Ακούσατε;

Αθανασία

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αθανασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 985 μηνύματα.
Ακούσατε στα νέα για τα ροντβάιλερ που κατασπάραξαν μωράκι στην κούνια του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι δεν άκουσα κάτι, τι έγινε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακούσατε στα νέα για τα ροντβάιλερ που κατασπάραξαν μωράκι στην κούνια του;

Για όσους δεν άκουσαν δεν λές και τα νέα;;;;;;;

το ακουσα βιαστικα,αλλα δεν το'πιασα πολυ καλα γιατι κατι ελεγαν και για κατι υποπτους που τωρα τους εχουν και τους ανακρινουν.

Αυτό που είπα άκουσα (δεν το πρόλαβα από την αρχή): ότι είχαν ροντβάιλερ στο σπίτι (ή τα φιλοξενούσαν για λίγες μέρες) και μπροστά στα μάτια τους κατασπάραξαν το μωρό τους. Δεν κατάφεραν να το σώσουν. Είπαν επίσης στις ειδήσεις ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι ύπουλα και επιτίθενται χωρίς να σου δώσουν σημάδια.
Προφανώς εκπαιδεύονται/εξαγριώνονται για να'ναι έτσι, αλλά το όλο πράγμα με έκανε να σκεφτώ και πάλι ότι δεν είναι όλα τα ζώα για σπίτι, ότι είμαστε άλλο είδος και πρώτα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το είδος μας και να αυτοπροστατευόμαστε και μετά να ενδιαφερόμαστε για τα ζώα.
Ευτυχώς οι γάτες μας είναι ..."γατούλες"!!!

Γενικά αν υπάρχει μωρό ή παιδί στο σπίτι νομίζω πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη συμβίωσή του με το ζώο. Αν ήταν φιλοξενούμενο το σκυλί έχουν και οι γονείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

το όλο πράγμα με έκανε να σκεφτώ και πάλι ότι δεν είναι όλα τα ζώα για σπίτι

σε αυτό το ανέφερα και κάπου αλλού.

επειδή ο άνθρωπος σήμερα έχει αλλοτριωθεί και αποξενωθεί από τη φύση,

κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι όπως π.χ " τα ζώα είναι ψυχούλες " ή

"δε σε πειράζουν αν δεν τα πειράξεις " .

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

Το ροντβάιλερ ( και όχι μόνο, οποιοδήποτε άγριο ζώο / και υπάρχουν πολλά ),

θα το φάει το μωρό, και αν μπορούσε θα σε έτρωγε και εσένα,

και για να λέμε και την αλήθεια, στα @@ του που το έφαγε το μωρό. μην νομίζουμε ότι κατάλαβε τίποτα. δεν λειτουργεί η φύση με "ανθρώπινες αξίες"

οι μύθοι πρέπει να καταρρίπτονται....

Ευτυχώς οι γάτες μας είναι ..."γατούλες"!!!
Ποτέ μην είσαι σίγουρη γιατί δεν έχουν ακουστεί και λίγα για γατούλες.

Γενικά αν υπάρχει μωρό ή παιδί στο σπίτι νομίζω πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη συμβίωσή του με το ζώο. Αν ήταν φιλοξενούμενο το σκυλί έχουν και οι γονείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Συμφωνώ απόλυτα και οι γονείς έχουν ευθύνη όχι μόνο στην περίπτωση φιλοξενίας αλλά και δικό τους να ήταν.

Για άλλη μια φορά θα πω ότι θα ήταν προτιμότερο να σκεφτόμαστε λίγο ωριμότερα για την απόκτηση ενός κατοικίδιου ,και αν είχαμε έστω και μια αμφιβολία, να μην μπαίναμε στην διαδικασία να πάρουμε ένα.Είναι καλύτερο από το το αφήσουμε βλέπωντας ότι τελικά δεν μπορούμε να συμβιώσουμε έστω και για σοβαρούς λόγους.
Στην προκειμένη περίπτωση το σκυλί ή θα θανατωθεί ή θα αφεθεί "κρυφά" ελεύθερο κινδυνεύοντας έτσι περισσότερος κόσμος.

μην λετε χαζα βρε παιδια τα σκυλια ηταν σε μαγαζι που κρατουσαν οι γονεις για λιγες μερες που ελειπαν οι ιδιοκτητες που ηταν φιλοι τους μπορει τα σκυλια να ηταν εκπαιδευμενα μπορει να εγιναν κ αλλα που δεν τα ειπαν εγω που εχω τετοιο σκυλο κ ειναι εκπεδευμενος οταν επερνα την ανηψια μου που ηταν μωρο μαζι κ τον αφηνα μαζι της εξω απο κανενα μαγαζι ποτε δεν δημιουργησε προβλημα στο παιδι αντιθετως το προφυλαγε απο διαφορους που πηγαιναν κοντα !!!!!!!!!!! Ποιος μου λεει εμενα οτι δεν επαιζαν με το σκυλι κ εκαναν καμια λαθος εντολη κ εγινε το κακο μιας κ δεν ηταν κ τα αφεντικα τους??????????????

Ρε LadyCat,

αρχικά βάζε και καμιά τελεία! Δεν είναι δυνατόν να γράφεις 20 προτάσεις χωρίς ΠΟΥΘΕΝΑ τελεία. ( το έχω παρατηρήσει πολλές φορές ).

Και έπειτα, τι λογική είναι αυτή? Επειδή ο δικός σου είναι εκπαιδευμένος και δεν έφαγε την ανιψιά σου πάει να πει πως όλα τα πιτμπουλ ή ροντβάιλερ ή δεν ξέρω εγώ τι είναι καλά και φύλακες?

προφανώς και όχι και το αποδεικνύει το γεγονός.
φυσικά ούτε το αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή όλα να είναι δολοφόνοι. αλλά δεν πρέπει να μηδενίζουμε τέτοια γεγονότα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι το παίρνουν αψήφιστα και λένε "έλα μωρέ, να το πάρω το ροντβάιλερ, ψυχούλα είναι δεν πειράζει κανένα",χωρίς καμία έστω στοιχειώδη γνώση. Για αυτό συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν.

Π.χ ξέρετε πόσες επιθέσεις έχουν γίνει από αδέσποτα? Γιατί η άγνοια δίνει και παίρνει..

Π.χ ξέρετε πόσες επιθέσεις έχουν γίνει από αδέσποτα? Γιατί η άγνοια δίνει και παίρνει..
Να αντιστρέψω την ερώτηση?Πόσες επιθέσεις έχουν γίνει από ανθρώπους σε αδέσποτα και μη?

sofiagal,

τι θέλεις να πεις? εγώ δεν έχω δει άνθρωπο να τρώει τα μωρά ενός σκύλου ή μιας γάτας.

αν αναφέρεσαι γενικά σε ενέργειες όπως π.χ φόλες τότε ακόμα χειρότερα.

Είναι καταδικαστέες φυσικά,

αλλά η λογική σου είναι ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ. Δηλαδή δικαιολογείς τις επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους.. επειδή υπάρχει & μερίδα ανθρώπων που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες?

Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα? Έχουμε δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Ρε LadyCat,

αρχικά βάζε και καμιά τελεία! Δεν είναι δυνατόν να γράφεις 20 προτάσεις χωρίς ΠΟΥΘΕΝΑ τελεία. ( το έχω παρατηρήσει πολλές φορές ).

Και έπειτα, τι λογική είναι αυτή? Επειδή ο δικός σου είναι εκπαιδευμένος και δεν έφαγε την ανιψιά σου πάει να πει πως όλα τα πιτμπουλ ή ροντβάιλερ ή δεν ξέρω εγώ τι είναι καλά και φύλακες?

προφανώς και όχι και το αποδεικνύει το γεγονός.
φυσικά ούτε το αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή όλα να είναι δολοφόνοι. αλλά δεν πρέπει να μηδενίζουμε τέτοια γεγονότα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι το παίρνουν αψήφιστα και λένε "έλα μωρέ, να το πάρω το ροντβάιλερ, ψυχούλα είναι δεν πειράζει κανένα",χωρίς καμία έστω στοιχειώδη γνώση. Για αυτό συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν.

σε πληροφωρω λοιπον δον οτι αυτα τα σκυλια ειναι δημιουργημα ανθρωπου (πιτ-μπουλ) κ εμεις ευθυνομαστε που κανουν οτι κανουν ειπαμε το ζωο δεν εχει την λογικη που εχεουμε εμεις τοτε δεν αναλαμβανεις να μεγαλωσεις ενα τετοιοσκυλοι δεν υπαρχουν κακοι σκυλοι υπαρχουν κακοι ιδιοκτητες ΖΩΩΝ
τον εχω τον ΔΙΑ περιπου 6 χρονια αν δεν τον προκαλεσεις δεν κουνιετε απο την θεση του αν δεν τον κτυπησεις δεν δσου ορμαει κ.λ.π. αρα δεν φταιει το ζωο αλλα αυτος που το μεγαλωνει

δεν υπαρχουν κακοι σκυλοι

συνεχίζεις βλέπω...

και πως το έβγαλες εσύ αυτό το συμπέρασμα δηλαδή?

τι σημαίνει "δεν υπάρχουν κακοί σκύλοι" ? είναι εκ γενετής αγγελούδια οι σκύλοι δηλαδή και τα θηρία ιδιοκτήτες τους εξαγριώνουν και επιτίθενται?

κοίτα, μην είσαι υπερβολική. οι σκύλοι είναι ζώα, και όπως όλα τα ζώα είναι "επικίνδυνα" με την έννοια ότι είναι κατασκευασμένα να "σκοτώνουν" για να επιβιώσουν..

κάποια ζώα είναι πιο επικίνδυνα από άλλα... πως να το κάνουμε δηλαδή.. δεν έχεις δει στη ζούγκλα πως σκοτώνονται τα ζώα μεταξύ τους?

Φυσική Επιλογή λέγεται.. τον Δαρβίνο τον ξέρουμε όλοι..

Και να σου πω και κάτι άλλο.

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσεις όλο το ανθρώπινο είδος
(" οι άνθρωποι τα έφτιαξαν "), αλλά είναι άδικο και επιπόλαιο.

donAdr μόνος σου ρωτάς μόνος σου απαντάς....και παρερμηνεύεις.Οι άνθρωποι δεν τρώνε τα μωρά των σκύλων αλλά τα ίδια τα σκυλιά(και εννοώ για βασανισμούς και όχι για επιβίωση)Δεν δικαιολογώ ούτε τους μεν ούτε τους δε.Αν κάποιος φταίει αυτός είναι ο γονέας που δεν έδωσε την κατάλληλη προσοχή.Και μιλάω ακόμα και για περιπτώσεις που παιδάκια πειράζουν σκυλάκια και αυτά με την σειρά τους επιτίθενται.Εχουμε ακούσει πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

συνεχίζεις βλέπω...

και πως το έβγαλες εσύ αυτό το συμπέρασμα δηλαδή?

τι σημαίνει "δεν υπάρχουν κακοί σκύλοι" ? είναι εκ γενετής αγγελούδια οι σκύλοι δηλαδή και τα θηρία ιδιοκτήτες τους εξαγριώνουν και επιτίθενται?

κοίτα, μην είσαι υπερβολική. οι σκύλοι είναι ζώα, και όπως όλα τα ζώα είναι "επικίνδυνα" με την έννοια ότι είναι κατασκευασμένα να "σκοτώνουν" για να επιβιώσουν..

κάποια ζώα είναι πιο επικίνδυνα από άλλα... πως να το κάνουμε δηλαδή.. δεν έχεις δει στη ζούγκλα πως σκοτώνονται τα ζώα μεταξύ τους?

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσεις όλο το ανθρώπινο είδος
(" οι άνθρωποι τα έφτιαξαν "), αλλά είναι άδικο και επιπόλαιο.
Πρωτον οι σκυλοι ειναι οικοσιτα ζωα που σημαινει ειναι εξημερωμενα για να ζουν παρεα με τον ανθρωπο
δευτερον τα ζωα στην ζουγκλα ειναι αγρια κ ειναι για να ζουν ελευθερα
τριτον ναι Υπαχουν μερικοι εξυπνοι που θελουν αγριο το σκυλι τους κ το μαθαινουν να επιτηθετε σε οτι βρει κ κινητε

donAdr μόνος σου ρωτάς μόνος σου απαντάς....και παρερμηνεύεις

δεν ρωτάω καθόλου μόνος μου. απομόνωσες μία πρόταση από αυτά που έγραψα και έθεσες δύο (2) ερωτήματα. το συμπέρασμα ότι ρωτάω μόνος μου είναι δική σου επινόηση..

Οι άνθρωποι δεν τρώνε τα μωρά των σκύλων αλλά τα ίδια τα σκυλιά(και εννοώ για βασανισμούς και όχι για επιβίωση)Δεν δικαιολογώ ούτε τους μεν ούτε τους δε.

εφόσον δε δικαιολογείς ούτε τους μεν ούτε τους δε τότε γιατί το αναφέρεις? κανονικά θα έπρεπε να κατακρίνεις και εσύ το γεγονός ότι πολλοί έχουν επικίνδυνα ζώα ή ότι υπάρχουν επικίνδυνα αδέσποτα και όχι να ασκείς κριτική σε εμένα που τονίζω το πρόβλημα.

Αν κάποιος φταίει αυτός είναι ο γονέας που δεν έδωσε την κατάλληλη προσοχή.

αυτό είναι μία δική σου εικασία. χωρίς να ξέρω τελικά τι έγινε δεν μπορώ να καταδικάσω τους γονείς. δε νομίζω να είναι τόσο ηλίθιοι που να άφηναν το ζώο αν ήξεραν τον κίνδυνο.

Και μιλάω ακόμα και για περιπτώσεις που παιδάκια πειράζουν σκυλάκια και αυτά με την σειρά τους επιτίθενται.Εχουμε ακούσει πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

πολύ συχνά ακούω " έχω ακούσει πάρα πολλές περιπτώσεις ". τι σημαίνει αυτό ρε sofiagal ? πιστεύεις ότι κάθε επίθεση αδέσποτου γίνεται επειδή τα παιδάκια τα προκαλούν?

λυπάμαι αλλά αυτό που λες στερείται κάθε λογικής.

ΝΑΙ, θα συμβαίνει και αυτό , δηλαδή άνθρωποι που πειράζουν ένα ζώο και αυτό τους επιτίθεται,

αλλά και από μόνα τους.. δε χρειάζονται να τα προκαλέσεις.

μην τα βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα. και διαφωνείς απλά για να διαφωνήσεις.

Αρνείσαι ότι υπάρχει πρόβλημα& ότι υπάρχουν επικίνδυνα ζώα? Αρνείσαι&μηδενίζεις το γεγονός της επίθεσης?

Δεν σε παίρνει να καταδικάσεις τους γονείς γιατί ανήκουν στο ανθρώπινο είδος όπως και συ, για το οποίο αισθάνεσαι ανώτερος όλων.Τα έχεις βάλει με την νοημοσύνη των ζωντανών γιατί δεν σε παίρνει να παραδεχτείς ότι πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται σωστά.Τι κόμπλεξ ανωτερότητας είναι τούτο πάλι?

οχι απλα ειναι πιο ευκολο ρε σοφια να κατηγορησει τα ζωα κ οχι τους ασχετους που πηγαν αφησαν το μωρο τους σε ξενα σκυλια χωρις να το προσεχουν

H χειρότερη είδηση που έχω ακούσει στη ζωή μου ήταν οταν κάποιος στη Nέα Yόρκη πριν 10 χρόνια έκαψε ένα κουτάβι. Mια πράξη απο το νοήμον είδος του ανθρώπου. Aπ όσο ξέρω τα Pοτβαιλερ είναι μια χαρά ράτσα σαν όλες και μόνο αν εκπαιδευτούν να σκοτώνουν το κάνουν. Oχι απο μόνα τους. Tο ίδιο ισχείει και για τα ντόμπερμαν. Tο κόψιμο στα αυτιά και την ουρά τους δίνει αυτό το άγριο διαολικό λουκ. Aυτή η εμφάνιση συνοδεύεται απο εκπαίδευση. Eχετε δει πόσο χαζούλικο δείχνει με τα αυτιά του να κρέμονται και να κουνιούνται; Kαι είναι μέσα στην καλή χαρά.
Aς αναφέρω και τον αποκεφαλισμό- στο ίδιο μέρος το ίδιο διάστημα- ενός γερμανικού λυκόσκυλου και τη φωτογράφιση της πράξης. :( :( :(
Eιδα τις φωτογραφίες στις ειδήσεις. Σκέτη φρίκη και κυρίως η χαρά του θύτη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back