SOS μόλις έδωσα depon στον γατούλη μου

Και άλλαξε και κτηνίατρο!
Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα τον Αίλουρο
https://www.ailouros.gr
ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΗ διαφορά!;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα...
Ολά καλά???? :|

Ναι, ναι, ναι!!! Είναι ο μόνος που ότι σου λέει ξέρεις οτι το έχει ψάξει και δεν είσαι στην αγωνία ''τωρα σωστό είναι αυτό;Να πάρω και άλλη γνώμη;'' Ούτε λάθη όυτε αδιαφορία αλλά γνώσεις και πολύ αγάπη!!!:up::up::up:

Και άλλαξε και κτηνίατρο!
Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα τον Αίλουρο
https://www.ailouros.gr
ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗ.

Ο γιατρός μας δεν μας παραπλάνησε, απλά δεν τον κάλεσα στις 2 τα ξημερώματα και επικοινώνησα με κλινική που διανυκτέρευε και στην οποία ΕΙΧΑ εμπιστοσύνη γιατί είχα πολύ καλές εντυπώσεις από παλαιότερα περιστατικά με γατούνια μου.

Για τον ΑΙΛΟΥΡΟ έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά δυστυχώς μας πέφτει πάρα πολύ μακριά και ο Jack χτυπιέται όταν μπαίνει σε αυτοκίνητο κάτι που κάνει αδύνατες τις μακρυνές μεταφορές του όταν μάλιστα είναι ήδη χτυπημένος και φοβάμαι μην χτυπηθεί περισσότερο.

Πρωί πρωί κάλεσα τον δικό μας γιατρό και όταν άνοιξε πήγα και από εκεί και με καθησύχασε. Ευτυχώς ο μπουμπούκος μου είναι καλά, η δόση που του έδωσα δεν ήταν τοξική. Τώρα που είμαι γραφείο έχω αγγαρέψει την μαμά να πηγαίνει από το σπίτι μου να τον βλέπει.

Τυχερός ήταν ο γάτος σου ευτυχώς! Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά.:)

Τύχη βουνό είχε ο γατούλης! Τουλάχιστον τώρα θα ξέρεις για το μέλλον:)

Αν θα ξέρω λέει... Μόνο που εύχομαι να το είχα μάθει με άλλον τρόπο.

Επίσης ενημέρωσα και όλους τους φίλους με γατιά οι οποίοι δεν ξέραν τίποτα και αυτοί.

Τέλος καλό όλα καλά!!!!

Και μόλις του άνοιξε και το απόστημα που του ταλαιπωρούσε το χεράκι (και η αιτία που του έδωσα το ντεπόν) και έχει ηρεμήσει πολύ ο μικρούλης μου. Τσάκισε και μια μεριδούλα κοτόπουλο με πολύ όρεξη.

περαστικα στο γατουλινι:) μερικες παρατηρησεις
α) δεν ζηταμε πληροφοριες για την υγεια του γατου μας απο τον πετσοπα της γειτνιας :down: καλος και αγιος δεν ειναι γιατρος ομως
β) πρπει να παρει και αντιβιωση αφου ανοιξε το αποστημα
γ) καλο ειναι να προμηθευτεις απο τον κτηνιατρο σου καποια παυσιπονα/αναλγητικα και καποια αντιβιωση γιατι οι γατες ειναι επιρεπης στα αποστηματα
Σε επειγουσες καταστασεις και οταν δεν βρισκεις κατι αλλο χρησιμοποιειται η ΑΣΠΙΡΙΝΗ στη δοση των10-20 mg/kg μια φορα γιατι εχει μεγαλο χρονο απεκκρισης

Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ!

και εγώ αυτό νόμιζα στην αρχή αλλά στη σχολή μου εμαθαν αλλα :DΕίναι τοξική αμα τη δίνεις καθε μερα:( γιατι θελει τρεις μερες να καθαρισει απο τον οργανισμο, οπότε συγκεντρώνεται στα νεφρά και προκαλεί βλάβες:( δεν είναι βολική στη χορήγηση ομως γιατι χρειαζεσαι μικρές ποσότητες:down:

JohnDVM είσαι κτηνίατρος; :up:

JohnDVM ευχαριστούμε για τα περαστικά και τις παρατηρήσεις.
:D

Όμως με γάτες κάνω παρέα εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια και ποτέ δεν έκανα του κεφαλιού μου.
α) Το ντεπόν εκτός του ότι μου το είχε πει το πετ σοπ (γνωστή αλυσίδα η οποία έχει και κτηνιατρικά φάρμακα), μου το είχε πει λίγο παλιότερα κτηνίατρος, ο οποίος μου το επιβεβαίωσε και τα ξημερώματα σε τηλεφώνημά μου.
β) Αντιβίωση παίρνουμε ήδη (baytril). Αυτό το έχουμε ξαναπεράσει και με τον Jack και με τον μπαμπά του.
γ) Εκτός της αντιβίωσης δεν θα ήθελα να τον φορτώσω αυτή τη στιγμή και με άλλα φάρμακα, όμως -έχεις δίκιο- ένα κτηνιατρικό παυσίπονο θα πρέπει να έχω στο φαρμακείο του.

Όσον αφορά στην ασπιρίνη έμαθα ότι είναι χειρότερη από το ντεπόν ΑΛΛΑ από ότι κατάλαβα οι απόψεις και για τα δύο διίστανται, οπότε άντε να βγάλω άκρη... Μάλιστα και για το ντεπόν λένε ότι είναι τοξικό εάν η χρήση του είναι παρατεταμένη ή εάν δίνεται σε μεγάλη δόση. Τίποτα από τα δύο δεν έκανα ευτυχώς. Από εδώ και πέρα δεν θα του δίνω τίποτα από τα δύο (ειδικά όταν δεν μπορώ να συμβουλευτώ τον δικό μας γιατρό).

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Jackούλης μου είναι καλά τώρα. Πάτησε και το ποδαράκι του -και "ζύμωσε"- με το που άνοιξε το απόστημα. Έφαγε και κοιμάται σαν πασάς τώρα.:cat:

Ναι desdemona εχω αυτο το βιτσιο:lol:

Αφού είσαι γιατρός τότε σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρεις για το θέμα ασπιρινοντεπόν οπότε εμπιστεύομαι τα λεγόμενά σου. Πάντως αυτό που μου έμεινε (επαναλαμβάνω) είναι να μην του χορηγήσω ποτέ ξανά τίποτα από τα δύο. Το καλύτερο είναι -όπως με συμβούλεψες- να προμηθευτώ παυσίπονο από γιατρό.
Και πάλι ευχαριστώ.

το καλυτερο αυτο ειναι αν και κυκλοφορουν λιγα παυσιπονα που εχουν ενδειξη και για σκυλο και για γατα :( παντως ολοι οι ιδιοκτητες πρεπει να ζητησουν απο τον κτηνιατρο τους να του φτιαξει ενα φαρμακειο για επειγοντα περιστατικα και μη :up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back