Ανάγκη για δότες

tomkarachris

Νεοφερμένο μέλος

Ο tomkarachris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Έλαβα το ακόλουθο email:

"O Δημήτριος ΜΑΡΙΝΟΣ - ΞΥΔΗΣ του Χαραλάμπους, ένα παιδάκι δυόμισυ
ετών πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Όποιος γνωρίζει δότες
αιμοπεταλίων ή θέλει να δώσει, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο παίδων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οκ καλή η ενέργεια σου να το προωθήσεις,θα κοιτάξω να δώσω, όπως επίσης να βρω και άλλους αιμοδότες.Σε ποιο παίδων?Αγία Σοφία ή Αγλαία Κυριακού?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, καλό θα είναι να το τσεκάρετε πρώτα.
Aυτό το μήνυμα, το έχω πάρει κι εγώ και μάλιστα όχι μόνο μια φορά. Aλλά η 1η φορά που το έλαβα ήταν πριν από περίπου 6 μήνες.
Γι'αυτό λοιπόν, προσοχή σε τέτοιου είδους μηνύματα. Eκτός από παλιά, μπορεί να είναι και ψεύτικα.
Όποιος λοιπόν, θέλει να κάνει την καλή πράξη, οπωσδήποτε να ρωτήσει στο νοσοκομείο, αν υπάρχει ανάγκη για το συγκεκριμένο παιδάκι. Eκτός βέβαια, αν θέλει γίνει δότης ούτως ή άλλως, το οποίο είναι ακόμα καλύτερο.

Ρώτησα στα νοσοκομεία παίδων και όντως δεν υπάρχει τώρα το συγκεκριμένο παιδάκι να ζητά αιμοπετάλια.:hmm: Απ΄την άλλη όμως καλό θα ήτανε όποιος θέλει και μπορεί να δίνει αίμα και αιμοπετάλια και ας μην υπάρχει συγκεκριμένη περίπτωση.:)

Επείγον: Ζητείται αιμοδότης

Η 32χρονη Ντινοπούλου Νίκη Μαρία μητέρα ενός 2χρονου κοριτσιού
>έπεσε σε κώμα μετά από ανακοπή καρδιάς πριν 2 μήνες από τότε νοσηλεύεται
>στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας στο τμήμα Ιατρικό Ίασης Πειραιά χρειάζεται
>επείγοντως αίμα οι γιατροί προσπαθούν να την κρατήσουν στη ζωή γιατί
>δίνει σημαδια επαφής με το περιβάλον ιδίως όταν ακούει τη φωνή της κόρης
>της .
>Αν κάποιος μπορεί να δώσει αίμα, ας επικοινωνήσει απευθείας
>με το Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να ενημερωθεί για τις ώρες αιμοδοσίας
>Τηλ: 210-4250788,-4914216.
>
>
>
>Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα αυτό σε όσους περισσότερους μπορείτε.
>
>Ευχαριστούμε πολύ
>

Ομάδα αίματος?

ιδεα δεν εχω κ εμενα μου το εστειλε η κολλητη μου το μυνημα αλλα εγω δεν μπορω να δωσω αιμα εχωελειψη καποιου ενζυμου

Επικοινώνησα σήμερα με το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και μου είπαν ότι η κοπέλα έχει καλυφθεί από αίμα και δεν χρειάζεται άλλο.Μακάρι να πάνε όλα καλά...:)

Δότης μυελού των οστών

''Το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου σας προωθεί μήνυμα της Πρυτανείας του ΑΠΘ:

"Πρόκειται για ένα αγοράκι από τη Θεσσαλονίκη 7 ετών που πάσχει από την σπάνια και γνωστή νόσο του Lorentzo.
Πρέπει άμεσα να βρεθεί δότης μυελού των οστών για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου κάθε μέρα που παιρνάει είναι κρίσιμη για την επιβίωση του.
Μπορεί ο καθένας να δώσει δείγμα (αίμα) στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (κτίριο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ), 2ος όροφος, για την ιστοσυμβατότητα (δηλαδή ο δότης να έχει συμβατό μυελό των οστών).
Το παιδάκι ονομάζεται Αγγελόπουλος Ελευθέριος.
Επίσης και στην Αθήνα υπάρχει δυνατότητα να δώσει κάποιος δείγμα (αίμα) στα παρακάτω νοσοκομεία:
ΕΛΕΝΑ, ΓΕΝΙΚΟ και ΠΑΙΔΩΝ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ".

Σας ευχαριστώ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ."

Μου το στείλαν από το πανεπιστήμιο

Ανάγκη αιμοπεταλίων για ένα παιδί

Η Μαργαρίτα Δημητρέλη 14 ετών που βρίσκεται στο Νοσοκομείο "Αγλαΐα Κυριακού" (στο ογκολογικό τμήμα, 5ος όροφος) και πάσχει από οξεία Λευχαιμία, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ!Παρακαλώ όποιος μπορεί να δώσει αίμα ας επικοινωνήσει με το Νοσοκομείο ή την μητέρα της Δημητρέλη Κατερίνα (μητέρα) : 6947155966.Παρακαλώ προωθείστε το μήνυμα σε όσους μπορείτε.

Εγώ μπορώ να δωσω αίμα από τη Κορινθο λέγοντας πως ειναι για το συγκεκριμένο παιδι στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο? Να παω αυριο αν προλάβω το πρωι. να παρω τη μαμα του να ρωτησω αν συνεχιζει να χρειαζεται αιμα?

Λογικα μπορεις ΝΑ αναφερεις το ονομα του παιδιου και για ποιο νισοκομειο δινεις το αιμα

Συνήθως η αιμοληψία πρέπει να γίνεται στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται το παιδί, έτσι τουλάχιστον ξέρω. Πάντως η διαδικασία είναι πάναπλη, ειδικά εαν κάποιος είναι αιμοδότης, κρατάει μόνο παραπάνω απο την απλή αιμοληψία. Για αυτό εαν κάποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει με τη μητέρα ή απευθείας με το νοσοκομείο. Χριστίνα νομίζω δεν μπορείς να δώσεις σε νοσοκομείο της Κορίνθου, σε εμάς τουλάχιστον δεν γίνεται, αλλά πάλι ρώτησε.:redface:

μπορεις να στειλεις αιμα κι απο αλλο νοσοκομειο αρκει να πεις σε ποιο νοσοκομειο παει και για ποιον ασθενη(σε μια επεμβαση του πατερα μου ετσι ειχαν δωσει καποιοι συγγενεις μας απο επαρχια).
το μονο κακο ειναι οτι αν εχεις π.χ. χαμηλο αιματοκριτη η πιεση(καλη ωρα οπως εγω)δεν μπορεις να δωσεις αιμα:(

Εγώ μπορώ να δωσω αίμα από τη Κορινθο λέγοντας πως ειναι για το συγκεκριμένο παιδι στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο? Να παω αυριο αν προλάβω το πρωι. να παρω τη μαμα του να ρωτησω αν συνεχιζει να χρειαζεται αιμα?
Χριστίνα μου είναι διαφορετικά τα αιμοπετάλια από το αίμα.Διευκρίνισέ το αν πας για να δώσεις.

και εγω δυστυχως εχω δυο βδομαδες που εδωσα...:(

και εγω δυστυχως εχω δυο βδομαδες που εδωσα...:(
Τι αίμα?Γιατί αιμοπετάλια μπορείς να δίνεις πολύ συχνά.

α ναι? Να και κατι που δεν η3ερα:D ¨Θα παω λοιπον και εγω να δωσω. Ευχαριστω!!:up:

Εγω ειμαι υποτασικη και δεν μπορω να δωσω αιμα δυστυχως.:(
Μακαρι να μπορουσα να βοηθησω!:(

Προσπαθώ να επικοινωνήσω από το πρωί με την κυρία , αλλά δυστυχώς δεν σηκώνει το τηλέφωνο.:hmm: Είναι πρόσφατη ή ανακοίνωση NERINA ή μήπως παλαιότερη και τρέχουμε άδικα?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back