To AIDS της γάτας (FIV)

Με λίγη καθυστέρηση (λόγω τεχνικών προβλημάτων) σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος που έχει περισσότερη εμπειρία στην συμβίωση με γάτες ή κάποιος που έχει περάσει ή περνάει ανάλογη κατάσταση.
Εδώ και 1 εβδομάδα έχω πάρει σπίτι μου έναν αδεσποτούλη γάτο, περίπου 2 χρόνων, τον οποίο τον τάιζα στην δουλειά μου μαζί με άλλα αδέσποτα. Τον πήρα με την προϋπόθεση να γιατρέψουμε ένα απόστημα που είχε πίσω από το αυτί του, να τον στειρώσω και να εγκατασταθεί στον κήπο του σπιτιού ενός συγγενικού μου προσώπου. Μαζί με την στείρωση του κάναμε και εξετάσεις αίματος, οι οποίες δείξανε ότι έχει ειτζ. Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρω αν θα μπορέσει να ζήσει στον κήπο που θα τον βάλω και επιπλέον φοβάμαι μήπως τσακωθεί με καμία γάτα που μπορεί να βρεθεί στον κήπο και να την κολλήσει και εκείνη. Στο σπίτι μου δυστυχώς δεν μπορώ να τον κρατησω, αν και πολύ θα το ήθελα, γιατί έχω ήδη 2 γάτες και η μία είναι πολύ επιθετική προς σ' αυτόν.
Πραγματικά αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια λύση ή και να μου πει, αν βάζοντας τον στον κήπο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς θα υπάρξει, και για τις άλλες γάτες, (που ενδεχόμενα να τους μεταδώσει τον ιό μέσω γρατζουνιών, σάλιου), αλλά και για τον ίδιο, μιας και θα είναι ευάλωτος σε μολύνσεις, και ιούς, που σε συνδυασμό με το aids δεν θα έχουν καλό αποτέλεσμα....

Κάποιοι έχουν γατούλα με aids και γατούλα υγιής αλλά σε σπίτι.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς θα υπάρξει, και για τις άλλες γάτες, (που ενδεχόμενα να τους μεταδώσει τον ιό μέσω γρατζουνιών, σάλιου), αλλά και για τον ίδιο, μιας και θα είναι ευάλωτος σε μολύνσεις, και ιούς, που σε συνδυασμό με το aids δεν θα έχουν καλό αποτέλεσμα....

Κάποιοι έχουν γατούλα με aids και γατούλα υγιής αλλά σε σπίτι.:redface:

Αν μπορούσα να τον κρατήσω στο σπίτι, δεν θα το συζητούσα. Εννοείται ότι θα τον περιποιόμουνα όσο καλύτερα μπορούσα και θα το περνάγαμε μαζί. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Θα συζητήσω με την γιατρό μας το ενδεχόμενο να του κάνουμε ευθανασία αν δεν βρω άλλη λύση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ευθανασία σε ζώο που ΔΕΝ πονάει!!!!!!!!!!:blink::blink:

και απαράδεκτος και (παράνομος) οποιος Κτηνίατρος την κάνει.....:down:

Σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ, μίλα με ειδικούς, με γνώστες, με ανθρώπους που έχουν και ΖΟΥΝ με γατάκια με ειντς.... διάβασε,, ψάξτο λίγο πρίν το κάνεις.:(

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ευθανασία σε ζώο που ΔΕΝ πονάει!!!!!!!!!!:blink::blink:

και απαράδεκτος και (παράνομος) οποιος Κτηνίατρος την κάνει.....:down:

Σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ, μίλα με ειδικούς, με γνώστες, με ανθρώπους που έχουν και ΖΟΥΝ με γατάκια με ειντς.... διάβασε,, ψάξτο λίγο πρίν το κάνεις.:(

Μα εννοείται ότι θα το ψάξω, και θα προσπαθήσω να βρω μια λύση. Απλά αν δεν υπάρχει να ενημερωθώ και για αυτό. Τον γατούλη τον αγαπάμε δεν είναι απλά ένα αδέσποτο που το βρήκα και το βοήθησα. Τον έχω στο σπίτι μου και τον ταίζω πάρα πολύ καιρό στην δουλειά, και αν έμενα σε δικό μου σπίτι θα τον κρατούσα. Θα έβρισκα έναν τρόπο να συμβιώσει και με τις δύο γάτες μου. Αλλά δεν μου επιτρέπουν άλλο ζώο στο διαμέρισμα που μένω. Γι' αυτό που ήθελα να μάθω, για τον κήπο, με ενημέρωσες οπότε την ξεχνάμε αυτή την λύση.

Η ιδανική λύση θα ήταν να υιοθετηθεί, είτε σε σπίτι που δεν ζουν άλλες γάτες, είτε μαζί με άλλες γάτες που είναι επίσης θετικές στον ιό.
Επομένως, βγάλτου μερικές καλές φωτογραφίες και φτιάξτου μια καλή αγγελία, μήπως φανεί τυχερός.
Διαφορετικά, ας ζήσει στον κήπο. Στειρωμένος, φυσικά, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να κολλήσει κι άλλες γάτες και με όσο γίνεται καλύτερη φροντίδα (καλή διατροφή, προστασία από τις καιρικές συνθήκες με κάποιο σπιτάκι, τακτικούς εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις). Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα τέτοιο γατάκι, αλλά από την ευθανασία σε αυτό το στάδιο είναι προτιμότερο, νομίζω.

Σε ευχαριστώ πολύ που έψαξες και τα βρήκες θα πάω να τα διαβάσω.

Το σημαντικότερο που (μέσα στον πανικό μου..:redface:) ξέχασα να αναφέρω είναι, ότι έχει μεγάλη σημασία αν η γάτα νοσεί ή είναι απλά φορέας. Γιατί αν είναι φορέας έχει και άλλες επιλογές, και με τις σωστές κινήσεις θα μπορούσε να ζήσει και σε κήπο...ενδεχομένως.:redface:

Το σημαντικότερο που (μέσα στον πανικό μου..:redface:) ξέχασα να αναφέρω είναι, ότι έχει μεγάλη σημασία αν η γάτα νοσεί ή είναι απλά φορέας. Γιατί αν είναι φορέας έχει και άλλες επιλογές, και με τις σωστές κινήσεις θα μπορούσε να ζήσει και σε κήπο...ενδεχομένως.:redface:

Έχεις δίκιο σε αυτό που μου λες, μίλησα και με την κτηνίατρο και μου είπε ότι, επειδή δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα μπορεί να είναι μόνο φορέας. Βέβαια δεν μπορούσε να το εξακριβώσει με κάποιο τρόπο. Έτσι κι αλλιώς υπολόγιζα να τον κρατήσω στο σπίτι για κανένα μήνα, γιατί έχει ένα απόστημα πίσω από το αυτί και παίρνει αντιβίωση, να καταπολεμήσουμε και τα σκουλήκακια να κάνουμε και εμβόλια και μετά θα τον πάω στον κήπο. Οπότε θα δούμε τι θα γίνει μέχρι τότε.

Βέβαια δεν μπορούσε να το εξακριβώσει με κάποιο τρόπο.
Αυτό που έχει σημασία είναι ο δείκτης του ιού στο αίμα. Επομένως, πρέπει να της ζητήσεις να κάνει αιματολογικές εξετάσεις (όχι το απλό τεστ για FIV δηλαδή, που μοιάζει με τεστ εγκυμοσύνης, αλλά κανονική εξέταση δείγματος από μικροβιολογικό εργαστήριο).
Το πόσο υψηλός ή χαμηλός είναι ο δείκτης, καθώς και η εξέλιξή του (αν δηλαδή μιεώνεται σιγά σιγά ή αυξάνεται) είναι καθοριστικό και για την κατάσταση του ζώου αλλά και για την πιθανή χορήγηση φαρμάκων.

Αυτό που έχει σημασία είναι ο δείκτης του ιού στο αίμα. Επομένως, πρέπει να της ζητήσεις να κάνει αιματολογικές εξετάσεις (όχι το απλό τεστ για FIV δηλαδή, που μοιάζει με τεστ εγκυμοσύνης, αλλά κανονική εξέταση δείγματος από μικροβιολογικό εργαστήριο).
Το πόσο υψηλός ή χαμηλός είναι ο δείκτης, καθώς και η εξέλιξή του (αν δηλαδή μιεώνεται σιγά σιγά ή αυξάνεται) είναι καθοριστικό και για την κατάσταση του ζώου αλλά και για την πιθανή χορήγηση φαρμάκων.

Να ρωτήσω κάτι? επειδή όλα αυτά για μένα είναι καινούρια. Έγραφε στο χαρτί με τα αποτελέσματα των εξετάσεων ότι είναι θετικός στο FIV και ένα νούμερο ή 1/160 ή 1/1600 δεν θυμάμαι ακριβώς το έχω στο σπίτι αυτή την στιγμή. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Θα πάω σήμερα για να μιλήσουμε με λεπτομέρειες. Δεν του έκανε απλό τεστ, κάναμε αιτολογικές εξετάσεις εκτός από το ειτζ και για λευχαιμία και για λοιμώδη περιτονίτιδα.

Έγραφε στο χαρτί με τα αποτελέσματα των εξετάσεων ότι είναι θετικός στο FIV και ένα νούμερο ή 1/160 ή 1/1600
Ναι, αυτός είναι ο τίτλος. Με βάση αυτόν (και τα αποτελέσματα που θα έχει στις επόμενες εξετάσεις του) θα καθορίσετε την πορεία.
Πάντως, όσο σίγουρη κι αν είσαι για τον κτηνίατρό σου, όσο κι αν τον εμπιστεύεσαι, μην αρκεστείς μόνο σε μια γνώμη. Πήγαινε σε τουλάχιστον 2-3 ακόμα, αν όχι με το γατούλη μαζί, τότε μόνο με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, για να δεις τι θα σου πουν.
Στο λέω από πικρή πείρα, την έχω πατήσει άσχημα από κτηνίατρο που υποτίθεται πως ήταν πάρα πολύ καλός. Πάρε γνώμες και διάβασε για να είσαι ενημερωμένη και να μπορείς να τις αξιολογήσεις.

Ναι, αυτός είναι ο τίτλος. Με βάση αυτόν (και τα αποτελέσματα που θα έχει στις επόμενες εξετάσεις του) θα καθορίσετε την πορεία.
Πάντως, όσο σίγουρη κι αν είσαι για τον κτηνίατρό σου, όσο κι αν τον εμπιστεύεσαι, μην αρκεστείς μόνο σε μια γνώμη. Πήγαινε σε τουλάχιστον 2-3 ακόμα, αν όχι με το γατούλη μαζί, τότε μόνο με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, για να δεις τι θα σου πουν.
Στο λέω από πικρή πείρα, την έχω πατήσει άσχημα από κτηνίατρο που υποτίθεται πως ήταν πάρα πολύ καλός. Πάρε γνώμες και διάβασε για να είσαι ενημερωμένη και να μπορείς να τις αξιολογήσεις.

Να σου πω την αλήθεια το έχω σκεφτεί και εγώ και θα κανονίσω να δω και άλλον κτηνίατρο. Όταν λες την έχεις πατήσει εννοείς ότι οι εξετάσεις δείξανε ότι έχει ειτζ και τελικά δεν είχε? Εγώ την ρώτησα μήπως τις επαναλάβουμε για να είμαστε σίγουροι και μου είπε ότι αν οι εξετάσεις δείξουν ότι έχει δεν υπάρχει περιθώριο λάθους.

Να σου πω την αλήθεια το έχω σκεφτεί και εγώ και θα κανονίσω να δω και άλλον κτηνίατρο. Όταν λες την έχεις πατήσει εννοείς ότι οι εξετάσεις δείξανε ότι έχει ειτζ και τελικά δεν είχε? Εγώ την ρώτησα μήπως τις επαναλάβουμε για να είμαστε σίγουροι και μου είπε ότι αν οι εξετάσεις δείξουν ότι έχει δεν υπάρχει περιθώριο λάθους.

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρη, ότι εαν οι εξετάσεις βγουν θετικές ΤΟΤΕ είναι που πρέπει να επαναληφθούν σε 6 μήνες για να σιγουρευτούμε ότι η γάτα έχει aids... είμαι σχετικά σίγουρη για νεαρό γατί, για μεγάλο επιφυλάσσομαι...:redface::hmm:

[/u]

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρη, ότι εαν οι εξετάσεις βγουν θετικές ΤΟΤΕ είναι που πρέπει να επαναληφθούν σε 6 μήνες για να σιγουρευτούμε ότι η γάτα έχει aids... είμαι σχετικά σίγουρη για νεαρό γατί, για μεγάλο επιφυλάσσομαι...:redface::hmm:

Εμένα μου είπε η κτηνίατρος να επαναλάβουμε σε 2 μήνες. Ο αδεσποτούλης είναι περίπου 2 χρόνων. Μέσα σε όλα έγινε και κάτι καλό βρήκα άκρη με την φιλοζωική που έχω υιοθετήσει την πρώτη μου γάτα και θα τον προωθήσουμε να πάει σε δικό του σπιτάκι. Αφού πρώτα τον περιποιηθώ: αποπαρασίτωση εσωτερική, εμβόλια. Ευτυχώς που έγινε και αυτό γιατί ήθελα να αποφύγω τον κήπο.

Εμένα μου είπε η κτηνίατρος να επαναλάβουμε σε 2 μήνες. Ο αδεσποτούλης είναι περίπου 2 χρόνων. Μέσα σε όλα έγινε και κάτι καλό βρήκα άκρη με την φιλοζωική που έχω υιοθετήσει την πρώτη μου γάτα και θα τον προωθήσουμε να πάει σε δικό του σπιτάκι. Αφού πρώτα τον περιποιηθώ: αποπαρασίτωση εσωτερική, εμβόλια. Ευτυχώς που έγινε και αυτό γιατί ήθελα να αποφύγω τον κήπο.

Μακάρι να βρείς άκρη με την φιλοζωική. :)
Δεν ξέρω ποιά φιλοζωική εννοείς, αλλά οποια και να είναι, να προσέξεις να έχεις τηλέφωνα των ανάδοχων γονιών, αν μπορείς να πας και εσύ στην συνέντευξη, και γενικά να είσαι ενημερωμένη για την διαδικασία.:hmm::| (... γιατί υπάρχουν φιλοζωικές και φιλοζωικές, που τα γατιά αντί να πάνε σε σπίτια καταλήγουν σε χαντάκια...:()

Τώρα σχετικά με την Κτηνίατρο .....σε έχασα η καστανή...:redface:
τώρα δεν είπες ότι είπε εφόσον βγεί θετικό ΤΕΡΜΑ? έχει σίγουρα? ... μετά σου είπε να το ξανακάνετε σε 2 μήνες? Να δεί τί.? ..:hmm:

Κάπως αντιφάσκει....:/:

Μακάρι να βρείς άκρη με την φιλοζωική. :)
Δεν ξέρω ποιά φιλοζωική εννοείς, αλλά οποια και να είναι, να προσέξεις να έχεις τηλέφωνα των ανάδοχων γονιών, αν μπορείς να πας και εσύ στην συνέντευξη, και γενικά να είσαι ενημερωμένη για την διαδικασία.:hmm::| (... γιατί υπάρχουν φιλοζωικές και φιλοζωικές, που τα γατιά αντί να πάνε σε σπίτια καταλήγουν σε χαντάκια...:()

Τώρα σχετικά με την Κτηνίατρο .....σε έχασα η καστανή...:redface:
τώρα δεν είπες ότι είπε εφόσον βγεί θετικό ΤΕΡΜΑ? έχει σίγουρα? ... μετά σου είπε να το ξανακάνετε σε 2 μήνες? Να δεί τί.? ..:hmm:

Κάπως αντιφάσκει....:/:

Επέμενα εγώ να το ξανακάνουμε. Και μου εξήγησε ότι αν του κάνουμε και δεύτερη τώρα θα δείξει το ίδιο. Μήπως εννοούσε ότι έτσι κι αλλιώς θα του κάνουμε σε 2 μήνες για να δούμε αν οι ενδείξεις είναι οι ίδιες ή έχουν ανέβει ή κατέβει και να βεβαιωθώ και εγώ ότι σίγουρα έχει.

Όσο για την κοπέλα της φιλοζωικής την ξέρω πολύ καλά και την εμπιστεύομαι. Εννοείται ότι θα τσεκάρω και εγώ τους νέους γονείς και τον χώρο που θα εγκατασταθεί ο μικρός και μετά θα προχωρήσουμε σε υιοθεσία. Τι, επειδή είναι αδέσποτο δεν με ενδιαφέρει? Θα το χειριστώ σαν να ήταν δική μου γάτα.

Δεν μπορώ να ξέρω τί εννοούσε η γιατρός σου...

Θα ρωτήσω όμως δικούς μου Κτηνιάτρους που συνεργάζομαι...πόσο διάστημα είναι καλό να μεσολαβήσει ή όχι, και αν είναι απαραίτητο σε γατί 2 χρόνων.. με δείκτη 1/160 ή 1/1600. :)

(θα σου απαντήσω αργά το βράδυ ή αύριο.:redface:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back