Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υ.Γ
Το λέμε μολυβίξ (έχουμε βιβλιοπωλείο) ή κεφτεδάκο ή πουρπουρίκο και εγώ η μαμά τον φωνάζω Πθορόγατο!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Δοκιμαστε να κοβετε σε πολυ μικρα κομματακια τα φαγητα και να τα δινεις απο το χερι σου, με ζουμακι να το δοκιμαζει και αυτο και σιγα σιγα θα μαθει να τρωει και μονος του. Ισως να ειναι ακομα πολυ μικρουλης για πολλα φαγητα αλλα μαζι με γαλα+φαι θα εχει καλη διατροφη. Θελει υπομονη.
Μπραβο που το εσωσες απο το δρομο παντως!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Φροσάκι δεν μοιάζει με το πατούνι;;;;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
Μπράβο στην Ελουνίτα. Να της ζήσει!!!! Φυσικά γρήγορα θα απαλλαγεί από το μπιμπερό. Μπορεί να του βάζει και λίγο στη μουσούδα ζουμάκι από την κονσέρβα για να το γλύψει και να μάθει τη γεύση......αλλά αυτό το πατούνι (που έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά) βρε παιδιά ..τι περίεργο ......είναι παντού.....και στα δικά μου ένα από τα μωράκια της Χιονάτης ........σκέτο πατούνι... σκέτη γλύκα δηλαδή!!!
(Φρόσω να σου ζήσει και εσένα)!!!!

ladycat
Διάσημο μέλος
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές!! Έφαγε!! Χρειάστηκε βέβαια να το μπουκώσουμε με το ζόρι για να καταλάβει ότι αυτό το πράγμα ήταν μαμ (μικρούλης και χαζούλης βλέπετε..) αλλά μετά έπεσε σαν τρελό. Του πέφτει λίγο μεγάλο το μπώλ και είναι να ξεκαρδίζεσαι οπως μπαίνει ολόκληρος μέσα. Όταν έτρωγε με το μπιμπερό και μετά τον χαιδευαμε για να κάνει τσισάκια τον καθάριζα πάντα με μωρομάντηλο. Την έχει συνηθήσει τη μυρωδιά και πουρπουρίζει. Νόμιζα ότι το γλίτωσα το μωρομάντηλο αλλά τώρα χρειάζεται περισσότερο γιατί γεμίζει το σπίτι λαδωμένα πατουσάκια . Τρέλα είναι!!
maxi2
Δραστήριο μέλος
Φαντάζεσται να φοράμε στα γατουλίνια μας πάνες;;;;;; χα χα χα!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fuego
Νεοφερμένο μέλος
Πριν μία εβδομάδα που έλειπα διακοπές οι γονέις μου περιμάζεψαν δύο γατάκια. Το ένα ήταν πολύ μικρό και μου είπαν ότι ψόφησε. Το άλλο ήταν μεγαλύτερο και έζησε. Τώρα το έχω αναλάβει αλλά δεν έχω ιδέα τι πρέπει να τρώει. Του δίνω γάλα από αυτό το φρέσκο που παίρνουμε από το φούρνο αλλά κάνει; Το πίνει αλλά όχι πάρα πολύ. Του πήρα ειδικό γάλα για γάτες μα δεν το πίνει. Επίσης οι γονείς μου είχαν αγοράσει κάτι κροκέτες τις οποίες δεν τις πολυτρώει. Το έχω στην αυλή, οπότε υποθέτω ότι θα τρώει
και από μόνο του. Φοβάμαι ότι οι άλλες γάτες της γειτονιάς του τρώνε το φαγητό που του αφήνω.Παρακαλώ ας μου στείλει κάποιος πληροφορίες γιατί είμαι άσχετη. Τι πρέπει να τρώει;; Πόσο;; Τι άλλο να προσέξω;;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Την είχα κι εγώ έξω τον πρώτο καιρό, μέχρι ν'αποφασίσω να την πάρω σπίτι και ξέρω από "άλλες γάτες". Δεν τρώνε απλώς το φαγητό," δέρνουν" κιόλας! Η Νιάρα μου υπέφερε απ'αυτές (είχαμε άσχημα ξεμπερδέματα και πολλές επισκέψεις στον κτηνίατρο για να τη σώσουμε).
Τουλάχιστον να κάθεσαι μαζί του να το φυλάς όσο τρώει...?
Εκτός από κονσέρβες/κροκέτες εγώ της μαγειρεύω κιόλας. Πειραματίστηκα και βρήκα τι προτιμάει.
Περισσότερα για τροφές να σου πουν οι πιο έμπειροι!
Καλώς μας ήρθες!

purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτο το προβλημα με αλλεσ γατες το ειχα και εγω με το ντινο οσο ηταν κατω στο παρτερι ερχοταν μια ψομομενη μεγαλιτερη του αλλα ο ντινο κοτα μια φορα μονο τη πλισιασε παραφιλοντασ και τησ εκανε ενα νιαου.και αυτη το ιδιο αλλα ημουνα και εγω παρον για να δω τι θα γηνει.Και τησ ελεγα να ιπερασπιστει το μπολακι της.Αλλα το ιπερασπιζομουν και εγω κοινιγοντας την αλλη γατα (καλοαναθρεμενη λεμε σα βαρελακι ηταν)και βαζοντασ σιχνα τροφη για να εχει ο ντινο και να τρωει.
Lady
Δραστήριο μέλος
Δέσποινα77
Νεοφερμένο μέλος
. Το γάλα δεν το συνιστώ, ειδικά το αγελαδινόΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Όπως είπαν και οι άλλες γατομαμάδες παραπάνω, δοκίμασε τροφή για μωράκια και κροκετούλες μουλιασμένες σε γάλα ή νεράκι μήπως τις φάει.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά --- περιμένουμε νέα!

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν είναι πολύ μικρά δεν τρώνε άλλη τροφή εκτός από γάλα ή τρώνε πολύ λίγη (μόνο τη γλείφουν σχεδόν) αλλά να μην είναι σκληρή. Οι κροκέτες είναι πολύ σκληρές για μωρά αλλά έτσι κι αλλιώς η κύρια τροφή τους είναι το γάλα.
Επίσης τα μικρά, ακόμα κι αν μπορούν να φάνε από πιατάκι δεν μπορούν τόσο ώστε να χορτάσουν καλά, συν ότι δεν καλύπτεται η ανάγκη του ενστίκτου του θηλασμού.
Ζεσταίνεις νεράκι αραιώνεις το νουνού χωρίς ζάχαρη, το κανονίζεις να είναι χλιαρό, να μην καεί, (το πολύ ζεστό νομίζω ευνοεί και τα σκουλήκια και τις διάρροιες) παίρνεις μερικές σύριγγες μιας χρήσης, αφαιρείς τη βελόνα και βάζεις λαστιχάκι από βαλβίδα ποδηλάτου (εκτός κι αν υπάρχει κάτι ειδικό) κρατάς το γατάκι όπως ακριβώς κρατάνε τα μωρά παιδιά, ακουμπάς το λαστιχάκι στο στόμα του και στάζεις λιγάκι γάλα. Ενστικτωδώς θα πάρει το λαστιχάκι όπως θα έπαιρνε τη ρώγα της μαμάς του και θα αρχίσει να ρουφάει, το βοηθάς και λίγο πιέζοντας το έμβολο της σύριγγας απαλά και προσεχτικά, και μέχρι που θα την πιάνει κιόλας, τη σύριγγα όπως πιάνουν τα παιδιά το μπουκάλι και θα παθαίνεις πλάκα. Και να ξέρεις ότι τα μικρά τρώνε λίγο και τακτικά. Αν είναι πολύ μικρά τρώνε ανά δέκα με δεκαπέντε λεπτά για πολύ ώρα, μετά ξεκουράζονται για καμιά ώρα και μετά πάλι τα ίδια.
Μην κοιτάς που είμαι αρσενικός, έχω κάνει λεχώνα

Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ όταν τάιζα τις γατούλες μου στην αυλή καθόμουν μαζι τους όσο έτρωγαν για να βεβαιωθώ ότι τρώνε και δεν τις χτυπάνε άλλες γάτες για να τους πάρουν το φαί, αν μπορεις κάνε και συ το ίδιο. Αγόρασε τροφή με μπουκίτσες κρέας αλλά πολύ μικρές, όπως π.χ. τα φακελάκια απο το λιντλ. Φακελάκια όχι κονσέρβα μη μπερδευτείς. είναι πολύ καλά , τα τρώει και η δικιά μου που είναι και καλοφαγού. Το γάλα δεν το συνιστώ, ειδικά το αγελαδινό
Ναι, ναι, μαζί τους πρέπει!
Αλλά από το λιντλ...
Φτηνιάρικες δεν είναι; BTW τι το ταϊζεις το μικρό σου; Ωραία φάτσα στη φωτογραγία. Φαίνεται πολύ μικρό ακόμα.
Επίσης, Lady: το ρύζι είναι καλό, αλλά ανακατεμένο με λίγο κρεατάκι, κοτοπουλο γθιοα τα μικρά.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος

fuego
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Το γατί δεν είναι πολύ μωρό. Θα είναι δύο τριών μήνών. Δηλαδή ρουφαέι μόνο του το γάλα από το πύλινο με τη γλώσσα του.Επίσης μασάει και κροκέτες. Απλά δε ξέρω πόσο πρέπει να τρώει γι' αυτό ανησύχησα.Θα δοκιμάσω αυτά που μου λέτε και θα πάω και στο κτηνίατρο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool