Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Ακούσατε στα νέα για τα ροντβάιλερ που κατασπάραξαν μωράκι στην κούνια του;
Για όσους δεν άκουσαν δεν λές και τα νέα;;;;;;;
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Προφανώς εκπαιδεύονται/εξαγριώνονται για να'ναι έτσι, αλλά το όλο πράγμα με έκανε να σκεφτώ και πάλι ότι δεν είναι όλα τα ζώα για σπίτι, ότι είμαστε άλλο είδος και πρώτα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το είδος μας και να αυτοπροστατευόμαστε και μετά να ενδιαφερόμαστε για τα ζώα.
Ευτυχώς οι γάτες μας είναι ..."γατούλες"!!!
anabou
Διάσημο μέλος
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
το όλο πράγμα με έκανε να σκεφτώ και πάλι ότι δεν είναι όλα τα ζώα για σπίτι
σε αυτό το ανέφερα και κάπου αλλού.
επειδή ο άνθρωπος σήμερα έχει αλλοτριωθεί και αποξενωθεί από τη φύση,
κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι όπως π.χ " τα ζώα είναι ψυχούλες " ή
"δε σε πειράζουν αν δεν τα πειράξεις " .
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!
Το ροντβάιλερ ( και όχι μόνο, οποιοδήποτε άγριο ζώο / και υπάρχουν πολλά ),
θα το φάει το μωρό, και αν μπορούσε θα σε έτρωγε και εσένα,
και για να λέμε και την αλήθεια, στα @@ του που το έφαγε το μωρό. μην νομίζουμε ότι κατάλαβε τίποτα. δεν λειτουργεί η φύση με "ανθρώπινες αξίες"
οι μύθοι πρέπει να καταρρίπτονται....
Ποτέ μην είσαι σίγουρη γιατί δεν έχουν ακουστεί και λίγα για γατούλες.Ευτυχώς οι γάτες μας είναι ..."γατούλες"!!!
Συμφωνώ απόλυτα και οι γονείς έχουν ευθύνη όχι μόνο στην περίπτωση φιλοξενίας αλλά και δικό τους να ήταν.Γενικά αν υπάρχει μωρό ή παιδί στο σπίτι νομίζω πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη συμβίωσή του με το ζώο. Αν ήταν φιλοξενούμενο το σκυλί έχουν και οι γονείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Για άλλη μια φορά θα πω ότι θα ήταν προτιμότερο να σκεφτόμαστε λίγο ωριμότερα για την απόκτηση ενός κατοικίδιου ,και αν είχαμε έστω και μια αμφιβολία, να μην μπαίναμε στην διαδικασία να πάρουμε ένα.Είναι καλύτερο από το το αφήσουμε βλέπωντας ότι τελικά δεν μπορούμε να συμβιώσουμε έστω και για σοβαρούς λόγους.
Στην προκειμένη περίπτωση το σκυλί ή θα θανατωθεί ή θα αφεθεί "κρυφά" ελεύθερο κινδυνεύοντας έτσι περισσότερος κόσμος.
ladycat
Διάσημο μέλος
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
αρχικά βάζε και καμιά τελεία! Δεν είναι δυνατόν να γράφεις 20 προτάσεις χωρίς ΠΟΥΘΕΝΑ τελεία. ( το έχω παρατηρήσει πολλές φορές ).
Και έπειτα, τι λογική είναι αυτή? Επειδή ο δικός σου είναι εκπαιδευμένος και δεν έφαγε την ανιψιά σου πάει να πει πως όλα τα πιτμπουλ ή ροντβάιλερ ή δεν ξέρω εγώ τι είναι καλά και φύλακες?
προφανώς και όχι και το αποδεικνύει το γεγονός.
φυσικά ούτε το αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή όλα να είναι δολοφόνοι. αλλά δεν πρέπει να μηδενίζουμε τέτοια γεγονότα.
Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι το παίρνουν αψήφιστα και λένε "έλα μωρέ, να το πάρω το ροντβάιλερ, ψυχούλα είναι δεν πειράζει κανένα",χωρίς καμία έστω στοιχειώδη γνώση. Για αυτό συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν.
Π.χ ξέρετε πόσες επιθέσεις έχουν γίνει από αδέσποτα? Γιατί η άγνοια δίνει και παίρνει..
