katerina10
Περιβόητο μέλος
Βρε παιδιά όχι αληθινά...!!!!Να ήμασταν Γερμανια να έλεγα αλλά εδώ δεν έχουμε που δεν έχουμε δέντρα ...θα τα κόψουμε και για στολισμό!!!???κρίμα δεν είναι??αχ σκεφτομουν κι εγω για αληθινο...αλλά η ιδέα μετά να μαραινεται και να καταλήξει τελικά στο τζάκι για προσαναμα με στεναχωρει...![]()
Συμφωνώ Βάσια μου απόλυτα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Κρέμασε καμια κροκετιτσα να έχουν να μασουλανε. Μονο με πρασιναδα δεν ειναι Χριστουγεννα αυτα![]()
ναι καλα...σιγα μην μείνει ο χοντρος με την πρασινάδα...εμας θα φάει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Σκέψου όμως ποσες στεγνες πλαγιες μετατρεπονται σε δάση και χαριζουν ομορφια και οξυγόνο για τουλαχιστον 5 χρονια πριν κοπούν και αντικατασταθούν με νεα δεντρακια. Εμείς μαζευουμε και τα φυλλα που πεφτουν και τα βαζουμε στις γλαστρες στη βεραντα. Μονώνει τις ρίγες απο το κρύοαχ σκεφτομουν κι εγω για αληθινο...αλλά η ιδέα μετά να μαραινεται και να καταλήξει τελικά στο τζάκι για προσαναμα με στεναχωρει...![]()
katerina10
Περιβόητο μέλος
Κρέμασε καμια κροκετιτσα να έχουν να μασουλανε. Μονο με πρασιναδα δεν ειναι Χριστουγεννα αυτα![]()

πάει μετά το δέντρο!τελειος θα είναι..και μένα ο μαπουλης μου θέλω να βάλει..αχ σκουφάκι θα βάλω κι εγω στον Ιωνα που ειναι και ασπρος άσπρος![]()
όλο μας κάνει την εκπληξη η Αθηνα....αυτη ειναι ο πρωτο μαστορας....χρουτσου χρουτσου...το ποντικι
![]()

Κείρα
Δραστήριο μέλος
Κατερινα δεν κοβουν τα δαση αλλα καλλιργουν τα δεντρακια. Ισα ισα εμεις που δεν εχουμε πολυ πρασινο πρεπει να υποστηριζουμε αυτην τη γεωργιαΒρε παιδιά όχι αληθινά...!!!!Να ήμασταν Γερμανια να έλεγα αλλά εδώ δεν έχουμε που δεν έχουμε δέντρα ...θα τα κόψουμε και για στολισμό!!!???κρίμα δεν είναι??Συμφωνώ Βάσια μου απόλυτα!
![]()
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
μπα....οποτε πλαστικο και τελος..αν μπορουσα να το ειχα σε γλάστρα πάντως θα το έκανα αλλά δεν επιζουν στα κλιματα τα δικα μας το καλοκαιρι..
katerina10
Περιβόητο μέλος
Κατερινα δεν κοβουν τα δαση αλλα καλλιργουν τα δεντρακια. Ισα ισα εμεις που δεν εχουμε πολυ πρασινο πρεπει να υποστηριζουμε αυτην τη γεωργια
Μα για στολισμο??????????Κανουμε αμαν και πως για αναδασώσεις και τα κόβουμε για στολισμό????Δεν είναι κάπως αντιφατικό?????????????????????????????????????????????????????

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος

katerina10
Περιβόητο μέλος

Κείρα
Δραστήριο μέλος
Δεν ειναι. Τα χρηματα για τις αναδασωσεις τα δινει (αν τα δωσει) το κρατος ή καποιοι συλλογοι. Ενω τα χρηματα για τα χριστουγεννιατικα τα δινουμε εμεις, δηλαδη ολοι οι καταναλωτες. Ξερεις πολλους που θα δωσουν 50? για να φυτευθεί ενα δεντρακι καπου σε καποιο βουνο που καηκε; Ενω για στολισμο όλοι πληρωνουν τα δεντρα. Απο αυτα θα πληρωθεί ο πωλητής, ο γεωργος και η αγορά του νεου δεντρου που θα φυτευτεί.Μα για στολισμο??????????Κανουμε αμαν και πως για αναδασώσεις και τα κόβουμε για στολισμό????Δεν είναι κάπως αντιφατικό?????????????????????????????????????????????????????
![]()
Βεβαια εχει δικιο η Βασια οτι στην Ελλαδα δεν ειναι σιγουρο οτι σεβομαστε αυτην την αλυσιδα. Αλλα εγω προτιμω να ελπιζω
aretha
Περιβόητο μέλος
Οι απόψεις περί του ποιο δέντρο είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον διίστανται πάντως...Βρε παιδιά όχι αληθινά...!!!!
Τα φυσικά δέντρα υποτίθεται ότι προέρχονται από ελεγχόμενες καλλιέργειες ειδικά γι' αυτό τον σκοπό. Και, όταν μαραθούν, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον γιατί είτε καίγονται είτε αποσυντίθενται φυσικά. Βέβαια, δεν είμαι καθόλου σίγουρη για τον βαθμό στον οποίο τηρούνται οι προδιαγραφές, ειδικά στην Ελλάδα.

Τα τεχνητά δέντρα, από την άλλη, επιβαρύνουν το περιβάλλον με τη διαδικασία κατασκευής τους (κατανάλωση καυσίμων και εκπομπές καυσαερίων από τα εργοστάσια, διάφορα χημικά για το πλαστικό, τα χρώματα κ.λπ.), αλλά τουλάχιστον χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια, οπότε υποτίθεται ότι το περιβαλλοντικό τους κόστος αποσβένεται, σε ένα βαθμό. Αλλά όταν πεταχτούν, επιβαρύνουν πολύ περισσότερο από τα φυσικά.
Εγώ δεν είμαι σίγουρη για το τι είναι καλύτερο, αμφιταλαντεύομαι, νομίζω πως και τα δύο έχουν υπέρ και κατά.
Εμείς στο σπίτι έχουμε πάρει τεχνητό, περισσότερο επειδή τα φυσικά, με τη ζέστη του σπιτιού, μαδάνε πάααρα πολύ και αναγκαζόμουν όλη την ώρα να σκουπίζω βελονίτσες από κάτω. Και επειδή στενοχωριέμαι κι εγώ με το θέαμα των πεταμένων στα σκουπίδια δέντρων.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
συμφωνώ...κι αυτα στη γλάστρα που δοκίμασα δεν ζουν...μέχρι με χιόνι που ειχαμε εκεινη τη χρονια στην Ερυθραια το ποτιζα...μαράθηκε...μια θλίψη με πιανει μετα...αχ σκεφτομουν κι εγω για αληθινο...αλλά η ιδέα μετά να μαραινεται και να καταλήξει τελικά στο τζάκι για προσαναμα με στεναχωρει...![]()

Κείρα
Δραστήριο μέλος
Κι εγώ τα ειχα ακουσει αυτά και το σκεφτομουν. Ωσπου πηγα το προηγουμενο καλοκαιρι στην Ηπειρο και είδα το τεραστιο δασος μικρών κωνοφόρων φυτεμενων για Χριστουγεννιατικα δεντρα. Και εκτός των αδιαμφισβητητων προτερηματων ενός επιπλέον δάσους σκεφτηκα οτι αυτο θα το προσεχουν οι αγροτες σαν τα ματια τους και δεν θα το αφηνουν να καει (ασε που καιγεται πολυ πιο δυσκολα απο τα πευκοδαση)Οι απόψεις περί του ποιο δέντρο είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον διίστανται πάντως...
Τα φυσικά δέντρα υποτίθεται ότι προέρχονται από ελεγχόμενες καλλιέργειες ειδικά γι' αυτό τον σκοπό. Και, όταν μαραθούν, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον γιατί είτε καίγονται είτε αποσυντίθενται φυσικά. Βέβαια, δεν είμαι καθόλου σίγουρη για τον βαθμό στον οποίο τηρούνται οι προδιαγραφές, ειδικά στην Ελλάδα.
Τα τεχνητά δέντρα, από την άλλη, επιβαρύνουν το περιβάλλον με τη διαδικασία κατασκευής τους (κατανάλωση καυσίμων και εκπομπές καυσαερίων από τα εργοστάσια, διάφορα χημικά για το πλαστικό, τα χρώματα κ.λπ.), αλλά τουλάχιστον χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια, οπότε υποτίθεται ότι το περιβαλλοντικό τους κόστος αποσβένεται, σε ένα βαθμό. Αλλά όταν πεταχτούν, επιβαρύνουν πολύ περισσότερο από τα φυσικά.
Εγώ δεν είμαι σίγουρη για το τι είναι καλύτερο, αμφιταλαντεύομαι, νομίζω πως και τα δύο έχουν υπέρ και κατά.Εμείς στο σπίτι έχουμε πάρει τεχνητό, περισσότερο επειδή τα φυσικά, με τη ζέστη του σπιτιού, μαδάνε πάααρα πολύ και αναγκαζόμουν όλη την ώρα να σκουπίζω βελονίτσες από κάτω. Και επειδή στενοχωριέμαι κι εγώ με το θέαμα των πεταμένων στα σκουπίδια δέντρων.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Ναι αλλά...παιδιά...στην ΕΛΛΑΔΑ ζούμε...!!Δεν ειναι. Τα χρηματα για τις αναδασωσεις τα δινει (αν τα δωσει) το κρατος ή καποιοι συλλογοι. Ενω τα χρηματα για τα χριστουγεννιατικα τα δινουμε εμεις, δηλαδη ολοι οι καταναλωτες. Ξερεις πολλους που θα δωσουν 50? για να φυτευθεί ενα δεντρακι καπου σε καποιο βουνο που καηκε; Ενω για στολισμο όλοι πληρωνουν τα δεντρα. Απο αυτα θα πληρωθεί ο πωλητής, ο γεωργος και η αγορά του νεου δεντρου που θα φυτευτεί.
Βεβαια εχει δικιο η Βασια οτι στην Ελλαδα δεν ειναι σιγουρο οτι σεβομαστε αυτην την αλυσιδα. Αλλα εγω προτιμω να ελπιζω
Ναι αλλα...ψυχούλα δεν έχουν αυτά????Κρίμα δεν είναι..Εμένα αυτό με θλίβει πολύ περισσότερο απότις μακροπροθεσμες συνέπειες στο περιβάλλον.Οι απόψεις περί του ποιο δέντρο είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον διίστανται πάντως...
Εγώ δεν είμαι σίγουρη για το τι είναι καλύτερο, αμφιταλαντεύομαι, νομίζω πως και τα δύο έχουν υπέρ και κατά.Εμείς στο σπίτι έχουμε πάρει τεχνητό, περισσότερο επειδή τα φυσικά, με τη ζέστη του σπιτιού, μαδάνε πάααρα πολύ και αναγκαζόμουν όλη την ώρα να σκουπίζω βελονίτσες από κάτω. Και επειδή στενοχωριέμαι κι εγώ με το θέαμα των πεταμένων στα σκουπίδια δέντρων.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Κι εγώ τα ειχα ακουσει αυτά και το σκεφτομουν. Ωσπου πηγα το προηγουμενο καλοκαιρι στην Ηπειρο και είδα το τεραστιο δασος μικρών κωνοφόρων φυτεμενων για Χριστουγεννιατικα δεντρα. Και εκτός των αδιαμφισβητητων προτερηματων ενός επιπλέον δάσους σκεφτηκα οτι αυτο θα το προσεχουν οι αγροτες σαν τα ματια τους και δεν θα το αφηνουν να καει (ασε που καιγεται πολυ πιο δυσκολα απο τα πευκοδαση)

Και γιατί να κοπούν ???????????

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Ακριβώς!ναι αλλα και αυτο κόβεται για να ερθει μέσα στο σπιτι μας..εκεινη τη στιγμή θανατώνεται...ειναι κρίμα, πάντως η ομορφια και το αρωμα που εχουν ειναι οτι πρέπει για το εορτινο κλίμα...ο καθένας αποφασίζει ότι θέλει![]()

Αλλαγή θέματος:
Tι στολίδια θα βάλετε??
τα δικά μου στολιδια ειναι φρούτα απο βελούδο...κοκκινα μήλα και πράσινα αχλάδια

το Δέντρο μανάβικο στολίζω
katerina10
Περιβόητο μέλος

katerina10
Περιβόητο μέλος
Ακριβώς!
Αλλαγή θέματος:
Tι στολίδια θα βάλετε??
τα δικά μου στολιδια ειναι φρούτα απο βελούδο...κοκκινα μήλα και πράσινα αχλάδιατο Δέντρο μανάβικο στολίζω
![]()

γυμνόδεντρο υπάρχει??αυτό θα στολίσω...

aretha
Περιβόητο μέλος
Κι εγώ!!!το Δέντρο μανάβικο στολίζω![]()

Εκτός από μήλα, βάζω και ρόδια και κουκουνάρες. Και φτιάχνω και τα κλασικά πορτοκάλια-βουντού
(αυτά που τα καρφώνεις με γαρύφαλλα).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool