YES ! ! !

Αχ καλέ είναι πανέμορφο!!! Είναι το γατάκι που θα ευχόμουν να είχα απο πλευρά ομορφιάς... Μην με παρεξηγήσετε, τον λατρευω τον Μολυβίξ μου.. Τα ματάκια του σίγουρα θα αλλάξουν αλλά κουκλάκι θα παραμείνει! Να σου ζήσει και να είναι πάντα υγιές το τυχερούλη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πανέμορφο είναι, πραγματικά. Να σου ζήσει χρόνια πολλά. Στις ερωτήσεις απάντησαν τα παιδιά. Κι εγώ απ' όσο γνωρίζω το τοξόπλάσμα κολλάει από τα κόπρανα και είναι επικύνδινο για μια γυναίκα μόνο αν συμπέσει με την αρχή μιας εγκυμοσύνης και μόνο για την συγκεκριμένη εγκυμοσύνη (Δεν επηρεάζει μελλοντικές εγκυμοσύνες). Αλλά κι εγώ δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις, οποτε κρατώ επιφύλαξη σε όσα σου λέω. Με την αμμο τα κατάφερες? Πάει εκεί τώρα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες (και όλους, αν και δεν θυμάμαι να είδα αντρικό reply...) για τις πληροφορίες!
Εδώ τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν το δρόμο τους.
Η Λύδια μεγαλώνει συνεχώς, και έχει γίνει απίστευτα παιγνιδιάρα!
Όλη την ώρα βρίσκει νέους τρόπους για να αυξάνει την ευλυγισία της, είτε παίζοντας μαζί μου είτε μελετώντας το χώρο.
Κάτι που πρέπει να αναφέρω, ως βασικό μάλιστα, είναι οτι η Λύδια έχει αλλάξει 2 φορές χώρο, και απο όταν τη φιλοξενώ, βλέπει πολλά πρόσωπα. Τι σημαίνει αυτό:
Όπου πηγαίνω, κι έχω τη δυνατότητα, την παίρνω μαζί μου. Σε 2 σπίτια φίλων μου, που συχνά διανυκτερεύω, έχω αγοράσει αυτή την άμμο για τις γάτες (έμαθε να τα κάνει εκεί στο πρώτο 8ωρο), καθώς και τροφή. Πόσο επιβλαβές είναι αυτό για τη μικρή?
Έχω την εντύπωση (και αγωνία ταυτόχρονα) οτι πρώτα πρέπει να μεγαλώσει κιάλλο μαζί μου, να περάσει πολύ χρόνο μαζί μου τώρα στο ξεκίνημα, ωστε να μπορεί να καταλαβαίνει πως εγώ είμαι ο "μπαμπάς" της. Νομίζω πως με αυτό που κάνω (επιδιώκοντας να είναι κοινωνική) την μπερδεύω.
Δεν ξέρω αν είναι εύλογες οι απορίες, αλλα υπενθυμίζω πως είμαι στο μεταβατικό στάδιο σκύλος-------->γάτα...

Καλό μεσημέρι,
Στέλιος

Στις γάτες γενικότερα αρέσει να ζουν σ’ ένα χώρο που το θεωρούν σπίτι τους κ δεν πολυενθουσιάζονται με τις αλλαγές. Όμως, επίσης ισχύει το «όπως μάθει κανείς από μικρός». Οπότε, αν είσαι άτομο κοινωνικό κ σκοπεύεις να μετακινείσαι συχνά, καλό είναι να τη μάθεις από μικρή να είναι κ αυτή κοινωνική. Οι δικές μου γάτες που πάντα έμεναν σπίτι κ δεν τις μετακινούσα καθόλου, παρά μόνο για τον κτηνίατρο, φοβούνται πολύ το έξω ή τις μετακινήσεις κ πραγματικά τα κάνουν πάνω τους :P όταν μπαίνουν σε αυτοκίνητο

