Ismini
Διάσημο μέλος
- Ο μικρός γιος ή η κόρη που ζητούν ένα ζωντανό παιγνίδι
- Η τάδε ράτσα είναι της μόδας
- Πιστεύουμε ότι «πολύ θα πήγαινε με το σαλόνι μας» μια γάτα Αγκύρας
Συνήθως οι πιο πάνω λόγοι οδηγούν σύντομα ένα ζώο από το σπίτι στο δρόμο.
Είναι λοιπόν σημαντικό, πριν πάρετε ένα ζώο σπίτι σας, να απαντήσετε στις πιο κάτω ερωτήσεις:
- Όλα τα μέλη της οικογένειας θέλουν το ζώο στο σπίτι;
- Είστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη ενός ζώου για όλη του τη ζωή (που σημαίνει τα εμβόλιά του, το γιατρό του αν αρρωστήσει, το φαγητό του, την καθαριότητά του, τη βόλτα του κλπ ;
- Είστε έτοιμοι να αυξήσετε τα μέλη της οικογένειάς σας κατά ένα; Γιατί το ζώο θα πρέπει να μένει με την οικογένεια και ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ή την ταράτσα. Εκεί βάζουμε μόνο τις γλάστρες.
- Το μέγεθος του διαμερίσματος επιτρέπει την προσθήκη ενός ζώου; Ή ξαφνικά θα ανακαλύψετε ότι στο σπίτι υπάρχει συνωστισμός;
- Ο κανονισμός της πολυκατοικίας επιτρέπει την παρουσία ενός ζώου; Αν όχι, οι άλλοι ένοικοι θα σας κάνουν τη ζωή μαρτύριο, μέχρι να υποχρεωθείτε να το διώξετε και δυστυχώς θα έχουν το νόμο με το μέρος τους;
- Τι θα το κάνετε το ζώο όταν θα λείπετε, για παράδειγμα όταν θα είστε διακοπές;
Αν δεν έχετε καταφατική απάντηση ή λύση στα πιο πάνω ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΖΩΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. Σύντομα θα σας γίνει βάρος και ενόχληση.
Ασπασία Κιάσα
(δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ)
Το παραπάνω κείμενο το βρήκα πολύ σωστό και είπα να το βάλω ολόκληρο και οχι απλά σαν link.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Μια ένσταση μόνο:
Λυπάμαι που γράφτηκε αυτό σε εφημερίδα, γιατί αποτελεί παραπληροφόρηση (και δίνει "πάτημα" στους απανταχού μίζερους διαχειριστές). Ο νόμος είναι πολύ σαφής στο ότι επιτρέπονται κατοικίδια ζώα στα διαμερίσματα (μέχρι 2 νομίζω) άσχετα με τον κανονισμό της πολυκατοικίας.Ο κανονισμός της πολυκατοικίας επιτρέπει την παρουσία ενός ζώου; Αν όχι, οι άλλοι ένοικοι θα σας κάνουν τη ζωή μαρτύριο, μέχρι να υποχρεωθείτε να το διώξετε και δυστυχώς θα έχουν το νόμο με το μέρος τους;
Αυτό θα ήταν καλό να το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι. Δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα αντιμετωπίζουν προβλήματα με διαχειριστές και συγκατοίκους, αλλά τουλάχιστον θα ξέρουν ότι ο νόμος είναι με το δικό τους μέρος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Ναι το γνωρίζω κι εγώ αυτό, αλλά δεν ηθελα να αλλάξω το κείμενο.Μια ένσταση μόνο:
Λυπάμαι που γράφτηκε αυτό σε εφημερίδα, γιατί αποτελεί παραπληροφόρηση (και δίνει "πάτημα" στους απανταχού μίζερους διαχειριστές). Ο νόμος είναι πολύ σαφής στο ότι επιτρέπονται κατοικίδια ζώα στα διαμερίσματα (μέχρι 2 νομίζω) άσχετα με τον κανονισμό της πολυκατοικίας.
Αυτό θα ήταν καλό να το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι. Δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα αντιμετωπίζουν προβλήματα με διαχειριστές και συγκατοίκους, αλλά τουλάχιστον θα ξέρουν ότι ο νόμος είναι με το δικό τους μέρος.
Επίσης είναι δημοσίευμα που απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και νομίζω ότι η πλειοψηφία θα απεύφευγε να μπει σε καυγάδες και κόντρες με γείτονες, ότι κι αν ισχύει νομικά....
Τα χειρότερα τα τραβάνε οι ενοικιαστές βέβαια. Ο καθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος υπαγορεύει τους δικούς του κανόνες και μετά άντε να βρεις άκρη.....
Θα έπρεπε πάντως να αναφέρεται κι ο νόμος.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Σκέτος ψυχοβγάλτης έγινε το σύστημα.
Ismini
Διάσημο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Ευτυχως ηξερα το νομο και απαντησα δεοντος
Ισμηνη πολυ σωστα αναφερονται ολα αυτα.... ΜΑκαρι να σκεφτει υπευθυνα ο κοσμος
Ismini
Διάσημο μέλος
Στη συνεχεια μας εκανε τη ζωη κολαση. Ηταν απαισιος τυπος γενικώς. Αλλη μια κυρια που νοικιαζε, την εδιωξε επειδη τον ενοχλουσαν οι ηχοι του σκυλου της οταν περπατουσε. (ο σκυλος βαριοταν και να κουνηθει γιατι ηταν πολυ γερος...)
Ειναι να μην μπλεξεις με τετοιους...
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να σημειώσω ότι στο συμβόλαιο έχω υπογράψει ακόμη ότι τα είδη υγειϊνής είναι ideal standard (να ξέρουμε και που χ....με) και ότι η ντουλάπα είναι απο μαόνι (όχι παίζουμε!!)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Elunitta:Εγώ καλέ το έχω υπογράψει και όρο στο συμβόλαιο ότι δεν θα έχω ζώα!!! Λαθραία είναι τα ψιψίνια μου... Δεν φταίω, κυρίως στα σκυλιά αναφερόταν η κυρία γιατί λέει μετά μένει η μυρωδιά στους τοίχουςΝα σημειώσω ότι στο συμβόλαιο έχω υπογράψει ακόμη ότι τα είδη υγειϊνής είναι ideal standard (να ξέρουμε και που χ....με) και ότι η ντουλάπα είναι απο μαόνι (όχι παίζουμε!!)
Σε περίπτωση που τα πάρετε μαζί σας φεύγοντας και τα αντικαταστήσετε με μάρκα-μ'έκαψες να είναι καλυμμένοι οι ιδιοκτήτες;
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Μόνο πρόσεξε μη σου ξύσουν το μαόνι!

ruko
Διάσημο μέλος
Φαντάζομαι πως ναι αυτός είναι ο λόγος... Γιατί εγώ φεύγοντας απο κάθε σπίτι παίρνω και το νιπτήρα μαζί!!
Τι τους κάνεις τόσους νιπτήρες;

Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
αλλά να το αφήναμε στο δρόμο να πεινάει το πουλάκι μου?? Έχουν κάτι κολλήματα μερικοί,αλλά ξέρεις τι καταστροφή είναι να μυρίσει γατίλα το μαόνι???Τους νιπτήρες τους κάνω συλλογή μαζί με κομματάκια κουρτινόξυλο, πλακάκια κουζίνας και θήκες χαρτιών υγείας. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής δε που στη συλλογή μου προστέθηκε και Pedigree νιπτήρας.Όσο να'ναι μου δίνει ένα prestige
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Οταν απαντήσαμε "οχι" μας είπαν ότι σε ανύπανδρους δεν νοικιάζουν (ισως επειδη κρίνουν ότι μια σχέση μπορεί να χαλάσει εύκολα και να τους μεινει ξενοίκιαστο το σπίτι
).Σε πολλά άλλα μας έλεγαν ότι δεν νοικιάζουν σε αλλοδαπους και τι καλά που εμείς είμαστε Ελληνες...
Για να μην αναφέρω πόσοι μας ρώτησαν τι δουλειά κάνουμε....
Ευτυχώς κανείς δεν μας ρώτησε τι ζώδιο είμαστε, για να κρίνει εάν και κατά ποσο είμαστε κατάλληλοι ενοικιαστές....
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
myrtos
Δραστήριο μέλος
Εμας απο την πρώτη στιγμή που μας είδε η ιδιοκτήτρια (η οποία κατα τα άλλα είναι και συζητήσιμη και διακριτική) μας το έθεσε σαν όρο και το αποδεχτείκαμε τότε γιατί δεν ήταν στα σχέδια μας να πάρουμε ζώο. Μετά μας προέκυψε ο Μολυβίξ και σιγά που θα το μάθει δηλαδή. Τώρα βέβαια με τη Μπαλού το παραχ....με το θέμααλλά να το αφήναμε στο δρόμο να πεινάει το πουλάκι μου?? Έχουν κάτι κολλήματα μερικοί,αλλά ξέρεις τι καταστροφή είναι να μυρίσει γατίλα το μαόνι???
Τώρα εμένα γιατί με θυμίζεις την διαφήμιση που μπαίνει η ιδιοκτήτρια στο σπίτι και το retriever κάνει το άγαλμα??
Lora
Νεοφερμένο μέλος
Μας είπανε ότι δεν επιτρέπονται τα ζώα από τον κανόνισμο της πολυκατοικίας και επειδή δεν επιτρέπονται και εμείς έχουμε, μπορούνε να πέτανε τα βρωμόνερά τους απο το χαλί τους στο μπαλκόνι μας. Κάλα τα είχαμε νευριάσει τόσο που πήγαμε στην ιδιοκτήτρια και ζήτήσαμε το καταστατικό. Το οποίο έλεγε ότι απαγορεύονται τα ζώα σε κοινόχρηστους χωρους και ότι επιτρέπονται σε διαμερίσματα. Και τι δικαιολογία μας είπε μετα ο μαλάκας;! ότι αποτελεί πηγή μόλυνσης για τα παιδιά του.
Με μία συνάδελφο που το ψάξαμε και βρήκαμε το νόμο του 2003, ο οποίος υπερισχύει από το καταστατικό της πολυκατοικίας και επιτρέπει ζώα, με συμβούλεψε να μη μπω σε διαμάχη μαζί τους γιατί είναι πολύ ψυχοφθόρο.
Τώρα σε ένα χρόνο θα φύγουμε από εκεί και θα ησυχάσουμε. Απλά πέρασα ένα άγχος μήπως πετάξουν καμία φόλα....
Ο πολιτισμός του κάθε ανθρώπου φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Γενικα οτι παλαβο ζητα ενας ιδιοκτητης στο μισθωτηριο δεν εχει ισχυ σε δικαστηριο. Γιατι και οι δικαστες δεν ειναι ασχετοι, καταλαβαινουν. Κατι που ειναι καλο να μπαινει σε μισθωτηρια ειναι πως οι φθορες συνηθους χρησης, βαραινουν τον ιδιοκτητη. Οι περισσοτεροι το δεχονται
Η προηγουμενη ιδιοκτητρια ειχε προβλημα στην αποχετευση του σπιτιου και ειχε φαει σκαλωμα πως πεταω το χωμα απο τις γατες μεσα
Βρε 100 φορες της ειχα πει οχι, επεμενε εκεινη....
Οταν φυγαμε ηθελε να της αλλαξουμε τη λεκανη (35 ετων λεκανη) και να της φτιαξουμε την αποχετευση (επισης 35 ετων, χαλασμενη). Τα χαλασαμε με το χωμα των γατιων....
Θα ελεγα τι πηρε αλλα θα γινω κακια... Απο τρελα στο κοσμο, αφθονη....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool