Αποβολή γάτας

lera

Νεοφερμένο μέλος

Ο lera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα έζησα μια από τις χειρότερες εμπειρίες μου και θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας.
Έχω ένα γατάκι 7,5 μηνών. Πριν από 2 μήνες την είχε πιάσει οίστρος και αποφάσισα να την ζευγαρώσω μία φορά πριν την στειρώσω. Είχα ήδη βρεί "ανάδοχους" για τα γατάκια οπότε δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα.
Δεν έχω καθόλου εμπειρία απο γάτες και στην προσπάθεια μου να βρω κάποια στοιχεία για την εγκυμοσύνη ανάκαλυψα και αυτό το site.
Γυρίζοντας σήμερα από την δουλειά , βρήκα το δωμάτιο στο οποίο είναι η γάτα τις ώρες που λείπουμε, γεμάτο αίματα. Είχα ακούσει ότι πριν τον τοκετό αιμοραγούν οπότε και εγώ προετοιμάστηκα με χαρά για το χαρμόσυνο γεγονός. Πράγματι σε λίγη ώρα την βρήκα ξαπλωμένη αναπαυτικά στο κρεβάτι κρυμένη κάτω από το σεντόνι και είδα οτι κάτι έβγαινε από τον κόλπο της. Δύστυχώς ο σάκος που έβγαλε ήταν άδειος.
Η κτηνίατρος με την οποία μίλησα αμέσως μου είπε οτι απέβαλε, και κατα πάσα πιθανότητα επειδή είναι πολυ μικρή ακόμα. Ακόμα βγάζει λίγο αίμα αλλά είναι πολύ ευδιάθετη οπότε αυτό με παρηγορεί κάπως.
Μου ήρθε πολυ ξαφνικό όλο αυτό γιατί ούτε που περνούσε από το μυαλό μου οτι και των γατιών οι εγκυμοσύνες μπορεί να μην έχουν αίσιο τέλος.
Και τώρα το μεγάλο ερώτημα!! Να την στειρώσω τώρα ή να την αφήσω να μείνει ακόμα μια φορά εγκυος??
:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω πιστευω οτι ειναι καλυτερα να την στειρωσεις!!
Ισως η αποβολη να προηλθε απο το γεγονος οτι ειναι πολυ μικρη, αλλα αν για καποιο λογο δεν μπορει να γεννησει καθολου???
Ισως την επομενη φορα που θα αποβαλλει να μην ειναι τοσο ευχαριστα τα πραγματα!Μπορει να υποφερει και να ποναει...
Ή να πεθανει καποιο γατακι μεσα της και να αρρωστησει και η γατουλα!:/:

Αν ημουν στη θεση σου θα τη στειρωνα κατ'ευθειαν για να ειμαι ησυχη!;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sardela σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις δίκιο. Αν υπάρχει έστω και μία στο εκατομύριο η πιθανότητα να περάσει άλλη μια φορά τα ίδια είναι κρίμα.Αύριο πρωί-πρωί θα την πάω στη γιατρό για να δούμε τώρα πως είναι, και θα δω πότε μπορώ να την στειρώσω.

Ωχ η κακομοιρουλα τι επαθε..Αφου ειναι ενταξει τωρα παλι καλα..Κι εγω κατα την προσωπικη μου γνωμη θα σου ελεγα να τη στειρωσεις..μιλησε με το γιατρο και βλεπεις...Δωστης πολλα φιλια στο μουσουδακι της:redface:

Sardela σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις δίκιο. Αν υπάρχει έστω και μία στο εκατομύριο η πιθανότητα να περάσει άλλη μια φορά τα ίδια είναι κρίμα.Αύριο πρωί-πρωί θα την πάω στη γιατρό για να δούμε τώρα πως είναι, και θα δω πότε μπορώ να την στειρώσω.

Θα κανεις το καλυτερο για αυτην!
Μολις τωρα θυμηθηκα μια γατα που ειχαμε στον κηπο..Την πρωτη φορα γεννησε 3 γατακια:το ενα φυσιολογικο, το αλλο με ασταθεια, και το αλλο, 3 μερες μετα, ατροφικο.Ηταν ενα μικρο σωμα, με τεραστιο κεφαλι που φυσικα γεννηθηκε νεκρο...

Στην επομενη γεννα(διοτι δεν την στειρωσαμε), τα πραγματα ηταν τραγικα:η γατα καπου γεννησε...Μετα απο μια δυο μερες την ειδαμε με ενα σακο(!!)κρεμασμενο απο πισω. Ειχε αγριεψει, και δεν μας αφηνε να την πιασουμε... Υπεφερε γιατι σιγα σιγα σαπιζε(η μυρωδια ηταν απαισια, αλλα εξακολουθουσε να μην μας αφηνει να την πλησιασουμε), και τελικα πεθανε.
Μαλλον ηταν καποιο τμημα του παχεος εντερου(που ειχε καποια σχεση με την γεννα), που βγηκε απο τον ποπο της...
Ηταν κριμα, δυστυχως δεν μπορεσαμε να κανουμε κατι καλυτερο για αυτην.

Ξερω πως ειναι αρκετα τραβηγμενη υποθεση, αλλα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει.:/:

Στειρωσε την και σχετικα γρηγορα μη σου κανει καμμια πυομητρα και τρεχεις ακους εκει 7 μηνων εγγυος.. εγκλημα κανουν οι κτηνιατροι με τα περι αφησε την μια φορα και μετα...!!!

δυστυχώς η γατούλα σου μάλλον ξεκίνησε να έχει οίστρο από πολύ νωρίς...για να αποφύγεις χειρότερες ταλαιπωρίες εσύ αλλα κυρίως το γατάκι (γιατί για μικρή γατούλα πρόκειτα ακόμη) στείρωσέ την. Εμείς στειρώσαμε τη Μαφαλντίν μας μόλις έκλεισε τους 8 μήνες και είναι μια χαρά. Σαν γατάκι φέρεται ακόμη...

Και εγώ σου προτεινω να στειρωθει η γατούλα αν και το εχεις αποφασίσει ήδη απο οτι καταλαβα. Εκτος του οτι επειδή πήγε ετσι η πρώτη γεννα και υπάρχει φοβος για οργανικο πρόβλημα που μπορει να αποβει μοιραίο δεν υπάρχει κανενας λογος να περιμενεις:/: Περαστικά της της καημενης, πρεπει να ταλαιπωρήθηκε πολύ:( Και κάτι ακομα. Αφου ειχες βρει γατογονεις, δεν τους λες για κάποιο άλλο γατάκι απο αυτα που δίνονται απο το my cat; Κριμα ειναι να χαθουν ετσι οι ενδιαφερόμενοι...:/:

Κρίμα τη γατούλα, αλλά ελπίζω να είναι καλά τωρα! Την είδε ο κτηνίατρος μετά την αποβολή? Η Μάσκο μου έγινε "μου" μετά από μια αποβολή που είχε... Εϊχε ταλαιπωρηθεί πολύ η καημένουλα, τόσο πολύ που, ενώ ήταν ημι-άγρια, μας άφησε να την πιάσουμε και να την περιποιηθούμε... Την πήγαμε αμέσως στον κτηνίατρο ο οποίος χρειάστηκε να της κάνει επέμβαση και αφαίρεση μήτρας (στείρωση), αλλιώς κινδύνευε η ζωή της. Βέβαια η Μάσκο είχε και χρόνιο αναπνευστικο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνονται σωστά τα όργανά της, οπότε τη γλίτωσε από θαύμα... Βέβαια η περίπτωση σου δεν είναι ακριβώς η ίδια, αλλά αν υπάρχει μη διεγνωσμένο οργανικό πρόβλημα γιατί να το διακινδυνεύσεις? Και η δική μου γνώμη είναι να προχωρήσεις άμεσα στη στείρωση. Και έχει δίκιο η Ολγα, υπάρχουν τόσα ορφανά γατάκια που ψάχνουν γονείς... Και καλό είναι να τη δει ο γιατρός τώρα, μετά την αποβολή για να επιβεβαιώσει ότι όλα είναι καλά (αν δεν την έχει δει ήδη).
Περαστικα΄της

αχου την καημενη...περαστικα :rolleyes::rolleyes:

Πρέπει πάντως να γίνει κάτι για την κατάρριψη του μύθου ότι πρέπει να αφήσεις το θηλυκό γατάκι να γεννήσει μια φορά πριν το στειρώσεις. Στην εκστρατεία (γιατί περί εκστρατείας πρόκειται) που κάνω για να βρω σπιτάκια για τα γατάκια της Gloriana, οι περισσότεροι με τους οποίους μίλησα είχαν αυτήν την άποψη και την υπερασπίζονταν σθεναρά!

Tην πήγα στη γιατρό σήμερα πρωί-πρωί. Αποφασίσαμε να της κάνει επέμβαση για να ελένξει μήπως είχε μείνει στη μήτρα και άλλο νεκρό έμβρυο το οποίο δεν αποβλήθηκε. Και αφού θα την άνοιγε θα της έκανε και την στείρωση. Τελίκα η απόφαση αυτή ήταν σωτήρια για το μπλουμπλούκι μου γιατί όντως υπήρχε νεκρό έμβρυο στην μήτρα,ένα μικρότερο απο αυτό που αποβλήθηκε χτες. Θα μπορούσε να πάθει συψαιμία. Τέλος καλό όλα καλά. Το μόνο κακό είναι οτι θα μείνει στη γιατρό σήμερα το βράδυ.Για να της δώσει τις αντιβιώσεις,ορούς κλπ....
Κακό για μένα δηλαδή γιατί μου λείπει πολυ. Για εκείνη νομίζω είναι καλύτερα.
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

Να πας να την δεις ομως το συντομοτερο, θα φοβάται η καημενούλα!:/:
ευτυχώς όλα πήγαν καλα, περαστικά σας!

Περαστικα:|Αντε αυριο θα την εχεις στην αγκαλια σου..μη στεναχωριεσαι,αφου τελιωσαν ολα καλα..

Περαστικά στην γατούλα σου!!!
:):):)

Μπράβο! Ευτυχώς που την είδε ο γιατρός εγκαίρως! Τώρα όλα θα πάνε καλά! Περαστικά της!!!

Πρέπει πάντως να γίνει κάτι για την κατάρριψη του μύθου ότι πρέπει να αφήσεις το θηλυκό γατάκι να γεννήσει μια φορά πριν το στειρώσεις. Στην εκστρατεία (γιατί περί εκστρατείας πρόκειται) που κάνω για να βρω σπιτάκια για τα γατάκια της Gloriana, οι περισσότεροι με τους οποίους μίλησα είχαν αυτήν την άποψη και την υπερασπίζονταν σθεναρά!

Ναι, αυτο που λες ειναι ενα πολύ σοβαρό θέμα και ειναι σημαντικο να το προσπαθήσουμε... είναι τραγικο τοσα μωρά να πετιούνται στο δρόμο για αυτο το λόγο!!:mad:

καλημέρα.ευτηχώς πήγαν όλα καλά.πρόλαβες τα χειρότερα

Ωραία, αποφύγατε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις! Καλή ανάρρωση στο μωράκι σου!

Να συμφωνήσω κ εγώ με τους υπόλοιπους. Ευτυχώς που έγιναν έτσι τα πράγματα και γλιτώσατε τα χειρότερα. Περαστικά σας λοιπόν και καλές αγκαλίτσες σας εύχομαι. Πάντως για τη στείρωση να πω κ εγώ αυτά που έχω ακούσει. Πως αν θα γίνει νωρίς, πριν οι ορμόνες της "γυναίκας" αρχίσουν και κυκλοφορούν στον οργανισμό, υπάρχει και μικρότερη πιθανότητα για καρκίνους. Μου το είχε πει ο κτηνίατρος πριν τη στείρωση. Νομίζω πως έχει μια λογική ε?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back