Απορίες για την άμμο

Ναι καλέ...:) ¨η τέτοιο.. έβαλα ή απλά ενα πανι....
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!θα παω αυριο να παρω μπας και διορθωθει καπως....:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψάχνω κάτι για να μην γεμίζει με άμμο το μπάνιο μου και κατά συνέπεια ολόκληρο το σπίτι μετα...:hmm:Κάνει δουλειά Zoo;;

Καλά δεν κάνει και θαύματα. Αν αφήσω την ανοιχτή λεκάνη, το καμάρι μου από το τρελλό σκάψιμο, τα πετάει όλα έξω από όλες τις πλευρές. :/:
Περιορίζει αρκετά όμως όσα συμπαρασύρει βγαίνοντας από την τουαλέτα και είναι κολλημένα στα πόδια του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν πειράζει και να μην βρεις το ίδιο... οτιδήποτε χαλάκι, ειδικά τα πλαστικά με τις πλαστικές κλωστές σαν μπούκλες.. ή απλά μια πατσαβούρα κάνουν δουλειά.:)

Τέτοιο ήταν αυτό που είχε 16 ευρώ στο πετ-σοπ. Αλλά σιγά μην φύγουν από εκεί μέσα τα χαλίκια με το τίναγμα...

Σωστό και αυτό.:redface:
Εγώ προτίμησα την κλασσική άσπρη πατσαβούρα... που τινάζω εύκολα.. και πλένεται κιόλας!!:)

Σωστό και αυτό.:redface:
Εγώ προτίμησα την κλασσική άσπρη πατσαβούρα... που τινάζω εύκολα.. και πλένεται κιόλας!!:)
:lol::lol:Την κλασική άσπρη πατσαβούρα θα την έβρισκα μέτρα έξω από το μπάνιο μου ....Παιχνιδάκι των γατουλίνων μου:P

:lol::lol:Την κλασική άσπρη πατσαβούρα θα την έβρισκα μέτρα έξω από το μπάνιο μου ....Παιχνιδάκι των γατουλίνων μου:P

Και εγώ γι αυτό και δεν έβαλα τίποτα όσο ήταν μικρός... μετά που σοβαρεύτηκε... έβαλα την πατσαβούρα, και το σκουπάκι δίπλα.!;)

Αν είναι σαν τον δικό μου.. ουτε ειδικό χαλάκι ούτε τίποτα δεν σε σώζει... υπομονή να μεγαλώσει.:)

Και εγώ γι αυτό και δεν έβαλα τίποτα όσο ήταν μικρός... μετά που σοβαρεύτηκε... έβαλα την πατσαβούρα, και το σκουπάκι δίπλα.!;)

Αν είναι σαν τον δικό μου.. ουτε ειδικό χαλάκι ούτε τίποτα δεν σε σώζει... υπομονή να μεγαλώσει.:)
Νομίζω 1 έτους είναι πια αρκετά μεγάλος...:PΕίναι τελείως τρέλογατος όμως:blink:

Τα χαλάκια είναι λεπτά και μπορείτε να τα βάλετε λίγο να είναι κάτω από την τουαλέτα του, οπότε δεν θα τα βγάζει από τη θέση τους. εμένα πάει και τα δαγκώνει, βλέπει ότι δεν φεύγουν και τα αφήνει. ;)

Τώρα που θα μετακομίσω θα τους φτιάξω την τουαλέτα τους με όλα τα comfort:D

Βάζω εδώ το ερώτημα μια που έχει σχέση με την ανάγκη της γάτας. ( Αν νομίζετε ότι πρέπει να μετακινηθεί, ας γίνει).

Θα ταξιδέψω με τον μικρούλη μου με ΙΧ και θέλω να μου πείτε τι να κάνω με τις ανάγκες του μικρού μου. Κάπου νομίζω ότι διάβασα για τουαλέτα μιας χρήσεως. Υπάρχει κάτι τέτοιο; Αν ναι, μπορείτε να μου περιγράψετε πως χρησιμοποιείται; Και αν έχετε καμιά φωτογραφία...δεκτή! Μπορεί να φαίνεται χαζή η ερώτηση, αλλά επειδή δεν έχει ταξιδέψει και ξανά, είμαι αγχωμένη τι θα κάνουμε, μια που δεν ξέρω αν θα κρατηθεί αν χρειαστεί, γιατί είναι και 3 μηνών μόνο.
Λέω να βάλω πάνα ακράτειας στη γατοφόρο, αλλά δεν ξέρω αν θα τη θέλει και τι άλλο να κάνω.

