Αδέσποτα

στο πατρικό μου είχαμε αυλή και ως εκ τούτου πάρα μα πάρα πολλά γατάκια τα οποια ερχόντουσαν τα ταίζαμε, κοιμόντουσαν στα περβάζια των παραθύρων, μας έκαναν παρέα κλπ κλπ. Κατα καιρούς οι γατούλες μας γεννούσαν και - επειδή γεννούσαν όλες ταυτόχρονα - φτάναμε σε σημεία να έχουμε και 19-20 μόνιμες γάτες στην αυλή!!! Ενοχλούσαν όμως :blink: τους γείτονες και τις φωλιάζαν. Ξυπνούσαμε το πρωι και βρίσκαμε την αυλή γεμάτη νεκρά γατακια! και αυτό δεν έχει γίνει μονο μια φορά γίνεται καθε 2-3 χρόνια. Και ξέρουμε ποιος το κάνει, αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε! Εκεί τι κάνεις? Ούτε να του την πεις δεν μπορείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατερίνα πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι η στείρωση αν το αντέχεις οικονομικά.Δικαιοσύνη δεν υπάρχει μην την ψάχνεις...και να τον πιάσεις αυτόν που το κάνει δεν θα βρείς άκρη.:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Κατερίνα:
Ενοχλούσαν όμως :blink: τους γείτονες και τις φωλιάζαν. Ξυπνούσαμε το πρωι και βρίσκαμε την αυλή γεμάτη νεκρά γατακια! και αυτό δεν έχει γίνει μονο μια φορά γίνεται καθε 2-3 χρόνια. Και ξέρουμε ποιος το κάνει, αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε! Εκεί τι κάνεις? Ούτε να του την πεις δεν μπορείς.
Τον πιάνεις φροντίζοντας να μην υπάρχουν μάρτυρες και με το καλό του λες να μην το ξανακάνει. Χωρίς απαιτητικό ύφος αλλά κάπως παρακαλετό. Οι ένοχοι συνήθως δεν μπαίνουν στον κόπο να σε διαβεβαιώσουν ότι δεν το έκαναν, η αντίδραση τους είναι να ζητήσουν αποδείξεις γι αυτό που λες. Αντιδρούν πχ κάπως έτσι: ΄΄Και πως είσαι σίγουρη ότι το έκανα εγώ με είδες; Εχεις αποδείξεις ότι το έκανα εγώ; Με πιο δικαίωμα με κατηγορείς ότι το έκανα;΄΄ Συμπεριφέρονται δηλαδή με το πρώτο σαν να κινδυνεύουν, και έφτασαν πλέον στην ανάγκη να επικαλούνται το γεγονός ότι δεν έχεις αποδείξεις. Οπότε του λες αποφασισμένα ότι αν το ξανακάνει, θα του κόψεις τ αρχίδια και θα του τα βάλεις στο στόμα. (ή ότι άλλη απειλή σοκ θέλεις) Αν δεν πιάσει αυτό και συνεχίσει, τότε θα πρέπει να έχεις τρόπο να του κάνεις ζημιά χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Ή πάλι αν θες κάποια φορά που θα μπορεί να σ ακούσει, άρχισε να αναρωτιέσαι φωναχτά μέσα στην αυλή σου ποιος σκοτώνει τις γάτες κι ότι αν καταλάβεις ποιος το κάνει ή έστω υποψιαστείς θα του…. κλπ κλπ κλπ.
Ή κάνε του κουβέντα δήθεν συμπτωματικά, ότι γίνεται τέτοιο πράγμα και πόσο κρίμα είναι και πόσο σε πειράζει που αν αντιληφθείς ποιος το κάνει θα του…πες ότι θέλεις αλλά πολύ πειστικά και να μην νομίσει ότι τα λες πάνω στα νεύρα σου που θα σου περάσει και δεν τρέχει τίποτα. Πάντως αν απειλήσεις ότι θα του κάνεις μήνυση δεν νομίζω να φοβηθεί γιατί σου λέει ΄΄και πως θα το αποδείξει;΄΄

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού...

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Πάντως αν απειλήσεις ότι θα του κάνεις μήνυση δεν νομίζω να φοβηθεί γιατί σου λέει ΄΄και πως θα το αποδείξει;΄΄

Ναι, κι εγώ την ιδέα της μήνυσης την εγκατέλειψα από νωρίς. Κατ' αρχάς θα ήταν κατ' αγνώστου (αφού ενώ ξέρω ποια το κάνει δεν έχω στοιχεία) και δεύτερον πιστεύω ότι η "φθορά" ιδιοκτησίας πονάει πιο πολύ...:up: Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Σ' αυτήν την λύση θα καταφύγω μόνον αν μιλήσω και συμβούν τα ίδια....:mad: Αλλά δεν θα χαριστώ σε καμία περίπτωση!!!!

Πρόσεχε όμως πολύ

Πολύ μου άρεσε η πρόταση σου Θανάση και μετά το "κόψιμο"κατευθείαν ξεβράκωμα στο πιο κεντρικό σημείο.:D

Το είπα με την έννοια να τον κάνει να κωλώσει να δει ότι έχει να κάνει με αποφασισμένο άτομο, ή και να νιώσει πόσο κακό είναι αυτό που κάνει. Ανάλογα με τη φτιάξη του κάποιος καταλαβαίνει με το καλό ή με φοβέρα αν και το δεύτερο προκαλεί άρνηση στον άλλον, ίσως μια εναλλαγή άγριου και μαλακού τον ταρακουνήσει και τον κάνει να δεχτεί ότι πρέπει να σταματήσει να το κάνει.
Με άλλα λόγια δηλαδή, απειλή μεν, αλλά κι ένα παραθυράκι που θα τον κάνει να νιώσει ότι έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει αξιοπρεπώς.
[FONT=&quot]
[/FONT]Κατερίνα; Τι ηλικία έχει αυτός ο άνθρωπος;

Ήρεμα, παιδιά, μην έχουμε χειρότερα αποτελέσματα... :(

εγω παλι θα εκανα πολλα κ διαφορα

Προσέχω...

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Πρόσεχε όμως πολύ

Γενικά δεν είμαι τύπος που πράττει ακραία. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσω σε αυτό το σημείο εξ αρχής. Δεν μου "πάει" να βγαίνω στο δρόμο και να χαλάω αμάξια μες την μαύρη νύχτα, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι θα είναι η πιο ανώδυνη -ωστόσο ακραία- λύση. Χώρια που αν δώ και τα δικά μας λάστιχα σκασμένα μετά, τότε θα είμαι 1.000.000 % πεπεισμένη ότι όντως εκείνη είναι ένοχη. Η γειτονιά μας είναι ερημική το βράδυ και ακόμη και αν με υποψιαστεί, δεν μπορεί να μου κάνει τίποτε -σε νομικό επίπεδο- γιατί ούτε εκείνη θα έχει αποδείξεις (όπως, δυστυχώς, δεν έχω ούτε κι εγώ για να την μηνύσω). Θέλω, όμως, να ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να συμβεί τίποτε απ' όλα αυτά και ότι το αρρωστημένο μυαλό μου δούλεψε τζάμπα...:P Σχετικά με την ηλικία της πρέπει να φτάνει τα 50. Ίσως λίγο λιγότερο. Γιατί; Ωστόσο, όπως είπες κι εσύ Θανάση, θα μιλήσω πρώτα σε ήρεμο αλλά απφασιστικό τόνο. Μόνο αν αυτό δεν πιάσει...Στο κάτω κάτω εγώ τρελαίνομαι και χάνω τον ύπνο μου, τις διακοπές μου (που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες) και έχω και προστριβές στο θέμα των διακοπών με τον φίλο μου που θα είχε ήδη φύγει...Αν συνεχιστεί η ιστορία να μην την πληρώσει και ο άμεσα υπαίτιος; Ε, όχι!

Καλησπέρα,παιδιά!
Είμαι καινούργια στην παρέα και θα ήθελα να πω την προσωπική μου άποψη πάνω στο θέμα.
Στη γειτονιά μου υπάρχει μια κυρία η οποία ταϊζει γενικώς αδέσποτα ζωάκια.Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη κυρία είναι ότι δεν αρκείται στα αδέσποτα,αλλά ρίχνει τροφή και σ' αυτά που μένουν μόνιμα σε διάφορα σπίτια της γειτονιάς.Πολλές φορές έχω βρει στο πεζούλι του φράχτη αλουμινόχαρτο ή φύλλα από εφημερίδες και περιοδικά με τροφή.Αυτό,όμως,είναι το λιγότερο γιατί μπορώ να τα καθαρίσω..Αυτό που με ανησυχεί και με τρομάζει είναι ότι,με αυτήν την τακτική,τα γατιά μαθαίνουν να δέχονται τροφή και από τους ξένους με τον κίνδυνο να μπορεί κάποιος εύκολα να τα δηλητηριάσει...Δε νομίζω πως θα μπορέσουν οι γάτοι μου να διακρίνουν αν υπάρχει δηλητήριο στην τροφή τους και να μην τη φάνε,αφού τα έχει συνηθίσει να τρώνε φαγητό από ξένους..Ούτε εγώ θα το καταλάβω ούτε κανείς απ' όσους έχουμε γατάκια στη γειτονιά αν κάποιο δηλητηριαστεί και από ποιον...Ούτε μπορώ να τα περιορίσω να μη βγαίνουν στην αυλή...
Δεν ξέρω τι να κάνω..Της μίλησα και της εξήγησα τους φόβους μου,αλλά εξακολουθεί...
Αν έχει κάποιος καμιά καλή ιδέα,θα με βοηθήσει πολύ...

Ναι αλλά… για να πηγαίνουν και να τρώνε (τα μη αδέσποτα) σημαίνει οτι από την αρχή δεν αρνούνταν να φάνε από ξένο. Θέλω να πω δηλαδή, οτι αν κάποιος θελήσει να τα δηλητηριάσει, θα το πετύχαινε και με την πρώτη φορά γιατί κι από την πρώτη φορά να ήταν δηλητηριασμένη η τροφή θα την τρώγανε. Δεν τρώγανε στην αρχή και τα έμαθε αυτή να τρώνε; τότε αλλάζει. Αν όμως φάγανε από την πρώτη φορά, τότε σημαίνει και να μην τα τάιζε αυτή, αν κάποιος ήθελε μπορούσε να τα δηλητηριάσει ανά πάσα στιγμή.

Εχω ακουσει οτι οι γατες δεν τρωνε ευκολα φολες. Ειναι αληθεια αυτο? Επισης τι βαζουν μεσα στις φολες ξερετε? Δηλ. εαν βαζουν ποντικοφαρμακο π.χ. δεν μυριζει εντονα, ετσι ωστε η γατα να το καταλαβει και να την αποφυγει?
Οσον αφορα τωρα την κυρια αυτη που παρ' ολο που της εξηγησες συνεχιζει.... Μαλλον θελει υπομονη εκ μερους σου το ζητημα γιατι δεν τη βλεπω να σταματαει.:(

Με την ευκαιρία …τι είναι οι φόλες; Ακούω συνέχεια αλλά δεν ξέρω τελικά τι ακριβώς είναι.

Ειναι τροφη με καποιες θανατηφορες ουσιες μεσα. Αυτο εχω ακουσει. Πχ. κιμας με δηλητηριο.

Τώρα και να σταματήσει όμως, ήδη τα ζώα τρώνε από οποιονδήποτε. Αν και νομίζω ότι για τις γάτες ισχύει το εξής: ακόμα κι αν αρνούνται να φάνε από κάποιον, όταν βρουν τροφή κάπου που έχει αφεθεί την τρώνε. Παράδειγμα οι δικές μου που κανένας δεν τις τάιζε εκτός από τα άτομα του σπιτιού, κι ενώ τρώγανε του σκασμού, όταν βρίσκανε κάπου τροφή την τρώγανε. Ετσι δηλητηριάζονταν κάθε τόσο, εκτός πάλι κι αν έτρωγαν ποντίκια δηλητηριασμένα. Τι να πω…ή εκτός κι αν τις σκότωναν με άλλο τρόπο, γιατί δεν τις έχω δει όλες δηλητηριασμένες παρά δυο μόνο.

Αρχική Δημοσίευση από sofiagal:
Από τότε που έχασα τον πιτσικόκο , άρχισα να κάνω βόλτα στην γειτονιά μήπως τον βρω.:( Ψάχνω περίπου εδώ και ένα μήνα, πιτσικόκο δεν βρήκα αλλά βρήκα ένα τσούρμο άλλες γατούλες.Λογής-λογής μικρά , μεγάλα , έγκυες και ότι μπορείτε να φανταστείτε.Από τότε υποσχέθηκα στο εαυτό μου για χάρη του πιτσικόκου να τις ταΐζω καθημερινά , γιατί ίσως χάθηκε μια ψυχούλα προκειμένου να σωθούν τόσες άλλες.Είναι καθημερινό μέλημά μου , είτε βρέχει ,είτε γυρνάω κουρασμένη, είτε βαριέμαι η υποχρέωση είναι υποχρέωση.
Μπράβο σου ~ φιλόζωη με τα όλα σου. Μην ακούς κανέναν και να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου. Στην Ελλάδα γενικά μη δουν άνθρωπο να νοιάζεται για τα ζώα, τον κοιτούν με μισό μάτι. Βέβαια σε ανάλογες περιπτώσεις κάνουν το ίδιο και για τους ανθρώπους που νοιάζονται και για το συνάνθρωπο.
Πέφτουν πολύ χαμηλά γιατί δεν μπορούν να σε φτάσουν στο μικρό σου δαχτυλάκι ~ αυτό να θυμάσαι/ νιώθουν ενοχές πολλές φορές που αυτοί δεν κάνουν τίποτα και προσπαθούν να υποβιβάσουν τι κάνεις εσυ.
;)
Τα αδέσποτα είναι τόσο μεγάλη κουβέντα...Τα καήμενα πληρώνουν τα σπασμένα για όλους --- Ανήθικους ανθρώπους που τα μισούν ή 'τη βρίσκουν' με το να τα δηλητηριάζουν και φυσικά τους άκαρδους ιδιοκτήτες που φέρονται στα ζώα σαν αντικείμενα και τα πετάνε στο δρόμο. Μην ξεχάσω και την 'πολιτεία' που τα αγνοεί και τα θυμάται μόνο σε κάτι φάσεις "ολυμπιακών αγώνων".
Θυμάμαι όταν έκανα ένα ρεπορτάζ πριν από δύο χρόνια για τα αδέσποτα στη Θεσσαλονίκη, είχα ανακαλύψει κάτι τραγικό που δεν το είχα σκεφτεί πριν. Μία γάτα ζει σχεδόν 15 χρόνια κανονικά...τα αδέσποτα έχουν μέσο όρο ζωής 2-3 χρόνια είτε λόγω δηλητηρίου, ατυχημάτων με αυτοκίνητα ή αρρώστιες
:/:
Τραγικό..ειδικά όταν σκέφτομαι πως με τη στείρωση
λύνονται τόσα πολλά προβλήματα - τόσο απλό
και όμως τόσο δύσκολο για τους ανθρώπους να το εφαρμόσουν
Άντε να δούμε ως πότε!

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Ειναι τροφη με καποιες θανατηφορες ουσιες μεσα. Αυτο εχω ακουσει. Πχ. κιμας με δηλητηριο.

Έχω ακούσει και χειρότερα. Kιμά με θρυμματισμένα γυαλιά, ή κιμά με ξυράφια για να κοπεί την ώρα που τρώει! Δεν είναι τραγικό; Πώς μπορούν και σκέφτονται τέτοια πράγματα;
Aυτό πια δεν είναι απλά απέχθεια προς τα ζώα, αυτό είναι καθαρή κακία. Δεν θέλουν απλά να τα σκοτώσουν, θέλουν να τα κάνουν να υποφέρουν. ΓIATI;;

Aχ και να μπορούσα θα τους ταιζα σπανακόπιττα με..... μέσα. Aυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καν ψυχή. Παράσιτα είναι. Eνας γνωστος μου είπε στον υποψήφιο δολοφόνο -γιατί τον απείλησε οτι θα ρίξει φόλα αν δεν σταματήσει να μαζεύει γάτες: «Aν τολμήσεις να το κάνεις, θα σε κάνω να πονέσεις με τρόπους που δεν φαντάζεσαι και 10 φορές περισσότερο...:mad: :mad: :mad:». O γείτονας χέστηκε πάνω του και ούτε το ξανασκέφτηκε!!! Mε αυτή την αόριστη απειλή τρομάζουν σίγουρα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται με το μαλακό. Eγώ αυτή την εμπειρία τη έζησα 10 χρονών. Oι διπλανοί μας εγκλημάτισαν. «Aφού μας ενοχλούν, είπαν ενοόντας τις φωνές των αρσενικών τη νύχτα». Aπο τότε η θεία μου τους δωροδοκούσε με αποφάγια για τις κότες τους (ασε που ήταν και παράνομες). Για πολλά χρόνια...

Τα αδέσποτα είναι πολύ μεγάλη κουβέντα!Δυστυχώς έχω την ατυχία να ζω σε μια περιοχή που δεν αγαπάει και τόσο τα ζώα:( .
Μένω εδώ 1 χρόνο και ήδη έχω μαζέψει 3 σκυλιά, 2 γάτες και ταϊζω αδέσποτα στη γειτονιά.Δεν ξέρω πού θα με οδηγήσει αυτό.Ακούω πολλές απειλές από τη γειτονιά,αλλά κάποιες φορές απείλησα και εγώ ότι αν τολμήσει κάποιος να πειράξει κάποιο από τα πλάσματα μου, την ίδια στιγμή θα τον κάνω να μετανιώσει που γεννήθηκε.Ακούω συνέχεια για φόλες που δώσαν και εξόντωσαν γάτες ή σκύλους σε κάποιες γειτονιές,αλλά ακόμα τα δικά μου δεν τα πείραξαν.
Επειδή είμαι εκπαιδευτικός σε σχολείο σκέφτηκα με τη νέα σχολική χρονιά να ασχοληθώ με το θέμα και να κάνω κάποια εργασία μέσα από την περιβαλλοντική εκπαιδευση.
Όποιος έχει κάποια ιδέα, ευχαρίστως να την ακούσω.Σκεφτόμουν να κάνουμε καμιά αφίσα με τα παιδιά ή να μαζέψουμε χρήματα για το κυνοκομείο...
Πάντως σε αυτό το θέμαμ ως κράτος, είμαστε πίσω, πολύ πίσω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back