Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Όσο για τα ..οϋνόπανα (το προφέρω ερασμιακά!), θυμάμαι κάτι μικρά μπουρνουζέ που κυκλοφορούσαν όταν ήμουν μικρή και αγαλλιάζω στη σκέψη ότι ανακαλύφθηκαν οι αυτοκόλλητες σερβιέτες ultra!
ουυουυχαχαχαχχχααα!
Τα θυμάμαι αυτά! Χρησιμοποιούνταν μεχρι την εποχή της μαμάς μου (ειναι αρκετα μεγάλη σε ηλικία). Τα μπουγαδιάζανε και τα απλώνανε κανονικά στο σκοινί. Και μάλιστα οι κουτσομόλες της γειτονιάς ήταν το πρώτο πράγμα που κοιτάγανε στην μπουγάδα της γειτόνισσας, γιατί από τη συχνότητα παρουσίας τους στο απλωμα της μπουγαδας εβγαιναν σημαντικά συμπεράσματα! Πρώτα κοιταγανε αυτό και μετά πιναν καφέ!
-"Κλεονίκη-ηηηη!! Είδες μαρή? Η Θέκλα εχει δυο μήνους να απλώσει "τα πανιά της"! Δεν ειν παραξενο, μαρή? Γιατί ο καπετάνιος της λειπει εδώ και εξι μήνους!!"
-"ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ! Τι με λες....!?!?"
Το πιανετε το υπονοούμενο εε? Απο ενα πανί απλωμένο, ηξερε όλη η γειτωνιά τα ενδοοικογενιακά της καθεμιανής...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Ρε Ζωήηηηηηηηηηη.........ΑΑΑΑΑΑ είδα για το menstrual cup και φρίκιασα επειδή φαντάστηκα τον χαρακτηριστικό ήχο ΠΛΠ! όταν το βγάζεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kristy314
Εκκολαπτόμενο μέλος

Καλά κ εγώ κορίτσια τις 2 πρώτες μέρες πεθαίνω απο τους πόνους.Mesulid(μόνο αυτό με πιάνει λΙγο)κ μετά στο κρεβάτι να γκρινιάζω κ να κλαίω μέχρι να κοιμηθώ κ να ησυχάσω...Και έχω κ ακανόνιστο κύκλο!Όποτε θέλει μου έρχεται η ρουφιάνα....κ κρατάει κ 7-8 μέρες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ρε Ζωήηηηηηηηηηη.........![]()

Κι αυτά μέσα στη ζωή είναι, Πρεστομάνα!

Desdemona
Διάσημο μέλος
Να με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά το ΠΛΠ μέσα στη δική μου ζωή ΔΕΝ είναι! Με το ζόρι να μου το βάλεις...
Κι αυτά μέσα στη ζωή είναι, Πρεστομάνα!![]()

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
απτα 11 μου μεχρι τα 21 ειχα ακανονιστο κυκλο και πονους..μονο με αντισυλληπτικα ησυχασα! πηγαινε σε γυναικολογο για να σου πειχαχαχαχαχα!!
Καλά κ εγώ κορίτσια τις 2 πρώτες μέρες πεθαίνω απο τους πόνους.Mesulid(μόνο αυτό με πιάνει λΙγο)κ μετά στο κρεβάτι να γκρινιάζω κ να κλαίω μέχρι να κοιμηθώ κ να ησυχάσω...Και έχω κ ακανόνιστο κύκλο!Όποτε θέλει μου έρχεται η ρουφιάνα....κ κρατάει κ 7-8 μέρες!

Hlianna
Διάσημο μέλος
απτα 11 μου μεχρι τα 21 ειχα ακανονιστο κυκλο και πονους..μονο με αντισυλληπτικα ησυχασα! πηγαινε σε γυναικολογο για να σου πει![]()
απο τα 11 αδιαθετησες?

εγω στα 14
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ναι, απο τα 11, ωριμασα νωριςαπο τα 11 αδιαθετησες?εγω στα 14
![]()

skai-animals
Δραστήριο μέλος
...είχα ακούσει για το mooncup ίδιο με αυτό που λέγεται πιο πάνω, και ήθελα να το πάρω. τελικά το παρήγγηλα online γιατί δεν βρήκα κάτι σχετικό στην ελλάδα - ούτε και ο γυναικολόγος μου δε το ήξερε!!!
. πραγματικά κάνει άριστη δουλεια. είναι πιο υγειηνό από σερβιέτες και ταμπόν, καθώς εγώ παρουσίαζα όποτε χρησιμοποιούσα κάτι από τα 2 δερματικά προβλήματα. δεν υπάρχει κύνδινος τοξικού σοκ, όπως στα ταμπον,, είναι οικολογικό, μπορείς να το έχεις εωσ και 5 χρόνια, πλένοντάς το και αποστειρόνοντάς το. είναι πολύ οικονομικό, δεν χαλάει και είναι εύκολο στην χρήση του. εγώ κάνω καθημερινά πολύ γυμναστική, και τρέχω πέρα δώθε. οπότε ήθελα κάτι πρακτικό και εύκολο, χωρίς να φοβάμαι μην λερβθ΄β κλπ. όταν πήρα το monncup πραγματικά ένιωσα πολύ άνετα. δεν υπάρχει νομίζω θέμα αιδίας, παρά θέμα εξικίωσης με το σώμα του εκάστοτε ανθρώπου!

