Δωρα μου,ακου κατι.Μιλαω απλα και λογικα.
Το γατακι δεν κολλησε περιτονιτιδα απο μενα ή απο σενα.Και αυτο μετα παπουτσια απλως δεν υφισταται.Στους τροπους μεταδωσης της αρρωστιας,πουθενα δεν λεγεται κατι τετοιο και ειναι και λογικο γιατι για να κολλησει μια γατα,πρεπει να έρθει σε επαφή με μεγάλες ποσότητες του ιού.
Πως μεταδίδεται ;
Ο ιός της Λοιμώδους Περιτονίτιδας μεταδίδεται από γάτα σε γάτα από το στόμα και τις ρινικές κοιλότητες. Οι μολυσμένες γάτες μεταδίδουν τον ιό με τις απεκκρίσεις τους π.χ ούρα, κόπρανα. Σκεύη σίτισης και δοχεία άμμου αποτελούν πηγή μόλυνσης. Επειδή για να μολυνθεί μια γάτα από τον ιό πρέπει να έρθει σε επαφή με μεγάλες ποσότητες του ιού, είναι πιο πιθανόν να νοσήσουν από τον ιό γάτες που ζουν πολλές μαζί ,
όπως στα εκτροφεία, παρά γάτες που μένουν μόνες τους σε ένα σπίτι.
Αρα,καποιος γεννητορας ειχε προβλημα.
Τα τινα ειναι τα εξης:΄'η δεν εκαναν εξετασεις στους γεννητορες(εγκληματικο),ή εκαναν εξετασεις,και αδιαφορησαν για τα αποτελεσματα με την ελπιδα οτι δεν θα ειναι το "κακο" στελεχος.(ακομα πιο εγκληματικο) Ή έγινε κάποια νεα αγορά,με μολυσμένο ζωο,και παλι δεν του εκαναν εξετασεις.
Δωρα,δεν γεννηθηκα χτες.Εχω δει απειρες περιπτωσεις γατιων που εχουν κανει εξετασεις και εχουν βγει αρνητικες.Επισης και αλλες που βγηκαν θετικες,απλα εκει οι τιμες ηταν τετοιες,που δεν μπορουσαν με σιγουρια να πουν αν οντως ειναι απο αυτον τον οιο,ή απο αυτους που προκαλουν μια απλη διαρροια.
Οταν λοιπον εισαι εκτροφεας,δεν μπορεις ουτε να αγνοεις τετοια αποτελεσματα..και ουτε να μην κανεις το τεστ,με το σκεπτικο οτι δεν ειναι αξιοπιστο.
Εκτος των αλλων
Πώς γίνεται η διάγνωση ;
Η διάγνωση του ιού της λοιμώδους περιτονίτιδας πλέον είναι απλή. Μέσω μιας απλής εξέτασης αίματος, μπορείτε να ελέγχεται κάθε καινούργιο γατάκι που αγοράζεται ή υιοθετείτε. Παλαιότερα λόγω διασταυρωμένων αντιδράσεων με άλλους corona ιούς η εργαστηριακή διάγνωση δεν ήταν αξιόπιστη. Τώρα σε εξειδικευμένα κτηνιατρικά εργαστήρια είναι πλέον εφικτή η εργαστηριακή διάγνωση της νόσου.
πηγη
Ρουμελιώτη Καλλιόπη
κτηνίατρος D.V.M
Oταν εισαι εκτροφεας λοιπον,οφειλεις να κανεις αυτην την εξεταση στα εξειδικευμενα κτηνιατρικα εργαστηρια.Αλλιως,κλεινεις το μαγαζακι σου.
Οπως και οι λοιπές ιώσεις, η μετάδοση γίνεται με επαφή ασθενών και υγιών ζώων.
Στις εκτροφές η νόσος συνήθως εισβάλλει με την εισαγωγή νέων ζώων φορέων.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
Διδάκτωρ Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. & Τέως
Επικ. Καθηγητής της Παθολογικής Κλινικής της
Καθηγητής στην Εθν. Σχολή Δημόσιας Υγείας
Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Ελλ. Κτην. Εταιρείας
Λυπαμαι,αλλα ολα αυτα δειχνουν ελλειψη επαγγελματισμου και σοβαροτητας.
Δεν φταινε σε τιποτα αυτα τα ζωακια να υποφερουν,και δεν φταιει σε τιποτα ο σωτηρης να περναει ολο αυτο.
Εδω..καποιος φταιει,και σιγουρα δεν ειναι ουτε το γατακι ουτε ο σωτηρης.
Θα κανουν οπως πρεπει την δουλέια τους,αλλιως να μην γινονται εκτροφεις.
Τεσπα.Πανω σε αυτο,δεν εχω κατι αλλο να πω.Ματια εχουμε,λογικη εχουμε...ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του.
Σωτηρη μου,κουραγιο....μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου.Μακαρι να βγουν οι εξετασεις και να μην ειναι αυτο.