Αδέσποτα

Mπράβο βρε Kιττυ. Ωραίες ιδέες και μπράβο που κάνεις ο,τι μπορείς και συ. Kάποιος πρέπει να διδάξει την αγάπη στα παιδιά. Nα αγαπούν τα ζώα. Πιστεύω πραγματικά οτι λόγω του επαγγέλματός σου μπορείς να χτυπήσεις το κακό στη ρίζα του. Tα παιδιά είναι το μέλλον. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Κίττυ:
Μένω εδώ 1 χρόνο και ήδη έχω μαζέψει 3 σκυλιά, 2 γάτες και ταϊζω αδέσποτα στη γειτονιά.Δεν ξέρω πού θα με οδηγήσει αυτό.Ακούω πολλές απειλές από τη γειτονιά,
Μερικές φορές τα σκοτώνουν ακριβώς επειδή βλέπουν κάποιον να τα φροντίζει κι όχι γιατί μαζεύονται όπως λένε. Κάτι συμβαίνει με την ψυχολογία τους και δεν θέλουν άνθρωπος να φροντίζει ζώο κι επειδή δεν μπορούν να τον βλάψουν απ ευθείας το κάνουν δια μέσου του ζώου
Αρχική Δημοσίευση από Κίττυ:
Επειδή είμαι εκπαιδευτικός σε σχολείο σκέφτηκα με τη νέα σχολική χρονιά να ασχοληθώ με το θέμα και να κάνω κάποια εργασία μέσα από την περιβαλλοντική εκπαιδευση.
Αν έχεις τέτοια δυνατότητα κάντο είναι πολύ καλό. Ελπίζω να είσαι μέλος εδώ και τότε, και να μας λες για την πορεία αυτής της προσπάθειας σου. σου εύχομαι καλό κουράγιο και επιτυχία.:)

Προσπάθησε επαφή με το κυνοκομείο και τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που ασχολούνται μ αυτό. Τι συνθήκες επικρατούν στο κυνοκομείο…ίσως και κάποια επίσκεψη κάποια στιγμή με το σχολείο… συζητήσεις με τα παιδιά…να δεις αντιδράσεις να τα κάνεις να προβληματιστούν με ερωτήματα κλπ… προσεκτικά όμως γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις. Από τίποτα έως πολλά εμπόδια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πήγα πρίν από λίγο να ταίσω τις γατούλες στην πρασιά της πολυκατοικίας μου και το μπολάκι έλειπε..:mad::mad:
Μα όλα τους ενοχλούν σε αυτό τον κόσμο?Η πρασιά κάτω είναι πεντακάθαρη και πρόσεχα να μη ρίχνω κάτω φαγάκι.ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΠΟΛΑΚΙ?????

Παντού παλιάνθρωποι!!!!!

Lady μου για σπάσιμο βάλε άλλο μπολάκι....:mad: :mad: :mad: Τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ...
'Οσο το παίρνανε τόσο θα έβαζα άλλο.....
ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν επιτέλους ότι δεν ζούμε μόνο εμείς σε αυτόν τον πλανήτη......

Βρε μήπως το πήρε ο αέρας; Φυσούσε πολύ...

Κάποτε είχα κι εγώ κάτω ένα πλαστικό μπολάκι (από παγωτό) και το είχε πάρει ο αέρας κανα δυο φορές (το'βρισκα πιο πέρα), γι'αυτό το λέω.

Ψάξε>Εγω σήμερα είδα ξαφνικά πολλά φίλα στη μερια που βαζω το πιατακι του δικου μου που μεχρι τωρα ηταν κατω.Υποψιάζομαι οτι κάπιοσ τα εβαλε επιτηδες εκει.Εγω προχθες τα ειχα μαζεψει τα φυλλα ΕΛΕΟΣ!

Καλέ φυσάει σας λέω! Το μπαλκόνι μου μες στα φύλλα είναι, δεν τολμώ να ανοίξω και μπαίνουν όλα στο σαλόνι (όλο μαζεύω). Μην πάει ο νους μας μόνο στο κακό ... :/:

Και να φυσούσε το είχα βάλει σε γωνία οπότε και να το έπαιρνε ο αέρας κάπου εκεί θα ήταν διότι η πρασιά είναι πολύ μικρή( με ψηλό τοίχο )και δεν έχει χώμα παρά μόνο τσιμέντο.Για σπάσιμο έριξα χύμα τις κροκέτες.Την άλλη φορά έτσι και μου ξαναπάρουν το μπώλ θα βάλω σημείωμα..:D

χαχα αυτο το ειχα σκεφτει και εγω να βαλω σημειωμα για το δικο μου γατο οτι αν παθει κατι θα μηνισο ολη τη πολικατοικια και θα μου δωσουν το βαροσ του σε χρισαφι:)

Σχετικά με τα μπολάκια που θέλετε να αφήνετε έξω για τα αδέσποτα ζωάκια, θα μπορούσατε να κάνετε μια μικρή τρύπα σε αυτά και με ένα σκοινάκι να τα δέσετε σε μια κολώνα.;)

Γιατί αν θέλουν δεν μπορούν να κόψουν το σχοινάκι?

Ναι βρε απλά τότε θα είσαι σίγουρη για το αν το παίρνει ο αέρας ή άνθρωπος.

Tουλάχιστον εσείς βρε παιδιά, βάζετε σε μπωλάκι το φαγητό.
Tί να πω εγώ που έχουμε στην πολυκατοικία μια κυρία η οποία ταϊζει μια αδέσποτη μαύρη που περιφέρεται στην γειτονιά (να' ναι καλά η γυναίκα γι'αυτό που κάνει), αλλά πάντα βάζει το φαγητό σε αλουμινόχαρτα τα οποία όμως δεν φροντίζει ποτέ να μαζέψει μετά.
Έχει γεμίσει η πιλωτή από τέτοια αλουμινόχαρτα και μια μέρα βρήκα ένα στο μπαλκόνι μου!!! Προφανώς το'φερε ο αέρας.
Aλλά η κατάσταση είναι τραγική! Eίπαμε να είμαστε φιλόζωοι και να φροντίζουμε τα κακόμοιρα τα αδέσποτα, αλλά από κάτι τέτοιους ανθρώπους που κάνουν τέτοιες βρωμιές, παίρνουν θάρρος οι γείτονες και μετά φωνάζουν και διαμαρτύρονται. Eυτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει κανείς απ'την πολυκατοικία, αλλά πόσο καιρό θα μαζεύω τις βρωμιές της εν λόγου κυρίας; Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θα είχε κανείς άδικο αν διαμαρτυρόταν.
Δεν μπορώ όμως να τρέχω να μαζέψω κάθε φορά τα σκουπίδια που αφήνει, γιατί τρέμει η καρδούλα μου μη διώξουν την μαυρούλα.....
Mια φορά που την είδα, της το είπα διακριτικά (δεν είμαι απ'τους ανθρώπους που θα φωνάξω ή θα τσακωθώ) και εκείνη τη στιγμή έδειξε ότι κατάλαβε. Eκείνη την ημέρα πρέπει να τα μάζεψε γιατί δεν βρήκα τίποτα στην αυλή. Aλλά αυτό πρέπει να κράτησε το πολύ μια μέρα, γιατί η κατάσταση παραμένει ακριβώς η ίδια.
Eκτός από παρατήρηση (που το πολύ να το ξαναπώ άλλη μια φορά), δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο.
Δυστυχώς υπάρχουν και οι ζωόφιλοι-γαϊδούρια.
Όσο έχω υπομονή και αντοχές, θα μαζεύω τα σκουπίδια για να μη διώξουν ή φολιάσουν την γατούλα.

Εμάς στην πολυκατοικία, έχουν βαλθεί να διώξουν τις γατούλες από κάτω γιατί "βρωμίζουν" το χώρο ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ και άλλοι τις φοβούντε (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ). Δε βαριέσαι; Εμείς οι ολίγοι φιλόζωοι συνεχίζουμε να τις περιποιούμαστε... θα δούμε τι θα γίνει.....

Τώρα που το σκέφτομαι... Πώς μπορεί κάποιος να είναι φιλάνθρωπος αλλά όχι φιλόζωος;;;;.......

Αρχική Δημοσίευση από MadCatMk2:
Τώρα που το σκέφτομαι... Πώς μπορεί κάποιος να είναι φιλάνθρωπος αλλά όχι φιλόζωος;;;;.......
Αποψη μου
Οταν νιώθει οτι έχει ανάγκη τους ανθρώπους αλλά όχι τα ζώα. Οταν νιώθει οτι, ότι έπαθε ο συνάνθρωπός του μπορεί να το πάθει κι ο ίδιος, αλλά ότι παθαίνει ένα ζώο δεν μπορεί να το πάθει αυτός. Με άλλα λόγια, όταν είναι φιλοτομαριστής και έχει ελπίδα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια από το συνάνθρωπό του.
Οταν δεν μπορεί να έρθει νοητά στη θέση του άλλου, και το συνάνθρωπό του τον βοηθάει για να κερδίσει μια θέση στον παράδεισο. Οταν νομίζει ότι τα ζώα δεν πεινάνε δεν διψάνε δεν πονάνε…όταν είναι πεπεισμένος ότι τα ζώα τα φροντίζει ο θεός που δεν αφήνει κανέναν να χαθεί, και εν πάση περιπτώσει αυτός (ο θεός) ξέρει τι κάνει και είναι βλασφημία να αναμειγνύεται στις δουλειές του.

Αρχική Δημοσίευση από sofiagal:
Ναι βρε απλά τότε θα είσαι σίγουρη για το αν το παίρνει ο αέρας ή άνθρωπος.

Σωστόοοοοο! :up:

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Οταν νομίζει ότι τα ζώα δεν πεινάνε δεν διψάνε δεν πονάνε…όταν είναι πεπεισμένος ότι τα ζώα τα φροντίζει ο θεός που δεν αφήνει κανέναν να χαθεί, και εν πάση περιπτώσει αυτός (ο θεός) ξέρει τι κάνει και είναι βλασφημία να αναμειγνύεται στις δουλειές του.

Μιας και άναφερθήκαμε στον Θεό.. είμαστε σίγουροι ότι ξέρει τι κάνει;;;;; Γιατί αν όντως ξέρει και αφήνει τόσες ψυχές να "φεύγουν" έτσι..... τι να πώ.......:hmm: :hmm:

'Ασχετο αλλά το αναφέρω... σήμερα μου είπαν ότι μια κοπέλα που μετακομίζει σε δικό της σπίτι (καινούργιο) δεν θα πάρει την σκυλίτσα της μαζί που την έχει 10 χρόνια... γιατί λέει θα αφήνουν στάμπα στα καινούργια πλακάκια της βεράντας τα τσισάκια και τα κα....κια της... Οπότε θα την δώσει σε κάποιον που έχει γκαράζ.. (Η Ροζούλα είναι ενα οικόσητο κανίς, που δεν ξέρει να ζήσει σαν αδέσποτο)...

'Ελεος.... και μετά είμαστε φιλόζωοι..............

και εγω εχω παρατηρησει διαφορα οπως οτι η γειτονισα μου εχει πει 2 φορες μεχρι τωρα οτι ταιζω πολι τη γατα μου.Στη τελικη τη τη νιαζει?Το φαει τησ τρωει αει στο :mad: Μαλλον ζηλεβει τα γουρμετ και τησ πανακριβες ξηρες τροφες του που παντα τησ αγοραζω και τα διαφορα παιχνιδια και ολα τα απαραιτητα.
Και καπνηζει και ολας εφτασα στο σημειο να σκεφτω να παει απο τσιγαρο αργος αλλα αποτελσματικος στουσ περισοτερουσ ανθρωπους.:)

Και κατι αλλο εχω παρει αρωμα στη γατα μου απ τα χοντο ειδικο που λεει Oh my cat!:D

Μήπως η γειτόνισσα στο είπε για να μην την παχύνεις τη γάτα;
Το πάχος δεν είναι καλό. Κανονική τροφή και κανονικό βάρος, όσο γίνεται.

Μη "μυγιάζεστε" με την κάθε κουβέντα! Έτσι κι αλλιώς, κι αυτή δε θα'πρεπε να τη νοιάζει τι μάρκα γατοτροφή της δίνεις κι εσένα δε θα'πρεπε να σε νοιάζει που καπνίζει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back