Να αντιστρέψω την ερώτηση?Πόσες επιθέσεις έχουν γίνει από ανθρώπους σε αδέσποτα και μη?Π.χ ξέρετε πόσες επιθέσεις έχουν γίνει από αδέσποτα? Γιατί η άγνοια δίνει και παίρνει..
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
τι θέλεις να πεις? εγώ δεν έχω δει άνθρωπο να τρώει τα μωρά ενός σκύλου ή μιας γάτας.
αν αναφέρεσαι γενικά σε ενέργειες όπως π.χ φόλες τότε ακόμα χειρότερα.
Είναι καταδικαστέες φυσικά,
αλλά η λογική σου είναι ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ. Δηλαδή δικαιολογείς τις επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους.. επειδή υπάρχει & μερίδα ανθρώπων που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες?
Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα? Έχουμε δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
ladycat
Διάσημο μέλος
σε πληροφωρω λοιπον δον οτι αυτα τα σκυλια ειναι δημιουργημα ανθρωπου (πιτ-μπουλ) κ εμεις ευθυνομαστε που κανουν οτι κανουν ειπαμε το ζωο δεν εχει την λογικη που εχεουμε εμεις τοτε δεν αναλαμβανεις να μεγαλωσεις ενα τετοιοσκυλοι δεν υπαρχουν κακοι σκυλοι υπαρχουν κακοι ιδιοκτητες ΖΩΩΝΡε LadyCat,
αρχικά βάζε και καμιά τελεία! Δεν είναι δυνατόν να γράφεις 20 προτάσεις χωρίς ΠΟΥΘΕΝΑ τελεία. ( το έχω παρατηρήσει πολλές φορές ).
Και έπειτα, τι λογική είναι αυτή? Επειδή ο δικός σου είναι εκπαιδευμένος και δεν έφαγε την ανιψιά σου πάει να πει πως όλα τα πιτμπουλ ή ροντβάιλερ ή δεν ξέρω εγώ τι είναι καλά και φύλακες?
προφανώς και όχι και το αποδεικνύει το γεγονός.
φυσικά ούτε το αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή όλα να είναι δολοφόνοι. αλλά δεν πρέπει να μηδενίζουμε τέτοια γεγονότα.
Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι το παίρνουν αψήφιστα και λένε "έλα μωρέ, να το πάρω το ροντβάιλερ, ψυχούλα είναι δεν πειράζει κανένα",χωρίς καμία έστω στοιχειώδη γνώση. Για αυτό συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν.
Π.χ ξέρετε πόσες επιθέσεις έχουν γίνει από αδέσποτα? Γιατί η άγνοια δίνει και παίρνει..
τον εχω τον ΔΙΑ περιπου 6 χρονια αν δεν τον προκαλεσεις δεν κουνιετε απο την θεση του αν δεν τον κτυπησεις δεν δσου ορμαει κ.λ.π. αρα δεν φταιει το ζωο αλλα αυτος που το μεγαλωνει
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν υπαρχουν κακοι σκυλοι
συνεχίζεις βλέπω...
και πως το έβγαλες εσύ αυτό το συμπέρασμα δηλαδή?
τι σημαίνει "δεν υπάρχουν κακοί σκύλοι" ? είναι εκ γενετής αγγελούδια οι σκύλοι δηλαδή και τα θηρία ιδιοκτήτες τους εξαγριώνουν και επιτίθενται?
κοίτα, μην είσαι υπερβολική. οι σκύλοι είναι ζώα, και όπως όλα τα ζώα είναι "επικίνδυνα" με την έννοια ότι είναι κατασκευασμένα να "σκοτώνουν" για να επιβιώσουν..
κάποια ζώα είναι πιο επικίνδυνα από άλλα... πως να το κάνουμε δηλαδή.. δεν έχεις δει στη ζούγκλα πως σκοτώνονται τα ζώα μεταξύ τους?
Φυσική Επιλογή λέγεται.. τον Δαρβίνο τον ξέρουμε όλοι..
Και να σου πω και κάτι άλλο.
Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσεις όλο το ανθρώπινο είδος
(" οι άνθρωποι τα έφτιαξαν "), αλλά είναι άδικο και επιπόλαιο.
ladycat
Διάσημο μέλος
Πρωτον οι σκυλοι ειναι οικοσιτα ζωα που σημαινει ειναι εξημερωμενα για να ζουν παρεα με τον ανθρωποσυνεχίζεις βλέπω...
