Tα ζώα δεν είναι μιας χρήσης

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Μερικοί από τους συνήθεις λόγους για τους οποίους κάποιος παίρνει ένα ζώο σπίτι του είναι:
- Ο μικρός γιος ή η κόρη που ζητούν ένα ζωντανό παιγνίδι
- Η τάδε ράτσα είναι της μόδας
- Πιστεύουμε ότι «πολύ θα πήγαινε με το σαλόνι μας» μια γάτα Αγκύρας

Συνήθως οι πιο πάνω λόγοι οδηγούν σύντομα ένα ζώο από το σπίτι στο δρόμο.
Είναι λοιπόν σημαντικό, πριν πάρετε ένα ζώο σπίτι σας, να απαντήσετε στις πιο κάτω ερωτήσεις:
- Όλα τα μέλη της οικογένειας θέλουν το ζώο στο σπίτι;

- Είστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη ενός ζώου για όλη του τη ζωή (που σημαίνει τα εμβόλιά του, το γιατρό του αν αρρωστήσει, το φαγητό του, την καθαριότητά του, τη βόλτα του κλπ ;

- Είστε έτοιμοι να αυξήσετε τα μέλη της οικογένειάς σας κατά ένα; Γιατί το ζώο θα πρέπει να μένει με την οικογένεια και ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ή την ταράτσα. Εκεί βάζουμε μόνο τις γλάστρες.

- Το μέγεθος του διαμερίσματος επιτρέπει την προσθήκη ενός ζώου; Ή ξαφνικά θα ανακαλύψετε ότι στο σπίτι υπάρχει συνωστισμός;

- Ο κανονισμός της πολυκατοικίας επιτρέπει την παρουσία ενός ζώου; Αν όχι, οι άλλοι ένοικοι θα σας κάνουν τη ζωή μαρτύριο, μέχρι να υποχρεωθείτε να το διώξετε και δυστυχώς θα έχουν το νόμο με το μέρος τους;

- Τι θα το κάνετε το ζώο όταν θα λείπετε, για παράδειγμα όταν θα είστε διακοπές;
Αν δεν έχετε καταφατική απάντηση ή λύση στα πιο πάνω ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΖΩΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. Σύντομα θα σας γίνει βάρος και ενόχληση.

Ασπασία Κιάσα
(δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ)

Το παραπάνω κείμενο το βρήκα πολύ σωστό και είπα να το βάλω ολόκληρο και οχι απλά σαν link.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όντως, Ισμήνη, πολύ σωστό το κείμενο!
Μια ένσταση μόνο:
Ο κανονισμός της πολυκατοικίας επιτρέπει την παρουσία ενός ζώου; Αν όχι, οι άλλοι ένοικοι θα σας κάνουν τη ζωή μαρτύριο, μέχρι να υποχρεωθείτε να το διώξετε και δυστυχώς θα έχουν το νόμο με το μέρος τους;
Λυπάμαι που γράφτηκε αυτό σε εφημερίδα, γιατί αποτελεί παραπληροφόρηση (και δίνει "πάτημα" στους απανταχού μίζερους διαχειριστές). Ο νόμος είναι πολύ σαφής στο ότι επιτρέπονται κατοικίδια ζώα στα διαμερίσματα (μέχρι 2 νομίζω) άσχετα με τον κανονισμό της πολυκατοικίας.
Αυτό θα ήταν καλό να το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι. Δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα αντιμετωπίζουν προβλήματα με διαχειριστές και συγκατοίκους, αλλά τουλάχιστον θα ξέρουν ότι ο νόμος είναι με το δικό τους μέρος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια ένσταση μόνο:

Λυπάμαι που γράφτηκε αυτό σε εφημερίδα, γιατί αποτελεί παραπληροφόρηση (και δίνει "πάτημα" στους απανταχού μίζερους διαχειριστές). Ο νόμος είναι πολύ σαφής στο ότι επιτρέπονται κατοικίδια ζώα στα διαμερίσματα (μέχρι 2 νομίζω) άσχετα με τον κανονισμό της πολυκατοικίας.
Αυτό θα ήταν καλό να το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι. Δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα αντιμετωπίζουν προβλήματα με διαχειριστές και συγκατοίκους, αλλά τουλάχιστον θα ξέρουν ότι ο νόμος είναι με το δικό τους μέρος.
Ναι το γνωρίζω κι εγώ αυτό, αλλά δεν ηθελα να αλλάξω το κείμενο.
Επίσης είναι δημοσίευμα που απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και νομίζω ότι η πλειοψηφία θα απεύφευγε να μπει σε καυγάδες και κόντρες με γείτονες, ότι κι αν ισχύει νομικά....
Τα χειρότερα τα τραβάνε οι ενοικιαστές βέβαια. Ο καθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος υπαγορεύει τους δικούς του κανόνες και μετά άντε να βρεις άκρη.....
Θα έπρεπε πάντως να αναφέρεται κι ο νόμος.

Ισμήνη, αν δεν είναι πολύ παλιά η δημοσίευση στην εφημερίδα, καλύτερα να στείλουμε mail στη δημοσιογράφο να της λέμε την πραγματικότητα για το νόμο, μαζί με το νόμο.

Σκέτος ψυχοβγάλτης έγινε το σύστημα.

Κοίταξα στο link και δεν έχει ημερομηνία δημοσίευσης, απλά αναφέρει ότι δημοσιεύτηκε στο Metrorama.

Στη παλια πολυκατοικια που εμενα μονη ενας βλαμμενος μου ειχε πει πως απαγορευει ο κανονισμος τα ζωα με στυλ πως παλι καλα που με ανεχονται (τα ειχε με τον ιδιοκτητη και τα εβαζε με εμενα)
:mad: :mad: :mad:
Ευτυχως ηξερα το νομο και απαντησα δεοντος
Ισμηνη πολυ σωστα αναφερονται ολα αυτα.... ΜΑκαρι να σκεφτει υπευθυνα ο κοσμος

Κι εμεις παλια που μετακομισαμε οικογενειακως ειχε πει ο τοτε ιδιοκτητης "Αααααα τα ζωα δεν επιτρεπονται!" και ο μπαμπας μου του ειχε απαντησει "χωρις το γατο δεν θα ερθουμε ουτε εμεις".
Στη συνεχεια μας εκανε τη ζωη κολαση. Ηταν απαισιος τυπος γενικώς. Αλλη μια κυρια που νοικιαζε, την εδιωξε επειδη τον ενοχλουσαν οι ηχοι του σκυλου της οταν περπατουσε. (ο σκυλος βαριοταν και να κουνηθει γιατι ηταν πολυ γερος...)
Ειναι να μην μπλεξεις με τετοιους...

Εγώ καλέ το έχω υπογράψει και όρο στο συμβόλαιο ότι δεν θα έχω ζώα!!! Λαθραία είναι τα ψιψίνια μου... Δεν φταίω, κυρίως στα σκυλιά αναφερόταν η κυρία γιατί λέει μετά μένει η μυρωδιά στους τοίχους:blink: Να σημειώσω ότι στο συμβόλαιο έχω υπογράψει ακόμη ότι τα είδη υγειϊνής είναι ideal standard (να ξέρουμε και που χ....με) και ότι η ντουλάπα είναι απο μαόνι (όχι παίζουμε!!)

Αρχική Δημοσίευση από Elunitta:
Εγώ καλέ το έχω υπογράψει και όρο στο συμβόλαιο ότι δεν θα έχω ζώα!!! Λαθραία είναι τα ψιψίνια μου... Δεν φταίω, κυρίως στα σκυλιά αναφερόταν η κυρία γιατί λέει μετά μένει η μυρωδιά στους τοίχους:blink: Να σημειώσω ότι στο συμβόλαιο έχω υπογράψει ακόμη ότι τα είδη υγειϊνής είναι ideal standard (να ξέρουμε και που χ....με) και ότι η ντουλάπα είναι απο μαόνι (όχι παίζουμε!!)

Σε περίπτωση που τα πάρετε μαζί σας φεύγοντας και τα αντικαταστήσετε με μάρκα-μ'έκαψες να είναι καλυμμένοι οι ιδιοκτήτες;

Φαντάζομαι πως ναι αυτός είναι ο λόγος... Γιατί εγώ φεύγοντας απο κάθε σπίτι παίρνω και το νιπτήρα μαζί!!

Elunitta, εννοείς μισθωτήριο; Έχω μια γενική απορία γι' αυτό και θα ήθελα τη συμβουλή κάποιας δικηγορίνας από δω μέσα. Μήπως τέτοιοι όροι είναι ελαφρώς καταχρηστικοί; Από την άποψη ότι το να έχει κανείς ζώα μάλλον εμπίπτει στην "συνήθη χρήση του μισθίου", και επίσης τα ζώα δεν προκαλούν φθορές στο σπίτι (εκτός αν έχεις ιπποπόταμο για pet).
Μόνο πρόσεξε μη σου ξύσουν το μαόνι!:P

Φαντάζομαι πως ναι αυτός είναι ο λόγος... Γιατί εγώ φεύγοντας απο κάθε σπίτι παίρνω και το νιπτήρα μαζί!!

Τι τους κάνεις τόσους νιπτήρες;:P :P :P

Ναι μισθωτήριο είναι. Εγώ φαντάζομαι ότι είναι μέσα στα δικαιώματα μας να έχουμε ζώα,αλλά στα τυπικά όλα αυτά. Εμας απο την πρώτη στιγμή που μας είδε η ιδιοκτήτρια (η οποία κατα τα άλλα είναι και συζητήσιμη και διακριτική) μας το έθεσε σαν όρο και το αποδεχτείκαμε τότε γιατί δεν ήταν στα σχέδια μας να πάρουμε ζώο. Μετά μας προέκυψε ο Μολυβίξ και σιγά που θα το μάθει δηλαδή. Τώρα βέβαια με τη Μπαλού το παραχ....με το θέμα:redface: αλλά να το αφήναμε στο δρόμο να πεινάει το πουλάκι μου?? Έχουν κάτι κολλήματα μερικοί,αλλά ξέρεις τι καταστροφή είναι να μυρίσει γατίλα το μαόνι???

Τους νιπτήρες τους κάνω συλλογή μαζί με κομματάκια κουρτινόξυλο, πλακάκια κουζίνας και θήκες χαρτιών υγείας. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής δε που στη συλλογή μου προστέθηκε και Pedigree νιπτήρας.Όσο να'ναι μου δίνει ένα prestige

Ειδκά ο όρος ότι δεν μπορείς να πάρεις ζώα αντίκειται στον νόμο περί ζώων συντροφιάς που λέει ότι σε κάθε διαμέρισμα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 σκύλοι και 2 γάτες (αν θυμάμαι καλά). Επομένως, τέτοιος όρος είναι παράνομος.

Πριν 7 χρόνια που ψάχναμε να νοικιάσουμε σπίτι με τον καλό μου, τύχαμε σε περίπτωση που μας ρώτησαν εάν είμασε παντρεμένοι.
Οταν απαντήσαμε "οχι" μας είπαν ότι σε ανύπανδρους δεν νοικιάζουν (ισως επειδη κρίνουν ότι μια σχέση μπορεί να χαλάσει εύκολα και να τους μεινει ξενοίκιαστο το σπίτι:P ).
Σε πολλά άλλα μας έλεγαν ότι δεν νοικιάζουν σε αλλοδαπους και τι καλά που εμείς είμαστε Ελληνες...
Για να μην αναφέρω πόσοι μας ρώτησαν τι δουλειά κάνουμε....
Ευτυχώς κανείς δεν μας ρώτησε τι ζώδιο είμαστε, για να κρίνει εάν και κατά ποσο είμαστε κατάλληλοι ενοικιαστές....
:down:

Το αν νοικιάζει ή όχι είναι δικαίωμά του. Άπαξ και νοικιάσει όμως, δεν μπορεί να παραβιάζει τους νόμους.

Έίναι το άρθρο 6 του νόμου 3170/2003, με το οποίο εισάγεται διάταξη αναγκαστικού δικαίου, με την οποία επιτρέπεται σε κάθε πολυκατοικία, ανεξάρτητα από το τι προβλέπει ο κανονισμός της, η διατήρηση 1 σκύλου και 1 γάτας ή 2 σκύλων ή 2 γάτων, εφόσον τα ζώα αυτά μένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες. Επίσης με το ίδιο άρθρο, απαγορεύεται σε κάθε πολυκατοικία η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Αντίθετα, για τις μονοκατοικίες, επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν τα κακομεταχειρίζονται αλλά τυγχάνουν καλών συνθηκών διαβίωσης και τηρούνται οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Εμας απο την πρώτη στιγμή που μας είδε η ιδιοκτήτρια (η οποία κατα τα άλλα είναι και συζητήσιμη και διακριτική) μας το έθεσε σαν όρο και το αποδεχτείκαμε τότε γιατί δεν ήταν στα σχέδια μας να πάρουμε ζώο. Μετά μας προέκυψε ο Μολυβίξ και σιγά που θα το μάθει δηλαδή. Τώρα βέβαια με τη Μπαλού το παραχ....με το θέμα:redface: αλλά να το αφήναμε στο δρόμο να πεινάει το πουλάκι μου?? Έχουν κάτι κολλήματα μερικοί,αλλά ξέρεις τι καταστροφή είναι να μυρίσει γατίλα το μαόνι???

Τώρα εμένα γιατί με θυμίζεις την διαφήμιση που μπαίνει η ιδιοκτήτρια στο σπίτι και το retriever κάνει το άγαλμα??:P

Αχ, τι τραβήξαμε εμεις με τους κατοίκους του επάνου ορόφου!
Μας είπανε ότι δεν επιτρέπονται τα ζώα από τον κανόνισμο της πολυκατοικίας και επειδή δεν επιτρέπονται και εμείς έχουμε, μπορούνε να πέτανε τα βρωμόνερά τους απο το χαλί τους στο μπαλκόνι μας. Κάλα τα είχαμε νευριάσει τόσο που πήγαμε στην ιδιοκτήτρια και ζήτήσαμε το καταστατικό. Το οποίο έλεγε ότι απαγορεύονται τα ζώα σε κοινόχρηστους χωρους και ότι επιτρέπονται σε διαμερίσματα. Και τι δικαιολογία μας είπε μετα ο μαλάκας;! ότι αποτελεί πηγή μόλυνσης για τα παιδιά του.
Με μία συνάδελφο που το ψάξαμε και βρήκαμε το νόμο του 2003, ο οποίος υπερισχύει από το καταστατικό της πολυκατοικίας και επιτρέπει ζώα, με συμβούλεψε να μη μπω σε διαμάχη μαζί τους γιατί είναι πολύ ψυχοφθόρο.
Τώρα σε ένα χρόνο θα φύγουμε από εκεί και θα ησυχάσουμε. Απλά πέρασα ένα άγχος μήπως πετάξουν καμία φόλα....

Ο πολιτισμός του κάθε ανθρώπου φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα.

Παιδια ασχετα τι λεει ο καθε ιδιοκτητης η γειτονας, ισχυουν αυτα που ανανφερθηκαν περι ζωων και κανενα δικαστηριο δεν μπορει να τον δικαιωσει (ουτε θα παει). Απλα αν ειναι ζαβος θα ειστε μονιμα σε κοντρα....
Γενικα οτι παλαβο ζητα ενας ιδιοκτητης στο μισθωτηριο δεν εχει ισχυ σε δικαστηριο. Γιατι και οι δικαστες δεν ειναι ασχετοι, καταλαβαινουν. Κατι που ειναι καλο να μπαινει σε μισθωτηρια ειναι πως οι φθορες συνηθους χρησης, βαραινουν τον ιδιοκτητη. Οι περισσοτεροι το δεχονται
Η προηγουμενη ιδιοκτητρια ειχε προβλημα στην αποχετευση του σπιτιου και ειχε φαει σκαλωμα πως πεταω το χωμα απο τις γατες μεσα
:/: :/: :blink:
Βρε 100 φορες της ειχα πει οχι, επεμενε εκεινη....
Οταν φυγαμε ηθελε να της αλλαξουμε τη λεκανη (35 ετων λεκανη) και να της φτιαξουμε την αποχετευση (επισης 35 ετων, χαλασμενη). Τα χαλασαμε με το χωμα των γατιων....
:hmm: :hmm: :blink: :blink:
Θα ελεγα τι πηρε αλλα θα γινω κακια... Απο τρελα στο κοσμο, αφθονη....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back