SOS!!! Χειρουργείο !!!!

Elion

Νεοφερμένο μέλος

Η Νίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Γαλάτσι (Αττική). Έχει γράψει 50 μηνύματα.
Καλησπέρα,
είμαι νέα στην γατοπαρέα σας και χρειάζομαι βοήθεια. Έχώ έναν στειρωμένο γατούλη 6 χρονών που τα τελευταία 3 χρόνια
έχει βάλει 4 φορές καθετήρα. Ένας γιατρός λέει να τρώει μόνο ξηρή τροφή urinary, αφού ακολουθήσαμε αυτή τη συμβουλή
επανεμφανίζεται το πρόβλημα. Άλλος γιατρός λέει να τρώει κονσέρβα και μαγειρεμένο φαγητό χωρίς σαλτσες και αλάτι. Ακολουθήσαμε και αυτή τη συμβουλή που κατέληξε πάλι σε καθετήρα. Τη Δευτέρα ήταν η τέταρτη φορά που έβαλε καθετήρα, την Τρίτη το μεσημέρι τον έβγαλε μόνος του, ο γιατρός μας συμβουλεψε να τον κρατήσουμε μέχρι σήμερα το μεσημέρι, να δούμε αν θα ουρήσει και αν όχι να τον πάμε για καθετήρα ξανά. Δυστυχώς χρειάστηκε να τον ξαναπάμε χωρίς αποτέλεσμα όμως, οι πέτρες είχαν φράξει την ουρήθρα, δεν μπορούσε να περάσει ο καθετήρας. Μας έστειλε σε άλλον για προσπάθεια με άλλα μέσα και λιθοτριψία, προσπαθούσε 1 ώρα χωρίς αποτέλεσμα. Αφαίρεσε τα ούρα με παρακέντηση και προτείνει χειρουργείο. Έχει κανείς εμπειρία ή πληροφορίες για το συγκεκριμένο χειρουργείο; Τι γίνεται μετά; Ποιες οι συνέπειες αυτού του χειρουργείου; Ξέρει κάποιος κάποιον καλό γιατρό στην Αθήνα;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
μια μπερδεμένη γατομάνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλή δύναμη και περαστικά σας! :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS!!! ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ !!!!

Ευχαριστώ πολύ :(

Δεν καταλαβαίνω γιατί εμφάνισε από τόσο μικρός πέτρες; Μήπως από ακατάλληλη διατροφή;

Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά απ' όσα περιγράφεις υποθέτω ότι το χειρουργείο θα γίνει για να αφαιρεθούν οι πέτρες, έτσι; Αφού δεν είχατε αποτέλεσμα με τη λιθοτριψία, τότε μάλλον θα πρέπει να το κάνετε για να μην ταλαιπωρείται άλλο το ζωάκι με τους καθετήρες.:/: Όσο για τους κινδύνους, αυτοί πάντα υπάρχουν σε κάθε χειρουργείο, αλλά τους ζυγίζουμε κάθε φορά με τα οφέλη της επέμβασης. Κάνε μια καλή έρευνα αγοράς για να καταλήξεις σε κάποιον αξιόπιστο κτηνίατρο.
Βέβαια, αφού έχει τάση ο οργανισμός του γατούλη για τη δημιουργία ουρόλιθων δεν θα "ξεμπερδέψετε" με την επέμβαση, θα θέλει και μετά πάρα πολλή προσοχή στη διατροφή του.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Δυστυχώς, ο κάθε γιατρός είχε διαφορετική άποψη για τη διατροφή του γατιού.
Το χειρουργειο που μου είπαν πως θα γίνει είναι όχι απλά για την αφαίρεση της πέτρας αλλά
αλλαγή του ουροποιητικού του συστήματος για να διευκολύνουν τη δίοδο. Αλλαγή φύλου δηλαδή.
Ρώτησα για τις συνέπειες και μου είπαν, πιθανή ακράτεια (λόγω αλοίωσης των σφυγκτήρων) και
πιθανή κατάθλιψη.
Με στέλνουν στο Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών.

Καλημέρα σε όλους :(
πήγαμε τελικα εχθές στο νοσοκομείο, του έκαναν υπέρηχο, ακτινογραφία και εξετάσεις αίματος, ήμουν μαζί του και είδα την άμμο στην κύστη του.... τι να πω, παιδιά ήταν όπως το screensaver με τα αστέρια στον υπολογιστή, η άμμος πηγαινοερχόταν, anyway τον κράτησαν για χειρουργείοθα κάνουν παραφύση ουρήθρα για να μεγαλώσουν τη δίοδο των ούρων για να περνάνε πιο εύκολα ούρα, άμμος και πετρούλες.
Υπάρχει πιθανότητα μετά από αυτό το χειρουργείο να χρειαστεί άλλο ένα για να του καθαρίσουν την κύστη από τη "λάσπη" που έχει κανει η άμμος. Αυτό βέβαια θα γίνει αν δεν καταφέρουν να τη καθαρίσουν με πλύσεις από τον καθετήρα.
Αφού λοιπόν θα τον έβαζαν για χειρουγείο στις 20:00 πέρνω τηλέφωνο στις 22:00 να δω πως είναι.
Η απάντηση ήταν ότι αφού τον νάρκωσαν, είδαν πως η ουρήθρα του είχε φλεγμονή, και θα ήταν καλύτερες οι συνθήκες του χειρουργείου αν τον κρατούσαν 48 ώρες με αντιβίωση για να υποχωρήσει η φλεγμονή...
Τους είπα να μιλήσουν σήμερα με τον γιατρό του γατούλη μου πριν κανουν οτιδήποτε....
Τι να πω...
Με τόσα που βλέπω και ακούω δεν εμπιστεύομαι και πολύ αυτά που μου λένε...
Τελικά και οι κτηνίατροι σαν τους γιατρούς των ανθρώπων είναι, ο καθένας της "Σχολής" του και όσο περισσότερες γνώμες παίρνεις τόσο τρελαίνεσαι....

Σας ζαλίζω ακόμα δε σας γνώρισα αλλα...είστε αυτοί που σίγουρα καταλαβαίνουν! :)
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και για το ενδιαφέρον σας

Περαστικα του,ελπιζω ολα να πανε καλα με το χειρουργειο και να μην ταλαιπωρηθει αλλο!

Δεν μας ζαλίζεις καθόλου.Μακάρι να πάνε όλα καλά γαι τον γατούλι.Να μας λές νέα του.:)

Πάντως έχω ακούσει κι άλλο γατούλη που του έχουν αλλάξει το φύλλο για να μπορεί να ουρεί. Για αυτό και οι ουρολιθιάσεις ενοχλούν περισσότερο γα αρσενικά ζωάκια όχι τα θηλυκά.:)

Καλημέρα σε όλους,
τελικά το χειρουργείο έγινε εχθές το βράδυ γιατί η ουρήθρα είχε φλεγμονή και έπρεπε να υποχωρήσει. Ξύπνησε καλά αλλά δυστυχώς λένε ότι θα συνεχίσει να έχει τέτοια προβλήματα.
Όταν συνέλθει από αυτή τη δοκιμασία θα πάρω σβάρνα τους γιατρούς για περαιτέρω οδηγίες...
Για το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν θα πω και τα καλύτερα λόγια πάντως, με ενοχλεί πολύ η ψυχρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα πράγματα π.χ. ο Λαερτάκος χειρουργήθηκε εχθές το βράδυ και μέχρι τώρα δε με είχαν παρει να μου πουν πως πήγε, είμαι παράλογη;
Επίσης ενώ την Πέμπτη του έκαναν υπερηχογράφημα, ακτινογραφία και εξετάσεις αίματος και υποτίθεται ότι θα έμπαινε για χειρουργείο την ίδια μέρα στις 20:00 το βράδυ κατά στις 22:30 που τους πήρα για να δω πως πήγε, μου είπαν ότι είχε φλεγμονή η ουρήθρα από τις προσπάθειες να περάσει ο καθετήρας και θα χρειαζόταν 2 μέρες αγωγή για να υποχωρήσει η φλεγμονή.
Και απορώ τώρα εγώ, τόση ώρα τον εξέταζαν, κανείς δεν είδε τη φλεγμονή; Επίσης έπρεπε να πάρω εγώ στις 22:30 για να μου πουν ότι δεν προχώρησαν στο χειρουργείο;

Δυστυχώς μάλλον "λειτουργούν" όπως και στα νοσοκομεία για ανθρώπους...:/:
Ο γατούλης πως είναι τώρα; Όταν λένε ότι θα συνεχίσει να έχει προβλήματα..εννοούν "κάποια" προβλήματα..ή έγινε τσάμπα η εγχείρηση;; θέλω να πω...θα υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα;:worry:
ΥΓ θέλω να σου πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μπράβο που το παλεύεις και κάνεις ότι είναι δυνατό για το γάτο σου..έχω συγκινηθεί πραγματικα..

Δυστυχώς το θέμα με τις κλινικές ζώων και τους γιατρούς είναι μια πονεμένη ιστορία. Όσον αφορά την ψυχρότητα που αναφέρεις, πρόσφατα την έφαγα με το κουτάλι σε άλλη κλινική και δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Πρέπει να έχει κανείς γερό στομάχι. Δεν θέλω να είμαι δογματική, δεν λέω ότι όλοι οι γιατροί έχουν αυτή τη συμπεριφορά. Όμως από την κλινική που επισκέφτηκα πρόσφατα (της ιδιοκτήτριας της έβγαλα και το παρατσούκλι Φραγκεστάϊν) έχω πάθει σοκ που δεν το έχω ξεπεράσει. Ααα και δεν ήταν μόνο η ψυχρότητα το πρόβλημα.:mad:

Ναι..ότι ο κάθε γιατρός έχει την δική του γνώμη πάνω σε μια κατάσταση είναι αλήθεια.
Επειδή λες ότι είσαι μπερδεμένη (και λογικό είναι) και θες να πάρεις και άλλες γνώμες, καλύτερα θα είναι όταν πας σε άλλο γιατρό να μην του δείξεις τις εξετάσεις του προηγούμενου γιατρού και ούτε να του αναφέρεις την γνωμάτευση του προηγούμενου. Δηλ. ο δεύτερος γιατρός να κάνει από την αρχή τις εξετάσεις που θα κρίνει από την αρχή. Μπορεί αυτό να είναι πολυδάπανο αλλά πιστεύω θα έχεις πλέον καλύτερη εικόνα της κατάστασης. Μπορεί να φανεί λίγο κάπως αυτό που θα πω, αλλά πολλές φορές είναι πιθανό οι γιατροί να επηρεάζονται από την γνωμάτευση ενός άλλου συναδέλφου. Είναι ανθρώπινο και μπορεί να συμβεί. Καλύτερα να είσαι καλυμμένη;)

Εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα ο γατούλης :) ελπίζω να είναι ένα πρόβλημα περαστικό που απλά τώρα σας ταλαιπωρεί. Υπομονή!

Καλημέρα,
σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα γιατί το μωράκι μας είναι στο σπίτι! :)
Θα παίρνει τα φάρμακά του, θα τον πηγαίνουμε κάθε 2 μέρες για κανένα δεκαπενθήμερο να βλέπουν πως πηγαίνει, θα ρωτήσω κόσμο και ντουνιά για να βγάλω άκρη για το τι πρέπει να τρώει και ας ελπίσουμε ότι η ταλαιπωρία του θα σταματήσει εδώ!

Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκρισή σας στις ανησυχίες μου :)

Χαίρομαι πάρα πολύ και εύχομαι τα καλύτερα.Αν θέλεις γράφε μας τα νέα σας.:)

Μπράβο!!!! Πολύ χαίρομαι :D Να δεις, όλα καλά θα πάνε :clapup:

Καλή ανάρρωση!

Περαστικά σας!!!:)

Εδώ είμαι πάλι, χειρουργηθήκαμε και μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά.
Εχθές πήγαμε την δεύτερη επίσκεψή μας στο νοσοκομείο, όλα πηγαίνουν καλά, η τομή του είναι εντάξει και κάνει τσισάκια του εύκολα.
Μέχρι στιγμής παρενέργειες π.χ. ακράτεια δεν έχει και απ' ότι είπε ο γιατρός που τον χειρούργησε είναι σχεδόν απίθανο να έχει ακράτεια γιατί δεν πειράχτηκαν οι σφυγκτήρες της ουροδόχου κύστης.
Πρέπει ωστόσο να προσέχουμε πολύ την υγιεινή του, καθαρή άμμο διότι τώρα πια η ουρήθρα είναι πολύ μεγαλύτερη και τα μικρόβια εισχωρούν ευκολότερα με μεγαλύτερο κίνδυνο ουρολοιμώξεων.
Παίρνει τα φαρμακάκια του πρωί βράδυ και τον πλένουμε 2 φορές τη μέρα τοπικά με αντισυπτικό σαπουνάκι, έχει ζωηρέψει βέβαια το τερατάκι μου και δεν είναι και πολύ εύκολη υπόθεση, 5 μέρες τώρα μέχρι να κοιμηθώ είμαι μαζί του για να τον απασχολώ να μη προσπαθεί να γλυψει την πληγή και πληγωθεί με το παλιοκολάρο που φοράει και τον ταλαιπωρεί. :)
Ετσι έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής για τον Λαέρτη και ο γιατρός μας είναι αισιόδοξος.
Το μόνο που μένει τώρα είναι το γκάλοπ σε γιατρούς για το τι πρέπει να τρώει.

πωπω..χαίρομαι πολύ για τα νέα σας!!!:D:D:D....
Καλά κάνεις και θα το ψάξεις με πολλούς γιατρούς για το θέμα της τροφής..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back