Απογαλακτιστήκαμε! Και τώρα τι τρώμε;

Elunitta

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Elunitta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 172 μηνύματα.
Γεια σας! Είμαι νέα χαζογατομαμά! Πριν 25 μέρες βρήκαμε ένα νεογέννητο ψιψίνι που κάποιο "άνθρωποι" το είχαν πετάξει στα σκουπίδια. Υπολογιζαμε ότι ήταν 3-4 ημερών. Φυσικά το πήραμε και το μεγαλώνουμε με μπιμπερό και ειδικό γάλα. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα μάλλον πλησιάζει την ηλικία απογαλακτισμου όπως μας είπε ο γιατρός.. Το χαζούλι μας όμως δεν ξέρει να τρώει απο μπώλ. Δεν είδε ποτέ τη μαμά του και έχει μάθει μόνο το μπιμπερό. Όσο και αν πεινάει δεν τρώει απο μπώλ απλά κάθεται και κλαψουρίζει απο πάνω. Το γάλα δεν πρέπει να του φτάνει πια γιατί πεινάει συχνα. Τι να του δώσω και πως? Λίγο τυράκι απο τα χέρια μου το έφαγε.. Κόνσέρβα του ανοίξαμε αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον. Μπορεί να είναι και νωρίς ποιός ξέρει... Πείτε καμμιά ιδέα για να μην πεινάει το κακόμοιρο...
Υ.Γ :) Το λέμε μολυβίξ (έχουμε βιβλιοπωλείο) ή κεφτεδάκο ή πουρπουρίκο και εγώ η μαμά τον φωνάζω Πθορόγατο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως ηρθες στο My cat Elunitta! :) Δοκιμαστε να κοβετε σε πολυ μικρα κομματακια τα φαγητα και να τα δινεις απο το χερι σου, με ζουμακι να το δοκιμαζει και αυτο και σιγα σιγα θα μαθει να τρωει και μονος του. Ισως να ειναι ακομα πολυ μικρουλης για πολλα φαγητα αλλα μαζι με γαλα+φαι θα εχει καλη διατροφη. Θελει υπομονη. :up: Μπραβο που το εσωσες απο το δρομο παντως!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Elunitta βάλτου σε ένα μπολάκι γάλα, με ξηρή τροφή για μωρά να μουλιάσει.Ετσι ίσως ξεκινήσει να τρώει σιγά-σιγά αφού θα μυρίζει το γάλα.Θέλει λίγο υπομονή αλλά το αργότερο σε καμμιά βδομάδα θα έχεις απαλλαγεί από το μπιμπερό.:)

Να σου ζήσει το Πθορόγατο. 'Οντως θέλει υπομονή, δίνε του μουλιασμένες κροκέτες για Kitten σε γάλα και θα μάθει σιγά σιγά.
Φροσάκι δεν μοιάζει με το πατούνι;;;;;;;:baby:

Αχ αυτό το πατούνι!

Μπράβο στην Ελουνίτα. Να της ζήσει!!!! Φυσικά γρήγορα θα απαλλαγεί από το μπιμπερό. Μπορεί να του βάζει και λίγο στη μουσούδα ζουμάκι από την κονσέρβα για να το γλύψει και να μάθει τη γεύση......αλλά αυτό το πατούνι (που έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά) βρε παιδιά ..τι περίεργο ......είναι παντού.....και στα δικά μου ένα από τα μωράκια της Χιονάτης ........σκέτο πατούνι... σκέτη γλύκα δηλαδή!!!:lol:
(Φρόσω να σου ζήσει και εσένα)!!!!:up:

ευχαριστουμε παιδια φαινετε ειναι η χρονια του μαυροασπρου φετος βρηκα κ τα αδερφια της πατουνας στο παραπερα οικοπεδο ιδια η πατουνη ειναι

Έφαγε!!!

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές!! Έφαγε!! Χρειάστηκε βέβαια να το μπουκώσουμε με το ζόρι για να καταλάβει ότι αυτό το πράγμα ήταν μαμ (μικρούλης και χαζούλης βλέπετε..) αλλά μετά έπεσε σαν τρελό. Του πέφτει λίγο μεγάλο το μπώλ και είναι να ξεκαρδίζεσαι οπως μπαίνει ολόκληρος μέσα. Όταν έτρωγε με το μπιμπερό και μετά τον χαιδευαμε για να κάνει τσισάκια τον καθάριζα πάντα με μωρομάντηλο. Την έχει συνηθήσει τη μυρωδιά και πουρπουρίζει. Νόμιζα ότι το γλίτωσα το μωρομάντηλο αλλά τώρα χρειάζεται περισσότερο γιατί γεμίζει το σπίτι λαδωμένα πατουσάκια . Τρέλα είναι!!

Σκέψου ότι έχεις να μωρό στο σπίτι και πρέπει να το ταίζεις και να το καθαρίζεις.... Χτές είδα ενα dvd και είχε μέσα ενα σκυλάκι που του φοράγανε βρακάκι......:hmm: :hmm: Φαντάζεσται να φοράμε στα γατουλίνια μας πάνες;;;;;; χα χα χα!!!

Δεν ξέρω τι να ταΐσω το γατί

Πριν μία εβδομάδα που έλειπα διακοπές οι γονέις μου περιμάζεψαν δύο γατάκια. Το ένα ήταν πολύ μικρό και μου είπαν ότι ψόφησε. Το άλλο ήταν μεγαλύτερο και έζησε. Τώρα το έχω αναλάβει αλλά δεν έχω ιδέα τι πρέπει να τρώει. Του δίνω γάλα από αυτό το φρέσκο που παίρνουμε από το φούρνο αλλά κάνει; Το πίνει αλλά όχι πάρα πολύ. Του πήρα ειδικό γάλα για γάτες μα δεν το πίνει. Επίσης οι γονείς μου είχαν αγοράσει κάτι κροκέτες τις οποίες δεν τις πολυτρώει. Το έχω στην αυλή, οπότε υποθέτω ότι θα τρώει
και από μόνο του. Φοβάμαι ότι οι άλλες γάτες της γειτονιάς του τρώνε το φαγητό που του αφήνω.Παρακαλώ ας μου στείλει κάποιος πληροφορίες γιατί είμαι άσχετη. Τι πρέπει να τρώει;; Πόσο;; Τι άλλο να προσέξω;;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.:hmm:

Η Νιάρα τρώει το εβαπορέ γάλα, καλά αραιωμένο (έμαθα πως είναι καλύτερο για τις γάτες από το δικό μας φρέσκο), αλλά την τσέκαρα ότι δεν έχει δυσανεξία. Δηλ. δεν κάνει διάρροια, κάτι που πρέπει να κοιτάξεις αν δίνεις γάλα στο γατί.

Την είχα κι εγώ έξω τον πρώτο καιρό, μέχρι ν'αποφασίσω να την πάρω σπίτι και ξέρω από "άλλες γάτες". Δεν τρώνε απλώς το φαγητό," δέρνουν" κιόλας! Η Νιάρα μου υπέφερε απ'αυτές (είχαμε άσχημα ξεμπερδέματα και πολλές επισκέψεις στον κτηνίατρο για να τη σώσουμε).
Τουλάχιστον να κάθεσαι μαζί του να το φυλάς όσο τρώει...?

Εκτός από κονσέρβες/κροκέτες εγώ της μαγειρεύω κιόλας. Πειραματίστηκα και βρήκα τι προτιμάει.
Περισσότερα για τροφές να σου πουν οι πιο έμπειροι!

Καλώς μας ήρθες!:)

Ειναι μικρουλη αυτο μηπος οι κροκετες ειναι μεγαλεσ και δε μπορει να τησ δαγκασει?Παρε junior friskies για αρχη να δεις ποσ αντιδρασει.Οσο για γαλα πιστευω οτι το 0% λιπαρα δε θα προκαλει διαροια αφου ειναι σχεδον νερακι στα γατακια.
Αυτο το προβλημα με αλλεσ γατες το ειχα και εγω με το ντινο οσο ηταν κατω στο παρτερι ερχοταν μια ψομομενη μεγαλιτερη του αλλα ο ντινο κοτα μια φορα μονο τη πλισιασε παραφιλοντασ και τησ εκανε ενα νιαου.και αυτη το ιδιο αλλα ημουνα και εγω παρον για να δω τι θα γηνει.Και τησ ελεγα να ιπερασπιστει το μπολακι της.Αλλα το ιπερασπιζομουν και εγω κοινιγοντας την αλλη γατα (καλοαναθρεμενη λεμε σα βαρελακι ηταν)και βαζοντασ σιχνα τροφη για να εχει ο ντινο και να τρωει.

Αν θές μπορείς να λιώνεις λίγο τις κροκέτες για να μπορεί να το μασήσει.Κάνε λίγο ρυζάκι ή καμιά πατάτα βραστή λιωμένη.Αν δε μπορεί το γάλα δοκίμασε γιαουρτάκι πρόβειο.Πες μας νέα του!

Εγώ όταν τάιζα τις γατούλες μου στην αυλή καθόμουν μαζι τους όσο έτρωγαν για να βεβαιωθώ ότι τρώνε και δεν τις χτυπάνε άλλες γάτες για να τους πάρουν το φαί, αν μπορεις κάνε και συ το ίδιο. Αγόρασε τροφή με μπουκίτσες κρέας αλλά πολύ μικρές, όπως π.χ. τα φακελάκια απο το λιντλ. Φακελάκια όχι κονσέρβα μη μπερδευτείς. είναι πολύ καλά , τα τρώει και η δικιά μου που είναι και καλοφαγού:D . Το γάλα δεν το συνιστώ, ειδικά το αγελαδινό

Πόσο μικρό είναι; Hμερών; Bδομάδων; Πρέπει να κάνεις και μια επίσκεψη στο γιατρό όπως κάθε νέος «γατογονιός». Πρέπει και να αποπαρασιτωθεί και με αγελαδινό γάλα θα δημιουργηθούν σίγουρα σκουλίκια. Hδη μπορεί να έχει. Mέχρι να πάει στο γιατρό που θα σου πει τι να κάνεις δώσε του, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε παραπάνω, και αραιωμένο αρκετά εβαπορέ και junior Friskies ή ακόμα καλύτερα κάποια άλλη μάρκα από pet shop, όπως Hills (πάλι για μωρά). Mπορούν να είναι και μουλιασμένα σε νερό (θέλει κάποια ώρα μέχρι να «πιούν» το υγρό) ή γάλα. Kαι τα φακελάκια κονσέρβας Whiskas Junior είναι μια χαρά και εύκολα στο μάσιμα. Aν και είδα τα μικρά του κήπου μας (ήταν δεν ήταν ενός μηνός, τότε) πριν τους πάρω την παιδική τροφή να είναι ολόκληρα μέσα στα μεγαλίστικα ξερά!!!!! Mέσα στο πήλινο κύπελο του γιαουρτιού όλο μέσα ένα γατάκι μιας κλειστής παλάμης! Kαι έτρωγε κανονικά!!! Eιδες αμα σε κόψει η πείνα; Πειραματίσου και πες μας νέα, έ;

Ρώτησα την κολλητή μου η οποία έχει περιμαζέψει πάνω από δέκα γάτες στη ζωή της και μου είπε πως το εβαπορέ το γάλα είναι καλύτερο, λίγο αραιωμένο αλλά αυτή βάζει κορν φλάουερ μέσα ώστε να μην προκαλεί διάρροια. Της το είχε πει κτηνίατρος. Το έκανα κι εγώ με το Σβουράκι και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Όπως είπαν και οι άλλες γατομαμάδες παραπάνω, δοκίμασε τροφή για μωράκια και κροκετούλες μουλιασμένες σε γάλα ή νεράκι μήπως τις φάει.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά --- περιμένουμε νέα!
:)

Η γατούλα που φαίνεται στην εικονίτσα μου, μεγάλωσε με νουνού χωρίς ζάχαρη και είχε γίνει σαν αρνάκι. Αλλά όταν λέμε τάισμα…τάισμα όχι αστεία…δεν προλάβαινε να φωνάξει…μόλις άρχιζε να ανακατεύεται για φαΐ, τσουπ το γαλατάκι.
Αν είναι πολύ μικρά δεν τρώνε άλλη τροφή εκτός από γάλα ή τρώνε πολύ λίγη (μόνο τη γλείφουν σχεδόν) αλλά να μην είναι σκληρή. Οι κροκέτες είναι πολύ σκληρές για μωρά αλλά έτσι κι αλλιώς η κύρια τροφή τους είναι το γάλα.
Επίσης τα μικρά, ακόμα κι αν μπορούν να φάνε από πιατάκι δεν μπορούν τόσο ώστε να χορτάσουν καλά, συν ότι δεν καλύπτεται η ανάγκη του ενστίκτου του θηλασμού.

Ζεσταίνεις νεράκι αραιώνεις το νουνού χωρίς ζάχαρη, το κανονίζεις να είναι χλιαρό, να μην καεί, (το πολύ ζεστό νομίζω ευνοεί και τα σκουλήκια και τις διάρροιες) παίρνεις μερικές σύριγγες μιας χρήσης, αφαιρείς τη βελόνα και βάζεις λαστιχάκι από βαλβίδα ποδηλάτου (εκτός κι αν υπάρχει κάτι ειδικό) κρατάς το γατάκι όπως ακριβώς κρατάνε τα μωρά παιδιά, ακουμπάς το λαστιχάκι στο στόμα του και στάζεις λιγάκι γάλα. Ενστικτωδώς θα πάρει το λαστιχάκι όπως θα έπαιρνε τη ρώγα της μαμάς του και θα αρχίσει να ρουφάει, το βοηθάς και λίγο πιέζοντας το έμβολο της σύριγγας απαλά και προσεχτικά, και μέχρι που θα την πιάνει κιόλας, τη σύριγγα όπως πιάνουν τα παιδιά το μπουκάλι και θα παθαίνεις πλάκα. Και να ξέρεις ότι τα μικρά τρώνε λίγο και τακτικά. Αν είναι πολύ μικρά τρώνε ανά δέκα με δεκαπέντε λεπτά για πολύ ώρα, μετά ξεκουράζονται για καμιά ώρα και μετά πάλι τα ίδια.
Μην κοιτάς που είμαι αρσενικός, έχω κάνει λεχώνα:P:)

Εγώ όταν τάιζα τις γατούλες μου στην αυλή καθόμουν μαζι τους όσο έτρωγαν για να βεβαιωθώ ότι τρώνε και δεν τις χτυπάνε άλλες γάτες για να τους πάρουν το φαί, αν μπορεις κάνε και συ το ίδιο. Αγόρασε τροφή με μπουκίτσες κρέας αλλά πολύ μικρές, όπως π.χ. τα φακελάκια απο το λιντλ. Φακελάκια όχι κονσέρβα μη μπερδευτείς. είναι πολύ καλά , τα τρώει και η δικιά μου που είναι και καλοφαγού:D . Το γάλα δεν το συνιστώ, ειδικά το αγελαδινό

Ναι, ναι, μαζί τους πρέπει!
Αλλά από το λιντλ... :hmm: Φτηνιάρικες δεν είναι;

BTW τι το ταϊζεις το μικρό σου; Ωραία φάτσα στη φωτογραγία. Φαίνεται πολύ μικρό ακόμα.

Επίσης, Lady: το ρύζι είναι καλό, αλλά ανακατεμένο με λίγο κρεατάκι, κοτοπουλο γθιοα τα μικρά.

Παιδια σιγκρινα μια κονσερβα φρισκιεσ και μια τσαμπιον και στο πρςτο ελεγε 4% περιεκτικοτητα σε κρεασ στην αλλη 14% επαθα πλακα αν και δε ξερω τι να πω.:hmm:

Ευχαριστώ

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Το γατί δεν είναι πολύ μωρό. Θα είναι δύο τριών μήνών. Δηλαδή ρουφαέι μόνο του το γάλα από το πύλινο με τη γλώσσα του.Επίσης μασάει και κροκέτες. Απλά δε ξέρω πόσο πρέπει να τρώει γι' αυτό ανησύχησα.Θα δοκιμάσω αυτά που μου λέτε και θα πάω και στο κτηνίατρο.:D

καλως ηρθες στη παρεα μας λοιπον.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back