Άκρως γυναικείο!!! Δυσμηνόρροια!!!

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση sakura-chan :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπαρχει ολοκληρο φορουμ για το θεμα!!!:blink:

https://menstrualcups.org/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

με την καθαριοτητα της περιοχης εχω κι εγω θεμα, εχω γαλακτωμα καθαρισμου που καθαριζομαι σε καθε επισκεψη στην τουαλετα, εχω ενα αφρο που μπαινει μεσα για να καθαριζει τον κολπο που τον χρησιμοποιω στο μπανιο 1 φορα την εβδομαδα, και εχω και σαπουνακι ειδικο για την ευαισθητη περιοχη που δεν αλλιωνει ουτε το pH και τα θρεπτικα..χωρις αυτα τα 3 δεν μπορω!!

εγω το κραταω 3-4 ωρες την μερα που εχω μεγαλη ροη και 7 ωρες τις υπολοιπες μερες. Aν το ξεχασεις για πααααααααρα πολλες ωρες, λογικο το βρισκω να αυξανεται ο κινδυνος για διαφορες μολυνσεις. Οταν ομως εισαι μεσα στο οριο των 8 ωρων, δεν βρισκω λογο ανησυχιας :hmm:Επισης παιζει ρολο και το ταμπον. Πχ αν χρησιμοποιεις ob, εχεις μεγαλυτερες πιθανοτητες να παθεις κατι γιατι δεν εχουν applicator και πρεπει να εχεις ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ χερια πριν το βαλεις. Με τα tampax pearl δεν εχεις αυτο το προβλημα γιατι δεν πιανεις το ταμπον αλλα το πλαστικο και αν πλενεις παντα τα χερια σου και πιανεις το πλαστικο απο την ακρη δεν προκειται να παθεις απολυτως τιποτα.
Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ταμπον με applicator...:hmm: Παντως εγω ob χρησιμοποιω και ειμαι ευχαριστημενη..Αλλα ναι,θελει οντως αλλαγη τακτικοτερα απο τη σερβιετα...Παντως εχω κοιμηθει και με ταμπον.

με την καθαριοτητα της περιοχης εχω κι εγω θεμα, εχω γαλακτωμα καθαρισμου που καθαριζομαι σε καθε επισκεψη στην τουαλετα, εχω ενα αφρο που μπαινει μεσα για να καθαριζει τον κολπο που τον χρησιμοποιω στο μπανιο 1 φορα την εβδομαδα, και εχω και σαπουνακι ειδικο για την ευαισθητη περιοχη που δεν αλλιωνει ουτε το pH και τα θρεπτικα..χωρις αυτα τα 3 δεν μπορω!!
Εβελυν,νομιζω δεν κανει 1 φορα την εβδομαδα εσωτερικος καθαρισμος για να μη χαλαει η χλωριδα του κολπου και το ph και ετσι δεν εισαι προστατευμενη απο διαφορα μικροβια...Μπορει να κανω και λαθος,αλλα ετσι νομιζω..
Εγω σχεδον σε καθε επισκεψη στην τουαλετα χρησιμοποιω μωρομαντηλα.

εγω οχι μονο μπανιο αλλα πλενομαι και τοπικα καθε φορα που παω τουαλετα..εγω δεν μπορω να μην κανω μπανιο αηδιαζω

Μα αυτό εννοείτε!! Τα υγρά και οι οσμές όχι μόνο σε κάνουν αποθητική στους άλλους αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό! Και τα μικρόβια κάνουν πάρτυ! :whistle::sick::mpliaks:

Καλού κακού την επόμενη φορα που θα πας στον γυναικολόγο για τεστ παπ ρώτα τον γυναικολό σου για τον αφρό. Και ρώτα και για την συχνότητα που μπορείς να τον χρησιμοποιείς!;)Για να εισαι σίγουρη:cool:

Εβελυν,νομιζω δεν κανει 1 φορα την εβδομαδα εσωτερικος καθαρισμος για να μη χαλαει η χλωριδα του κολπου και το ph και ετσι δεν εισαι προστατευμενη απο διαφορα μικροβια...Μπορει να κανω και λαθος,αλλα ετσι νομιζω..

Ετσι ειναι,το εχω διαβασει κι εγω πολλες φορες...

τα lactal τα εχετε δοκιμασει;
τα προτεινω με 1000!!!!

λοιπον εγω αδιαθετησα στα 14 ειμαι 1.60:redface::redface::redface::redface::redface: και εφαγα και εγω σφαλιαρα;)αυτο ειναι εθιμο παιδια..κυριως στην πελοποννησο..απο οπου και ειμαι..και καλα επειδη τωρα εγινες ''γυναικα'' πρεπει να προσεχεις και γι αυτο πεφτει η σφαλιαρα..αλλα εγω δεν εφαγα καθολου δυνατη..ισα ισα που με ακουμπησε η μανα μου..αλλα επειδη ηξερα οτι θα την φαω την απεφευγα ολη μερα..οταν αδιαθετησε η αδερφη μου ηταν στο χωριο μου..και δεν ειχε ιδεα γιατι πεφτει η σφαλιαρα..και παει στην θεια μου και της λεει αδιαθετησα..και εφαγε και εκεινη σφαλιαρα(φυσικα πολυ απαλη ουτε καν σκαμπιλακι) και απο την στενοχωρια της γιατι νομιζε οτι εκανε κατι κακο(ηταν 12:P)εκανε εμετο..:lol::lol::lol:
Εγώ κορίτσια στα 15 τα κατάφερα...:lol::lol:ήμουν ανορεξικό και μπασμένο τώρα πως έγινα 1,72 δεν ξέρω...:lol::lol::lol:Η κόρη μου στα 12 που είναι φέτος και της ήρθε είναι ήδη 1,70..και τόση να μείνει δεν πειράζει...αν και ο παιδίατρος μου είπε πως τα κορίτσια μέχρι τα 16 ψηλώνουν άσχετα με την περίοδο.:hmm::hmm:

Βρε κορίτσια μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι αυτό το cup..; :redface:

το cub είναι ένα ποτηράκι φτιαγμένο από ιατρική συλικώνη ή λατεξ, και τοποθετείται στον κόλπο της γυναίκας κατά την περίοδο της. αυτό το "κυπελάκι" μαζεύει το αίμα της περιόδου και όποτε αυτό γεμίζει, το αδειάζεις, το πλένεις και το ξαναφοράς! είναι μαλακό και εύκολο στην χρήση του, τελείως αναίσθητο και πολύ βολικό. εγώ το πήρα από αυτήν την εταιρία, και δείτε στο λινκ πως ακριβώς είναι το σχήμα του.

https://www.mooncup.co.uk/

ρε παιδια δεν σας ενοχλει ολο αυτο το πραγμα..μεσα σας..:redface::redface:

ρε παιδια δεν σας ενοχλει ολο αυτο το πραγμα..μεσα σας..:redface::redface:

καμία σχέση! είναι πολύ βολικό και πιο άνετο από ένα ταμπόν! επίσης όταν το ταμπόν "Γεμήσει" αρχίζει να φουσκώνει και να κατεβαίνει προς τα κάτω. το cup μένει πάντα στην θέση του!!!

το cub είναι ένα ποτηράκι φτιαγμένο από ιατρική συλικώνη ή λατεξ, και τοποθετείται στον κόλπο της γυναίκας κατά την περίοδο της. αυτό το "κυπελάκι" μαζεύει το αίμα της περιόδου και όποτε αυτό γεμίζει, το αδειάζεις, το πλένεις και το ξαναφοράς! είναι μαλακό και εύκολο στην χρήση του, τελείως αναίσθητο και πολύ βολικό. εγώ το πήρα από αυτήν την εταιρία, και δείτε στο λινκ πως ακριβώς είναι το σχήμα του.

Υπάρχει στην Ελλάδα? Έχω την περιέργεια να το δοκιμάσω!! Το βρήσκει κανείς και στα φαρμακεία ή πρέπει να το παραγγείλει από την σελίδα? Και αν ναι μπορεί κανείς να το πάρει με αντικαταβολή ή πρέπει να το πληρώσει μέσω ίντερνετ? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!:redface:

Υπάρχει στην Ελλάδα? Έχω την περιέργεια να το δοκιμάσω!! Το βρήσκει κανείς και στα φαρμακεία ή πρέπει να το παραγγείλει από την σελίδα? Και αν ναι μπορεί κανείς να το πάρει με αντικαταβολή ή πρέπει να το πληρώσει μέσω ίντερνετ? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!:redface:

λοιπόν, α το παραγγείλεις, κάνε το από το site που έχω βάλει, γιατί είναι η πρώτη εταιρία που το έφερε στην αγορά. εγώ το παρείγγηλα από εκεί και το πήρα στα χερια μου σε 15 μέρες. μου το εστειλαν συστημένο, έξοδα αποστολής, όλα 27 λίρες περίπου , δηλαδή αν θυμάμαι καλά 30 ευρώ κάπου. το πληρώνεις μέσω ιντερνετ, και το κουτί έχει μέσα και ειδική θύκη για να το φυλάς. επίσης είναι σε 2 μεγέθη, εγώ πήρα το Β καθώς είμαι κάτω των 30, και κάνω πολύ γυμναστική. στην ελλάδα δυστηχώς δεν το βρήκα πουθενά:down: εδώ να φανταστείς ρώτησα τόσους γυναικολόγους και δεν το ήξερε κανείς:down::down:. πάντως τα αποτελέσματα φανταστικά. έχει και οδηγίες μέσα, και οι άνθρωποι πολύ εξυπηρετικοί. τους κάλεσα για να βεβαιωθώ πως έλαβαν την παραγγελία μου - hello from greece - έσκασαν στα γέλια!!!:lol:

ελπίζω να βοήθησα:)

ρε συ, ο γυναικολογος μου τα προτεινε, δεν κανω μονη μου πειραματα:confused: και ειναι ειδικο για να μην αλλαζει το pH και την χλωριδα..

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! :)
Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Δεν είναι "κάπως" η διαδικασία του καθαρίσματος; :redface:

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! :)
Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Δεν είναι "κάπως" η διαδικασία του καθαρίσματος; :redface:

όχι, καθόλου. βασικά πιστεύω πως η εξικοίωση με το αίμα της περιόδου, έχει να κάνει με το κατά πόσο έχουμε εξικοιωθεί με το σώμα μας... εξάλου το αίμα το βλέπουμε και στις σερβιέτες, και τα ταμπόν! από κει και πέρα, αυτό το cup το αδειάζεις, το ξεπλένεις και το επανατοποθετείς στον κόλπο!!!

φαινεται αρκετα ενδιαφερον, ταμπον σπανια χρησιμοποιω γιατι τα φοβαμαι λιγο, αλλα αυτο φαινεται ακινδυνο!!

να ρωτησω κατι αλλο, εβλεπω οτι εχει sizes, ποια η διαφορα τους? εσεις πιο εχετε? το Α ή το Β ?
ενταξει βρηκα την εξηγηση https://www.mooncup.co.uk/about-the-mooncup/which-size.html

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back