Ίδρυση Γατοομάδας Θεσσαλονίκης

Παρρόλο που μας βγαζουν τις αφισσες συστηματικά απο τα πανεπιστημια κι εχουμε μεινει χωρις σπίτια φιλοξενείας, χτες υιοθετηθηκε απο πολύ καλες κοπέλες η Ζιζέλ γατακι ενος συλλέκτη που κινδυνευε αμεσα και κατα παρασκευη θα υιοθετηθει και το τυφλο κουκλα κι λογικα σημερα μου το ζητησανε .. και τι να πω η μια καλυτερη απο την αλλη.. που ηταν ολοι αυτοι οι ανθρωποι τοσα χρονια απορώ, λες και ηταν εκρυμμένοι και περίμεναν να βγουν στην επιφανεια.

Νομίζω οτι βλέποντας κατι οργνωμένο και βοηθητικο προς αυτους κι οχι κατι φλου η περιεργο, αυτο τους εμπνεει εμπιστοσύνη και ερχονται τα καλυτερα σπιτια τελικα. Τυφλα να χει η γερμανια... οχι οτι δεν ειναι εκει καλα.. αλλα νομιζω τελικα οτι κι εδω μια χαα σπιτια εχει αρκει να τα βρει κανεις.. κι εχω την αισθηση οτι αυξανονται... μεσα σε τρεις μηνες που λειτουργει το συστημα μας τοσα γατακια δωθηκαν και σε διαλεχτά ατομα τα αγαπανε οντως... για να δουμε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SOS ανευθυνότητα!!

Καλησπέρα σε όλους!
Διάβαζα πριν τα ποστ για την Οργάνωση της γατοομάδας Θεσσαλονίκης και θυμήθηκα ένα περιστατικό που έγινε γύρω στα μέσα του καλοκαιριού.Στο πατρικό μου σπίτι στη Νεάπολη μένει απέναντι μια κυρία μεγάλης ηλικίας που απο πάντα τη θυμάμαι εγώ να έχει γάτες.Μένει σε μια μικρή μονοκατοικία με πολύ μικρή αυλή και τις γάτες της τις αφήνει ελεύθερες και έξω στο δρόμο.Εχει πάρα πολλές,σίγουρα πάνω απο 20-25.Δεν πρέπει να είναι στειρωμένη καμία γιατί κατα διαστήματα γεμίζει ο τόπος γατάκια.Εκτός απο αυτό πολλές απο τις γάτες της πηγαίνουν στην πυλωτή της οικοδομής των γονιών μου και κατουράν ή κάνουν την ανάγκη τους μέσα σε κάτι μεγάλες γλάστρες που έχουν μπροστά στην είσοδο και πάνω στο πατάκι.Το καλοκαίρι κυρίως η μυρωδιά είναι αφόρητη!Ακριβώς δίπλα στην οικοδομή είναι ένα αλλο σπίτι και η οικογένεια που μένει στο ισόγειο έχει αγανακτήσει.Μαζεύονται όλες οι γάτες εκεί πολλές φορές και γεμίζουν το μπαλκόνι της με ακαθαρσίες.Πρέπει να της έχουν μιλήσει της ιδιοκτήτριας πολλές φορές αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνει.Εγώ επειδή είχα ενδιαφερθεί για το πρόβλημα αυτο είχα τηλεφωνήσει το καλοκαιρι στη γατοομάδα και της ανέφερα το θέμα.Δεν ξέρω με ποια κοπέλα είχα μιλήσει-αν είναι στο site και διαβάσει το άρθρο αυτό ίσως να το θυμηθεί-μου είχε πει ότι για αυτά τα περιστατικά είναι υπεύθυνοι οι δήμοι των περιοχών.Τηλεφώνησα στο Δήμο Νεάπολης αλλά τότε ο υπεύθυνος έλειπε διακοπές.Το κακό είναι ότι μετά το αμέλησα κι εγώ λόγω προσωπικών προβλημάτων.Το πρόβλημα παραμένει.Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση?Αύριο θα δοκιμάσω να τηλεφωνήσω στο Δήμο Νεάπολης να αναφέρω το πρόβλημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με μενα μιλησες ναι θυμαμαι. λοιπον θα απευθυνθεις στον δημο και στη υπηρεσια υγειηνής. Προσοχη ομως το θεμα δεν ειναι να της διωξουν τις γατες αλλα να την ο=πιεσουν να στειρωσει η να τα αναλάβει ο δημος ετσι ωστε να μην υπαρχουν πολλες γατες.
Η κυρια ειναι εστια μολυνσης και παραγωγος αδεσποτων γιατι ταιζει αλλα δεν στειρωνει.

1. της μιλας εσυ οχι αλλοι.
2. αν δεν παιρνει μαλακα χρειαζεται να απειλησεις μερικες φορες οτι θα καλεσεις τον δημο την αρμοδια υπηρεσια κλπ. Εαν δε πιασει χρειαζεται πια να την καταγγειλεις και ισως και μυνητηρια αναφορα η εξωδικο.

Δυστυχως δεν ειμαστε πολλοι ακομη για να μπορουμε να παρεμβαινουμε σε τετοιες περιπτωσεις και εαν ο πολιτης δεν ενδιαφερθει δεν γινεται τιποτα. Προς το παρον κανουμε υιοθεσιες και διασωσεις η λιγες περιθαλψεις.

ενημερωσε μας τι θα πει ο Δημος.

α της πεις οτι κινδυνευει να πεσει φολα απο κανεναν τρελο γειτονα αν συνεχισει, η λυση ειναι να αρχισει να στειρωνει, μπορεις να την βοηθησεις αν θελεις και να τις πατε σε κτηνιατρο φτηνο που θα σας πουμεαν δεν το κανει ο δημος

Κατεβαστε και χρησιμοποιείστε την ειδική δική μας Toolbar που εχει ολα τα χρησιμα γατολίνκ και ραδιοφωνο
https://thessalonikicatgroup.ourtoolbar.com/

εκτοσ απο το ραδιο, εβαλα συστηματακι που βλέπετε κατευθείαν ποσα εμαιλ εχετε σε ολα σας τα εμαιλ, τι θερμοκρασια εχει και μεταδιδουμε και τα γνωστα φιλοζωικά μυνηματα ειναι η πιο γατοφιλη παρουσια στην οθονη σας

Πλέον το εργαλειακι εγινε και γενικότερα ζωόφιλο, εχει μεσα λινκς εναλλακτικης ιατρικης για ζωα, σωματεια, σαιτ που βαζουμε τα αδεσποτα και λινκσ για καλούς γιατρους καθως και το παρατηρητηριο κακοποιησης για να αναφέρετε τις κακοποιήσεις. Ολα τα χρησιμα ειναι συγκεντρωμένα στοCat & Animal Linksκαι ετσι τα χετε.. στο πιάτο

Το κατεβάζετε εδώ https://ThessalonikiCatGroup.OurToolbar.com

Πλέον το εργαλειακι εγινε και γενικότερα ζωόφιλο, εχει μεσα λινκς εναλλακτικης ιατρικης για ζωα, σωματεια, σαιτ που βαζουμε τα αδεσποτα και λινκσ για καλούς γιατρους καθως και το παρατηρητηριο κακοποιησης για να αναφέρετε τις κακοποιήσεις. Ολα τα χρησιμα ειναι συγκεντρωμένα στοCat & Animal Linksκαι ετσι τα χετε.. στο πιάτο

Το κατεβάζετε εδώ https://ThessalonikiCatGroup.OurToolbar.com
πωπω! Σ' αυτά είσαι κανόνι! Eγώ το κατέβασα αλλά δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ! Να πατάω τα εικονίδια?

Estelle καλησπέρα.Σε παρακαλώ στείλε μου ένα μήνυμα με το τηλέφωνό σου για να πούμε μερικά πράγματα σχετικά με το πρόβλημα που αναφέρεις.Ο Δήμος Νεάπολης δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να στειρώσει, για όποιο πρόβλημα έχουν έπαιρναν εμένα ώσπου αγανάκτησα.Υπάρχει κίνδυνος αν πιεστούν να ρίξουν φόλες και όχι να στειρώσουν.Λέγεται ότι τις φόλες που πέφτουν τακτικά στου Στρεμπενιώτη τις ρίχνουν εργάτες του Δήμου.
Θα κάνω μια προσπάθεια να πιαστούν μερικές γάτες για στείρωση, έστω και χωρίς την συναίνεση της κυρίας που τις ταίζει. Έχω άλλη μια τέτοια περίπτωση στον Εύοσμο όπου ό Δήμος μου είπε ότι δεν στειρώνει γάτες και το πρόγραμμα στειρώσεων που και το my cat διαφήμισε, να ξέρετε ότι δεν λειτουργεί με πολύ φιλοζωικά αισθήματα.

πωπω! Σ' αυτά είσαι κανόνι! Eγώ το κατέβασα αλλά δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ! Να πατάω τα εικονίδια?

Το κατεβαζεις και απλα το εγκαθιστας δεν χρειάζεται να κανεις κατι αλλο απλα μετα πατας εκει που λεει Cat linksκαι σε παει οπου θελεις στα γατοσαιτ κα στα φιλοζωικα σαιτ κατευθειαν.

Στο ραδιο εβαλα και ενα ελληνικο, το Αντεννα να ακουτε.

Στα εμαιλ εισάγετε α εμαιλ που θελετε να βλεπετε και τον κωδικο που εχετε ηδη για να τα βλεπετε και τα τσεκαρει αυτοματα και διπλα στο εικονιδιο σας λεει ποσα νεα εμαιλ εχετε σε καθε εμαιλ σας ( ιδανικο για οσους εχουν πολλά εμαιλ αντι να παν να τα βλεπουν ενα ενα αυτοματα τουα παει εκεινο)

Βασω πολύ καλα κανεις και μας ενημερωνεις ευχαριστουμε. Αν το Καταφυγιο κανει σαιτ θα το βαλω κι αυτο στο toolbarνα πηγαινουν αμεσως οι ανθρωποι

Οι νέες μας αφισσουλες, πιο ελκυστικές,
Βοηθειστε τα γατουλάκια μας κολλώντας τις παντου

attachment.php

Συνημμένα

• XarizontaiGatakiakala.jpg
    XarizontaiGatakiakala.jpg
    139,8 KB · Εμφανίσεις: 70
Ξεπουλήσαμε!!!!! Απιστευτο κι ομως παρα τον πολεμο αυριο βρισκει σπιτι και η κουκουδιτσα. και τα γατακια της Οριον βρηκαν φιλοξενεια και ο πουφιτσος δωθηκε, και ολα τα γατακια εκτος απο τα δυο που φιλοξενω εγω ( μπαστακωθηκανε) δωθηκαν και μαλιστα σημερα μια κοπελα με πηρε τηλ οτι βρηκε ενα μικρο και αμεσως τη δυκτυωσα με εναν κυριο που σημερα πηρε και ηθελε ακριβως μικρο!!! τα δωσαμε ολα!!! :P:D

Βεβαια υπαρχουν ενα σωρο αλλα και υπαρχει και η τριποδινα συλβερινα αλλα σιγα σιγα...

Αχ τι όμορφα νέα είναι αυτά..Εγώ γιασμιν δέχτηκα ένα τηλ για το γατάκι μας εδώ που κυκλοφορεί στο μπαλκόνι και ομολογώ δεν μου άρεσε..:mad:Τέσπα, πάντα τέτοια!

Εμεις εχουμε συστημα παιδακι μου και αυτο προσελκυει μονο καλους γατογονιους το χουν μαθει κι απ εξω, μου λενε συμφωνουμε με τη στειρωση και το θελουμε για σπιτι επειδη τα λενε οι αγγελιες μας ( χεχεχε )

Εμεις εχουμε συστημα παιδακι μου και αυτο προσελκυει μονο καλους γατογονιους το χουν μαθει κι απ εξω, μου λενε συμφωνουμε με τη στειρωση και το θελουμε για σπιτι επειδη τα λενε οι αγγελιες μας ( χεχεχε )
E, αφού τα καταφέρνετε τόσο καλά κάντε κάτι με τις νεραϊδούλες! κρίμα είναι οι καυμένες! Έχουν συνηθίσει η μια την άλλη και όταν η μία είναι για θεραπεία η άλλη τα βάφει μαύρα ... Και μένα με φοβούνται και μου κρύβονται και με το δίκιο τους. Αφού κάθε μου συμάντηση μαζί τους συνοδεύεται με φάρμακα σταγόνες και δεν ξέρω γω τι άλλο!!!
Ας βρεθεί κανένας να τους δώσει την τρυφερότητα που αξίζουν!

Βαλε τις αφισσες που σου εστειλα χτες υιοθετηθηκε μετα απο 3 μηνες αφισσας η κακοποιημένη χλοη θα βρουν κι ατα σπιτακι μην τα βαφεις μαυρα πριν καν βαλεις τις αφισσες .

Για τις ΓατοΟμάδες θεσσαλονίκης και αθήνας
οι βασικοί κανονισμοί ειναι οι εξής:

• Οσοι θελετε να βοηθησετε τη Γατοομαδα θεσσαλονικης επικοινωνειτε στο thessalonikicagroup@hotmail.com ή 6979780445 (2-4/22-23.00)με την Ασημίνα
  • Χρειαζόμαστε γραμματεα και σπιτια φιλοξενειας και υπευθυνο ελεγχου κυριως σε αυτη την ομαδα ειμαστε γυρω στους 30-40
  • Οσοι θελετε στην αθηνα athens_catgroup@hotmail.com ή 6932640982 (20-23.00)με τη Μαρια
  • Χρειαζεται απο ολα αυτη η ομαδαεινα στην αρχη με 4-5 μέλη μονο.
1. Υπογραφετε φορμα εθελοντισμου η διαλέγετε να βοηθατε σαν ανεξαρτητος συνεργατης η σαν προσωρινο σπιτι φιλοξενειας η σαν εκτακτος εθελοντης.

2. Καθοριζετε με σαφηνεια τι μπορειτε και τι δεν μπορειτε, μεχρι ποτε και ποσο, μπορειτε να βοηθατε. Σε αυτο σας βοηθαμε με την επειρια μας, αν δεν ξερετε και σας προτεινουμε διαφορες θεσεις. Υπαρχει μια για τον καθενα. Ειναι καλο να δεσμευτειτε στο μινιμουμ που μπορειτε για να μη φορτωθειτε πολλα και τα παρατησετε, καλυτερα λιγα και πιο μονιμα η λιγα και οταν μπορειτε αλλα παλι με καθορισμενο το απο ποτε ως ποτε.

3. Ειναι βασικο αν ειστε εθελοντης να κατανοησετε οτι ειστε μελος μιας πολύ οργανωμένης ομάδας που εχει ενα δικο της συστημα με πολύ καλα αποτελεσματα και να δειτε εαν συμφωνειτε με το συστημα μας. Ειναι βασικο να μην εκθετετε το εργο μας δημοσια, να μην κανετε του κεφαλιου σας χωρις τη συμφωνια μας και να μην μας προσβαλετε και να επικοινωνειτε ξεκαθαρα με το καθε μελος και τους υπευθυνους για οτιδηποτε σας απασχολει. Λειτουργουμε με τις αρχες της διαφανειας της τυπικοτητας και της ευγενειας, αλλα και της συνεχους αναφορας. Πραγμα που σημαινει οτι σαν εθελοντης αναφερετε οτι κανετε η δεν προλαβατε να κανετε στον υπευθυνο σας συνεχώς για να σας βοηθουμε και να προλαμβανουμε λαθη.Ετσι ανα πασα στιγμη ο καθε υπευθυνος ξερει τι γινεται με καθε δραση και με καθε γατακι και μπορει να βοηθησει η να επιλυσει ενα προβλημα.

4.Εαν συμφωνειτε και καταλαβαινετε γιατι λειτουργουμε ετσι, μετα απο συζητηση μαζι μας, εχετε τη δυνατοτητα να προτεινετε νεες ιδεες στον υπευθυνο της καθε ομαδας και μετα απο μια συντομη συζητηση εγκρινονται η οχι και εαν εγκρινονται καθοριζουμε τις δικες σας ευθυνες σε οτι θελετε να κανετε ( πχ μια εκδηλωση)
Εκτος απο αυτο υπαρχουν οι συναντησεις των ομαδων καθε δυο η τρεις μηνες που μπορειτε να γνωριζετε ευτυχισμενους γατογονιους, εθελοντες και τους υπευθυνους απο κοντα. Οι συναντησεις θα ανακοινωνονται στα σαιτ των ομαδων για να μπορει ο καθενας να ενημερωνεται και θα στελνεται και εμαιλ σε ολους.

Δεν ειμαστε τυπικοι με λαχνους κλπ οι συναντησεις γινονται γυρω απο εναν καφε η τσαι η σε καποιο σπιτι. Κυριως ομως επικοινωνουμε με τηλεφωνο και μπορειτε να ζητησετε μια καρτα whats up για να μιλατε μαζι με τον υπευθυνο εαν εχετε καιριο ποστο και χρειαζεται συχνη επικοινωνία.

Γενικα ειμαστε φιλικοι και υποδεχομαστς τις νεες ιδεες εφοσον ειναι λογικες και εντασσονται μεσα στο γενικοτερο πνευμα υπευθυνοτητας του πολίτη απεναντι σε αδεσποτα ζωα.

5.Σε περιπτωση που θελετε να γινετε σπιτι φιλοξενειας ο καθε υπευθυνος σας στελνει τις οδηγιες για το πως να λειτουργησετε, τα υλικα και τα αρρα για τους νεους γατογονεις και σας εκπαιδευει πως να χειριστειτε την υιοθεσία σε συνεργασία μαζι του για το καλυτερο αποτελεσμα. Σας δινονται τα υλικα φιλοξενειας απο τη γατοομαδα και ο ανθρωπος που θελει να φιλοξενηθει το γατακι του σας δινει την τροφη και την αμμο του. Υπογραφετε την καρτα φιλοξενειας και συμφωνειτε στη διαρκεια φιλοξενειας και μαθαινετε τι μπορειτε να κανετε για να αυξηθουν οι πιθανοτητες να υιοθετηθει σε καλο σπιτι το γατακι που θα φιλοξενησετε. Καθ ολη τη διαρκεια της φιλοξενειας ειμαστε κοντα σας οτι χρειαστειτε και εμεις και οι συνεργαζομενοι γιατροι των ομάδων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Thank-You-Cat-Flower.gif

Ευχαριστουμε παρα πολύ :

την Ελένη Π για την τακτική χορηγία της που εχει βοηθησει απο μακρυά πολλα γατακια και

την Μίνα που μας εφερε υλικά για να προικίσουμε 4 νέα σπιτια φιλοξενείας ( αμμολεκανες , πιατακια ονυχοδρομια βουρτες χτενισματος)και θελει να φιλοξενησει παλι γατακι μετα απο τη φιλοξενεια του Κυριου Χ ( πολύ μαλαγανας βγηκε αυτος ο τυπος...)συν να υιοθετήσει τελικα.

την Ομιλούμε Γαληκά για τα παντα

τη Naiva για τη καταπληκτική δουλεια επιστολών διαμαρτυρίας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα θα θέλαμε την βοήθεια σας έχω γράψει στις καταγγελίες για κάποιο θληβερό γεγονός στην καλαμαριά...

παιδια εδώ και μερες δεν εχω μπει γιατι αν μπορειτε να το φανταστειτε μας καταγγελλουν καθε μερα σχεδόν απο ενα εως 5 γατακια μωρα. μεχρι στιγμης φιλοξενουμε δυο υπερφορτωμενες μανες γατες απο μικρά και μια τριτη του κτηνιατρου ειναι φουλ απο δανεικα μωρά εξισου, τρια πεθαναν, εχουμε δεκαπεντε σε λιστα αναμονής και αλλες τοσες ενήλικες γατες. Ολοι ειμαστε φουλ φορτωμενοι και μας χρειάζεται κι εμας βοήθεια.Σημερα μας κατειγγειλαν 8 αστειρωτες ιδιωτικές γατες για "δωσιμο και μια εγγυο με μικρα" γιατι ακουσαν οτι "τις παίρνουμε...":confused::mad:( και που να τις παμε??)

Εντωμεταξυ προλαβαμε να κάνουμε ενα φωτοραπορταζ για τα νεα που μας ζήτησαν και ενα σεμινάριο για φοιτητές κτηνιάτρους στο πως να εκπαιδευουν φοβισμένες η αγριες γάτες.

Σταργκαζερ παρε στο τηλέφωνο 6979780445(2-4/22-2300) τις ωρες εφημεριας για οποιαδήποτε βοήθεια για να σε κατευθυνω σε νομικο.

Εξισου οποιος θελει γατακι ή να βοηθήσει με φιλοξενεια ειναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτος.

Το θετικο νεο ειναι οτι ενας υπεροχος κυριος υιοθετησε το τυφλό μπουμπουλίνο και θελει να προσπαθησει να του ξαναδωσει λιγο φως μεσω εγχείρησης

Παιδια ειναι τρελη κατασταση, σημερα το πρωι μου ειπαν για δυο , τα πασαραμε σε μια γατα, το μεσημερι για τριαα που μαλλον θα τα παρουμε σε σπίτι και πριν λίγο αλλα 5 και χτες αλλα 5....οποιοσδήποτε επιθυμει να βοηθησει σε ταισμα γατιων εχουμε καθε ηλικιας απο ημερων εως ενος μηνα, υπολογιζω οτι με τα σημερινά φιλοξενουμε και προωθούμε ως τωρα 24 τουλάχιστον!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back