aretha
Περιβόητο μέλος
zorica, ναι, το aids μπορεί να μεταδοθεί με το δάγκωμα, αλλά μόνο από γάτα σε γάτα.Aμα γρατζουνησει η δαγωσει καποιον η γατα με aids δεν μεταφερεται η αρρωστια?
Ο ιός της ανοσοανεπάρκειας που προσβάλλει τις γάτες (Feline Immunodeficiency Virus - FIV) είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο ανθρώπινο ιό (Human Immunodeficiency Virus - HIV). Επομένως, δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο που φροντίζει μια γατούλα με FIV.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Aμα γρατζουνησει η δαγωσει καποιον η γατα με aids δεν μεταφερεται η αρρωστια?
.
Δεν ξέρω κάτι τέτοιο....

Πρώτη φορά το ακούω.... 
Θα δούμε τι θα μας πούν και οι πιό ειδικοί!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος

zorica
Διάσημο μέλος
Εισαι απολυτος σιγουρη Αλικη? Γιατι αυτη μου ειπε οτι εχουν σημειωθει ελαχιστες περιπτωσεις μεταδωσεις σε ανθρωπους!!!Χαρά, μπράβο που πήγατε τελικά στον Αίλουρο! Ελπίζω να πάνε όλα καλά για τον Αιγύπτιο από δω και πέρα... Και όπως σωστά είπε και η drusilia, το AIDS δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται, φτάνει το γατάκι να έχει την κατάλληλη φροντίδα και να ζει σε προστατευμένο περιβάλλον.
zorica, ναι, το aids μπορεί να μεταδοθεί με το δάγκωμα, αλλά μόνο από γάτα σε γάτα.
Ο ιός της ανοσοανεπάρκειας που προσβάλλει τις γάτες (Feline Immunodeficiency Virus - FIV) είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο ανθρώπινο ιό (Human Immunodeficiency Virus - HIV). Επομένως, δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο που φροντίζει μια γατούλα με FIV.

julia
Διακεκριμένο μέλος
Εισαι απολυτος σιγουρη Αλικη? Γιατι αυτη μου ειπε οτι εχουν σημειωθει ελαχιστες περιπτωσεις μεταδωσεις σε ανθρωπους!!!![]()
Για γάτα σε άνθρωπο έλεγες????

Με ΤΙΠΤΑ, αυτό το ξέρω και εγώ σίγουρα!!!

Δεν έχουν καμία σχέση οι δυο ιοι.
zorica
Διάσημο μέλος
Εαν δεν ειναι ετσι ,της χρειαζεται και μια καλη μηνηση για παραπληρωφορηση...Για γάτα σε άνθρωπο έλεγες????
Με ΤΙΠΤΑ, αυτό το ξέρω και εγώ σίγουρα!!!
Δεν έχουν καμία σχέση οι δυο ιοι.
Τι να πω...
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Περισσότερα εδώ:
https://www.gatospito.com/AiioiaiaoUneaea-FIV-h18.htm
[/FONT]
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημέρα σε όλους.Ναι, το ξέρω ότι το AIDS από μόνο του δεν είναι τραγικό, αλλά το γατόνι έχει κι άλλα μαζί....

Πάντως μιάς και ανοίξατε τη συζήτηση για το AIDS, να σας πώ κι εγώ ότι, όχι, δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, αλλά και το ανθρώπινο AIDS δεν μεταδίδεται παρά μόνο με την σεξουαλική επαφή δίχως προφύλαξη.
Σας το λέω, γιατί θεωρώ ότι κάποιος που αγαπάει τα ζώα όσο όλοι μας, θεωρώ ότι αγαπάει και τους ανθρώπους άλλο τόσο.
Είχα έναν φίλο που έχασα απο AIDS και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον φόβο και την φοβία που αντιμετώπισε από τους περισσότερους ανθρώπους γύρω του.Ακόμα και στις τελευταίες του στιγμές στο νοσοκομείο από τις νοσοκόμες...
Και για τους ανθρώπους, ξέρετε δεν υπάρχουν... shelter...
(Παρεμπιμπτόντως, πολύ χάρηκα με το γατούλη αυτόν... άλλο είχα καταλάβει...
)Καμία αρρώστια δεν είναι απαγορευτική για να φροντίσεις κάποιον άμα τον αγαπάς.

Για όλα υπάρχουν προφυλάξεις και μπορεί κανείς και να είναι προσεκτικός και να φροντίζει αυτόν που το χρειάζεται.
Άνθρωπο ή γάτο ή καγκουρώ, για μένα δεν έχει καμία διαφορά.
Άμα τον νοιάζεσαι δηλαδή...
Δεν το παίζω Σβάϊτσερ....

aretha
Περιβόητο μέλος
Σιγουρότατη!Εισαι απολυτος σιγουρη Αλικη?

Είναι και λογικό, αν το σκεφτείς. Οι ιοί είναι πολύ εξειδικευμένοι και προσαρμοσμένοι απόλυτα στον οργανισμό που "στοχεύουν". Όπως λοιπόν διαφέρουν οι οργανισμοί ανθρώπου και γάτας, έτσι διαφέρουν και οι ιοί που τους προσβάλλουν. Ελάχιστες είναι οι κοινές ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν από το ένα είδος στο άλλο (ονομάζονται "ζωοανθρωπονόσοι") και πάλι οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε παράσιτα, όχι σε ιούς.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
δεν κολλαει απο γατες σε ανθρωπους ,ουτε σε σκυλια!το εχω ψαξει πολυ το θεμα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δυστυχώς, έχω τα οριστικά νέα από τον κο Πάνο.Έχει τελικά Λοιμώδη Περιτονίτιδα (FIP).
:cry:Δεν γίνεται τίποτε για να σωθεί ο γατούλης μου.
Θα του κάνουμε μια υποστηρικτική θεραπεία, μήπως παραταθεί κανέναν μήνα η ζωούλα του, αλλά τίποτε περισσότερο δυστυχώς δεν γίνεται...
Το μόνο παρήγορο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι τουλάχιστον το αδεσποτάκι μου θα πεθάνει στα ζεστά και χορτάτο...Και ότι και νωρίτερα να το είχα καταλάβει, πάλι τίποτε δε θα γινόταν για να σωθεί το καημένο.
Δεν ξέρω τι άλλο να σας γράψω. Αυτά

-NeFeLaKi-
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κρίμα... Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε πολλές φορές. Δώσε του όλη σου την αγάπη και τη φροντίδα. Θα σε ευγνωμονεί για αυτά και εσύ θα τον ευγνωμονείς για τις όμορφες στιγμές που περάσατε και που θα περάσετε...
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Δυστυχώς η ζωή των γατιών του δρόμου δεν είναι μόνο δύσκολη, είναι και σύντομη.Έχω όμως μια ένσταση: με τόση αγάπη και φροντίδα που του δίνεις, νομίζω ότι δεν δικαιούσαι πια να τον αποκαλείς "αδεσποτάκι". Κοίτα να χορτάσετε ο ένας τον άλλον όσο περισσότερο γίνεται, στο χρόνο που του μένει...
stellak
Διάσημο μέλος
Μπορεί να τα καταφέρει, γιατί; Θαύματα γίνονται αλλού κι αλλού:cry:
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω όμως μια ένσταση: με τόση αγάπη και φροντίδα που του δίνεις, νομίζω ότι δεν δικαιούσαι πια να τον αποκαλείς "αδεσποτάκι".
Δεν έχω πιό τρυφερό απ' το να τον λέω "αδεσποτάκι".

...
Fotini
Διάσημο μέλος
Το έχεις αγαπήσει και θα σου είναι πολύ δύσκολο... Ήταν καταδικασμένο το καημενούλι, είτε ερχόσουν εσύ στη ζωή του είτε όχι. Φρόντισέ το για όσο καιρό του μένει και κάνε κουράγιο. Μακάρι να ήταν όλοι σαν εσένα, να πρόσεχαν τα αδεσποτάκια που έβρισκαν στο δρόμο τους.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

:cry::cry::cry:.... Δεν μπορω ρε παιδιά..... Τι αδικία είναι αυτή????
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν το λες για τρυφεράδα, πάσο.Δεν έχω πιό τρυφερό απ' το να τον λέω "αδεσποτάκι".
...
Αυτό που εννοούσα είναι ότι ο Αιγύπτιος φαίνεται πως έχει βρει πια σπίτι και αγάπη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
.