Απογαλακτιστήκαμε! Και τώρα τι τρώμε;

καλο ειναι να μαθει να τρωει μονο του, αν δισκολευεται μουσκεψε τις κροκετουλες με γαλατακι ειδικο και ασε το να φαει αλλα απο το πιατακι, αφου αποτι καταλαβα πηγαινει, απλα δυσκολευεται να μασισει. ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εντάξει ευχαρηστώ:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα ήθελα να μου πείτε τι θα ήταν το καλύτερο να του δίνω,να αγοράζω έτιμη ή θα πρέπει να του φτιάχνω εγώ κάτι?:/:και καμία σπιτική συνταγή αν ξέρετε γιατί μου αρέσει να του μαγειρεύω:rolleyes:
Τι ηλικία έχει το γατάκι;
Από τον ένα μήνα και πάνω, μπορεί να φάει ειδική κονσέρβα για γατάκια (ένδειξη kitten) που είναι αρκετά μαλακή και περιέχει όλες τις χρήσιμες βιταμίνες για την ανάπτυξή του. Επίσης υπάρχουν ειδικές κροκέτες για γατάκια. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθείς τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία ή τις οδηγίες που θα σου δώσει ο κτηνίατρος.

Αν παίρνει ακατάλληλη τροφή σε μικρή ηλικία, μπορεί να μην αναπτυχθεί σωστά ή να πάθει καμιά αβιταμίνωση. Επομένως, καλύτερα να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο.

ειναι εντελως αχρηστο να του λιωνεις την τροφη,για να τη βαζεις στο μπιμπερο( ασε που μπορει να πνιγει κιολας).....αν δεν μπορει ακομα ξηρη τροφη,να του την μουλιαζεις....σε λιγο θα μαθει να την τρωει και χωρις μουλιασμα...

νομιζω οτι ειναι τελειως ανεφικτο να του μαγειρευεις...1ον ,διοτι θελει παρα πολλες γνωσεις...για να κανεις τους καταλληλους συνδυασμους και τις σωστες ποσοτητες,ωστε να ειναι σωστη η διατροφη του,και 2ον,γιατι εισαι πολυ μικρη,και προφανως θα πηγαινεις σχολειο + το διαβασμα........ποτε θα βρισκεις χρονο να του μαγειρευεις???:/:

Οτα ειναι μικρο ορφανο μην προσπαθησεις να δωσεις αλλα δωσε καλο γαλα γατας οι τρεις μαρκες που δεν προκαλουν διαρροια ειναιRoyal canin, mixol, ormilac.

Αν φτασει τον εε μηνα και κατι μπορεις να το περασεις σε καλη κονσερβα τυπουa/d hills σε συνδυασμο με λιωμενο κοτοπουλακι, στην αρχη τα θυλαζει δε τα μασουλαει καμμια δυο βδομαδες μη προσπαθησεις κρεατα μακαρονια κλπ λοιπον. Αφου εχει καλα δοντακια και γινει 2 μηνων και εχει φαει κονσερβα και ξηρη τροφη για μωρακια ( royal canin growth /baby cat)και κοτοπουλο, διαλεξε μαι βιολογικη κροκεττα καταλληλη για την ηλικια του ( ειναι λιγο ακριβη αλλα καει πολύ καλο τριχωμα και προστατευει απο τη πετρα στα δοντια α δινεις μαλακες τροφες μονο θα του πεσουν) και μαγειρευε και κρεατακι η κοτοπουλακι η δινε ψαρακι χωρις κοκαλο απο κει και περα. Προσθεσε και χορτο για γατες και εχεις τη σουπερ διατροφη. Μπορεις να παραγγειλεις απο εδω

ασημινα εχεις παραγγειλεις ποτε απο το συγκεκριμενο σαιτ??το βρηκα πριν λιγες μερες αλλα δεν ηξερα αν δουλευει κανονικα..

Ποια τροφή προτείνετε;

ποια τροφη προτεινετε σε γατουλη αρσενικο κοντοτριχο 2 μηνων? (ειναι 90% σιγουρο οτι θα τον παρω μετα το πασχα)
μηπως να τον αφησω να παει 3ων και μετα να τον παρω?

Ειμαι διατεθιμενη να ξοδεψω για καλη τροφη,θελω κυριως να μεγαλωσει σωστα, να εχει ωραιο τριχωμα, να μη εχει προβληματα με διαρροιες και γενικως οποια προβληματα χεστικου τυπου, προβληματα με νεφρα και αλλα. Εν ολοιγοις θελω να μεγαλωσω ενα υγιες και ισορροπημενο γατακι.

Εχω αποφασισει οτι ΔΕΝ θελω hills.Αυτο γιατι δεν αρεσε στην προηγουμενη γατα μου ουτε στον σκυλο μου αλλα και οι κτηνιατροι την προωθουν σαν τρελοι και μου φαινεται γενικως υποπτο

Λοιπον καταληγω στις
Purina Pro Plan Kitten(με ενα ερωτηματικο γιατι διαβασα οτι εχει γαλα κ προκαλει προβληματα στις γατουλες που εχουν δυσανεξια στη λακτοζη)
Royal Canin Kitten 34(με ερωτηματικο επισης γιατι διαβασα στο ριβιου οτι περιεχει ενα καρκινογονο συντηριτικο)
Applaws Natural Complete Kitten Chicken

Τι αλλο μου προτεινετε?

ΥΓ ποσο περιπου κραταει μια συσκευασια 1,5 κιλου? Ποσες φορες τη μερα ταιζω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ και στα δύο γατάκια μου μέχρι να φτάσουν 4 μηνών τους έδινα την royal canin baby cat και μετά τους 4 μήνες την royal canin kitten 36 και την κτηνιατρική σειρά της royal canin growth. Είμουνα απόλυτα ευχαριστημένη. Τώρα τους δίνω orijen μια πολύ καλύτερη τροφή που θα μπορούσαν να την φάνε από τους 5 μήνες και μετά αλλά δεν την ήξερα τότε..;);):P
Όσον αφορά το τάισμα, εγώ τους βάζω την ημερήσια ποσότητα ξηράς τροφής που αντιστοιχεί στο καθένα στα μπολάκια τους και την έχουν διαθέσιμη συνέχεια.:):):D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ποια τροφή προτείνετε;

νομιζα οτι η royal canin baby cat ηταν ιδια με την Royal Canin Kitten 34.
orijen για κατω των 5 μηνων υπαρχει?
τωρα οσον αφορα τον τροπο ταισματος το λεω γιατι μιας κ το γατακι θα ναι μικρο κ δεν ξερω αν θα προσαρμοστει στην αμμο αμεσως, ισως να μπορουσα να ελεγξω το ποτε τα κανει ωστε να το προτρεπω και να το βοηθαω να μπαινει στη λεκανη.Δηλαδη αλλο να λειπω και να υπαρξει ατυχημα και να το δω οταν γυρισω κι αλλο εκεινη τη στιγμη.
Φανταζομαι οτι μεσα σε μιση μια ωρα απο τη στιγμη που θα φανε...ε, πανε και στο πιπι ρουμ

νομιζα οτι η royal canin baby cat ηταν ιδια με την Royal Canin Kitten 34.
orijen για κατω των 5 μηνων υπαρχει?
τωρα οσον αφορα τον τροπο ταισματος το λεω γιατι μιας κ το γατακι θα ναι μικρο κ δεν ξερω αν θα προσαρμοστει στην αμμο αμεσως, ισως να μπορουσα να ελεγξω το ποτε τα κανει ωστε να το προτρεπω και να το βοηθαω να μπαινει στη λεκανη.Δηλαδη αλλο να λειπω και να υπαρξει ατυχημα και να το δω οταν γυρισω κι αλλο εκεινη τη στιγμη.
Φανταζομαι οτι μεσα σε μιση μια ωρα απο τη στιγμη που θα φανε...ε, πανε και στο πιπι ρουμ
Δεν είναι οι ίδιες τροφές. η babycat είναι για γατάκια μέχρι 4 μηνών και η kitten36 είναι για γατάκια 4-12 μηνών ή μέχρι να στειρωθούν!!:):)
2 μηνών είναι αρκετά μεγάλο το γατόνι σου και θα μπορεί να πηγαίνει μόνο του στην άμμο!!! μην ανησυχείς!!!:P:P

τοτε μαλλον λαθος εκανα κι εγραψα 34 αντι για 36
ανησυχω γιατι πολλα εχω διαβασει στο φορουμ για λερωματα εκτος αμμολεκανης και μιας και δεν μενω μονη μου δεν θελω να καθαρισει τιποτα σκατουλες ο φιλος μου και γκρινιαζει μετα!!!!:/:

τοτε μαλλον λαθος εκανα κι εγραψα 34 αντι για 36
ανησυχω γιατι πολλα εχω διαβασει στο φορουμ για λερωματα εκτος αμμολεκανης και μιας και δεν μενω μονη μου δεν θελω να καθαρισει τιποτα σκατουλες ο φιλος μου και γκρινιαζει μετα!!!!:/:
Τον μικρό μου τον πήρα 40 ημερών και πήγε κατευθείαν στην αμμολεκάνη του..:):)Δεν λέρωσε ποτέ απ έξω.:):)
Βέβαια όταν είχε διάρροια του είχανε φύγει κάποια γιατί τον πήγαινε τον κακομοίρη νερό, και δεν προλάβαινε να φτάσει στην αμμολεκάνη του.. ;);)

Εγω θα ελεγα να το παρεις τριων μηνων αν υπαρχει αυτη η πιθανοτητα.Θα ειναι καλυτερα κοινωνικοποιημενο,δεν θα εχεις προβληματα με την αμμολεκανη αν το στειρωσεις εγκαιρως,και θα εχει πολυ περισσοτερη αυτοπεποιθηση.Orijen μονο για γατακια δεν υπαρχει,αλλα η σειρα με το κοτοπουλο που παιρνω εγω,στην πορτοκαλι συσκευασια,κανει και για γατακια και για ενηλικα.Αν θες συζητα το και με τον κτηνιατρο σου για να δειτε ποια ταιριαζει καλυτερα στην περιπτωση του.

................γιατί τον πήγαινε τον κακομοίρη νερό.....<--------λολ πολυ αστειο ακουστηκε ναταλουκο!!!

Δωρα θα ηταν λιγο εγωιστικο να το παρω νωριτερα γιατι απλα δεν μπορω να περιμενω!!!!
Θα ρωτησω κ την εκτροφεα,η οποια η ιδια μου προτεινε να το παρω στους 2 μηνες:confused: αν εχει την δυνατοτητα να το κρατησει.
Σκοπευω στους 5 μηνες να τον στειρωσω,αν και θα μιλησω κ με κτηνιατρο(αν εχετε κανεναν στα υποψην στην πατρα πειτε γιατι θελω να τον αλλαξω)

Αν δεις ολα τα sites εκτροφειων αλλα και τους κανονισμους της FIFe,τα γατακια δινονται μετα τις 12 εβδομαδες,καποιοι εκτροφεις μαλιστα τα δινουν μετα τις 16.Τι να σου πω,οπως σου εγραψα και στο ΡΜ εσυ κρινεις και αποφασιζεις.Οσο για τους κτηνιατρους,μπορεις να δεις τους προτεινομενους απο τα μελη του φορουμ εδω.

................γιατί τον πήγαινε τον κακομοίρη νερό.....<--------λολ πολυ αστειο ακουστηκε ναταλουκο!!!

Δωρα θα ηταν λιγο εγωιστικο να το παρω νωριτερα γιατι απλα δεν μπορω να περιμενω!!!!
Θα ρωτησω κ την εκτροφεα,η οποια η ιδια μου προτεινε να το παρω στους 2 μηνες:confused: αν εχει την δυνατοτητα να το κρατησει.
Σκοπευω στους 5 μηνες να τον στειρωσω,αν και θα μιλησω κ με κτηνιατρο(αν εχετε κανεναν στα υποψην στην πατρα πειτε γιατι θελω να τον αλλαξω)

Στην αρχή μάλλον ήταν από τα σκουλικάκια που μπορεί να είχε, εκ των υστέρων δεν ξέραμε από τι ήταν. Όλες οι εξετάσεις του ήτανε καθαρές...;);)Πίστεψε με δεν ήταν καθόλου αστείο να βλέπεις ένα γατάκι 40 ημερών να μην προλαβαίνε να πάει στην αμμολεκάνη του και να του φεύγουν στο δρόμο...;);)

Αν επιτρέπετε, τι γατάκι θα πάρετε???:hmm::hmm::)

Δωρα μιλας πολυ σωστα...
ναταλουκο ρωσσακι θελω να παρω και δεν βρισκεις ευκολα...οποτε οι επιλογες ειναι περιορισμενες

Δωρα μιλας πολυ σωστα...
ναταλουκο ρωσσακι θελω να παρω και δεν βρισκεις ευκολα...οποτε οι επιλογες ειναι περιορισμενες
Η αδυναμία μου είναι τα μπλε γατόνια!!!:):):D:D:P:P:P
Υπάρχουν όμως κατα καιρούς και πολλά αδεσποτούλια που μοιάζουν πολύ σε russian blue!!!:):)
Έχεις βρει εκτροφείο εδώ στην ελλάδα ή θα το πάρεις από το εξωτερικό???:hmm::hmm:

βρηκα στην αθηνα
ναι αλλα δεν εχω βρει αδεσποτακι μεχρι τωρα :(

αν μπορεις να το παρεις 3 μηνων θα ηταν οτι καλυτερο μπορουσες να κανεις! Εγω στη θεση σου θα το ταιζα orijen, φακελακια/κονσερβες για γατακια και θα συμπληρωνα με λιγες κουταλιες γαλα για γατακια σε 1 απο τα γευματα του ή θα αντικαθιστουσα ενα ολοκληρο γευμα του με γαλα. Στον δικο μου του εδινα γαλα μεχρι 1 ετους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back