Έχεις κάποιο δημιουργικό χόμπυ; Χρησιμοποίησέ το για καλό σκοπό!

Cloud and Snow

Δραστήριο μέλος

Η Cloud and Snow αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 584 μηνύματα.
Αρκετοί από εμας εχουν καποιου ειδους δημιουργικό χόμπυ.
Ζωγραφική, χειροτεχνιες, πλέξιμο, κεραμικά, κατασκευή κοσμημάτων, μεταποίηση ρουχων, κολάζ, φωτογραφία και πολλά-πολλά άλλα.

Μερικά από τα δημιουργήματα που κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν "Για Καλό Σκοπό".
Δηλαδή θα μπορούσε να οργανωθεί στο μέλλον μια μικρή γιορτούλα-τύπου Γκαράζ-σέηλ όπου τα αντικειμενα που εμεις εχουμε κατασκευάσει να πωληθούν σε συμβολική τιμή υπέρ κάποιου καλού σκοπού, που θα μπορουσε να ειναι, για παράδειγμα, το "Αδεσποτολόγιο", ομάδες που βοηθούν αδεσποτα ζωα κλπ.

Οπότε εντελως δικά μας δημιουργήματα, από ζωγραφιές, πλεκτά, κοσμήματα μεχρι και χειροποιητες σπιτικές πιτες και κέηκ θα μπορουσαν να πωληθούν με συμβολικό αντιτιμο, για να βοηθηθούν πλάσματα τα οποια νοιαζόμαστε.

Ο αρχικός σκοπος που ανοιξα αυτο το θέμα, ειναι για να δουμε ποσοι και ποιοι από εμας εχουν καποιο δημιουργικό χόμπι που θα μπορουσε να εξυπηρετήσει εναν καλό σκοπο.
Χώρος για γκαραζ-σεηλ ή Σκοπός στον οποιο θα καταλήξουν τα εσοδα απ τη γιορτη δεν εχει αποφασιστει ακομα.

Ειμαστε ακομα στην αρχή-αρχή, στο ριξιμο της ιδεας, που λέμε.....

Εσεις τι λέτε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να διευκρινήσω και καποια πραγματα.

Δεν εχω καποια σχεση με το "Αδεσποτολόγιο". Απλως το ανεφερα ως ενα παραδειγμα Σκοπου οπου θα μπορουσαν να πανε τα εσοδα, οπως θα μπορουσαν να ειναι οι "Γατες Φλοισβου" με τις οποιες επισης δεν εχω καμια σχεση και απλώς τις αναφερω ως παραδειγμα.

Δεν εχω σχεση με καμια απο τις ομαδες που δραστηριοποιούνται βοηθώντας αδεσποτα ζωα.

Απλώς εχω μια ιδεα, που εχει να κανει με την κατασκευή αντικειμενων στα πλάισια χόμπυ και που ΙΣΩΣ θα μπορουσε να βοηθήσει εναν σκοπό, εαν στο μελλον οργανωνοταν ενα τετοιο παζαρι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Έχεις κάποιο δημιουργικό χόμπυ? Χρησιμοποίησέ το για Καλό Σκοπό!"

πολυ ωραίο θέμα τολμω να πω και ενδιαφέρων

Θα προτιμούσα να υποστηρίζαμε περισσότερο τα κορίτσια του site. Ηδη υπάρχουν μέλη βλ. evelyn που έχουν τυχει κατα καιρούς δύσκολες περιπτώσεις ζώων.

Οσο για την ιδεα μαρεσει. Πιστεύω όμως οτι μπορεί να βρεθει χώρος δωρεάν (αν ρωτήστε π.χ. αλλες οργανώσεις τι κάνουνε)

Οσο για τις κατασκευές υπάρχουν ιδέες βάση θέματος. π.χ. Πασχαλινό, χριστουγεννιάτικο.. σαν gala δηλαδή, και φυσικά ενας φιλικός καφές ακομη και με 10 ανθρώπουν πάλι κέρδος είναι!

Να διευκρινήσω και καποια πραγματα.

Δεν εχω καποια σχεση με το "Αδεσποτολόγιο". Απλως το ανεφερα ως ενα παραδειγμα Σκοπου οπου θα μπορουσαν να πανε τα εσοδα, οπως θα μπορουσαν να ειναι οι "Γατες Φλοισβου" με τις οποιες επισης δεν εχω καμια σχεση και απλώς τις αναφερω ως παραδειγμα.

Δεν εχω σχεση με καμια απο τις ομαδες που δραστηριοποιούνται βοηθώντας αδεσποτα ζωα.

Απλώς εχω μια ιδεα, που εχει να κανει με την κατασκευή αντικειμενων στα πλάισια χόμπυ και που ΙΣΩΣ θα μπορουσε να βοηθήσει εναν σκοπό, εαν στο μελλον οργανωνοταν ενα τετοιο παζαρι.

ωραιο ακουγεται σαν ιδεα...αν και δεν ξερω το κατα ποσο μπορει να υλοποιηθει..τεσπα...μακαρι να γινει...τωρα,οσον αφορα αυτο που αναφερθηκε οτι τα εσοδα να πηγαινουν στα κοριτσια του σαιτ που βοηθανε αδεσποτα..αυτο ουτως ή αλλως γινεται...οποιος θελει βοηθαει καταθετοντας ενα ποσο...δεν νομιζω οτι χρειαζεται να κανουμε πλεκτα ή πινακες,να πουλιουνται για να βοηθαμε καθε φορα που θα παραστει αναγκη...:)

Εγώ πάντα ζωγράφιζα και γενικά ασχολούμαι με ότι έχει σχέση με έργα δημιουργίας.
Το να φτιάξω κάτι μικρό για έναν καλό σκοπό θα είναι χαρά για εμένα:D.
Θα κατασκευάσω 3-4 πραγματάκια και όταν θα ειστε έτοιμοι χαρά μου να σας τα δώσω.:clapup:
Αλλωστε πάντα το έκανα αυτό γιατί ειναι κομμάτι απο τον χαρακτήρα μου;).
Αυτήν την περίοδο θα φτιάξω λαμπάδες για τους δικούς μου και τις φίλες μου.:hug:
Ας βγάλουμε το δημιουργικό μας πνέυμα για καλό σκοπό.:clapup:

Ειχαμε πει και με την ομαδα της Λαρισας να κανουμε κατι σχετικο,καποια να φτιαξει κερια ή κοσμηματακια κι εγω οταν βρω τον χρονο να ζωγραφισω σε κομματια καθρεφτη ή σε γυαλινα αντικειμενα.
Ακομα δεν το εχουμε βαλει μπρος αλλα αν ξεκινησω κατι θα σκεφτω κατι αντιστοιχο που μπορω να στειλω και προς Αθηνα μερια-το γυαλι ειναι ευθραυστο για να σταλει .

και εγω ασχολουμε με κοσμημα και άλλες δημιουργιες, ηδη εχω ανοιξει και θεματακι για οποιον ενδιαφερεται και θα ηταν χαρα μου να φτιαξω επιπλεον πραγματακια για τις ψυχουλες που μας χρειαζονται, και να τα στειλω οπου πραγματοποιιηθει κατι τέτοιο....αν οτιδηποτε και απο οποιονδηποτε ετοιμαστει κατι τετοιο ειδοποιηστε με και με ενα μειλ ή προσωπικό μηνυμα...γιατι χανομαι λιγο στο σαιτ πια...!!

ωραιο ακουγεται σαν ιδεα...αν και δεν ξερω το κατα ποσο μπορει να υλοποιηθει..τεσπα...μακαρι να γινει...τωρα,οσον αφορα αυτο που αναφερθηκε οτι τα εσοδα να πηγαινουν στα κοριτσια του σαιτ που βοηθανε αδεσποτα..αυτο ουτως ή αλλως γινεται...οποιος θελει βοηθαει καταθετοντας ενα ποσο...δεν νομιζω οτι χρειαζεται να κανουμε πλεκτα ή πινακες,να πουλιουνται για να βοηθαμε καθε φορα που θα παραστει αναγκη...:)

To θεμα πουπυ μου ειναι οτι καποιοι δεν εχουν την ανεση να καταθετουν ποσα, και για μενα προσωπικα ειναι αν ειναι να καταθεσεις 2 ευρω, καλυτερα να μην καταθεσεις καθολου. :/: Με αυτα τα δυο ευρω, μπορω να φτιαξω 10 πραματα, που και 5 ευρω να πουληθουν το ενα, το κερδος ειναι πολυ μεγαλυτερο.

Και εγω φτιαχνω πραγματα παιδια, κοσμηματα απο polymer clay, μπορω να ζωγραφισω σε μπλουζες, και γενικα πιανει το χερι μου. Μονο που ειμαι ερασιτεχνης, δεν ξερω αν θα πληρωνε κανεις για αυτα που φτιαχνω (τα κοσμηματα εννοω)
Aυτα εδω τα εφτιαξα αποψε, πρωτη φορα. Ειναι χαντρες, θα τις κανω βραχιολι για μια φιλη μου που εχει γενεθλια.
sweets2.jpg

sweets.jpg

Τα χρωματα ειναι αλλοιωμενα λογω κινητου, απο κοντα ειναι πολυ πιο λαχταριστα. Επισης, το σοκολατακι με την γεμιση φραουλα που ειναι στραπατσαρισμενο το διορθωσα, ενω θεωρω οτι την σοκολατα μπορω να την κανω πολυ καλυτερα. Εσεις θα πληρωνατε για κατι τετοιο?

Εγω που ξερω ποση υπομονη χρειαζεται για να το φτιαξεις θα πληρωνα.;)

Είναι τέλεια! :clapup: Κρίμα που δεν είναι αληθινά.:rolleyes:

Είναι τέλεια! :clapup: Κρίμα που δεν είναι αληθινά.:rolleyes:

Μπα, καλυτερα ετσι :P Δεν παχαινουν κιολας :redface::slourp:

Εγω που ξερω ποση υπομονη χρειαζεται για να το φτιαξεις θα πληρωνα.;)

Εσυ που ξερεις Δωρα μου :/: Αλλοι που δεν ξερουν? Πριν λιγο τα γκλοσαρα κιολας, οταν τελειωσω θα ανεβασω και το αποτελεσμα, να μου πειτε αν ειναι να φτιαξω ενα σωρο :redface: Θελω να στειρωσω κι αλλες γατουλες, γλυκαθηκα που βοηθησα την Μπελλα, αλλα η οικονομικη μου κατασταση ειναι ιδια με αυτη της χωρας... :whistle: Ετσι θα νιωθω οτι βοηθαω και εγω, λιγουλακι...

Oι αλλοι που δεν ξερουν θα πληρωσουν περισσοτερα,εμενα παντα με ρωτανε πως τα φτιαχνω,τους φαινεται απιστευτο.

Καλά μας δουλεύεις ότι εισαι ερασιτέχνης.
Αυτά ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!! πρώτη φορά βλέπω τόσο καλοφτιαγμένες και ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ χάνδρες.;):D:D:D:whistle::whistle:

Εγώ να ενημερώσω ότι θα φτάξω γλαστράκια ντεκουπαζ για να δωρίσω, που μπορείτε να τα πουλήσετε το κάθε ένα 12 ?

όντως είναι πολύ όμορφα. δεν ξερω αν θα μου άρεζαν σαν κοσμημα τόσο όσο να τα εχω στολιδια σε ενα τραπεζι (σε μεγαλύτερη διάσταση)

ή ακόμη καλύτερα.. μαγνητάκια? που είναι και ευκολάκια?

Πολύ ωραίες και δημιουργικές γεύσεις πάντως κοριτσάρα μου

μπράβο μπράβο

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;2220439:
To θεμα πουπυ μου ειναι οτι καποιοι δεν εχουν την ανεση να καταθετουν ποσα, και για μενα προσωπικα ειναι αν ειναι να καταθεσεις 2 ευρω, καλυτερα να μην καταθεσεις καθολου. :/: Με αυτα τα δυο ευρω, μπορω να φτιαξω 10 πραματα, που και 5 ευρω να πουληθουν το ενα, το κερδος ειναι πολυ μεγαλυτερο.

Και εγω φτιαχνω πραγματα παιδια, κοσμηματα απο polymer clay, μπορω να ζωγραφισω σε μπλουζες, και γενικα πιανει το χερι μου. Μονο που ειμαι ερασιτεχνης, δεν ξερω αν θα πληρωνε κανεις για αυτα που φτιαχνω (τα κοσμηματα εννοω)
Aυτα εδω τα εφτιαξα αποψε, πρωτη φορα. Ειναι χαντρες, θα τις κανω βραχιολι για μια φιλη μου που εχει γενεθλια.
sweets2.jpg

sweets.jpg

Τα χρωματα ειναι αλλοιωμενα λογω κινητου, απο κοντα ειναι πολυ πιο λαχταριστα. Επισης, το σοκολατακι με την γεμιση φραουλα που ειναι στραπατσαρισμενο το διορθωσα, ενω θεωρω οτι την σοκολατα μπορω να την κανω πολυ καλυτερα. Εσεις θα πληρωνατε για κατι τετοιο?

εκτός του οτι είναι καταπληκτικά τι άλλο μπορώ να πω?:clapup:

Την ιδέα την βρίσκω καταπληκτική......εγώ δεν φτιάχνω κοσμήματα αλλά γενικότερα πιάνει το χέρι μου , πιο πολύ σε θέματα διακόσμησης.....Ας πούμε φτιάχνω διάφορες συνθέσεις με κοχύλια και ξυλαράκια φθαρμενα από την αλμύρα της θάλασσας.....Πολύ ευχαρίστως να βοήθησω με ότι μπορώ.....Πείτε μου.

Τα σοκολατακια ειναι τελεια!!!!!

Μπορεις να φτιαξεις και μεγαλυτερα για διακοσμητικα,και για μαγνητακια που ανεφεραν πιο πανω θα ηταν σουπερ!!!

Σας ευχαριστω παρα πολυ! :redface: Μπορω και πολυ καλυτερα, ειμαι σιγουρη για αυτο. Ειναι η πρωτη φορα που τα φτιαχνω. Η ιδεα με τα μαγνητακια ειναι πολυ καλη, ξερει κανεις να μου πει που μπορω να βρω μαγνητακια να κολλησω σε οτι φτιαχνω? Και χονδρικη, να κοβουν αποδειξη ομως, γιατι δεν εχω ΑΦΜ επιχειρησης. Ακομα πειραματιζομαι με το βραχιολακι παρεπιμπτοντως, δεν ειμαι σιγουρη πως να το δεσω :hmm:

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;2221194:
Σας ευχαριστω παρα πολυ! :redface: Μπορω και πολυ καλυτερα, ειμαι σιγουρη για αυτο. Ειναι η πρωτη φορα που τα φτιαχνω. Η ιδεα με τα μαγνητακια ειναι πολυ καλη, ξερει κανεις να μου πει που μπορω να βρω μαγνητακια να κολλησω σε οτι φτιαχνω? Και χονδρικη, να κοβουν αποδειξη ομως, γιατι δεν εχω ΑΦΜ επιχειρησης. Ακομα πειραματιζομαι με το βραχιολακι παρεπιμπτοντως, δεν ειμαι σιγουρη πως να το δεσω :hmm:
Εγώ να πως θα το έφτιαχνα.
θα έκανα ενα βραχιόλι με χάνδρες με βάση κορδέλα και θα έβαζα τα γλυκα να κρέμονται σαν charms. Αμα τα δέσεις επάνω δεν θα φαίνονται πολύ. Επίσης γίνονται και ωράια τσαχπινικα σκουλαρίκια .
.................................................................................................
Πλάκες για μαγνήτες το Α&Η έχει σίγουρα ρίξε μια ματιά στο ηλεκτρονικό κατάστημα.https://www.hobby.gr/photoplog/
Εκτός από μαγνητάκια το art & hobby έχει και υγρό που δημιουργεί μαγνητική έλξη. Και όσο περισσότερες φορές περάσεις την επιφάνεια τόσο δυνατότερη γίνεται.
και ιδού τι βρήκα:

K3700100 ΜΑΓΝΗΤΑΚΙΑ 1.2 CM 6.50euro ΜΑΓΝΗΤΑΚΙΑ 1.2 CM

Εγώ να πως θα το έφτιαχνα.
θα έκανα ενα βραχιόλι με χάνδρες με βάση κορδέλα και θα έβαζα τα γλυκα να κρέμονται σαν charms. Αμα τα δέσεις επάνω δεν θα φαίνονται πολύ. Επίσης γίνονται και ωράια τσαχπινικα σκουλαρίκια .
.................................................................................................
Πλάκες για μαγνήτες το Α&Η έχει σίγουρα ρίξε μια ματιά στο ηλεκτρονικό κατάστημα.https://www.hobby.gr/photoplog/
Εκτός από μαγνητάκια το art & hobby έχει και υγρό που δημιουργεί μαγνητική έλξη. Και όσο περισσότερες φορές περάσεις την επιφάνεια τόσο δυνατότερη γίνεται.
και ιδού τι βρήκα:

K3700100 ΜΑΓΝΗΤΑΚΙΑ 1.2 CM 6.50euro ΜΑΓΝΗΤΑΚΙΑ 1.2 CM

Eχεις δικιο, στο Α&Η θα βρω, απλα ειναι καπως ακριβοι. Το θεμα ειναι οτι ειναι βαρια για να μπει κορδελα, δεν στεκει μετα το βραχιολακι. Ισως αν βρω αλυσιδιτσα, περασω απο μεσα κορδελα και μετα κρεμασω τα τσαρμς. Ισως τα εκανα πολυ μεγαλα :hmm: Εγω επλεξα κλωστη και εβαλα και ροζ συρματακι, ιδου το αποτελεσμα:
sweet.jpg

sweet2.jpg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back