρχει καβαντζα και για εκτακτα...τετοια περιστατικα. Βεβαια καμμια φορα αισθανεσαι και λιγο ζητουλας να λες "παιδια τελειωσε ο χρονος φιλοξενειας για το ταδε γατι βοηθηστε" και ή αναγκαζεσαι να το ξαναφήσεις εκτος αν ειναι υγιες και δεν εχει υιοθετηθεί (πραγμα κατα τη γνωμη μου ανεπιτρεπτο καθοτι εχει ηδη συνηθισει εντός) είτε το πληρωνεις απο την τσέπη σου...
Απο την αλλη πιστεύω οτι ειναι ζητημα οργανωσης και κυριως εμπιστοσυνης και διαφανειας οπως ειπα και παραπανω..:)

ωραια οποιος λοιπον θελει ναβαλει χρηματα για αυτα τα γατακια ας χρησιμοποιησει τον λογαριασμο που βρισκεται στο www.adespotologio.blogspot.com ειναι ο λογαριασμος που μπαινουν λεφτα για αλλαντιν, αριες μανταρινες και αλλες πριπτωσεις...
απλα ας μου στειλει προσωπικο μυνημα το ποσο και οτι στελνει για τα συγκεκριμενα γατια.......
εφοσον δεν εχει βρεθει ακομη καποιος και για τα αλλα 2.:)

παιδια να προτείνω κατι χωρίς να παρεξηγηθώ; εδω είμαστε τόσοι ανθρωποι που λεμε οτι θελουμε να βοηθησουμε και δεν εχουμε χωρο; Αν διναμε απο 5 ευρώ ολοι θα μπορουσαν να πανε στο ΚΚΓ και οσα επιβιωσουν (γιατι δεν ειναι σίγουρο οτι θα τη βγαλουν και ολα καθαρη) να δοθουν για υιοθεσία; Το θεμα της ευθανασίας αφου μπηκαν ανθρωποι σε τοσο κοπο να τα βγαλουν απο τα σκουπιδια δεν το συζητω ας τα αφηναμε εκει αλλιως...αυτο ειναι και το νοημα να ειμαστε πολλοι με κοινο στοχο νομίζω ...τι λετε?
Υ.Γ. αυτο βεβαια προϋποθετει εμπιστοσύνη μεταξύ μας και ενημερωση όσων ειναι μακρια για την κατασταση των γατακιων...
Παιδιά είμαι μέσα εγώ,νομίζω ότι δεν είναι θέμα να δώσουμε από 5-10 ευρώ για να σωθούν τόσες ψυχούλες!:)Θα δω αν θα προλάβω αύριο επειδή έχω και έναν έκτακτο "ασθενή",αλλιώς μέσα στη βδομάδα!Ή μάλλον έχω και μια καλύτερη ακόμα λύση στο μυαλό μου...:hmm:Όπως και να έχει,ένα ποσό θα κατατεθεί,θα σου στείλω ΡΜ Havana.

τί διαφορά έχει το να τα κοιμίσει κάποιος με το να πετάει στον κάδο των σκουπιδιών?
Ε, όπως και να το κάνουμε δεν είναι το ίδιο πράγμα ένας ανώδυνος και γρήγορος θάνατος από τον μαρτυρικό θάνατο που προκαλείται από την πείνα, ή την ασφυξία μέσα στη σφιχτοδεμένη σακκούλα, ή το σμπαράλιασμα από το σκουπιδιάρικο.:/:
Ούτε εγώ είμαι υπέρ της ευθανασίας σε υγιή ζώα, αλλά υπάρχει λόγος που λέγεται ΕΥθανασία (ενώ το άλλο λέγεται απλώς #$%#*#**) :mad:
Αν διναμε απο 5 ευρώ ολοι θα μπορουσαν να πανε στο ΚΚΓ και οσα επιβιωσουν (γιατι δεν ειναι σίγουρο οτι θα τη βγαλουν και ολα καθαρη) να δοθουν για υιοθεσία;
Μακάρι, Νότα μου!!
Μόνο που τα 5 ευρώ δεν είναι για μια φορά και τελειώσαμε, θα πρέπει να δίνονται κάθε μήνα μέχρι να βρουν σπίτι τα γατάκια. Το λέω γιατί όταν είναι "φρέσκο" το θέμα είμαστε όλοι πιο ευσυγκίνητοι και πιο γενναιόδωροι, όταν κάπως παλιώσει και ξεχαστεί (και έχουν στο μεταξύ προκύψει δεν ξέρω πόσα ακόμα έκτακτα), τότε τα πράγματα δυστυχώς αλλάζουν, ενώ οι ανάγκες παραμένουν ίδιες.
Η ruko ανέλαβε να φροντίσει τα 3 από τα 5 κι αυτό κάνει τα πράγματα πολύ ευκολότερα!
Βρε Ρούλα, τι να πω; Μπράβο και πάλι μπράβο (και χαρά στο κουράγιο σου!!):up: Αν θέλεις βοήθεια με ταΐσματα, καθαρίσματα κ.λπ. πες μου να πεταχτώ μετά τη δουλειά!

οκ κι εγω θα δωσω 50 ευρο που καλυπτουν 7 μερες για 2 γατακια....
....ελπιζουμε στι δυμηνο να δωθουν...αλλλος κανεις???;)

Θα φροντίσω κι εγώ μέσα στις επόμενες ημέρες

καλο ειναι οποιος καταθετει να ενημερώνει για ποσο. Στο τελος της ερχομενης εβδομαδας να δουμε τι μαζέψαμε..:). Εγω επειδή εχω Αλλαντινοπαιδο να φροντισω θα βαλω λιγα μαλλον κανενα 5 ευρω.

Σκέψου και τη λύση που σου προτεινα κι αν μαζεψετε χρηματακια για τροφες κλπ ειναι ιδανικα δεν θα ξοδευτειτε για φιλοξενεια απλα πρεπει να βαλετε τα δυνατα σας να βρειτε γατογονεις

Νομίζω ότι ολοι μπορούμε να δίνουμε κάθε μήνα λίγα έστω χρήματα μέχρι να δούμε τι θα γίνει μ αυτές τις ψυχούλες όσο για το ΕΥθανασία Aritha μου κ δεν θέλω να με παρεξηγήσεις τη γνώμη μου λέω νομίζω ότι το Ευθανασία νομίζω ότι χρησιμοποιήται για περιπτώσεις που όχι μόνο δεν είναι αναστρέψιμες αλλά και επόδυνες. εδώ όμως μιλάμε για απόλυτα υγιεί γατάκια. Και όσι γι αυτό που είπες Νοτα ότι αισθάνεσαι άσχημα θέλω να πω πως δεν θα έπρεπε γιατί τα χρήματα τα ζητάς για κάποια πλάσματα που δυστηχώς δεν έχουν κανέναμ άλλο εκτός από εμάς να τα προστατέψει.

Κι εγώ θέλω να συμβάλλω, αλλά επειδή ως φοιτήτρια πολύ δύσκολα τα βγάζω πέρα και μετράω και το ευρώ.. κι έχω τώρα και έξοδα με τα νεοαποκτηθέντα μου κατοικίδια.. θα δώσω λίγα μέσα στις επόμενες μέρες μόλις μπορέσω [και τα κοινόχρηστα χρωστάω! :P]

Ε, όπως και να το κάνουμε δεν είναι το ίδιο πράγμα ένας ανώδυνος και γρήγορος θάνατος από τον μαρτυρικό θάνατο που προκαλείται από την πείνα, ή την ασφυξία μέσα στη σφιχτοδεμένη σακκούλα, ή το σμπαράλιασμα από το σκουπιδιάρικο.:/:
Ούτε εγώ είμαι υπέρ της ευθανασίας σε υγιή ζώα, αλλά υπάρχει λόγος που λέγεται ΕΥθανασία (ενώ το άλλο λέγεται απλώς #$%#*#**) :mad:

Μακάρι, Νότα μου!!
Μόνο που τα 5 ευρώ δεν είναι για μια φορά και τελειώσαμε, θα πρέπει να δίνονται κάθε μήνα μέχρι να βρουν σπίτι τα γατάκια. Το λέω γιατί όταν είναι "φρέσκο" το θέμα είμαστε όλοι πιο ευσυγκίνητοι και πιο γενναιόδωροι, όταν κάπως παλιώσει και ξεχαστεί (και έχουν στο μεταξύ προκύψει δεν ξέρω πόσα ακόμα έκτακτα), τότε τα πράγματα δυστυχώς αλλάζουν, ενώ οι ανάγκες παραμένουν ίδιες.

Βρε Ρούλα, τι να πω; Μπράβο και πάλι μπράβο (και χαρά στο κουράγιο σου!!):up: Αν θέλεις βοήθεια με ταΐσματα, καθαρίσματα κ.λπ. πες μου να πεταχτώ μετά τη δουλειά!
Απλά, θεωρώ ότι όσο απάνθρωπο είναι να πετάς ζωάκια στα σκουπίδια, να ρίχνεις φόλες κα, άλλο τόσο απάνθρωπο είναι και να τα "κοιμίζεις". Οταν πριν 17 περίπου χρόνια είχα βρει τα 4 γατάκια μου νεογέννητα πήρα τηλέφωνο σε μια φιλοζωική (το τηλέφωνο άρχιζε από 34) και μια κυρία μου είχε πει να της τα πάω να τα "κοιμίσει", γιατί θα πέθαιναν έτσι κι αλλιώς. Αποφάσισα να αφήσω την ζωή να επιλέξει. Το ένα γατάκι έζησε 8 χρόνια, το άλλο 13, το άλλο 16 και το τέταρτο, στα 17 του, είναι μια χαρά.Από τότε, είμαι πολύ επιφυλακτική με την "Ευθανασία" όταν δεν έχουν εξαντληθεί όλες οι πιθανότητες

παιδια το ευθανασια το προτεινα εγω με τρομερη επιγνωση και πονο ψυχης...συνηθως δεν το λεω αλλα στο 500στο γατι που βρικσω στο δρομο και δεν μπορω να το υιοθετησω αλλα ουτε και να παρατησω τη δουλεια μου για να το ταιζω καθε 3 ωρες και επειδη μεχρι εκεινη την ωρα δεν ειχ ε βρεθει κανεις απο το να πεθανουν απο την πεινα ειπα να τα κοιμησουμε....! αυτο τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω
αλλα εφοσον επομιστικε η φιλτατη ρουκο 3 ...και εφοσον τιθεται να μαζευτουν τα χρηματα για την φιλοξενεια τους σε κτηνιατρειο που θα τους παρεχεται το ταισμα καθε τριωρο δεν υπαρχει λογος να τα κοιμησουμε ..ομως αναμενουμε για να ειμαστε συνεπεις και να μη χρωσταμε !;)

Καλησπέρα, δίαβασα τη ιστορία τω μικρών γατακίων πραγματικά απορώ με τη συμπεριφορά μερικών ανθρώπων, είναι εντελώς απαράδεχτη. Λοιπόν για να μην πολυλογω εγω έχω 2 γατουλές που γέννησαν σύνολο 9 γατάκια, τα έχω βάλει και στη αγγελία χαρίζονται, μέχρι τώρα έχω καταφέρει να δώσω τα 3 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δώσω άλλα 2 το σάββατο, που θέλω να καταλήξω, αν τελικά μου μείμουν 4 γατουλάκια θα μπορούσα να χρησμοποιήσουμε τη μία μαμά για να μεγαλώσει κάποια απο τα μικρά...βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι αυτο μια πρώταση κάνω...μου λέτε αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο.

το να θηλαζουν Δεσποινα απο μαμα αντι να ταιζονται απο ανθρωπο θα ήταν το καλύτερο. Το θέμα ειναι να δουμε αν θα τα δεχτεί η μαμα, βεβαια δεν χανει κανεις κατι να προσπαθήσει:). Πολύ καλή η σκέψη σου. Ελπίζω να δοθούν όλα σε καλές οικογένειες τελικά για υιοθεσία.

Μπράβο Δέσποινα,άλλος ούτε που θα το πρότεινε μετά από μεγάλωμα τόσως μικρών!Η αλήθεια είναι ότι με δύο μαμάδες υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τα δεχτεί κάποια.:)

Το ελπίζω γενικά είναι καλόβολες γατούλες, βέβαια δεν ξέρω πόσο σύντομα μπορεί να γίνει αυτό... τι περιθώρια έχω και για πόσα γατάκια μιλάμε ?

απ'οτι καταλαβα Δεσποινα τα γατακια ειναι 5. Δες εσυ τι γινεται με τα δικα σου και βλεπουμε μεσα στις προσεχεις μερες εσύ ποσα θα μπορέσεις να αναλαβεις...:) Συνενοήσου με Havana ή Jeannine που νομίζω ότι εχουν αμεση επαφή με τα γατακια αυτή τη στιγμή

Εγώ έχω 6 μωρά περίπου 1 μηνός ακόμα, το πιθανότερο να μείνω με 4 το σάββατο, θα ήθελα βέβαια κάποιο τηλέφωνο για άμεση επικοινωνία, έτσι ώστε να βρούμε μια λύση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back