όσο για τους πόνους, η πολύ κανέλα δεν κάνει καλό. ένα ποτήρι την ημέρα είναι οκ. αν όμως υπάρχει συχνή γυμναστική τότε τα προβλήμματα εξαφανίζονται. εγώ πονούσα πολύ, έως έπεφτα στο κραβάτι. όταν άλλαξα διατροφικές συνήθειες και αρχισα γυμναστική δεν ξαναπόνεσα!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Με το ταμπον δεν θα έχεις ατυχήματα, όμως θα πρέπει να ξέρεις ότι αν έχεις ευαίσθητο δέρμα μπορεί να πάθεις μυκητίαση εγώ τουλάχιστον αυτό έπαθα όσες φορές χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω. Γι αυτό κ θεωρώ ότι 12 ώρες με το ίδιο ταμπόν είναι πάρα πολλές από θέμα υγιεινής![]()
το ταμπον το φοραμε μεχρι 8 ωρες, αλλα το αλλο που λεω μπορεις να το φορας ως 12 ωρες! Εγω παντως δεν εχω παθει (ακομα) τιποτα απο τα ταμπον παρολο που τα χρησιμοποιω εδω και παρα πολλα χρονια. Εγω βολευτει παρα πολυ και τις σερβιετες ουτε να τις δω δεν θελω
Τα μονα ταμπον που απεχθανομαι ειναι τα ob. Θεε μου, γιατι τα πουλανε ακομα;
Ειναι υπερβολικα αβολα και στην εφαρμογη τους και στην αλλαγη τους 
εμενα μου εχουν πει οτι τα αντισυλληπτικα δεν κανει να τα παιρνουμε για μεγαλο χρονικο διαστημα..μπορει να προκαλεσουν μεχρι και προβλημα στην συλληψη..![]()
για προβλημα στην συλληψη δε νομιζω να υπαρχει κινδυνος, ξερω ομως οτι μπορουν να προκαλεσουν αλλα προβληματα
εγώ θα μιλήσω για το πρακτικό κομμάτι...είχα ακούσει για το mooncup ίδιο με αυτό που λέγεται πιο πάνω, και ήθελα να το πάρω. τελικά το παρήγγηλα online γιατί δεν βρήκα κάτι σχετικό στην ελλάδα - ούτε και ο γυναικολόγος μου δε το ήξερε!!!
. πραγματικά κάνει άριστη δουλεια. είναι πιο υγειηνό από σερβιέτες και ταμπόν, καθώς εγώ παρουσίαζα όποτε χρησιμοποιούσα κάτι από τα 2 δερματικά προβλήματα. δεν υπάρχει κύνδινος τοξικού σοκ, όπως στα ταμπον,, είναι οικολογικό, μπορείς να το έχεις εωσ και 5 χρόνια, πλένοντάς το και αποστειρόνοντάς το. είναι πολύ οικονομικό, δεν χαλάει και είναι εύκολο στην χρήση του. εγώ κάνω καθημερινά πολύ γυμναστική, και τρέχω πέρα δώθε. οπότε ήθελα κάτι πρακτικό και εύκολο, χωρίς να φοβάμαι μην λερβθ΄β κλπ. όταν πήρα το monncup πραγματικά ένιωσα πολύ άνετα. δεν υπάρχει νομίζω θέμα αιδίας, παρά θέμα εξικίωσης με το σώμα του εκάστοτε ανθρώπου!
όσο για τους πόνους, η πολύ κανέλα δεν κάνει καλό. ένα ποτήρι την ημέρα είναι οκ. αν όμως υπάρχει συχνή γυμναστική τότε τα προβλήμματα εξαφανίζονται. εγώ πονούσα πολύ, έως έπεφτα στο κραβάτι. όταν άλλαξα διατροφικές συνήθειες και αρχισα γυμναστική δεν ξαναπόνεσα!![]()
εγω σκεφτομαι να το παρω απο τοτε που πηγα ελλαδα διακοπες και δεν πηρα πολλα ταμπον απο εδω μαζι μου και στην ελλαδα εβρισκα μονο ob τα οποια απεχθανομαι. Πιστευω το cup ειναι πιο βολικο και πιο υγειινο, ασε που μπορεις να το φορεσεις και πριν σου ερθει περιοδος. Θα παω να το παρω και θα σας πω και εγω εντυπωσεις. Δε νομιζω παντως οτι ειναι αηδια να βλεπεις το αιμα... γιατι δεν μιλαμε για λιτρα αιματος αλλα για λιγα mL! Ουτως η αλλως δεν εχω μεγαλη ροη οποτε δεν πιστευω να χρειαζεται αλλαγη πιο συχνα απο 12 ωρες

Η γυμναστικη παντως κανει πολυ καλο στους πονους. Εγω συνηθως ποναω για μιση μερα, αλλα μολις βγω εξω και περπατησω γρηγορα φευγει ο πονος. Επισης ειμαι απο τις τυχερες που μου κραταει μονο 3-4 μερες

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Το menstrual cup ιντα'ναι?Πρωτη φορα το ακουω...

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Κι εγω στα 11 αδιαθετησα πρωτη φορα!ναι, απο τα 11, ωριμασα νωρις![]()

aporw
Διακεκριμένο μέλος

kristy314
Εκκολαπτόμενο μέλος

Hlianna
Διάσημο μέλος
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
4 μέρες μετά τα γενέθλιά μου

Fiera
Νεοφερμένο μέλος
Μάλλον πως ναι... Και γώ λίγο πρίν γίνω 12 και μια μέρα πριν να φύγω για διακοπές στην Γερμανία η χειρότερη περίοδος της ζωής μου!!μονο εγω αδιαθετησα στα 14 ρε παιδια?
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
μονο εγω αδιαθετησα στα 14 ρε παιδια?
Μην απελπιζεσαι! Και γω στα 14.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μονο εγω αδιαθετησα στα 14 ρε παιδια?
και εγω στα 14
Ειχα τρομαξει τοτε και ελεγα στη μαμα μου οτι θα κρατιεμαι οπως κανω με τα ουρα γιατι δεν ηθελα να περπαταω σαν σαν χ*σμενη 

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool