SOS Ψείρες!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ή ακόμα καλύτερα θα είχε πλουτίσει η εταιρεία με τις αμπούλες για τα παράσιτα...:P....Τώρα και για κτηνιάτρους:lol::lol::lol::lol:

ΠΟΛΥ σωστό!!!:):lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θυμάμαι είχα προσπαθήσει να τους βάλω αυτό το σπρέυ αλλά δεν κάθονταν με τίποτα. Και τώρα τα καημένα όλο ξύνονται :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θυμάμαι είχα προσπαθήσει να τους βάλω αυτό το σπρέυ αλλά δεν κάθονταν με τίποτα. Και τώρα τα καημένα όλο ξύνονται :redface:

Ναι, δεν τους αρέσει... !:rolleyes:

Εγώ τα πιάνω στον ύπνο.. ή τα σβερκώνω.;)

:hmm: Μάλλον πρέπει να κάνω κάτι άμεσα. Κρίμα είναι τα καημένα :(

:hmm:
Δέν ήξερα ότι η αμπούλα είναι μόνο για πρόληψη!:/:
Ευχαριστώ:)

Γεια...

Η γάτα μου είναι 6 μηνών και ξύνεται στα αυτιά και γλύφαιτε μετά από λίγο αφού την χαιδέψω! Είναι ψείρες αυτό;
Εγώ έχω αγοράσει λίγες μέρες πριν ένα προιον το οποίο δεν είχε αποτέλεσμα, διότι η γάτα δεν καθόταν. Την πίεσα μα...:|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν βλέπεις μέσα στα αυτία, βρωμίτσα, σαν μαυράκια είναι μάλλον ψώρα. Πιο πιθανών για το σώμα να έχει ψύλλους.
Υπάρχουν διάφορα σκεύασματα στο εμπόριο για τους ψύλλους. (Αμπούλες, ή και σπρέυ). Καμία γάτα δεν της αρέσει να τους βάζουμε διάφορα.. θα πρέπει να την σβερκώσεις και να της βάλεις με το ζόρι. (και θα πρέπει φυσικά για να έχει αποτέλεσμα, να γίνει και η σωστή τοποθέτηση;))
Υπάρχει και το πλαστικό λουράκι που το φοράει μόνιμα, και κρατάει 4-6 μήνες ανάλογα την εταιρεία.

Για τα αυτιά, θα πρέπει να την δει Κτηνίατρος.. ώστε να το σιγουρέψεις και να σου δώσει την αντίστοιχη θεραπεία.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

στα σουπερμαρκετ υπαρχουν αντιπαρασιτικα λουρακια για γατες ειναι καλα για τον πασα μου?:hmm:;)

Καλησπέρα.Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς για τα παράσιτα γενικα.Έχω ένα γατάκι 4 μηνών περίπου το οποίο βρήκα αδέσποτο και γεμάτο με ψύλους και ψείρες.Είχε επίσης και αυτό το γνωστό πρόβλημα που έχουν τα αδέσποτα στα αυτιά.Του έχω κάνει από τότε 2 φορές αποπαρασίτωση και του έχω δώσει και φάρμακο στα αυτιά καθώς επίσης ο γιατρός τελευταία φορά που πήγα του τα καθάρισε αλλά συνεχίζει να ξύνεται.Όσο το έχω ψάξει πάντως φαίνεται καθαρο και το τρίχωμά του είναι καλό.Τί άλλο μπορεί να φταίει;Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο μου μήνύμα.

ΝΑΙ ΑΛΛΑ

Ο Αlexander ειχε ψιρες πριν ενα μηνα αλλα η Gina ηταν παντα πεντακαθαρη και τα γατακια δεν ειχαν γεννηθει .Η μαμα μου οταν ηρθε να φροντισει τον γιο μου μολις γυρισα απο την δουλεια μου ειπε οτι της κολλησε απο τα πουλια.:hmm::/:Μαριαννα- Ναταλια.

Το γατάκι μου και οι ψίλλοι,ψίρες του...

:)Χαιρετώ όλο το φόρουμ, σήμερα έγινε μέλος και χαίρομαι πάρα πολύ που θα μπορώ να συζητώ και με άλλους φίλους της γάτας για τα θεματά μας.
Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα αυτο το θέμα..και με καίει μπορώ να πω!
Πήρα το αγαπημένο μου γατάκι το Σάββατο..Το ίδιο βράδυ και ενώ την χάιδευα..ανακάλυψα κάτι να κινείται στα ποδαράκια της:hmm:...!!!
Με τα πολλά..επειδή ήταν και βράδυ έτρεξα σε διανυκτερύον φαρμακείο και πήρα το ParaPlus είναι βέβαια για άνθρώπους αλλά δεν βρήκα κάτι άλλο..της το ψέκασα, την έκανα μπανάκι μετά από 10 λεπτά και την άλλη μέρα το πρωι την ξανακοίταξα και πάλι τα ίδια..Πήγα λοιπόν σε άλλο φαρμακείο και για την καλή μου τύχη είχε κτινιατρικά προιόντα..Της πήρα Bolfo σε spray και την ψέκασα 1 φορά..στην συνέχεια ψέκασα και όλο το σπίτι!!
Έχετε να μου προτέινετε και κάτι άλλο? :hmm:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση
Εύα :)

