'Αγριο γατάκι... τι να κάνω;

Αλήθεια με παρηγορεί οτι κάποια στιγμή μπορεί να συμφιλιωθούμε. Προσπάθησα μέσα στην εδβομάδα να εφαρμόσω τις συμβουλές που πήρα αλλά δεν είχα επιτυχία.Είμαστε στο σημείο που με κοιτάει απο σημείο ασφαλείας και πάντα όταν βγαίνει με δική της πρωτοβουλία και όσο της μιλάω με κοιτάει.Αν κάνω πως κουνιέμαι εξαφανίστηκε και σε σημείο που αν δεν βγεί μόνη της πάλι ούτε με φαγάκι ούτε με τίποτα. Τις τελευταίες μέρες κινείται σχεδόν αποκλειστικά στην κρεβατοκάμαρα,δεν την νοιάζει που κοιμόμαστε τριγυρίζει,φτανει να μην αντιλειφθεί κινήσεις. Πριν να βραδιάσει δεν βγαίνει σχεδόν καθόλου γιατί την παρακολουθώ απο τα σημαδάκια που αφήνει. Της αρέσει να κάθεται στο παράθυρο με τις ώρες, τρώει όλο της το φαγητό και πάει στην άμμο κανονικά και για τους δύο λόγους.
Κατα τα άλλα είτε έχουμε ζωάκι στο σπίτι είτε όχι είναι ένα και το αυτό.Δεν ξέρω. Πιο πολύ για αυτήν στεναχωριέμαι γιατί πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να ζείς στο κενό ανάμεσα στις ντουλάπες για 20 ώρες την μέρα χωρίς καμία επαφή με κανέναν και όταν βγαίνεις να φοβάσαι τον ίσκιο της.

Το μόνο που με παρηγορεί είναι η σκέψη οτι μέχρι τώρα θα είχε σκοτωθεί και αυτή όπως τα αδέρφια της απο κανένα αυτοκίνητο και τουλάχιστον είναι ζωντανή.

Όλες μου οι ελπίδες στην Παρασκευή πλεον μήπως και κάνουμε μια καλύτερη αρχή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφου ξεκινησε να βγαινει οσο ειστε στο χωρο ειναι καλο σημαδι!Σιγα σιγα θα ξεθαρρεψει,ειναι θεμα χαρακτηρα,εμενα η μικρη μου ακομα οταν βλεπει κοσμο που δεν τον ξερει καλα εξαφανιζεται και δε βγαινει με τιποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όσο είμαστε στο χώρο όλοι μαζί βγαίνει μόνο οταν κοιμόμαστε. Τα βράδια όμως που είμαστε στο καθιστικό αυτή μόνη της κατεβάζει κουτιά στην κρεβατοκάμαρα,την ακούμε. Δεν εμφανίζεται εκεί που έχει φώς. Εχθές κατάφερε και τρύπωσε στην ντουλάπα και κατέβασε τις μπλούζες απο το πάνω ράφι για να χωθεί,προφανώς δεν της άρεσε και ξαναβγήκε.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι πολλές φορές αυτά που κάνει κάνουν μεγάλη φασαρία αλλά επιμένει.Για παράδειγμα έριξε όλα τα κουτιά απο τα παπούτσια για να ανέβει εκεί που ήθελε και ακούστηκε ένα τεράστιο μπαμ μέσα στη νύχτα (για να μην προσθέσω το σιχτίρισμα απο τον άντρα μου και στις δυο μας κανονικοτατα). Ταίριασα τα κουτιά και το ξαναέκανε.Τη δεύτερη φορά τα έδεσα και ξαναπήγε. Δεν φοβάται;Πολύ θα ηθελα να ξέρω τι σκέφτεται.

Χαχαχαχα ειναι μια κατατρομαγμενη πεισματαρα αυτη ε??? Καλα μην ανυσηχεις θα τα δουμε ολα αυριο, αντε πλησιαζει η μερα της εξημερωσης:P

