Άρρωστος ο Λούσιφερ!!

Εγώ πάντως πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί κτηνίατροι που είναι και καλοί άνθρωποι, το θέμα είναι να τους ανακαλύψεις! Όταν μια πόλη έχει περίπου το μισό πληθυσμό της χώρας είναι ακόμα μεγαλύτερες οι πιθανότητες σου. Έχω ακούσει για τον ίδιο κτηνίατρο δυο διαμετρικές αντίθετες απόψεις, άρα σε αυτόν δεν πας! Βλέπεις η λαϊκή ρήση λέει ότι: ‘ ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται’ και εμένα μου έχει τύχη ο καπετάνιος να είναι ο πρώτος που εγκατέλειψε ‘το καράβι’. Αυτό δεν είναι ότι τον/την κάνει κακό επιστήμονα ή όχι καλά ενημερωμένο ή άνθρωπο. Απλός στα δύσκολά βλέπει την εύκολή λύση, είναι θέμα χαρακτήρα ανθρώπου και πως βλέπει την ζωή. Το ένοιωσα πολύ καλά αυτό και με την μητέρα μου όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ναι θα πεθάνει, μας έλεγαν και απορούσαν πως και δεν είχε πεθάνει ακόμα….! Μια γιατρός βρέθηκε και μας είπε μια καλή κουβέντα και εμείς πήραμε λίγο τα πάνω μας και πήγαμε και πήραμε μια δεύτερη γνώμη και το αποτέλεσμα είναι ότι λίγο έλειψε να μας πετάξουν έξω από το νοσοκομείο επειδή τολμήσαμε και αμφισβητήσαμε τη γνώμη-απόφαση τους, θα πεθάνει. Στη ζωή χρειάζεται και η ταπεινοφροσύνη, κανένας μας δεν είναι Θεός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαίρομαι που άρχισαν να «πέφτουν στο τραπέζι» γνώμες και απόψεις. Αυτό θα πει διάλογος!

Και κάτι ακόμα:
Αρχική Δημοσίευση από aretha:
Αλλά, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα που προϋποθέτουν τη διάδραση με άλλους ανθρώπους, έτσι και στους γιατρούς που δουλεύουν με ασθενείς (όχι στους ερευνητές - ακαδημαϊκούς) είναι απαραίτητα ΚΑΙ αυτά τα προσόντα.

Άλλος ένας μύθος βαθιά ριζωμένος στη συνείδησή μας: Ο μοναχικός επιστήμονας, ο ακοινώνητος, ο απόμακρος, ο δύστροπος, που δουλεύει κλεισμένος σε ένα εργαστήριο, δεν έχει προσωπική ζωή και ζει μόνο για την επιστήμη. Ένα πρότυπο που καθιερώθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα και οφείλεται κυρίως στον μεγάλο Einstein. Δεν υπάρχουν τέτοιοι επιστήμονες-ερευνητές. Σήμερα υπάρχουν ερευνητικές ομάδες, συχνά πολυπληθείς. Η ομαδικότητα είναι απαραίτητη. Εκτός αυτού, οι επιστήμονες-ερευνητές συχνά εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επομένως:

1. Τέτοια στερεότυπα σήμερα δεν υπάρχουν.

2. Οι σωστές διαπροσωπικές σχέσεις είναι καλό να υπάρχουν όχι μόνο στους κλινικούς γιατρούς, αλλά και στους ερευνητές.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1. Τέτοια στερεότυπα σήμερα δεν υπάρχουν.

:lol: :lol::lol:Υπάρχουν όμως πολλοί, μα πάρα πολλοί διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί, ερευνητές και δε συμμαζεύεται..., που η παραπάνω στερεοτυπική περιγραφή όχι απλά τους ταιριάζει αλλά σχεδόν τους αδικεί:lol::lol::lol:
Εμείς στις ανθρωπιστικές επιστήμες είμαστε και εξ ορισμού πιο μοναχικοί βέβαια αλλά απ' ότι έχω ακούσει και στη δική σας τη σχολή δεν πάτε πίσω. Μάλιστα πριν μερικά χρόνια άκουσα από φοιτητές Κτηνιατρικής (ανεκδοτολογική πληροφορία και ως τέτοια να την εκλάβετε παρακαλώ;)) ότι δεν υπάρχει μεταπτυχιακός ή resident στη σχολή σας που δεν έχει τικ!:lol:
Κι έμεις τα ίδια και χειρότερα βέβαια είμαστε. Αυτοσαρκαζόμαστε όμως για να επιβιώνουμε:cool:

Άλλος ένας μύθος βαθιά ριζωμένος στη συνείδησή μας: Ο μοναχικός επιστήμονας, ο ακοινώνητος, ο απόμακρος, ο δύστροπος, που δουλεύει κλεισμένος σε ένα εργαστήριο, δεν έχει προσωπική ζωή και ζει μόνο για την επιστήμη.
Χμμμμμμ... μάλλον δεν εξηγήθηκα επαρκώς. Αυτό που εννοούσα είναι ότι ένας ταλαντούχος γιατρός που δεν έχει καλές επικοινωνιακές ικανότητες θα τα πάει πολύ καλύτερα σε ένα εργαστήριο (όπου οι συνάδελφοί του είναι σε θέση να εκτιμήσουν την επιστημονική του αξία και να του συγχωρέσουν τους κάπως απότομους τρόπους του) από ό,τι σε ένα νοσοκομείο (όπου οι αγχωμένοι - φοβισμένοι ασθενείς χρειάζονται και κάτι παραπάνω από την επιστημοσύνη του και δεν έχουν τα ψυχικά περιθώρια να ανεχτούν άσχημη συμπεριφορά).
Ασφαλώς όμως, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι υπάρχουν και μέλη της ερευνητικής κοινότητας που είναι ταυτοχρόνως και η ψυχή του πάρτι! Αλλά, όπως ήδη ειπώθηκε πιο πάνω, ο ευτυχής αυτός συνδυασμός είναι μάλλον δυσεύρετος ;)

2. Οι σωστές διαπροσωπικές σχέσεις είναι καλό να υπάρχουν όχι μόνο στους κλινικούς γιατρούς, αλλά και στους ερευνητές.

Ωραια με αυτο που ο ιδιος λες αυτο αναιρεις το ιδιο το διλημμα που μας εθεσες.. πολυ χαρηκα που το λες ο ιδιος..
:D
Οσο για μενα δεν εχω κανενα προβλημα με το να λεω δημοσια τη γνωμη μου για ατομα που δεν εκτιμω δεν μου κανει τιποτα που δεν βλεπεις ποτε τα επιχειρηματα ποτυ θετω γιατι δεν σε βολευει να τα δεις ...τα λες μη υπαρχοντα. Α και φυσικα δεν παω σε κλινικες που δεν εκτιμω οποτε δεν θα παω και στη δικη σας.

Αρχική Δημοσίευση από marigo173:
Μάλιστα πριν μερικά χρόνια άκουσα από φοιτητές Κτηνιατρικής (ανεκδοτολογική πληροφορία και ως τέτοια να την εκλάβετε παρακαλώ;)) ότι δεν υπάρχει μεταπτυχιακός ή resident στη σχολή σας που δεν έχει τικ!:lol:

:lol: :lol: Αυτό είναι σωστό, αλλά απλουστευμένο και γενικευμένο. Ισχύει σε κάποια (λίγα) εργαστήρια-κλινικές. Οι περισσότεροι είναι cool. :lol: :lol:

Αρχική Δημοσίευση από aretha:
Χμμμμμμ... μάλλον δεν εξηγήθηκα επαρκώς.

OK, τώρα το κατάλαβα. Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:
Ωραια με αυτο που ο ιδιος λες αυτο αναιρεις το ιδιο το διλημμα που μας εθεσες.. πολυ χαρηκα που το λες ο ιδιος..

Για άλλη μία φορά δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Με το ότι θεωρώ ότι σπάνια βρίσκεις και καλό γιατρό και καλό άνθρωπο, σημαίνει ότι δεν είναι επιθυμητό κάτι τέτοιο;

Οσο για μενα δεν εχω κανενα προβλημα με το να λεω δημοσια τη γνωμη μου για ατομα που δεν εκτιμω ... Α και φυσικα δεν παω σε κλινικες που δεν εκτιμω οποτε δεν θα παω και στη δικη σας.

Και πολύ καλά κάνεις.

...δεν βλεπεις ποτε τα επιχειρηματα ποτυ θετω...

Οι άλλοι τα βλέπουν;

Παιδιά καλή η συζήτησή σας αλλά ..........έχω το δράμα μου και εγώ. Μπορεί πραγματικά να έπρεπε να συνεχίσω στον κ. Πάνο. Μπορεί και ο άλλος τρόπος να ήταν σωστός. Αρκεί να τελειώσουν όλα, αλλά δεν δείχνουν να έχουν τελειώσει. Είναι σίγουρο ότι αν ξαναπαρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα, θα άκολουθήσω τον κ. Πάνο. Κάπως έτσι "ωριμάζει" κάποιος και μαθαίνει να "τοποθετείται" σε σχέση με τους επιστήμονες ........Το παλιόγατο συνεχίζει να ουρεί λίγο και συχνά, καμιά φορά και εκτός άμμου (???????) και κατά τα άλλα είναι πολύ καλά. Τρώει και πίνει και γουργουρίζει όλη τη μέρα....αλλά πόσο θα κρατήσει αυτό? Μήπως ετοιμάζει νέα κρίση? Σε λίγο θα μιλήσω με γιατρό-ούς. Τόσα χρόνια στα τυφλά, ποιος ξέρει, είχα τύχη, δεν υπήρχαν αρρώστιες, τώρα τελευταία ....τι να πω.....

Exεις δίκιο Παρασκευή. Ισως η συζήτηση θα έπρεπε να συνεχιστεί αλλού.
Τώρα για το γατούλι τι να πω...μακάρι να περασε και να μην εμφανίσει και άλλη κρίση. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

οσο κατουραει μην αγχωνεσαι γιατι η κυστη του λογο του οτι φουσκωσε παρα πολυ δεν εχει επανελθει πληρωςκ δεν μπορει να ελεγχει ποτε θελει να κατουρηση κ ποτε οχι

εμενα εκανε 2-3 εβδομαδες να επανελθει!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back