Όχι άμμος...μόνο μπανιέρα!

galateia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Γαλάτεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 213 μηνύματα.
Κάθομαι και σκέφτομαι τελευταία μήπως καταργήσω εντελώς την άμμο.
Η προηγούμενη γάτα μου είχε μάθει από τη γάτα μαμά της αν και η ίδια χρησιμοποιούσε άμμο,να χρησιμοποιεί την μπανιέρα.Κι έτσι και εμείς δεν μπορέσαμε να της σπάσουμε αυτό το συνήθειο.Τολμώ να πω ότι ήταν όλα πολύ πιο βολικά και καθαρά.Τα 'κανε ,τα βλέπαμε,χλωρίνη σφουγγάρι καυτό νερό και τέλος.Κι απ΄τη στιγμή που εννοείται ότι δεν κάνω μπάνιο με γεμάτη μπανιέρα κτλ για γυναικολογικούς φόβους νομίζω ότι είναι οκ.

Τώρα ο Ρίκο είναι φορές που είτε φοβάται να βγει έξω(από θορύβους ή το βράδυ και επειδή στο μπαλκόνι είναι η άμμος) είτε έχω αμελήσει την άμμο του,και από μόνος του πάει στη μπανιέρα.
Κι αφού και πάλι τα καθαρίζω σχολαστικά και ο ίδιος είναι πιο άνετος,σκέφτομαι μήπως καταργήσω την άμμο.
Τι λέτε;

Και btw γενικά νιώθω ότι θα 'ταν πιο καθαρός κι ο ίδιος κ ότι δε θα κινδυνεύει από καμία μόλυνση στην ήδη ευαίσθητη ουρίθρα του!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι να σου πω...περιεργο ειναι αυτο...εμενα με βολευει η αμμος τους κ το να τα κανουν στη μπανιερα μονιμα το βλεπω καπως....:hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και μενα μου φαινεται καπως...:hmm::hmm::hmm:

συνεχεια να καθαριζεις με χλωρινες κλπ? και αν εχεις κοσμο, δε θα σε πειραζει να εχεις μια μπανιερα με τσισα κ κακα? οπως βολευεται καθενας βεβαια, αλλα μιας κ μας ρωτησες.........νομιζω με την αμμο ειναι πιο απλη διαδικασια...γιατι δεν κλεινεις το μπανιο να μην εχουν προσβαση κ να μαθουν να πηγαινουν μονο στην αμμο τους?:hmm:

Η γάτα χρειάζεται την άμμο για πολλούς λόγους πέρα ότι είναι θέμα υγιεινής για τη γάτα, αλλά κ το σκάψιμο είναι γι αυτή ένα είδος εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει γάτα στη φύση που να μην σκάβει για να κάνει την ανάγκη της, εμείς γιατί να το αλλάξουμε αυτό;:hmm:

Και εγώ είχα κατα καιρούς γάτες που προτιμούσαν την μπανιέρα. Αλλά απλά έκλεισα την πόρτα του μπάνιου...:hmm:

Έμενα δεν με ενοχλεί να τα κάνει στην μπανιέρα μιας και 11 χρόνια με το άλλο γατάκι είχα συνηθίσει...Ξέρω ότι ακούγεται κάπως αλλά πιστέψτε με ότι το μπάνιο μου είναι πεντακάθαρο κι ότι γενικά σαν άνθρωπος αγαπώ την καθαριότητα.
Κόσμος στο σπίτι δεν έρχεται γιατί είμαι φοιτήτρια και γενικά δεν καθόμαστε ποτέ στο σπίτι με τις φίλες μου,αλλά και να 'χω ούτως ή άλλως με το που τα κάνει τρέχω να καθαρίσω.Για να 'μαι ειλικρινής όλο και τη ζαχαρώνω την ιδέα της μπανιέρας μιας και -αν και δεν μου 'χουν πει ποτέ τίποτα- η άμμος είναι σε κοινή θέα με τους γείτονες και με φέρνει σε αμηχανία...

Τότε κάνε έναν κόπο να την μάθει να πηγαίνει δίπλα στην λεκάνη.... ;)
Πολλοί το έχουν καταφέρει!:redface:

https://www.youtube.com/results?sear...et+and+flushing&search_type=&aq=1&oq=cat+usin

Κι αυτό το κάνει άμα λάχει...αλλά προτιμώ μπανιέρα.1ον γιατί τον ακούω που ξύνει τα πατούσια του και 2ον γιατί που είναι πολύ πιο εύκολο να σαπουνίζω τη μπανιέρα παρά να σφουγγαρίζω όλο το μπάνιο.Τεσπα εγώ σήμερα θα του την αλλάξω την άμμο κι όταν τελειώσει όλο το σακί θα δω...Πλάκα θα 'χει να μη θέλει να πάει στην άμμο του!

Edit:ΑΑα εσυ λες να πηγαίνει στην λεκάνη κανονικά (τώρα είδα το βίντεο).............................Κατ'αρχάς εμένα το καζανάκι είναι ψηλά και φοβάται τη λεκάνη πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ !!!Επειδή έχει δει το νερό να τρέχει και να κάνει θόρυβο !!

νομίζω ότι είναι θέμα κ δική σου υγιεινής, μετά κάνεις μπάνιο στη μπανιέρα που τα κάνει η γάτα;:hmm:

Κάνω ντους και επίσης καθαριζω κάθε φορά όσο δεν πάει την μπανιέρα.Δεν ξέρω,ούτως ή άλλως μια στο τόσο γίνεται αυτό,αλλά ούτε με την προηγούμενη είχα πρόβλημα.Θα δείξει.Δεν θέλω να ξεμάθει από την άμμο πάντως...Δεν ξέρω.ΝΙΑΟΥ!

Η πολύ Χλωρίνη πάντως κάνει κακό στην μπανιέρα... δεν ξέρω αν νοικιάζεις ή όχι.. πάντως τρώει το σμάλτο της...
Εκτός φυσικά και τα χέρια σου, (οκ φοράς γάντια)

Η πολύ Χλωρίνη πάντως κάνει κακό στην μπανιέρα... δεν ξέρω αν νοικιάζεις ή όχι.. πάντως τρώει το σμάλτο της...
Εκτός φυσικά και τα χέρια σου, (οκ φοράς γάντια)

και αυτο, αλλα και τα τσισα που ειναι οξινα ενδεχομενως να σου αφησουν μια μονιμη μυρωδια στη μπανιερα με τα χρονια.....:hmm:

Και ο Ρίκο το τρώει με τα νύχια του ακόμα κι αν δεν κάνει τουαλέτα...Οκ i got the message!Αλλά πρέπει σίγουρα να αλλάξω τύπο άμμου!Η Friskies δε με βολεύει καθόλου και τη φοβάμαι έτσι ψιλή που είναι μην κολλήσει τίποτα στο πωπουδάκι του.Αλλά απ'τα reviews όσες έχω δει που με βολεύουν...είναι πανάκριβες.Σίγουρα όμως αν συνεχίσω την άμμο πρέπει να του την αλλάξω...!!!!

Γενικά το συγκεκριμένο θέμα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Τα κάνουν στην άμμο?
  • Τρέχουμε να τα καθαρίσουμε όποτε τα ακούμε.
  • Καθαρίζουμε όλη την ώρα σαν τρελές το κουτί.(τουλάχιστον εγώ:blink:)
  • Γεμίζουν το μπάνιο άμμο.
  • Αμα λείπουμε μυρίζει το σπίτι.
Τα κάνουν έξω στο μπαλκόνι?
  • Χρειάζονται πορτούλα ειδική.
  • καθαρίζουμε περιοδικά αλλά η εμφάνιση της τουαλέτας τους δεν είναι και η καλύτερη.
  • μυρίζει
Τα κάνουν στην κανονική τουαλέτα?
  • Καθαρίζουμε σαν τρελές :blink:συνέχεια με χλωρίνη.
  • Μυρίζουν μέχρι να τραβήξουμε το καζανάκι.
Τα κάνουν στην μπανιέρα ή το μπιντέ?
  • Καθαρίζουμε με χλωρίνη
  • μυρίζουν μέχρι να ρίξουμε νερό.
Μην το ψάχνετε :/:
ότι και να διαλέξουμε και μυρίζουν :P:P και εμεις τα καθαρίζουμε:P:P.
Πάντα το ίδιο είναι.:(

Από το πρωί που έχω ανοίξει το θέμα...όταν έρχεται ο Ρίκο και θέλει λακριντί (chit chat!) του λέω "Σσσ!η μαμά μιλάει για τα κακάκια σου!".Πιο πολύ με αγχώνει(μιας και πλατιάζει το θέμα) ότι στο νέο μου σπίτι θα μένω σ'ένα τρίπατο με τους θείους μου και στον κάτω όροφο θα 'χουμε ένα διαμέρισμα η ξαδέρφη μου κι εγώ.Επειδή δεν έχει ζήσει με ζώα,δε θέλει τις τρίχες.Το σέβομαι και δε θα αφήνω το Ρίκο να σουλατσάρει ανεξέλεγκτα στο σαλόνι που θα 'ναι κοινόχρηστο.Όμως ...η τουαλέτα;Εύχομαι να πάρω το δωμάτιο με το μπαλκόνι όπου θα 'χω την άμμο..αν όμως όχι;ΘΑ ΝΑΙ ΜΕΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥΥΥ;....Αχχχ Βάσανα που 'χουμε κ εμείς οι χορεύτριες!

Από το πρωί που έχω ανοίξει το θέμα...όταν έρχεται ο Ρίκο και θέλει λακριντί (chit chat!) του λέω "Σσσ!η μαμά μιλάει για τα κακάκια σου!".Πιο πολύ με αγχώνει(μιας και πλατιάζει το θέμα) ότι στο νέο μου σπίτι θα μένω σ'ένα τρίπατο με τους θείους μου και στον κάτω όροφο θα 'χουμε ένα διαμέρισμα η ξαδέρφη μου κι εγώ.Επειδή δεν έχει ζήσει με ζώα,δε θέλει τις τρίχες.Το σέβομαι και δε θα αφήνω το Ρίκο να σουλατσάρει ανεξέλεγκτα στο σαλόνι που θα 'ναι κοινόχρηστο.Όμως ...η τουαλέτα;Εύχομαι να πάρω το δωμάτιο με το μπαλκόνι όπου θα 'χω την άμμο..αν όμως όχι;ΘΑ ΝΑΙ ΜΕΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥΥΥ;....Αχχχ Βάσανα που 'χουμε κ εμείς οι χορεύτριες!
Εγώ χρησιμοποιώ την biocat's fresh στην πράσινη συσκευασία και έχω και αμμολεκάνη κλειστή και δεν μυρίζει τίποτα.:D:D Κάποια στιγμή την είχα και στο υπνοδωμάτιο που κοιμόμαστε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα!!!:D:D:D

Ε φαντάζομαι ότι τότε,μιας και θα ζω με τους θείους μου και τα λεφτά μου δε θα πηγαίνουν σε λογαριασμούς και ενοίκιο,θα μπορώ να αγοράζω και τη biocats ή μια σουπερ ντουπερ αμμο! :) αχχχ ανυπομονώ για τότε...είναι τόσα πολλά μπιχλιμπίδια και πράγματα που θέλω να προσφέρω στην αγάπη με ουρά μου(εκπληκτικο βιβλίο ...να το διαβάσετε!!!"Αγάπες με ουρά") που με το που μετακομισω θα τρεξω στο ΙΚΕΑ και θα τα κατεβασω ολα!Δεν ...ξέρω με καταλαβαινετε;Είμαι μια 19χρονη που στενεύομαι τελευταία οικονομικά,όμως αυτό που θέλω να κάνω είναι μόνο να παίρνω πράγματα που θα κάνουν χαρούμενο το γατούδι μου!Ξέρω ότι μπορεί να ακούγονται χαζά αυτά που λέω,αλλά όταν παίρνω κάτι για το μωρό μου χαίρομαι 5 φορές πιο πολύ απ'ο,τι θα χαιρόμουν αν έπαιρνα κάτι για μένα.!!Είναι όλη μου η ζωή!Βγήκα off topic :P:P:P

:) αχχχ ανυπομονώ για τότε...είναι τόσα πολλά μπιχλιμπίδια και πράγματα που θέλω να προσφέρω στην αγάπη με ουρά μου(εκπληκτικο βιβλίο ...να το διαβάσετε!!!"Αγάπες με ουρά")
ΜΜΜΜ!!:hmm: ενδιαφέρον
Για γραψε εκδοτικό οίκο,συγγραφέα και που το βρήκες.:rolleyes:

τον γατο μου τον ειχα μαθει να χρησιμοποιει την τουαλετα, αλλα τον επανεφερα στην αμμο. Η αμμος ειναι η καλυτερη λυση γιατι αν παθει κατι η γατα σου θα το καταλαβεις αμεσως απο εκει. Την ουρολοιμωξη δεν μπορεις να την καταλαβεις απο την μπανιερα. Ουτε μπορεις να υπολογιζεις τον ογκο των ουρων καθε φορα που κατουραει.

Αν πιστευεις οτι η αμμος ειναι επικινδυνη για την υγεια της γατουλας σου, μπορεις να παρεις την οικολογικη απο καλαμποκι ή σιταρι που ειναι απολυτα φυσικη και δεν προκαλει προβληματα ακομα και αν την φαει. Επισης μπορεις να ριχνεις τα μπαλακια στην τουαλετα και ετσι η αμμος σου θα μενει συνεχεια καθαρη :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back