Όσο είμαστε στο χώρο όλοι μαζί βγαίνει μόνο οταν κοιμόμαστε. Τα βράδια όμως που είμαστε στο καθιστικό αυτή μόνη της κατεβάζει κουτιά στην κρεβατοκάμαρα,την ακούμε. Δεν εμφανίζεται εκεί που έχει φώς. Εχθές κατάφερε και τρύπωσε στην ντουλάπα και κατέβασε τις μπλούζες απο το πάνω ράφι για να χωθεί,προφανώς δεν της άρεσε και ξαναβγήκε.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι πολλές φορές αυτά που κάνει κάνουν μεγάλη φασαρία αλλά επιμένει.Για παράδειγμα έριξε όλα τα κουτιά απο τα παπούτσια για να ανέβει εκεί που ήθελε και ακούστηκε ένα τεράστιο μπαμ μέσα στη νύχτα (για να μην προσθέσω το σιχτίρισμα απο τον άντρα μου και στις δυο μας κανονικοτατα). Ταίριασα τα κουτιά και το ξαναέκανε.Τη δεύτερη φορά τα έδεσα και ξαναπήγε. Δεν φοβάται;Πολύ θα ηθελα να ξέρω τι σκέφτεται.
Να μην ανησυχείς και να μην αγχώνεσαι καθόλου. Το ψιψίνι κάνει αυτό που του λέει το ένστικτό του, δηλαδή να είναι δύσπιστο απέναντι στις άλλες μορφές ζωής! Μη σου μπαίνουν ιδέες πως φταίτε εσείς σε κάτι. Ήδη έχετε κάνει πολλά θετικά βήματα, γάτες και άνθρωποι.
Κάντε λίγη υπομονή ακόμα και αφήστε το να σας πλησιάσει αυτό πρώτο (δελεάζοντάς το ίσως με έναν ωραίο μεζέ!), χωρίς να το πιέσετε. Η σχέση με μια γάτα δεν αρχίζει πάντα σαν κεραυνοβόλος έρωτας! :P:lol: Τις περισσότερες φορές οι γατόφιλοι περνάνε από το στάδιο που περνάτε εσείς τώρα. Οπότε, μην ανησυχείτε! :)

Αυτό πάντως που μπορώ να πώ είναι οτι μάλλον θα μας προκύψει τσαμπουκαλού. Αυτό που θέλει θα το κάνει και είναι και έξυπνη δεν την κοροιδεύεις εύκολα.Και είναι πολύ γλυκιά, απ'οσο θυμάμαι βέβαια γιατί απο την προηγούμενη Τετάρτη που μας ήρθε μόνο εκείνο το βράδυ την είδα με χρώμα. Όλες τις επόμενες μέρες είμασταν στο ασπρόμαυρο και αν έχεις αστιγματισμό μέσα στο βράδυ και τον ύπνο άστα. Έχει πάντως πολύ γέλιο να τη δείτε στη φάση που είναι πάνω στα κουτιά λίγο πρίν να πηδήξει στο παράθυρο.Κάθεται και μας κοιτάει (1,5 μέτρα απόσταση) να βεβαιωθεί οτι κοιμόμαστε. Εχθές τη συγκεκριμένη στιγμή είχαμε και ένα επεισόδιο ροχαλητού και τη βλέπω τώρα να κάνει το εξής: ησυχία-κεφάλι προς το παράθυρο ,ροχαλητο- κεφάλι προς το κρεβάτι,σαν να βλέπεις αγώνα τένις υπο γωνία κανένα δεκάλεπτο και να μην μπορείς να γελάσεις. Μέχρι που μάλλον βαρέθηκε και πήδηξε στο παράθυρο.

Πάρε από ένα super market αποξειραμένη μέντα και τρίψε την στα χέρια σου. Η μέντα τους αρέσει πολύ. Το ένα από τα αγριμάκια μας έτσι το πήγαμε για στείρωση. Φτιάξαμε ένα διάδρομο τρίβωντας μέντα μέχρι μέσα στη γατοφόρο και σιγά σιγά μπήκε! Γενικά αφήστε σε εκείνη την πρωτοβουλία. Να σου θυμήσω πως τα πρώην αγριμάκια μας, τώρα δεν ξεκολάνε από τις αγκαλιές... Το μόνο που έκανε η μητέρα μου (δικά της είναι τα αγριμάκια) ήταν να πηγαίνει με τα νερά τους και να κάνουν ένα βήμα τη φορά.

Θα σου βάλω μια φώτο από ένα από τα 3 αγριμάκια που έδωσα για υιοθεσία για να καταλάβεις ότι με υπομονή και αγάπη όλα γίνονται. Λάβε υπόψη σου ότι αυτό το γατάκι πιάστηκε με γατοπαγίδα. Δεν πλησίαζε στην αρχή. Φιλικό μεν αλλά φοβόταν να το πιάσω. Στο τέλος το κατάφερα να έρχεται μόνο του από περιέργεια και να κοιμάται στα πόδια μου όπως βλέπεις. Τώρα είναι στο καινούριο του σπιτάκι. Το κόλπο είναι να μιλάς τρυφερά να κάνεις αργές κινήσεις και β'ήμα βήμα κάθε φορά. Μην μπαίνεις επιθετικά αλλά κατέβαζε τα μάτια και δείχνε του υποταγή. Σιγά σιγά θα το πλησιάζεις όλο και περισσότερο. Θα φας και καμμιά γρατσουνιά βέβαια αλλά μην το αγριέψεις. Το γατάκι είναι το γκρίζο στην φώτο.

Συνημμένα

• DSC00539.JPG
    DSC00539.JPG
    390,3 KB · Εμφανίσεις: 39
Εχθές πάντως είχαμε μια θεαματική εξέλιξη!Μπήκε στο δωμάτιο ενώ ήμουν και εγώ με αναμένο φώς και τηλεόραση αλλά χωρίς ήχο.Λες και έχει διακόπτη πάντως μόλις κλείσει ο ήχος της τηλεόρασης βγαίνει.Πρώτη φορά όμως με πλησίασε απο μακριά.Κρύφτηκε κάτω απο την τραπεζαρία και με κοιτούσε στον καναπέ.Ξαφνικά ήρθε κοντά μου στο μισό μέτρο και με κοιτούσε στα μάτια για κάμποσα δευτερόλεπτα.Του μίλησα, με κοιτούσε και μετά απο λίγο εξαφανίστηκε.Βέβαια δεν κουνήθηκα αλλά δεν θα μπορούσα κιόλας, με αιφνιδίασε.Μετά απο λίγο ξαναήρθε στο δωμάτιο μακριά μου βέβαια, κρυφτηκε και νιαούριζε με παράπονο.Κάνει έναν περίεργο ήχο παραπονιάρικο σαν μωρό, σαν να πονάει,δεν ξέρω. Μοιάζει ταραγμένη, νευρική,σαν να μην ξέρει που θέλει να πάει τι θέλει να κάνει.

Μετά πήγε πίσω στην κρεβατοκάμαρα και έριξε τον καθρέφτη δαπέδου που έχουμε και δεν την ξαναάκουσα όλο το βράδυ.Σήμερα δεν την βρήκα πουθενά για άλλη μια φορά.Θέλω να πιστεύω οτι δεν τρόμαξε τόσο ώστε να μην ξαναβγεί.Βέβαια το μπάμ ήταν τρομερό εδώ εγώ κατατρόμαξα αλλά ευτυχώς δεν έσπασε να γεμίσει γυαλιά και μάλλον ήταν πίσω του όταν έπεσε αλλιώς θα την πλάκωνε.Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε.

Επίσης έχει να κάνει τα κακά της απο την Τρίτη ενώ τρώει όλο της το φαγητό κανονικά. Μόνο τσίσα βρίσκω.

καλημερα...
αν εχεις εστιαση το μερος που κοιμαται καλο θα ηταν να τοποθετησεις εκει μια μπλουζα σου που εχεις φορεσει η καποιο δικο σου ενδυμα ετσι ωστε η μικρη να "μαθει" την οσμη σου και οταν την πλησιαζεις να την νοιωθει σαν γνωριμη...
πολλους τους εχει βοηθησει αυτο το τεχνασμα(και εμενα)..
Υπομονη...
Φιλικα..σπυρος

Απ' ό,τι βλέπω, πάτε πολύ καλά!:up: Την επομένη φορά που θα βγει, δοκίμασε να της τραβήξεις την προσοχή με ένα καλάμι ψαρέματος για γάτες ή ένα κορδονάκι (χωρίς να σηκώνεσαι απ' τη θέση σου). Μπορεί στην αρχή να μην ξέρει τι να κάνει, αλλά σιγά-σιγά θα μπει στο νόημα και θα της αρέσει πολύ!:)

Ρώτα και τη γιατρό σου για τη δυσκοιλιότητα. Ίσως χρειαστεί να της βάλετε λίγο φάρμακο στην τροφή.

Το σαββατοκύριακο τα πράγματα ήταν χλιαρά πάντως.Ενώ της κάναμε φωλίτσα και προσπαθήσαμε να την ενθαρύνουμε λιγάκι δεν είχε τουλάχιστον μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.Δεν χρησιμοποίησε τίποτα απο τη φωλίτσα της και έμεινε κρυμμένη όλη την Κυριακή όσο είμασταν εκεί.Το Σάββατο το βράδυ αργά πάλι την έπιασα να με κοιτάει απο μακριά όμως και γενικά την ένιωθα να πηγαινοέρχεται αν και πλέον είναι πιο αθόρυβη.Εχθές το βράδυ πάλι την είδα στο παράθυρο νωρίς το βράδυ αλλά μόλις με κατάλαβε κρύφτηκε και δεν την ξαναείδα στο σαλόνι.Πρέπει να βγήκε ξημερώματα αλλά δεν είμαι σίγουρη. Γενικά δεν την ακούω πια.

Εμαθα όμως οτι δεν της πολυαρέσουν οι κονσέρβες, προτίμησε το κοτόπουλο απο το ψάρι και έφαγε όλες τις κροκέτες της. Κατα τα άλλα και μπολίκο νερό ήπιαμε και κακά μας κάναμε αλλά μου φαίνεται οτι θα παίζουμε για πολύ τους δυο ξένους.

Αυτό που δεν ξέρω είναι πως θα αλλάξει αυτό χωρίς κάποιου είδους επαφή. Δεν μπορώ να βρώ και που κρύβεται (όσο και αν φαίνεται παράλογο) έφαγα τον τόπο.Αν δεν βγεί απο μόνη της και τύχει να την καταλάβω δεν νομίζω οτι θα το βρώ.Το μόνο που φαίνεται είναι οτι είναι στην κρεβατοκάμαρα και εκεί το περιβάλλον είναι σχετικά ασφαλές.

Σήμερα θα της βάλω να φάει και θα περιμένω πάλι μηπως βγεί όσο είμαι και εγώ μπροστά και βλέπουμε.

Ωντως παιδια οταν πηγα η γατα ηταν αφαντη και δε τη βρισκαμε με τιποτα. Γι αυτο και η φωλίτσα.

Μη στεναχωριεσαι μονο αλλαξε λιγο τα πραγμτα στη φωλιτα κα βαλε το δισκο με τις κροκεττες και μονο κοτοπουλο λιγο πιο μεσα ετσι ωστε για να παει να φαει να χρειαζεται να μπρι στη φωλίτσα λιγο.

Δυστυχως το καλο ηταν να ειχαμε δουλεψει μολις τη φερατε τωρα θα παρει πραγματικα καιρο. Σκεψου και τη δυνατοτητα φιλοξενειας του μπουμπουλινου ειναι οτι πρεπει η ενα αλλο χαλαρο αρσενικο στειρωμενο γατακι. Ειναι πολύ πιο εξοικιωμένη με γατες παρα με ανθρωπους και ειναι πολύ φυσικα να της αρεσουν πραματα με τα οποια την ταιζαν στο χωριο.

Υπομονη κι επιμονη

Εχθές είχαμε δυο διαδοχικές εμφανίσεις!Κοντεύω να ξεχάσω και τη φατσούλα της. Της κούνησα το ποντικάκι αλλά τα μάτια της δεν έφευγαν απο πάνω μου.Εφυγε και σε 10 λεπτά ξαναήρθε πάντα απο μακριά βέβαια.Σε λίγο πήγα εγώ μέσα για ύπνο γιατί αυτά πάντα γίνονται περασμένες ώρες και ενώ ήταν στο παράθυρο πίσω απο την κουρτίνα δεν έφυγε που με άκουσε και είμασταν τώρα στα είκοσι εκατοστά απόσταση η μια απο την άλλη με την κουρτίνα στη μέση και καθόταν να με ακούει που της μιλούσα.Ούτε οταν σταμάτησα έφυγε.Έδειχνε βέβαια σε ετοιμότητα για να εξαφανιστεί αλλά καθόταν .Οταν κατέβηκε πέρασε τόσο προσεκτικά απο τα πράγματα της φωλίτσας ωστε να μην κουνηθεί τίποτα.Σλάλομ κανονικό και έφυγε μέσα στο άλλο δωμάτιο.Άλλο δεν άντεξα να την παρακολουθήσω.

Στο φαγητό πάντως δεν έρχεται αν δεν φύγουμε απο το δωμάτιο.Με τίποτα ακόμα.Νομίζω οτι μας πήρε χαλαρά τον αέρα.

Καλο βημα ηταν οι δυο εμφανισεις!Σιγα σιγα,καποια γατακια θελουν περισσοτερο χρονο.

