Άκρως γυναικείο!!! Δυσμηνόρροια!!!

Δεν έχω πάρει ποτέ αντισυλλυπτικά τα φοβάμαι:redface::confused:
Και στον ομοιοπαθηρικό μου όταν είχα πάει με είχε ρωτήσει άπο το πρώτο ραντεβού (1 ώρα κράτισε) περί περιόδου και μου είπε οτι θα διορθωθεί με τη όλη θαραπεία, έτσι έγινε:up:
Είμαι κατά τον φαρμάκων γενικα :down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω αν και δεν εχω πολλα χρονια στο αθλημα(:redface::redface:ειμαι μικρη ακομα:baby:)
περνω ενα ντεπον και δεν ποναω για τις επομενες 4 μερες:happy: καλο ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

περνω ενα ντεπον και δεν ποναω για τις επομενες 4 μερες:happy: καλο ε;
Τυχαιρούλα...:) Καθαρή τη βγάζεις εσύ... Στην ηλικια σου εκανα εμετους στα πάρκα και τις πλατειες αν δεν προλάβαινα να πάω σπίτι μετά το σχολειο:(

Αν κάποιος μπορεί να το αντιμετωπίσει με εναλλακτικούς τρόπους πάω πάσο, άλλωστε και η ψυχολογία παίζει κάποιες φορές ρόλο. Μιλάω όμως για παθολογικές καταστάσεις. Κι εγώ πάντως είμαι εναντίον της αλλόγιστης χρήσης φαρμάκων και με το παραμικρό. Όχι όμως και πλήρη αποφυγη;)!

Εμένα το χειρότερο απ'όλα είναι η ποσότητα αίματος..:mpliaks::mpliaks::sick: Ειδικά την δεύτερη μέρα δεν είναι να βγω καν από το σπίτι.. στις 2 ώρες λερώνω όπου κάθομαι.. :redface: Αν είναι να πάω αναγκαστικά κάπου, βάζω και τεράστια σερβιέτα και ταμπόν.. Για να μην μιλήσω για το βράδυ που κοιμάμαι.. Έχω εφεδρικά στο σπίτι πάνες για την ακράτεια.. :redface::redface::redface: Ρεζίλι γίνομαι στο Δημήτρη κάθε φορά που έχω περίοδο.. :redface::/:

Αχ,αυτη η ποσοτητα:redface::redface::redface: χαλια μαυρα κι εγω..και η διαρκεια απιστευτη..περιπου 8-10 μερες:(:(:( Οταν επερνα τα χαπια κι εγω ηταν πολυ καλυτερα,αλλα τα σταματησα πριν 5-6 χρονια περιπου γιατι μου επιδεινωναν τις ταχυκαρδιες μου:/::/:

Μετά τη γεννα μου φαίνεται οτι πονάω ακομα λιγότερο:hmm::)

Κι εγω απο πονο τα παω καλυτερα,,πιο πολυ η μεση μου με ποναει-λογω ευαισθησιας μετα απο την πρωτη εγκυμοσυνη που την εβγαλα τεζα στο κρεβατι...αλλα η ποσοτητα και η διαρκεια ειναι το κατι αλλο:blink:

εγω τωρα τι να πω οτι δεν πρνω χαμπαρι ποτε μου ερχονται κ δεν ποναω ποτε κ δεν ξερω που οφειλετε αυτο

Αχ,αυτη η ποσοτητα:redface::redface::redface: χαλια μαυρα κι εγω..και η διαρκεια απιστευτη..περιπου 8-10 μερες:(:(:( Οταν επερνα τα χαπια κι εγω ηταν πολυ καλυτερα,αλλα τα σταματησα πριν 5-6 χρονια περιπου γιατι μου επιδεινωναν τις ταχυκαρδιες μου:/::/:

8-10 μέρες?? :blink::blink: και πως δεν πέφτεις κάτω?? Λογικά θα έχεις και αναιμία..- Εμένα ευτυχώς κρατάει 4 μέρες... Αλλά για σεξ :rolleyes: το συζητάω μετά από 8-10 μέρες.. Δεν νιώθω καθόλου άνετα μετά την περίοδο.. :redface:

Γι' αυτό δεν πήρα ποτέ χάπια μου έφτανε το inderal:redface:

Ειμαι απο παιδι οριακα με τον αιματοκριτη μου,,,λιγο πανω λιγο κατω απο τις φυσιολογικες τιμες...Με τα χαπια ειχα σωθει..αλλα:/::/:Ειναι οντως πολυ χαλια τοσες μερες..Ενταξει τις πρωτες 5-6 εχω πολυ,,μετα πιο λιγο:/::/:

Ωχ,,κι εσυ???πρεπει ομως να μετας την πιεση σου αν δεν κανω λαθος πριν το παρεις,,γιατι αν εχεις χαμηλη πιεση δεν κανει..εγω παλιοτερα ειχα σοβαρο προβλημα και με υποταση:/:Ποτε θα με βρουν κατω σε κανενα σοκακι:lol::lol:

Η ζέστη στην κοιλιά με κομπρέσες και θερμοφόρες κάνει αιμοραγίες όπως και οι ασπιρίνες, εγώ έχω ενδομητρίωση και το μόνο που με βοηθάει είναι voltaren ....θετα:redface:

Η δυσμηνόρια δεν είναι πάντα κάτι αθώο καλό είναι να το ψάξετε https://www.anew.gr/health/article.php?aid=5

βέβαια η ενδομητρίωση δεν είναι κάτι απλό, δεν ξέρει κανείς πως δημιουργήτε υπάρχουν διάφορες θεωρίες και μεγάλη άγνια και το χειρότερο είναι ότι δεν θεραπεύεται:(

φτάνουμε στο σημείο να υπομένουμε τους πόνους σαν κάτι το φυσιολογικό και οι γιατροί αρχίζουν και το ψάχνουν παραπάνω μόνο όταν τους πεις ότι προσπαθείς να μήνεις έγκυος και δεν μπορείς ή αν εμφανίσεις κάποια κύστη που μεγαλώνει πολύ και θέλει αφαίρεση

ακόμα και αν υπάρχουν υποψίες θα σου πουν αν έχεις ενδομητρίωση ή όχι μετά την επέμβαση στην περίπτωση της κύστης ή της λαπαροσκοπικής εξαίτασης σε περίπτωση υπογονιμότητας, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το πρόβλημα υπάρχει ήδη από πολλά χρόνια πριν και μπορεί να έχει δημιουργήσει μη αναστρέψημη ζημιά:(

(δε με αφήνει και ο Μπέκερ να γράψω γμτο)

υποψιάζονται πως ρόλο παίζει και ο κληρονομικός παράγωντας οπότε αν υπάρχει ιστορικό οικογενειακά καλό είναι να γίνει μια λαπαροσκοπική εξαίταση λένε αν μετά από ένα χρόνο προσπαθιών δεν έχει γίνει τίποτα(άποψή μου είναι να το ψάχνει κανείς πριν φτάσει στο σημείο αν θέλει να αποκτήσει παιδιά, γιατί τότε μπορεί να είναι αργά):(

(παλιογατο)

η υπογωνυμότιτα είναι ένα πρόβλημα αλλά όχι το μόνο, η εσωτερική αιμοραγία μπορεί να βλάψει οποιοδήποτε ζωτικό όργανο, εγώ έχασα την μία μου οωθίκη, αλλά μπορεί να επιρεαστούν και άλλα όργανα, στο internet είδα και περιπτώσεις που υπήρξαν εστίες ενδομητρίωσης σε πνεύμονα και εγκέφαλο, δεν ανέφερε τι συναίβει τελικά σε αυτές τις γυναίκες αλλά δεν υποθέτω και τα καλύτερα:/:

δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά καλό είναι να μην πέρνετε παυσίπονα και το αφίνετε στην μοίρα του, πάρτε και τα παυσίπονα αλλά ψάξτε το και λίγο παραπάνο, μην μένετε μόνο με μια γνώμη, υπόψην ότι υπάρχουν και πολοί άσχετοι γιατροί που ψάχνονται μόνο για το πως θα τα αρπάξουν.

Υσ.: τα παυσίπονα και τα αντισυληπτικά μειώνουν τους πόνους αλλά δεν θεραπεύουν το πρόβλημα ούτε εμποδίζουν την ζημιά που δημιουργήτε εσωτερικά, σε κάθε περίοδο δημιουργήται ποσότητα αίματος που λυμνάζει και προστήθεται στην προηγούμενη, δημιουργεί σοκολατοειδής κύστες που ο όγκος του αυξάνεται συνεχώς στάζουν δημιουργούν συμφήσεις και μολύνσεις:mpliaks:

καποιος μιλησε για μεσουλιντ... να σας πω μονο οτι επιτρεπεται να παρεις το χαπι μονο 2 φορες την ημερα και οχι για διαστημα μεγαλυτερο των 7 ημερων .... καταργηθηκε πριν μια εβδομαδα η αγορα απο φαρμακεια χωρις συνταγη γιατρου και θεωρειται επικινδυνο χαπι (για τις γυναικες) .. θα ρωτησω τη μαμα μου για λεπτομεριες που ειναι γιατρος ...και εγω πεθαινω απο τους πονους εχω λιποθυμησει αρκετες φορες ... (ΚΟΙΤΑΞΤΕ τα αποθεματα σιδηρου στο αιμα και καντε εξεταση για σιδηροπενικη αναιμια! ) παιζει πολυ μεγαλο ρολο! ... παντως απο τοτε που αρχισα την ληψη ορμονων-αντισυλιπτικων ...ο πονος εξαφανιστηκε και η ροη μειωθηκε ! κανουν θαυματα και μειωνουν την πιθανοτητα εμφανισησ καρκινου της μητρασ κατα 75%!!! δεν πρεπει να γινεται συνεχης χρηση πρεπει να διακοπτεται ανα 12 μηνες και σιγουρα ειναι ορμονες και δεν κανουν ολα τα χαπια για καθε γυναικα! συμβουλευτειται το γιατρο σας και σιγουρα ειναι καλυτερη λυση (για οσες δεν θελουν αμμεσα απογονο ;)) απο τη ληψη μεσουλιντ που το μονο που κανει ειναι να αφερει τον πονο αλλα να προσθετει αλλα τοσα προβληματα ! ) ......... μπορει πολλοι να ξερουν ηδη για το θεμα αλλα η ενημερωση δεν σκοτωσε κανενα ;):P.... παω στο γατονι τωρα!!!

Υ.Γ τελειο θεμα !!! μπραβο για ακομα μια φορα ;)

αυτό συμβαίνει και στις περιπτώσεις ενδομητρίωσης από καθαρά ψυχολογικούς λόγους, συνήθως οι έντονοι πόνοι έπανέρχονται, δεν υπάρχει θεραπία. Η εμηνόπαυση, η ολική αφαίρεση οργάνων και "αντρικές" ορμόνες ότι διακόπτει δηλαδή εντελώς την περιόδο οπότε και την δημιουργία των εστιών ενδομητρίωσης και ακολούθως την εσωτερική αιμοραγία είναι προς το παρών οι μόνες λύσεις και αν έχεις καταφαίρει να αποκτήσεις τα παιδιά που θέλεις πάει στο καλό:cry:

εγω φαινετε ειμαι σε καλυτερη κατασταση απο ολες ε;:|:| εμενα μου κραταει πεντε μερες με το ρολοι:happy: και την τελευταια φορα ειχα ελαχιστο αιμα:happy: καλα για πονο δεν το συζητω δεν καταλαβα τιποτα:happy: ημουν στον κοσμο μου:rolleyes::rolleyes:

Μαίσπερος όντως είναι πολύ πιθανή η κληρονομικότητα στην περίπτωση της ενδομητρίωσης. Όμως πλέον υπάρχουν και άλλες μέθοδοι εκτός από τη λαπαροσκόπηση για την διάγνωσή της (πχ υστεροσκόπηση). Το κάναμε πρόσφατα στην εξωσωματική:rolleyes:. Και αν ο γιατρός είναι σωστός δεν πρέπει να κάνει παραπάνω εξετάσεις μόνο αν θες να μείνεις έγκυος:down: Όμως δε νομίζω ότι αυτη η περίπτωση ισχύει για τη Μαρία...

αυτό συμβαίνει και στις περιπτώσεις ενδομητρίωσης από καθαρά ψυχολογικούς λόγους, συνήθως οι έντονοι πόνοι έπανέρχονται, δεν υπάρχει θεραπία. Η εμηνόπαυση, η ολική αφαίρεση οργάνων και "αντρικές" ορμόνες ότι διακόπτει δηλαδή εντελώς την περιόδο οπότε και την δημιουργία των εστιών ενδομητρίωσης και ακολούθως την εσωτερική αιμοραγία είναι προς το παρών οι μόνες λύσεις και αν έχεις καταφαίρει να αποκτήσεις τα παιδιά που θέλεις πάει στο καλό:cry:

:sick::sick::sick::sick::sick: Ανατρίχιασα...

Και εγω ειμαι απο τις τυχερες που δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα!
Πριν μερικους μηνες επερνα αντισυλληπτικα(για λογους αντισυλληψης και οχι ιατρικους:redface:),αλλα τωρα τα εχω σταματισει και ισως τα αρχισω παλι αργοτερα.
Δεν εχω πονους, δεν καταλαβαινω καν οτι εχω περιοδο!

Κραταω ημερολογια απο το 2002(ημερομηνιες που αδιαθετισα), και μπορω να υπολογισω ποτε(ποια ημερα ακριβως) θα μου ερθει!:)

Α, και κρατει μονο 3-4 μερες το πολυ!
Και οταν ποναω(σπανια), πινω 2 κουταλιες μηλοξυδο σε νερο και περναει αμεσως!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back