Αλλάζουμε δόντια!

Σε ηλικία περίπου 4ων μηνών έχουν καινούργιους κυνόδοντες στο κάτω σαγόνι? Αυτό παρατήρησα τις 2 τελευταίες μέρες!

Αυτό μήπως τις κάνει να δαγκώνουν πιο πολύ ή να είναι ανήσυχες/ευερέθιστες...?

EDIT : Με μία προσεκτικότερη ματιά βλέπω ότι ο κάτω δεξιός κυνόδοντας είναι καινούργιος (λίγο πιο μικρός) ενώ κάτω αριστερά έχει δύο... ο νέος δείχνει να μετατωπίζει τον παλιό πέρνωντας τη θέση του ενώ επάνω μόλις τώρα παρατήρησα ότι ξεπροβάλλουν 2 νέοι κυνόδοντες(δύο μικρές μύτες ξεπροβάλουν απ τα ούλα)!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι μαλλον νεα δοντακια ειναι.Αλλες δαγκωνουν περισσοτερο εκεινες τις μερες,αλλες οχι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα όταν άλλαζε δοντάκια δάγκωνε πολύ και μασουλούσε μια μάλλινη ζακέτα που είχα. Εγώ βρήκα τα δοντάκια στη ζακέτα και σοκαρίστηκα γιατί δεν ήξερα ότι αλλάζουν δόντια.

εμενα το γατσονι μου ειχε χτυπησει και ειχε βγει ο κυνοδοντας του και δεν εχω δει να βγαινει καινουργιος...λετε να μην βγαιλει αλλον???:hmm:;)

Εμένα είναι 4 1/2 μηνών και βγάζει νέα δόντια... Αν η δικιά σου τα άλλαξε και "έχασε" το καινούργιο (όπως συμβαίνει και με μας) μάλλον δε θα βγάλει άλλο. Αν δεν τα έχει αλλάξει ακόμα μάλλον θα βγάλει.

Ε δε νομίζω να βγάζουν και 3η φορά δόντια! Ένας κτηνίατρος μπορεί όμως να μας πει.

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κανείς αλλά η δική μου σταμάτησε να τρώει όταν άλλαζε δόντια και σταμάτησα την ξηρά τροφή και της έδινα κονσέρβα εκείνη την περίοδο. Εξαρτάται από την γάτα πιστέυω

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
Τις τελευταίες δύο μέρες το Μιραντάκι μου έκλαιγε και δεν καταλάβαινα τι έχει.Πριν από λίγο την πήρα αγγαλιά και όταν χασμουρήθηκε παρατήρησα οτι ο κάτω δεξιός κυνόδοντας .. κρεμόταν!:hmm:Της τον κούνησα και φάνηκε πως πόνεσε.Είναι περίπου 4 μηνών και αναρωτιέμαι αν αλλάζει δόντια ή το έσπασε..Αν απλά αλλάζει δόντια δε θα έπρεπε να έχει βγει και όχι να κρέμεται;;;
Ευχαριστώ εκ τών προτέρων!

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
Τις τελευταίες δύο μέρες το Μιραντάκι μου έκλαιγε και δεν καταλάβαινα τι έχει.Πριν από λίγο την πήρα αγγαλιά και όταν χασμουρήθηκε παρατήρησα οτι ο κάτω δεξιός κυνόδοντας .. κρεμόταν!:hmm:Της τον κούνησα και φάνηκε πως πόνεσε.Είναι περίπου 4 μηνών και αναρωτιέμαι αν αλλάζει δόντια ή το έσπασε..Αν απλά αλλάζει δόντια δε θα έπρεπε να έχει βγει και όχι να κρέμεται;;;
Ευχαριστώ εκ τών προτέρων!

αλλαζει δοντια! Ειναι φυσιολογικο να κρεμεται για λιγο, θα πεσει μονο του. Αν δεις οτι δεν πεφτει πηγαινε την στον κτηνιατρο να της το βγαλει.:)

Δόντια στις γάτες

γεια σας κ χρονια πολλα....θελω να σας ρωτησω..μια γατα ποτε βγαζει τα πρωτα της δοντακια??η μια γατα μου ειναι 7μιση -8 μηνων κ τωρα πριν 10 λεπτα εβλεπα οτι κατι την ενοχλει στ στομα της..ειδα οτι το δοντι της(το μεγαλο μυτερο)κρεμεται..κ εχει λιγακι αιμα..προσπαθησα να της το βγαλω αλλα φοβαμαι μη τη πονεσω..σας παρακαλω πειτε μου τι συναιβει..ανησυχωωωωωωωω:(

Τίποτα, όλα καλά, αλλάζει δόντια, θα τα κάνει όλα μόνη της.:)

Βοήθειααα :(

Είμαστε σε κατάσταση πανικού... Τρίτη μέρα είναι που τον έχουμε τον γατούλη στο σπίτι και πριν ένα τεταρτάκι πήγε να φάει στην κουζίνα, και μετά απο τα κρακ κρακ της ξηρας τροφής, εμφανίζεται με ματωμένα πόδια, ματωμένο στόμα και ένα δόντι κάτω απο το τραπέζι.....
Δεν δείχνει να πονάει, δεν κλαίει, δεν νιαούρίζει (μόνο σαν να τον ενοχλούσε κάτι στο στόμα) και τώρα είναι ξαπλωμένος στην συνηθισμένη του θέση πάνω στην καρέκλα......
Πήραμε τον κτηνίατρο και μας είπε οτι τα γατάκια βγάζουν δόντια (!!!!!!!!) κάτι που δεν ήξερα.... και απλά άλλαξε το δόντι του τρώγοντας..

Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο????:/:

εμενα προσωπικα οχι...ποτε δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο...προσπαθησε να βρεις γιατρο να τον πας σημερα...τουλαχιστον να εισαι σιγουρη οτι ειναι δοντι...υπαρχει περιπτωση να ειναι γιαλια;...μηπως ειχε σπασει κατι πριν;

ναι συμβαινει αν ειναι αυτο βεβαια

οχι ούτε γυαλιά έψαξα όλο το σπίτι για καμια ζημια ή για σημάδια αίματος αλλού εκτος απο το τραπέζι που είναι η τροφή του κάτω, αλλά τίποτα.
Και το δόντι βγήκε ολόκληρο.

ουτε εμενα μου εχει τυχει αλλα ξερω οτι αλλαζουν δοντια..και αφου βγηκε και ολοκληρο ισως να ειναι αυτο..καλο ειναι να πας να το δει να εισαι σιγουρη..:happy:

Μην αγχωνεσαι ο γατουλης σου μεγαλωνει και αλλαζει δοντακια!! σαν μικρος κυνοδοντας δεν ειναι το δοντι που βρηκες???

Ναι σαν μικρός κυνόδοντας ήταν. (το έχουμε κρατήσει για να το δείξουμε στον κτηνίατρο που θα πάμε αύριο). Απλά εμένα με ανησύχησε το αίμα, αλλά μάλλον ήταν γιατι του βγήκε πάνω στο μάσημα.... και μετά έβαλε και τα πόδια του στο στόμα γιατι τον ενοχλούσε, και μάτωσαν και αυτα, και δεν ήξερα απο που προέρχεται το αίμα. Με τρόμαξε πολύ πάντως.....

Ο Γατουλης σου γινεται γαταρος δεν υπαρχει λογος να τρομαζεις απλα αλλαζει τα δοντακια τα bebe και αποκτα τα κανονικα και μονιμα δοντακια του. Οπως ακριβως και οι ανθρωποι.. Το αιματακι ειναι λογικο...δοντακι αλλαξε ο νεαρος!!! Μπορεις να τσεκαρεις αν του εχει φυγει και απο την αλλη μερια το δοντακι αλλιως να το περιμενεις και το αλλο! Να το πετραξεις στα κεραμιδια και να κανεις μια ευχουλα!!! Χα! Χα! Χα!

Εμενα οταν η Σελινα αλλαξε δοντακια,δεν ειδα ποτε αιμα.Βρηκα ομως 3 απο τα δοντια που αλλαξε και τα εχω κρατησει.Τα εχω και φωτος.Τοτε ηταν περιπου 5 μηνων..:hmm:

Κι εγώ είχα βρει δοντάκια την εποχή που τα άλλαζαν, αλλά ποτέ δεν είχα δει αίμα και μάλιστα τόσο πολύ ώστε να λερωθούν και τα ποδαράκια... :hmm:
Φαντάζομαι τον ψάξατε παντού και δεν φαίνεται πουθενά καμιά πληγή, ε;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back