Αυτό το γατάκι, αν καταφέρεις και το πιάσεις, με το που θα το χαϊδέψεις, θα σε λατρέψει και δεν θα ξεκολλάει. Νομίζω ότι με το σύστημα που εφαρμόζεις τόσες μέρες αρχίζει και παγίώνεται μια κατάσταση απόμακρη. Δυστυχώς, βλέπω να παίζετε με τους όρους της γάτας, που δεν είναι οι καλύτεροι για συμβίωση.:(Υπομονή χρειάζεται, αλλά, πρέπει να κάνουμε κάτι κάθε μέρα, ειδικά αν έχουμε ένα τόσο δειλό γατούλι.Εγώ δεν θα είχα τόοοοση υπομονή. Θα το σβέρκωνα και θα το τάραζα στο χάδι και στο φιλί, α μα πιά!!Έτσι είχαμε κάνει με τον Μαυρίκιο, που όχι απλά κρυβόταν, μας είχε ταράξει στα χθθθθθ, ενός μηνός μωράκι.;)Τον στρίμωξε η αδελφή μου πίσω από το βαρέλι του πετρελαίου και μόλις βγήκε για να φάει άρχισε να τον χαϊδεύει, αυτό ήταν!!! Όλη του τη ζωή έλιωνε για χάδια!!Βρες και εσύ ένα κόλπο να την πιάσεις, δεν θα πάθει πια και ψυχικό τραύμα με τα χάδια σου, το πολύ πολύ να μείνει όπως είναι τώρα, χειρότερα αποκλείεται να γίνει:):)Πάρε όμως αυτό το νόστιμο σωληνάριο, καλοπέτ το είπαν, να έχεις να την καλοπιάσεις και με νοστιμιές,εκτός από χάδια:)

Δεν φοβάμαι να την πιάσω αλλά έτσι όπως εμφανίζεται δεν προλαβαίνω να την τσακώσω και για φαγητό δεν πλησιάζει.Μου φαίνεται οτι θα πρέπει να οργανώσω μια πιο συντονισμένη επιχείρηση αν συνεχίσει αυτό το βιολί για να την πιάσουμε.Θα πρέπει να έχει καταλάβει τις καλές προθέσεις μέχρι τώρα.Δεν έχουμε εντοπίσει και την κρυψώνα της για να στήσουμε καρτέρι και να την δελεάσουμε να βγεί.Αρχίζω να πιστεύω πάντως οτι δεν θα έρθει απο μόνη της και να πω την αλήθεια δεν ήθελα να την βουτήξω απότομα γιατί αν θα μου ξεφύγει και τρομάξει θα πάμε άλλες 15 μέρες πίσω και αυτό θα με τσακίσει. Ήδη το ξενύχτι άρχισε να με επηρεάζει. Απο φοιτήτρια είχα να κοιμηθώ σερί τόσο αργά κάθε βράδυ.Πολύ μεγάλη η χάρη της αλλά αν δεν την δώ για να ξέρω οτι είναι καλά δεν ησυχάζω.Καλά λένε οτι μεγαλώνοντας γινόμαστε σαν τους γονείς μας.

Είναι δυνατόν να αποκλείσεις τις άλλες πιθανές κρυψώνες και να αφήσεις μόνο μία, ώστε να δουλέψεις από κει;

Αυτό θα κάνω μάλλον.Θα αδείασω τα πάντα απο το δωμάτιο και θα μείνουν τέσσερις γωνίες και το κρεβατι. Είπα να μην το κάνω για να νιώθει οτι έχει ενα ασφαλές σημείο να κρύβεται και να μπορεί να ξεθαρεύει γιατί φοβάμαι οτι αν δεν έχει πουθενά να κρυφτεί θα γίνει επιθετική αλλά αν είναι αυτό να βγεί σε βάρος της σχέσης μας μακροπρόθεσμα νομίζω οτι θα πρέπει να γίνει.Δεν δείχνει να αντιδρά σε πράγματα που δεν αναγνωρίζει ούτε είναι περίεργη,μάλλον για αυτό και δεν ενδιαφέρθηκε για τα πράγματα στην φωλίτσα της. Όλες τις οι κινήσεις είχαν σκοπό να βρεθεί η πιο ασφαλής κρυψώνα το οποίο και κατάφερε.
Αν όμως το μεταφέρουμε σε μάχη των ειδών το πράγμα εμείς έχουμε αντίχειρες!!Και θα την βρούμε (πιστεύω).

Υπαρχει η δυνατοτητα να αποκλεισεις ενδεχομενες κρυψωνες μεσα στο υπνοδωματιο και οταν τη δεις να μπαινει να κλεισεις την πορτα?
Εγω αυτο θα εκανα και οπως σωστα σου ειπε η Ελενη θα τη βουταγα με το ζορι και θα τη χαϊδευα για κανα δεκαλεπτο. Μετα θα την αφηνα και θα την ξαναεπιανα για κανα δεκαλεπτο παλι. Νομιζω οτι απο εδω και περα πρεπει να την εχετ αποκλεισμενη σε ενα χωρο ωστε να μην αλωνιζει στο σπιτι και κρυβεται σε απιθανα σημεια. Δεν θα παθει τιποτα να εισαι σιγουρη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back