Αυτό είναι γεγονός. Και τα δικά μου που δεν βγαίνουν, παθαίνουν φρίκη με το έξω. Οπότε λογικά είναι καλό να μάθουν από μικρά σε μετακινήσεις αν κι εσύ μετακινείσαι πολύ συχνά. Η γάτα μου που 5 χρόνια έβλεπε μόνο εμένα και τη μαμά μου μόλις συγκατοίκησα με τον αρραβωνιαστικό μου, εξαφανίστηκε ΄κάτω από το κρεβάτι της 2ης κρεβατοκάμαρας για κανένα 3μηνο. Κι αν έρχεται κανείς σπίτι κρύβεται στη ντουλάπα και δεν βγαίνει με καμία δύναμη!!! Είναι όμως σημαντικό επίσης να ξέρουν το σπίτι τους και τα λημέρια τους. Αν περνά 5 μερες στο σπίτι και 1 εκτός για παράδειγμα, δεν νομίζω πως θα πάθει τ'ιποτα. Οσο για το ποιος είναι ο μπαμπάς, αφού εσύ τη φροντίζεις, νομίζω δεν θα μπερδευτεί.

Στέλιο, συμφωνώ κι εγώ με τη Sil.
Υπάρχουν οι "γενικές οδηγίες" του στυλ "η γάτα δένεται με το χώρο και δεν της αρέσει να μετακινείται", αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα και το γεγονός ότι όλα συνηθίζονται!
Επιπλέον, είναι μικρή και είναι ευκολότερο. Αρκεί που είσαι μαζί της και τη φροντίζεις και δεν της είναι όλα άγνωστα (δηλ. και ο χώρος και ο άνθρωπος).
Εμείς έχουμε πάρει τη Νιάρα μαζί σε κάποια ταξίδια και προσαρμόστηκε σχετικά εύκολα. Και στο πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο μάλιστα! Χωρίς να κάνει εμετό, χωρίς να εξαγριωθεί...

Xαίρομαι πολύ που δένεστε σιγά σιγά και νιώθεις «γατομπαμπάς» της. :) Kι εγώ πιστεύω οτι όπως τη μάθεις. Eξαρτάται απο τη γάτα καθαρά η υπόθεση, δηλαδή αν μέχρι τώρα δεν έχει ενοχληθεί, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Συμφωνώ και εγώ ότι όπως μάθουν, αλλά μεγάλο ρόλο παίζει και ο χαρακτήρας του γατιού...
Εμένα και οι δύο μάθανε με τις ίδιες συνήθειες, αλλά ο μεγάλος είναι αντικοινωνικός και ο μικρός κοινωνικός.
Ο μεγάλος όταν έρχεται κόσμος εξαφανίζεται.. ο μικρός αντίθετα πάει παντού.. άρα είναι και στο γατί...
Πάντως αν μετακινείσαι συχνά για μένα καλύτερα να το έχεις μαζί.. με την προυπόθεση ότι δεν είναι για 2 μέρες, αλλά για περισσότερο.
αν είναι για λίγο καλύτερα να μένει σπίτι. 'Αλλωστε δεν έχουν πρόβλημα μοναξιάς για λίγο διάστημα... (Ισως αργότερα να σκεφτείς το ενδεχόμενο να της πάρεις και παρέα).....;) ;)

το πατουνι ειναι κοινωνικοτατο μπορω να πω αλλα αμα δεν της αρεσει η μυρωδια του ξενου φουντωνει γρυλιζει παραξενο

Μην σε ανησυχεί. Οι γάτες είναι πανέξυπνα ζώα. Ξέρουν ακριβώς τι κάνει ποιός, ίσως και πριν ακόμα το καταλάβεις εσύ. Είσαι ήδη στοχοποιημένος για αυτήν και πίστεψε με το απολαμβάνει:lol:

Tι κάνει η κουκλίτσα; :) H συμβίωση πως πάει;

Hello hello!

Η μικρή μεγαλώνει και πάει, όλο και πιο ζωηρή και παιγνιδιάρα!
Έχω μερικά προβληματάκια όμως...
Το βασικό που πρόβλημα είναι με τον ύπνο της. Δεν κοιμάται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και συνεχώς γρατζουνάει τα ριχτάρια μου και τα χαλιά... Όταν εξαντληθεί, τρώει και μετά έρχεται εκεί που κοιμάμαι και αράζει γουργουρίζοντας...
Δεν ξέρω αν αυτή η "μανία" με τα νύχια είναι φυσιολογική. Αρκετές φορές στη διάρκεια της νύχτας ξυπνάει και είτε με γρατσουνάει ελαφρά, είτε μπήγει τα νύχια της πάνω μου, ή παίζει με τα σκεπάσματα. Ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα να κοιμάται μαζί μου, αλλα ειλικρινά κάποια στιγμή πρέπει να ηρεμήσει λίγο.
Σίγουρα κάτι κάνω λάθος εγώ....

Δεν ξέρω εαν κάτι κάνεις λάθος εσύ, αυτό που ξέρω είναι ότι η γάτα σου τα κάνει όλα ΣΩΣΤΑ!!!!!!! Α και ότι εσύ και η γάτα σου είσαστε σε σωστό δρόμο, άρα συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις ακόμα και εαν δεν ξέρεις τι και πως το κάνεις. Για να ηρεμήσεις ακόμα περισσότερο διάβασε αυτό το ποστ και να μην σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το γρατζούνισμα τουλάχιστον δεν θα νοιώθεις πια μόνος:
https://www.mypetz.gr/threads/Γρατζούνισμα-των-επίπλων.219050/:) :redface: :confused:

**
Δεν ξέρω αν αυτή η "μανία" με τα νύχια είναι φυσιολογική. Αρκετές φορές στη διάρκεια της νύχτας ξυπνάει και είτε με γρατσουνάει ελαφρά, είτε μπήγει τα νύχια της πάνω μου, ή παίζει με τα σκεπάσματα. Ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα να κοιμάται μαζί μου, αλλα ειλικρινά κάποια στιγμή πρέπει να ηρεμήσει λίγο.
Σίγουρα κάτι κάνω λάθος εγώ....

Η γάτα είναι φυσιολογική, αλλά έχεις δίκιο, πρέπει να ηρεμήσει λιγάκι, κι εσύ να ξεκουραστείς.
Εγώ τη Νιάρα τη μάλωσα για το γρατζούνισμα (δάγκωνε και το πόδι μου, το "κυνηγούσε" όπως το'βλεπε κάτω από τα σκεπάσματα) και έπιασε.
Ξυπνούσε κι αυτή κάθε τόσο και έτρεχε πάνω από τα κεφάλια μας κ.λ.π. Πάλι ελαφρό μάλωμα, όχι για να κοιμηθεί με το ζόρι, αλλά για να καταλάβει ότι μάς ενοχλεί. Μια-δυο φορές την έβγαλα και έξω από το δωμάτιο. Κάτι κατάλαβε...
Της έχω και καλαθάκι στρωμένο με βελουτέ πετσετούλα, πότε πάει σ'αυτό, πότε στο κρεβάτι μας.
Τώρα που συνήθισε, κοιμάται μαζί μας και δε μας ενοχλεί καθόλου στον ύπνο. Είναι τέλεια! :up:

Oλα τα γατάκια περνάνε μια περίοδο δαγκώματος-νυχιάσματος. Σιγά σιγά θα ελατώσει τα νυχάκια να τα χώνει στο δέρμα. Λιγο μάλωμα και θέλει λίγο χρόνο να το καταλάβει. Eτσι είναι όλα, μην στενοχωριέσαι. Eπίσης φταίει οτι δεν έχει αδελφάκι να παίξει και να δαγκώσει κι έτσι σε βρίσκει πρόχειρο και... Πάρε ένα μαλακό πάνινο κουκλάκι στο μέγεθός της απο τα jumbo ή pet shop (που να μην μαδάει) και χώσε το στο στόμα της όταν θέλει να δαγκώσει. Aκόμα να της παίξεις κρυφτό με το κουκλάκι, σαν κουκλοθέατρο. Kαι αυτή θα χαρεί και εσύ!!!! Θα βρεις την υγειά σου! :D

Εμάς γιατί ακόμα δεν τελείωσε αυτή η περίοδος;;;
Ο Ζιζού κοντεύει τον 6 μήνα και ακόμα αν δεί κάτι να κουνιέται κάτω απο την κουβέρτα... παίρνει φόρα και ορμάει σαν τίγρης έτοιμος να κατασπαράξει το θύμα του....
Και άντε να είμαι ξύπνια.. το διασκεδάζω... 'Οταν κοιμάμαι όμως;;; Θα τον σκοτώσω... Διορία μέχρι τέλος του μήνα.. μετά θα γίνει κροκέτες για ψάρια.. (η εκδίκηση των ψαριών):lol: :lol:

Εμείς δεν αντέξαμε πάντως. Μόλις πήραμε και το δεύτερο γατάκι τους εξορίσαμε και τους 2 από το δωμάτιο. Κοιμούνται κάθε βράδυ αγκαλίτσα στους καναπέδες και εμείς μόνοι μας απολαμβάνουμε την βραδυνή μας ηρεμία. Μόνο τα Σ/Κ τους αφήνουμε να ρθουν στο δωμάτιο (γιατί δεν μας πολυνοιάζει και να μας χαλάσουν τον ύπνο), αλλά μάλλον μας έχουν κακιώσει και δεν πολυέρχονται!!!!

Τα δικά μου γύρω στο 8μηνο με χρόνο ηρεμούσαν αρκετά και δεν με ξυπνούσαν. Τον μαυρούλη μου που ήταν ζωηρός μικρός τον είχα μαλώσει αρκετά που ξυπνούσε κι έκανε σαν τρελό μολις έλεγα να κοιμηθώ. Οταν πέθανε όμως σκεφτόμουν συνέχεια που τον μάλωνα μικρό και το έφερα βαρέως, οπότε δεν το επανέλαβα στα έπόμενα. Κι επειδή μου αρέσε πάντα να κοιμάμαι με τα γατιά, έκανα απλά υπομονή και πάντα ηρεμούσαν :)

H μικρή Kαρμέλα το παίζει (πιο) σοβαρή για να αποτελέσει πρότυπο για την πολύ μικρή Σακίρα. Aλλά οι δαγκωνιές έχουν περιοριστεί στα σωματάκια τους. Oυφ τη γλιτώσαμε απο αυτό. Bέβαια μην κουνηθεί ποδαράκι μέσα απο το σεντόνι. Σαλτο μορτάλε πάνω του. Eυτυχώς η ώρα του χοντρού παπλώματος είναι εδώ. Πριν έρθει η Σακίρα σπίτι, υπήρχαν σάλτα και πάνω στα κεφάλια μας .Tο κουκλάκι δαγκωτήρι της Kαρμέλας λειτουργεί ακόμη το βάζω ανάμεσά τους όταν έχουν τρελά κέφια! Aλλωστε ήταν το αδελφάκι της μέχρι τώρα :)

Συνημμένα

• koyklaki 1.jpg
    koyklaki 1.jpg
    212,9 KB · Εμφανίσεις: 64
  • koyklaki 2.jpg
    koyklaki 2.jpg
    235,3 KB · Εμφανίσεις: 54
Καλέ η Καρμέλα είναι αυτή; Πώς μεγάλωσε έτσι; Μία κουκλίτσα έγινε να την χαίρεσαι :inlove:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back