και πως το έβγαλες εσύ αυτό το συμπέρασμα δηλαδή?
τι σημαίνει "δεν υπάρχουν κακοί σκύλοι" ? είναι εκ γενετής αγγελούδια οι σκύλοι δηλαδή και τα θηρία ιδιοκτήτες τους εξαγριώνουν και επιτίθενται?
κοίτα, μην είσαι υπερβολική. οι σκύλοι είναι ζώα, και όπως όλα τα ζώα είναι "επικίνδυνα" με την έννοια ότι είναι κατασκευασμένα να "σκοτώνουν" για να επιβιώσουν..
κάποια ζώα είναι πιο επικίνδυνα από άλλα... πως να το κάνουμε δηλαδή.. δεν έχεις δει στη ζούγκλα πως σκοτώνονται τα ζώα μεταξύ τους?
Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσεις όλο το ανθρώπινο είδος
(" οι άνθρωποι τα έφτιαξαν "), αλλά είναι άδικο και επιπόλαιο.
δευτερον τα ζωα στην ζουγκλα ειναι αγρια κ ειναι για να ζουν ελευθερα
τριτον ναι Υπαχουν μερικοι εξυπνοι που θελουν αγριο το σκυλι τους κ το μαθαινουν να επιτηθετε σε οτι βρει κ κινητε
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
donAdr μόνος σου ρωτάς μόνος σου απαντάς....και παρερμηνεύεις
δεν ρωτάω καθόλου μόνος μου. απομόνωσες μία πρόταση από αυτά που έγραψα και έθεσες δύο (2) ερωτήματα. το συμπέρασμα ότι ρωτάω μόνος μου είναι δική σου επινόηση..
Οι άνθρωποι δεν τρώνε τα μωρά των σκύλων αλλά τα ίδια τα σκυλιά(και εννοώ για βασανισμούς και όχι για επιβίωση)Δεν δικαιολογώ ούτε τους μεν ούτε τους δε.
εφόσον δε δικαιολογείς ούτε τους μεν ούτε τους δε τότε γιατί το αναφέρεις? κανονικά θα έπρεπε να κατακρίνεις και εσύ το γεγονός ότι πολλοί έχουν επικίνδυνα ζώα ή ότι υπάρχουν επικίνδυνα αδέσποτα και όχι να ασκείς κριτική σε εμένα που τονίζω το πρόβλημα.
Αν κάποιος φταίει αυτός είναι ο γονέας που δεν έδωσε την κατάλληλη προσοχή.
αυτό είναι μία δική σου εικασία. χωρίς να ξέρω τελικά τι έγινε δεν μπορώ να καταδικάσω τους γονείς. δε νομίζω να είναι τόσο ηλίθιοι που να άφηναν το ζώο αν ήξεραν τον κίνδυνο.
Και μιλάω ακόμα και για περιπτώσεις που παιδάκια πειράζουν σκυλάκια και αυτά με την σειρά τους επιτίθενται.Εχουμε ακούσει πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
πολύ συχνά ακούω " έχω ακούσει πάρα πολλές περιπτώσεις ". τι σημαίνει αυτό ρε sofiagal ? πιστεύεις ότι κάθε επίθεση αδέσποτου γίνεται επειδή τα παιδάκια τα προκαλούν?
λυπάμαι αλλά αυτό που λες στερείται κάθε λογικής.
ΝΑΙ, θα συμβαίνει και αυτό , δηλαδή άνθρωποι που πειράζουν ένα ζώο και αυτό τους επιτίθεται,
αλλά και από μόνα τους.. δε χρειάζονται να τα προκαλέσεις.
μην τα βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα. και διαφωνείς απλά για να διαφωνήσεις.
Αρνείσαι ότι υπάρχει πρόβλημα& ότι υπάρχουν επικίνδυνα ζώα? Αρνείσαι&μηδενίζεις το γεγονός της επίθεσης?
ladycat
Διάσημο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Aς αναφέρω και τον αποκεφαλισμό- στο ίδιο μέρος το ίδιο διάστημα- ενός γερμανικού λυκόσκυλου και τη φωτογράφιση της πράξης.
Eιδα τις φωτογραφίες στις ειδήσεις. Σκέτη φρίκη και κυρίως η χαρά του θύτη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool