Απογαλακτιστήκαμε! Και τώρα τι τρώμε;

Αυτά είναι πια παλληκάρια.Μπράβο σου ,που τα κατάφερες.Τα γατάκια αρχίζουν να τρώνε μόνα τους γύρω στο ένα μήνα,βάλε τα κοντά σε τροφή να αρχίσουν να συνηθίζουν την μυρωδιά της.Όταν αρχίσουν να τρώνε σταμάτησε το γάλα.Το καλύτερο πρώτο γεύμα για μωρά είναι το βραστό κοτόπουλο .Τα σκαφάκια και τα φακελάκια wiskas για μωρά είναι επίσης καλά.Ξηρή τροφή δώσε τους αφού έχουν συνηθίσει την υγρή τροφή.Στον μήνα πάνω δώσε τους BANMINTH για τα σκουληκάκια .Μην το καθυστερήσεις γιατί θα αρχίσουν προβλήματα με διάρροιες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να σου ζήσουν να ζουζουνάκια σου... στάθηκαν πολύ τυχερά. μόλις κλείσουν τον πρώτο μήνα μπορούν να αρχίσουν να τρώνε μόνα τους. μερικά κάνουν τα δύσκολα όμως και μπορεί να μη ξεκολάνε από το μπιμπερό... καλή τύχη σου εύχομαι....:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ, για την απάντηση σας. Το είχα μεγάλο αγχος :redface: ..το απόγευμα κιόλας θα πάω να τους πάρω τα απαραίτητα για να είμαι προετοιμασμένη..!!!!
Αν καταφέρω θα τα βγάλω και τα 3μαζί φωτογραφία να τα δείτε .
Ευχαριστώ πάρα πολύ :) :) :)

Μπορείς επίσης να τους μουλιάζεις την ξηρά τροφή μέσα σε γάλα, για να τη συνηθίσουν (αφού βέβαια πρώτα μάθουν να πίνουν γάλα απ' το πιατάκι) :)

Γειά σας!Η αποπαρασίτωση γίνεται αποκλειστικά στον κτηνίατρο? Γίνεται μια φορά ή κάποιες φορές το χρόνο? Αν ναι κάθε πότε?

Γειά σας!Η αποπαρασίτωση γίνεται αποκλειστικά στον κτηνίατρο? Γίνεται μια φορά ή κάποιες φορές το χρόνο? Αν ναι κάθε πότε?

Οχι αποκλειστικα στο κτηνιατρο,αλλα επειδη εισαι πρωταρα καλο θα ηταν για μια φορα να το δεις να το κανει καπιος ωστε να μαθεις και τον αλλο μηνα να το κανεισ μονη σου.Ειναι καθε μηνα για τα εσωτερικα γατακια.Τωαρα που ειναι μικρα με σπρει για να μην εχουν ψιλουσ,ψορα και παστα για τα εσωτερικα σκουλικακια.

Μια ερώτηση... Κονσέρβα σε γατάκι

Κανει να δωσω στο γατακι μου(το οποιο ειναι 2 μηνων) κονσερβα? (η κονσερβα γραφει οτι ειναι για ενηλικες γατες) ... :/:

Ναι δε θα παθει τιποτα αλλα μπορεις να της παρεις μια για γατακια μους της γκουρμετ θα τρελαθει:)

Μια χαρά τις τρώνε τις κονσέρβες, επίσης έχει και κροκέτες junior που τρελένονται, λόγω της έντονης μυρωδιάς και γεύσης

Φυσικα και μπορεις. :)
Βασικα συνεχισε ομως και την ξηρα τροφη, ειναι καλυτερη νομιζω.....
Και υπαρχουν και τα junior σε εκδοση κονσερβας και ξηρας τροφης οπως σου ειπανε. Παντως μην ανησυχεις, δεν θα παθει τιποτα

Κανει να δωσω στο γατακι μου(το οποιο ειναι 2 μηνων) κονσερβα? (η κονσερβα γραφει οτι ειναι για ενηλικες γατες) ... :/:

Φυσικά και το γατάκι δε θα πεθάνει από μία κονσέρβα για ενήλικες γάτες - απλά δε θα πάρει τα απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό του και δε θα είναι υγιές. Καλύτερα να προτιμήσεις προϊόντα ειδικά για γατάκια. Αν ήταν να δίνουμε στις γάτες μας ό,τι να 'ναι, οι ειδικές τροφές για γατάκια δε θα είχαν λόγο ύπαρξης, σωστά; Γιατί δε ρωτάς και τον κτηνίατρο;

Δεν θα πάθει τίποτα.... Το μόνο που κινδυνεύει να πάθει είναι να συνηθίσει και να μην τρώει τίποτα άλλο....
Καλύτερα να συνηθίσει στις junior κροκέττες.. και η κονσέρβα να είναι κάτι σαν "σοκολάτα" για μάς... εγώ του δίνω του δικού μου 1 την εβδομάδα... junior σε 2 δόσεις...

Άσε που κάπου διάβασα ότι ΜΟΝΟ κονσέρβα τους χαλάνε τα δόντια...:hmm:

Κακό δεν πρόκειται να της κάνει, αλλά οι τροφές που προορίζονται για ενήλικες γάτες δεν είναι τόσο θρεπτικές όσο εκείνες που προορίζονται για γατάκια στην ανάπτυξη. Επομένως, αν τη δίνεις σε μόνιμη βάση, τότε το γατάκι δε θα παίρνει όσα χρειάζεται για να μεγαλώσει σωστά.;)

Άσε που κάπου διάβασα ότι ΜΟΝΟ κονσέρβα τους χαλάνε τα δόντια...:hmm:

Αυτό το έχω διαβάσει κι εγώ σε ένα βιβλίο για γάτες. Η ξηρά τροφή βοηθάει τα δόντια να καθαρίζονται από την πλάκα και παράλληλα γυμνάζει τα ούλα επειδή είναι σκληρή. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι άνθρωποι για να το λένε...:hmm:

εγω στις δικές μου (2 τον αριθμό) δίνω απο μία κονερβα την εβδομάδα αλλα την μοιράζω σε πολλες μέρες.δηλαδή 2-3 κουταλάκια του γλυκού την κάθε ημέρα.τρώνε π.χ τρίτη, τετάρτη , παρασκευή και σαββατο απο πολύ λίγο.κυρίως πρωινά που εχουν περισσότερη όρεξη.το καλό είναι οτι τρώνε και ξηρά τροφή στα διαστήματα που δεν εχουνε αλλη κονσέρβα.δεν νομίζω θα υπάρχει πρόβλημα με αυτο που κάνω!! εσείς τι λέτε?:hmm:

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά μην τις κακομάθεις και καταλήξουν να σου ζητάνε κονσέρβα όλο και περισσότερο;)

Κονσέρβα σε ανήλικο γατάκι

Έκανα το εξής λάθος.Έτσι όπως γυρόφερνα στο super market,πήγε το μάτι μου πάνω σε κάτι μους σολωμού και βοδινού.Έτσι όπως τις είδα,έτσι κ τις πήρα:D

Μετά όμως διάβασα ότι είναι για ενήλικες γάτες.Τώρα εγώ αν δώσω στη μικρή(2μιση μηνών) να φάει λιγουλάκι θα την πειράξει;:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχι καλε,για μια φορα δεν πειραζει,:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γενικά όμως πειράζει;:P:P
Γιατί είχα παρατηρήσει ότι κάτι κορμοί μικροί σολωμού της άρεσαν πάρα πολύ!! Και είπα να δοκιμάσω και μους:)

Οχι μωρε...
απλά αν μπορείς να την συνηθίσεις στίς κροκκέτες καλύτερα....:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back