YES ! ! !

SpLiT

Νεοφερμένο μέλος

Ο SpLiT αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους!
Ομολογώ οτι είχα καιρό να επισκεφθώ την ιστοσελίδα, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι σας ξέχασα. Αυτό είναι ένα απο τα καλύτερα οργανωμένα ελληνικά sites, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Εδώ και 3 ημέρες, υπάρχει στη ζωή μου μια δεσποινίς...

Την βρήκα στο δρόμο, καθώς επέστρεφα απο το μάθημά μου. Ενώ άλλες φορές που μου τυχαίνει να συναντήσω νεογέννητα γατάκια, τα προσπερνάω με βαριά καρδιά, μόλις την είδα στο δρόμο να με κοιτάει, απλά ήξερα οτι αυτό το γατάκι είναι "για μένα".

Προσπαθώ να συνηθίσω στην ιδέα οτι πλέον φιλοξενώ γάτα και όχι σκύλο στο σπίτι, και όλα μου φαίνονται τόσο, μα τόσο περίεργα...

Σας παραθέτω και 3 φωτογραφίες της, που τράβηξα την ημέρα που τη βρήκα (όπως ήταν λερωμένη και πεινασμένη ακόμη). Τώρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Σας παρουσιάζω τη Λύδια!
Wish me luck,
Στέλιος
https://i10.photobucket.com/albums/a111/dL_AoKuR/DSC00330.jpg
https://i10.photobucket.com/albums/a111/dL_AoKuR/DSC00332.jpg
https://i10.photobucket.com/albums/a111/dL_AoKuR/DSC00324.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αμανν!!!!!!!!!!!!
τι κουκλι ειναι αυτο καλε!!
μπραβο, χιλια μπραβο που το μαζεψες...
να σου ζησει..!!!!!!!
ευχομαι να το δεις να μεγαλωνει , να γινει μια κουκλα, να το εχεις χρονια πολλα πολλα και να το χαρεις με τη ψυχη σου!!!

Με γεια!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι κουκλακι ειναι αυτο!!!κι εγω την Τσικι τη βρηκα στο δρομο,κι αμεσως μολις την ειδα,ηξερα οτι θα εμενε μαζι μας!την πηγες στον κτηνιατρο?

Τι φοβερή κοπέλα είναι αυτή!!
Μπράβο σου που αποφάσισες να την φροντίσεις, θα σε ανταμείψει πολύ γρήγορα, να 'σαι βέβαιος!
Φτου, φτου κούκλα είναι!! Να σου ζήσει!!!

Η αντίθεση που κάνει με το χρώμα της ουράς είναι τρέλλα!Να σου ζήσει.

Θα την πάω στον κτηνίατρο τη Δευτέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα δούλευα πρωινά και ήμουν μέχρι το λαιμό. Υποθέτω οτι το κόστος των αρχικών εμβολίων θα είναι πάνω κάτω όσο και του σκύλου (35-40ε).
Όποιος έχει σχετικές πληροφορίες ας με διαφωτίσει. Επίσης δεν ξέρω την ακριβή ηλικία της μικρής, would that be a problem με τα εμβόλια?

Σήμερα πήγα και ψώνισα εκείνη την ειδική άμμο, για να τα κάνει εκεί, και όχι σε όλο μου το σπίτι. Έχω ακούσει οτι αποδίδει. Αυτά...
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πληροφορία για το ξεκίνημα, θα είναι θησαυρός.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Στέλιος

Καλέ τι φατσάκι είναι αυτό, φοβερό :inlove:!
Να σου ζήσει. Μπράβο σου κιολας που το μάζεψες απο το δρόμο! Όσο για την ηλικία του υποθέτω ότι όταν το πας κτηνίατρο θα καταλάβει περίπου ποσο είναι και θα σου πει!

Είναι πανέμορφη και απ'ό,τι καταλαβαίνω θα τη φροντίσεις μια χαρά!

απο οσο μπορω να δω η Λυδια πρεπει να ειναι περιπου 2-3 μηνων τα εμβολια ξεκινανε απο τον 4 μηνα ακομη μπορω να σου πω οτι θα γινει μια κουκλα τα εμβολια ανερχονται στην τιμη απο 20-30 ευρω για τις γατες ακομη πρεπει να την πας τωρα στο γιατρο για να την εξεταση για καμαια αναιμια για σκουλικακια κ ολα οσα εχουν τα μωρα γατακια προσεχε το φαι της ειναι σε μια παρα πολυ ευαισθητη ηλικια το πεπτικο της συστημα συμβουλεψου τον γιατρο τι φαγητο να της δινεις απο οσο ξερω πρεπει να ειναι για νγατακια

αχουτο καλε κανενα ετσι μικρουλικο υπαρχει να παρω και δευτερο.
Πολι ωραια φατσουλα.Τα αυτακια μαλλον θελουν καθαρισμα.Για φαγακι λιγο γαλα αραιωμενο και κανα γκουρμετ που ειναι για γατακια με μουσ μοσχαρι ειναι τελειο!να το χαιρεσαι το κουτσουνακι:D

Πολύ όμορφο γατουλίνι, με πανέμορφα ματάκια...
'Οντως ο κτηνίατρος θα σου πεί την ηλικία του, για φαγητό μπορείς να ξεκινήσεις με τις ειδικές που είναι για Kitten..
Να σου ζήσει..;)

Καταρχάς ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
Έχω 2-3 απορίες, (δείξτε κατανόηση plz) όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

1) Η Λύδια έχει μπλε (έτσι μπορώ να το περιγράψω) μάτια. ΌΣους έχω ρωτήσει, μου λένε οτι μεγαλώνοντας, το χρώμα αυτό είναι πιθανόν να αλλάξει. Ισχύει κάτι τέτοιο?

2) Προς το παρόν την ταίζω μπόλικο γάλα, και ψάρι (έχω την ευκολία να βρίσκω φρεσκότατα ψάρια, τα οποία τηγανίζω και της δίνω να φάει καθαρισμένο φιλέτο. Κάνω καλά, η να αλλάξω τροφή?
Επιχείρησα να την ταίσω κοτόπουλο μια μέρα, αλλα μετά απο 10 ώρες το έβγαλε...

3) Η μητέρα μου είχε στο παρελθόν σοβαρότατο πρόβλημα απο τρίχωμα γάτας (τοξόπλασμα-τοξοπλάσμωση). Υπάρχει ακόμη αυτός ο κίνδυνος?

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα μπορέσω να κρατήσω τη Λύδια... Και τότε, τι? Την αφήνω εκεί που τη βρήκα? Για αγγελία στην εφημερίδα ούτε λόγος...

Συγγνώμη για το πρήξιμο, αλλα πραγματικά ανησυχώ για τη συνέχεια
Στέλιος

το χρωμα των ματιων οντως αλλαζει γυρω στις 6 εβδομαδες.οσο για την τοξοπλασμωση,ειναι ενας τεραστιος μυθος.αν την ππερασεις πριν την εγκυμοσυνη δεν εχεις κανενα προβλημα(το ελεγχεις αυτο με μια εξεταση).αν κολλησεις στην εγκυμοσυνη(αν δεν κανω λαθος στο δευτερο τριμηνο)μπορει να εχει προβλημα το μωρο.βεβαια το θεμα ειναι οτι η πλειοψηφιαοσων κολλανε τοξοπλασμωση την κολλανε απο το κρεας και οχι απο τις γατες.απο τις γατες μπορει να κολλησει μονο απο τα περιττωματα τους.

Καταρχάς ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
Έχω 2-3 απορίες, (δείξτε κατανόηση plz) όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

1) Η Λύδια έχει μπλε (έτσι μπορώ να το περιγράψω) μάτια. ΌΣους έχω ρωτήσει, μου λένε οτι μεγαλώνοντας, το χρώμα αυτό είναι πιθανόν να αλλάξει. Ισχύει κάτι τέτοιο?

2) Προς το παρόν την ταίζω μπόλικο γάλα, και ψάρι (έχω την ευκολία να βρίσκω φρεσκότατα ψάρια, τα οποία τηγανίζω και της δίνω να φάει καθαρισμένο φιλέτο. Κάνω καλά, η να αλλάξω τροφή?

3) Η μητέρα μου είχε στο παρελθόν σοβαρότατο πρόβλημα απο τρίχωμα γάτας (τοξόπλασμα-τοξοπλάσμωση). Υπάρχει ακόμη αυτός ο κίνδυνος?

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα μπορέσω να κρατήσω τη Λύδια... Και τότε, τι? Την αφήνω εκεί που τη βρήκα? Για αγγελία στην εφημερίδα ούτε λόγος...

Συγγνώμη για το πρήξιμο, αλλα πραγματικά ανησυχώ για τη συνέχεια
Στέλιος

1) TO χρωμα θα αλλαξει σταδιακα
2) στο φαι ειναι καλυτερο να παρεις ειδικο γαλα για γατακια κ κονσερβες για γατακια εμενα το πατουνι με το ψαρι κανει διαροια
3) το τοξοπλασμα πλεον δεν ειναι τοσο διαδεδομενω μπορεις να κανεις εξετασεις στο γατακι κ να δεις αν το εχει κ μπορεις να κανεις το εμβολιο οταν καποιος εχει νοσησει απο τοξοπλασμα δεν το ξανακολλαει

Kατ αρχήν να σου ζήσει, είναι κουκλάκι!!!!
1) Tα ματάκια το πολύ να γίνουν πράσινα έτσι που τα βλέπω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Kι εγώ που έχω μπλέ μάτια όλοι έλεγαν οτι θα αλλάξουν, αλλά...
2) Tο καλύτερο που μπορείς να της δώσεις είναι κονσέρβες Juniors-Whiskas και ξηρά τροφή (εγώ παίρνω Hills) Friskies -Whiskas για γατάκια. Mπόλικο νερό πάντα δίπλα στην τροφή ή μαλακωμένα λίγη ώρα μέσα στο νερό. Kαλύτερα όχι γάλα, λόγω σκουλικιών -και πίστεψέ με, δεν τα θες.
3) Eδώ έχω μπερδευτεί. Στέλιος είπες. Mόνο στις γυναίκες υπάρχει μια μικρή περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα. Eγώ πάλι μόλις έκανα τη δεύτερη εξέταση (μου είχε μπει η ιδέα μήπως κόλλησα) για τοξόπλασμα. 20 γάτες μέχρι σήμερα και δεν το έχω περάσει. Περίεργο, ε; Tυπικά πρέπει για μεγαλύτερη ασφάλεια να το έχουμε περάσει οι γυναίκες για να μην κολλήσουμε στην εγκυμοσύνη. Kαι πάλι όμως μόνο απο τα κ@κ@ τους μεταδίδεται. Aν άλλος αλλάζει την άμμο ή φοράει κανείς γάντια, δεν υπάρχει πρόβλημα. Oμως εσύ δεν κινδυνεύεις έτσι κι αλλιώς ή ρωτάς γι άλλο μέλος της οικογενείας σου; Aν δεν υπάρχει έγκυος αυτή τη στιγμή στο σπίτι, κανένα απολύτως πρόβλημα! :) :) :)

Κούκλα!!!Πολύ πολύ όμορφο γατάκι!
Για τις απορίες, με κάλυψαν οι προλαλήσαντες!

**
**

Στέλιο, αν δεν έχει δυσανεξία στο γάλα (θα δεις αν κάνει διάρροια, αν όχι, ΟΚ) μπορείς να της δίνεις πότε πότε, αλλά δεν είναι κανονικό γεύμα.
Μου το είπε ο κτηνίατρος, ρώτα και το δικό σου.
Επίσης, αν έχεις πρόσβαση σε φρέσκο ψάρι θα τ'αφήσεις και θα της δώσεις τα υποπροϊόντα των γατοτροφών;;; Ε, όχι βρε παιδιά, μη λέμε κι ό,τι θέλουμε (εκτός κι αν έχουμε ποσοστά σε βιομηχανίες γατοτροφών ή μας πληρώνουν για ...promotion :lol::lol::lol:)!
Ο δικός μας κτηνίατρος δεν προωθεί μάρκες από γατοτροφές και μου είπε ξεκάθαρα ότι αν έχω τη δυνατότητα να της φτιάχνω φρέσκο φαγητό (κοτόπουλο κ.ά. κρεατικά, ψάρι, με λίγο ρύζι ή ζυμαρικά είναι ΟΚ, αλλά χωρίς τα δικά μας πολλά μπαχαρικά και ΠΟΤΕ ΩΜΟ) είναι το καλύτερο! Όμως να ξέρεις ότι δεν είναι καλό να τρώνε οι γάτες κάθε μέρα ψάρι! Χρειάζονται πιο συχνά κρέας!
Επίσης, καλά κάνεις και αφαιρείς τα κόκαλα (υπάρχει και σε σχετικό μου post "Ψαροκόκαλα" όπου ο isavvas ως ειδικός είπε να μην τα δίνουμε).
Αυτό με το κοτόπουλο και τον εμετό μήπως ήταν τυχαίο; Γιατί στα μικρά είναι το καλύτερο! Εγώ της έβραζα λίγο "κοτορυζάκι" και της άρεσε πολύ! Ήθελε και πολύ ζουμί, σούπα!!!
Προσωπικά τη συνήθισα και στις κροκέτες για τους εξής λόγους:
Δίνω ένα γεύμα μαγειρευτό και ένα κροκέτες καθημερινά. Οι κροκέτες βολεύουν και για ταξίδια (είτε την πάρεις μαζί είτε πεις σε κάποιον να την ταϊζει στο σπίτι) και εξυπηρετούν και για καθαρισμό δοντιών (αφού δεν τους τα πλένουμε).
Οι κονσέρβες είναι "το Mc Donalds της γάτας" και το δίνω μόνο ως λιχουδιά ~μια φορά το μήνα. Όχι καθημερινά!

**
**

Ο κτηνίατρος είπε ότι το τοξόπλασμα μεταδίδεται μόνο από τα κόπρανα της γάτας, όχι από τις τρίχες ούτε καν από γρατζουνιές!
Αν καθαρίζεις με προσοχή την άμμο της (φτυαράκι ή και γάντια για extra extra προστασία), δεν υπάρχει πρόβλημα! Κολλάς πιο εύκολα από κακοπλυμένα λαχανικά ή κακοψημένα κρέατα! Ίσως η μητέρα σου να το έπαθε κάπως έτσι και να κατηγορήθηκε άδικα το ...τρίχωμα της γάτας! Μην το διώξετε το γατάκι γι'αυτό! Κι εγώ έχω ακούσει ότι μόνο για εγκύους είναι επικίνδυνο (αποβολή) και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Αλλά και πάλι, αρκετές καταφέρνουν και κρατούν τα γατάκια τους.

Να σου ζήσει η Λυδία και να σου δίνει χαρούλες!!!

Πολυ ομορφο γατακι Στελιο να τη χαιρεσαι!
Ακομα κι ετσι βρωμικουλι ειναι γλυκα!
Τα μπλε ματακια σημαινει οτι ειναι μωρο ακομα (2 μηνων και κατω).
Μαλλον θα αλλαξει το χρωμα.
Και τα ανθρωπινα μωρα οταν γενιουνται εχουν αλλο χρωμα και μετα αλλαζει.
Για τα υπολοιπα που ρωτας ρωτα και τον κτηνιατρο που ια την πας για τα εμβολια.

einai teleio! ego ton diko mou ton piga ston www.ailouros.gr episkepsi me emvolio 30 euro, apli episkepsi 20 euro. oute kai emeis jerame akrivos tin ilikia tou kai ypologisame im/nia genniseis 15/7/06 kai to proto emvolio to kaname stis 25/9/06 pou to pira to gataki kai ton piga ston ktiniatro.

Ηelena διορθωσε τα greeklish γιατι θα σου "φωναζει"(δεν το λεω για κακο, μην παρεξηγηθειτε) η michelle...
Καλως ηρθες και στην παρεα μας....:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back