SOS Επείγον - μικρό γατάκι

emma_1988

Νεοφερμένο μέλος

Η emma_1988 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 32 μηνύματα.
βρηκα ενα γατακι κοντα στο σπιτι μου, πολυ μικρο κ δν εχω ιδεα απο γατες, ενω εχω κ σκυλο στο σπιτι.
ρωτησα τον κτηνιατρο κ του πηραμε γαλα, αλλα δν τρωει πολυ κ σκουζει συνεχεια. δυστυχως δεν μπορω να το κρατησω. τι να κανω να βαλω αγγελεια η να το παω σε καταφυγιο ζωων;

cimg1129wq9.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν, δν ξέρω πολλά..αλλά ξέρω ότι πρέπει να τους δίνεις γάλα ειδικό για γάτες..Υπάρχουν σε πετ σοπ!!!Επίσης δες και εδώ αν θες..λέει πολλά χρήσιμα πράγματα!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τωρα διαβαζω κ εκει. αν δν μπορω να ανταπεξελθω το κανω;;;;; που να το παω;;;
βσκ φοβαμαι μν κανω κατι λαθος κ παθει τπτ, γι αυτο το λεω

Καλώς ήρθες και μπράβο που μάζεψες το μικρό!

Είναι πολύ μωρό και θα θέλει ακόμα τάισμα με μπιμπερό. Δες αυτό το άρθρο για να δεις τι θα κάνεις.

Καταλαβαίνω το πρόβλημά σου, αλλά δύσκολα θα βρεις άνθρωπο να το αναλάβει σ' αυτή την ηλικία που χρειάζεται τόση φροντίδα. Έχεις τη δυνατότητα να το φροντίσεις μέχρι να μεγαλώσει λιγάκι; Μια κούτα σε μια γωνιά του σπιτιού αρκεί. Πόσων εβδομάδων είναι περίπου;

Κοίτα η φροντίδα ενός μωρού θέλει υπομονή..Αυτά που λέει είναι αρκετά αλλά ίσως να χρειαστεί να το πας και σε κτηνίατρο..Αν είσαι κοντά στο φάληρο ξέρω ότι θα σου σύστηναν τον Αίλουρο..!!!Είναι πολύ καλός.Αλλιώς αφού έχεις σκύλο θα έλεγα να τον πας στον κτηνίατρο σου.Αυτός θα σου πει την κατάσταση του και τι άλλο θα χρειαστείς..Είναι που κανένας δεν είναι μέσα αυτή τη στιγμή...Θα ψάξω να σου βρω και άλλα ποστ με ίδιες περιπτώσεις!!!Οκ???Είμαι εδώ μαζί σου ό,τι θες...Μην αγχώνεσαι!!Έχω και βιβλίο στην τελική!!Σημασία έχει να προσπαθήσουμε να γίνει καλά!!

Καλώς ήρθες και μπράβο που μάζεψες το μικρό!

Είναι πολύ μωρό και θα θέλει ακόμα τάισμα με μπιμπερό. Δες αυτό το άρθρο για να δεις τι θα κάνεις.

Καταλαβαίνω το πρόβλημά σου, αλλά δύσκολα θα βρεις άνθρωπο να το αναλάβει σ' αυτή την ηλικία που χρειάζεται τόση φροντίδα. Έχεις τη δυνατότητα να το φροντίσεις μέχρι να μεγαλώσει λιγάκι; Μια κούτα σε μια γωνιά του σπιτιού αρκεί. Πόσων εβδομάδων είναι περίπου;

Ρούλα δες την φωτο!!!Μου φαίνεται σχεδόν νεογέννητο!:/:

Την είδα, και μένα πολύ μικρό μου φαίνεται, αλλά δεν ξέρω πολλά από μωρά για να καταλάβω.:/:

ψυχουλα μου φαινεται ημερων.... το καλυτερο θα ηταν να το δει ενας γιατρος κ ταισμα με μπιμπερο ειδικο γαλατακι, ΟΧΙ κανονικο αγελαδινο. Ευχομαι να πανε ολα καλα

Λοιπόν έμμα, βρήκα παρόμοια περίπτωση..διάβασε τα αρχικά..πιστεύω θα σε καλύψουν!!!

https://www.mypetz.gr/threads/s-o-s-Βρήκα-μικρό-γατάκι.222168/

Έμμα αφού σε καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου και σε συγχαρώ που μάζεψες το μικρό να σε ενημερώσω ότι το θέμα στο οποίο σε παρέπεμψε το μέλος και καλή φίλη Κατερίνα αναφέρετε στο γατάκι που βρήκα εγώ πριν από 3 μήνες στην ίδια ηλικία όπου βρήκες και εσύ το δικό σου. Και εγώ δεν είχα καμία σχέση με γάτες αλλά όπως θα διαπιστώσεις από το θέμα μου εδώ μέσα βρήκα πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια από τα άλλα μέλη, πάντα φυσικά σε συνεργασία με τον κτηνίατρο και τώρα το γατάκι χαίρει άκρας υγείας. Είμαι σίγουρος ότι και εσύ θα κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου προκειμένου να τα καταφέρει. Βέβαια το έργο το οποίο καλείσαι να επιτελέσεις δεν είναι καθόλου εύκολο και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τα βάλεις με τον εαυτό σου σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Σιγά σιγά πάντως θα μάθεις και εσύ από μόνη σου τι θα πρέπει να κάνεις. Όποτε θελήσεις βοήθεια είτε με από εδώ μέσα, είτε με προσωπικό μήνυμα μην διστάσεις. Εγώ πάντως θα παρακολουθώ το θέμα σου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε σένα και στο γατάκι.

Μόλις είδα και την φωτογραφία του. Υποθέτω ότι είναι 10 ημερών ίσως και λίγο μεγαλύτερο καθώς βλέπω ότι έχει ανοίξει τα ματάκια του. Οπότε το πιο πιθανόν να έχει θηλάσει από την μητέρα του με αποτέλεσμα να έχει πάρει τα πρώτα αντισώματα τα οποία και είναι απαραίτητα για τα πρώτα στάδια τις ζωής του. Είναι πάντως πραγματικό κουκλάκι.

βασικα τα προβληματα ειναι 2.

την αλλη εβδομαδα φευγω για διακοπες κ δν υπαρχει καποιος να το φροντιζει. ουτε οταν θα παμε οικογενειακως τον αλλο μηνα γινεται να το παρουμε μαζι, λογω του σκυλου.

το δευτερο προβλημα ειναι οτι δυσκολα θα μπορεσω να το κρατησω, γτ ας πουμε οτι το παιρνω εκει που σπουδαζω, οταν κατεβαινω κατω θα υπαρχει προβλημα. παντως θα κανω οτι μπορω να ζησει το καημενουλι γτ ειναι κριμα.... αυριο θα το παμε μαλλον στον γιατρο.

ΥΓ δν μπορω να το κανω να ρευτει αν κ εκανα οπως λεει στο κειμενο, ουτε να χ..ει, ενω κατουρησε λιγο

Μόλις είδα και την φωτογραφία του. Υποθέτω ότι είναι 10 ημερών ίσως και λίγο μεγαλύτερο καθώς βλέπω ότι έχει ανοίξει τα ματάκια του. Οπότε το πιο πιθανόν να έχει θηλάσει από την μητέρα του με αποτέλεσμα να έχει πάρει τα πρώτα αντισώματα τα οποία και είναι απαραίτητα για τα πρώτα στάδια τις ζωής του. Είναι πάντως πραγματικό κουκλάκι.

ειναι καπως ανησυχο, ειδικα οταν το σηκωνω, σημαινει κατι αυτο;

Όντως αυτό με την διαμονή σου και τις διακοπές είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να βρεις την κατάλληλη λύση. Όπως να το παραδώσεις σε κάποια χέρια όπου θα είσαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσουν όπως εσύ. Πάντως όσες μέρες θα είσαι εδώ, φρόντισε να σταθεροποιήσεις την υγεία του και να μάθει να δέχεται το ειδικό βρεφικό γαλατάκι που θα σου δώσει ο γιατρός. Αύριο σίγουρα να πας στον γιατρό και για να το εξετάσει αλλά και για να σου λύσει κάποιες απορίες μαζί με κάποιες συμβουλές που θα σου δώσει. Είναι καλό το γεγονός ότι το βρήκες σε μία περίοδο που ο καιρός είναι ζεστός.
Για το ότι είναι ανήσυχο μην σε προβληματίζει. Είναι λογικό στην ηλικία που είναι. Συνέχεια έχει ανάγκη από κάτι. Όσο για το ρέψιμο μετά το γάλα πιάστο με το ένα χέρι από την κοιλίτσα και με το άλλο χτύπησε το απαλά στην πλατούλα του. Δεν είναι απαραίτητο να ακούσεις φυσικά ρέψιμο. Ο ήχος που θα βγάλει θα είναι πολύ μικρός ίσα που θα ακουστεί. Όσο για το εάν ενεργείτε ή όχι, εδώ μέσα διάβασα ότι πρέπει να ενεργείτε. Ο δικός που πάλι έκανε μετά από πολύ καιρό να ενεργηθεί και ο γιατρός μου είπε ότι είναι φυσιολογικό μιας και πίνει μόνο γάλα. Κάποια στιγμή θα τα κάνει, μην φοβάσαι. Κατουράει μόνο του; εγώ όταν του έδινα γαλατάκι αμέσως μετά του έκανα μαλάξεις με βαμβάκι και χλιαρό νερό στα όργανά του γιατί ακόμα οι συγκεκριμένοι μύες του δεν μπορούν συνήθως από μόνοι τους και με αυτόν τον τρόπο τους παροτρύνεις. Αυτό θα έκανε και οι μητέρα του με την γλώσσα της.

Κατουράει μόνο του; εγώ όταν του έδινα γαλατάκι αμέσως μετά του έκανα μαλάξεις με βαμβάκι και χλιαρό νερό στα όργανά του γιατί ακόμα οι συγκεκριμένοι μύες του δεν μπορούν συνήθως από μόνοι τους και με αυτόν τον τρόπο τους παροτρύνεις. Αυτό θα έκανε και οι μητέρα του με την γλώσσα της.

οχι. το τριβω απαλα κ κατουραει πανω στο μπαμπακι

Υπαρχει μια μαμα γατα στην κυψελη που μόλις απογαλακτισε τα δικά της σου στελνω το τηλ δοκίμασε

οσο για το τι θα το κανω βρηκα αυτο https://www.kazshelter.org/. τους εστειλα ενα μειλ, κ περιμενω απαντηση. αλλιως θα παρω τηλεφωνο.

Υπαρχει μια μαμα γατα στην κυψελη που μόλις απογαλακτισε τα δικά της σου στελνω το τηλ δοκίμασε

οκ το ελαβα

Μπράβο σου που φροντίζεις το μικρούλι!Αν το δεχτεί και η ανάδοχη μητέρα ακόμα καλύτερα,και για σένα και για το γατάκι!Είχαμε κανένα νέο;

Καλε τι κουκλί είναι αυτό!!!!
Μακάρι να πάνε όλα καλά. Αλλά μην ανησυχείς, εδωμέσα η βοήθεια που θα πάρεις είναι μεγάλη. Άλλά είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος να το αναλάβει τόσο μικρό που είναι. Φρόντισέ το ώστε να μεγαλώσει λιγάκι και να μπορέσει να σταθεί στα ποδαράκια του και βάλε κάποια αγγελία. Σίγουρα κάποιος θα θέλει να το πάρει τόσο ομορφούλι που είναι (αν μπορέσεις να το αποχωριστείς).:cool:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back