καλως ηρθες! υπαρχει και το σπρευ fronline, αλλα προσοχη στην δοσολογια, ειδικα αν ειναι πολυ μικρο. καλυτερα να ψεκασεις λιγο σε ενα σφουγαρακι ή ρουχο και να της βαλεις. μην της ξαναβαλεις φαρμακο για ανθρωπο, ειναι επικινδυνα γιατι θα το γλυψει! επισης δεν ειναι ψειρες αποτι καταλαβα ειναι ψιλλοι.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Καλως σας βρήκα!!:)
Ευχαριστώ για την απάντηση, επίσης. Της έχω αγοράσει Bolfo σε σκόνη αυτή την φορά (το spray δεν της άρεσε), θα της ξαναβάλω αύριο, προληπτικά, γιατί δεν βλέπω κάτι να περπατάει πάνω της, επίσης θα ψεκάσω με sebasil το σπίτι (ναι, το πήρα και αυτό!), και ελπίζω οι επισκέπτες:mad: να μην ξαναπατήσουν πάνω στο γατάκι μου ξανά!!!
Ευχαριστώ και πάλι:rolleyes:

γεια σας. φιλοξενω ενα αδεσποτακι το οποιο ειναι εγγυος,στο σπιτι του αγοριου μου. αργησαμε λιγο να το εξημερωσουμε αλλα τελικα τα καταφεραμε,και τωρα κοιμαται και στον καναπε στο σαλονι,δε μας φοβαται και γενικα εχουμε πολυ καλες σχεσεις.σκεφτομαστε να το κρατησουμε ωσπου να γεννησει,να χαρισουμε τα μωρα οταν φτασουν 2 μηνων κ λιιιγο ακομα,και μετα να τη στειρωσουμε. πριν λιγο που της χαιδευα την κοιλια και ενιωθα τα μικρα να κοβουν βολτες εκει μεσα,τσουυυυπ ειδα ενα ζωυφιο. το πιασα με τα χιλια ζορια και δεν ηξερα τι ειναι,μεχρι που το ακουμπησα σε ενα χαρτι και το εσκασα,και εκανε ακριβως οπως οι ανθρωπινες ψειρες! το εσκασα με τον ιδιο τροπο και εκανε τον ιδιο ηχο. λογικα ειναι ψειρα,ε? το κακο με το γατι ειναι οτι δε μπορω να το κανω μπανιο γιατι φοβαμαι μη κανω καμια κινηση αποτομη και παθει τιποτα κανενα μωρο,μη σκασει η γατα πουθενα ατσουμπαλα και εχουμε κανενα ατυχημα.και λογω οικονομικων δε μπορω να την παω στον κτηνιατρο. :( αυτες οι αμπουλες η το σπρευ ποσο κοστιζουν? λετε να με αφησει να της τα βαλω? δεν νομιζς να ειχε ποτε επαφη με τετοια ξανα. επισης,υπαρχει περιπτωση να κολλησει το κουνελι ψειρες?? :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα.Μπανιο μην της κανεις..ουτως ή αλλως δεν φευγουν ετσι οι ψειρες.Κτηνιατρο πρεπει να την πας ομως,για να σου πει αν κανει να την ψεκασεις ,καθως ειναι εγκυος.Δεν κοστιζουν πολυ οι αμπουλες ή το σπρευ(δεν θυμαμαι ακριβως ποσο κανουν τωρα):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα,και ευχαριστω για την απαντηση! κτηνιατρο θα πρεπει ετσι κι αλλιως να την παω για γενικο καθαρισμο,γιατι εχει μεσα στα αυτια της μαυρακια,και απ οτι διαβασα πριν λιγο μπορει να ειναι ψωρα :mpinelik: , και γενικα να την αποπαρασιτωσει,να της κανει εμβολια κλπ,αλλα θελει πολυ χρημα για να κανω αυτην την επισκεψη..το οποιο τωρα δεν το εχω,και θα αργησω αρκετα να το αποκτησω :/ και ειναι κριμα ρε γμτ να το αφησω στους 5 δρομους να γεννησει και μετα να γινουν αδεσποτα και τα παιδια της και μετα να ξαναγκαστρωθει και να γινεται ολος αυτος ο κυκλος :(

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back