(Επίσης - λίγο οφτόπικ- πόσες ώρες να μείνει νηστικός και χωρίς νερό; Αν διψάσει να του δώσω νερό στο ταξίδι);

Σας παρακαλώ τα φώτα σας...

Μια αγχωμένη άπειρη γατομαμά.:redface:

Για πόσες ώρες μιλάμε καταρχήν??
Μετά μπορείς να πάρεις μαζί σου μια σακούλα με άμμο.. και όταν θεωρείς εσύ λογικό να τον βγάλεις απο την γατοφόρο και να τον βάλεις στην ανοιγμένη σακούλα στο πάτωμα.

Τουαλέτα μιας χρήσης δεν ξέρω να σου πω τί και πως.

Ασχετα πάντως, γενικά οι γάτες όταν στρεσάρονται ΔΕΝ πανε τουαλέτα... κρατιούνται αρκετά. Οπώτε ανάλογα και για ποσες ώρες μιλάμε μπορεί και να μην πάει.

Μια γάτα μπορεί να μήνει χωρίς φαγητό, αναλογα με την υγεία της και μέχρι ενα μήνα. Θα αδυνατίσει αλλά γίνετε. (δεν είναι το ιδανικότερο βέβαια για την υγεία της... αλλά επιζεί, μπορεί και παραπάνω..)

Τώρα για νερό... 1-2 μέρες λογικά...

Για πόσες ώρες μιλάμε καταρχήν??
Μετά μπορείς να πάρεις μαζί σου μια σακούλα με άμμο.. και όταν θεωρείς εσύ λογικό να τον βγάλεις απο την γατοφόρο και να τον βάλεις στην ανοιγμένη σακούλα στο πάτωμα.
...........
Τώρα για νερό... 1-2 μέρες λογικά...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Μιλάμε για 4-5 ώρες ταξίδι το πολύ.
Αυτό με την άμμο δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Πολύ καλό! ;)

Καλέ δεν θα το αφήσω να πεθάνει από την πείνα και από τη δίψα το μικρό μου. Απλά από ότι κατάλαβα καλύτερα να μην φάει κανένα τρίωρο πριν το ταξίδι και καθ΄όλη τη διάρκειά του.

Κάτι τελευταίο. Πως τα ηρεμείτε αν σκούζουν μέσα στη γατοφόρο;
Γιατί προβλέπω να με πετάει έξω ο ταξιτζής μαζί με το γατί και τα πράγματα...:lol:

4-5 ώρες μπορεί να μην παει τουαλέτα καθόλου;)... ΕΑΝ σηκώσει τον κόσμο.... του βάζεις το χέρι σου να σε μυρίσει, εγώ άνοιγα και το πορτάκι, έβαζα χέρι μέσα και χάιδευα.. μετά οταν το πήραμε το κολάι, τον έβγαζα και αγκαλιά...

ΕΑΝ λαχανιάσει θα είναι απο το άγχος... τότε ειχα μπουκαλάκι με νερό.. και του έβαζα λίγο στην μυτούλα... το καλοκαίρι τον έβρεχα και λίγο κεφαλάκι ποδαράκια...

Πάιζει και η λύση calmivet... αλλά δεν είναι αναγκη, είναι λίγες οι ώρες.. αν θές το έχεις μαζί σου.. για παν ενδεχόμενο.

Ευχαριστώ πολύ. Το κάλμιβετ, είναι ηρεμηστικό από ότι καταλαβαίνω. Το έχουν μόνο οι κτηνίατροι;
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι.:)

Τελικά ποια?

Βάση των εμπειριών σας λοιπόν αποφασίσατε ποιά άμμος είναι κατάλληλη...
Σαν νέα γατομαμά εγώ με τι άμμο να ξεκινήσω?:hmm:
Τα συμπεράσματά μου είναι ότι η ever clean είναι η καταλληλότερη, βάση πλειοψηφίας...
Ωραία, ποιο τύπο να πάρω εγώ? δεν είμαι ενήμερη ακόμα για τα γούστα του γατιού μου και ούτε έχω προγενέστερη εμπειρία, το μόνο στοιχείο μου είναι οτι είναι σχεδόν 3 μηνών και έχει μεσαίο μήκους τρίχα...
Προτάσεις???:happy:
Σήμερα θα την πάρω στο νέο της σπίτι και θέλω να τα έχω όλα έτιμα:D

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, δες τις σχετικές κριτικές και τα σχόλιά τους, εδώ.:)

Βάση των εμπειριών σας λοιπόν αποφασίσατε ποιά άμμος είναι κατάλληλη...
Σαν νέα γατομαμά εγώ με τι άμμο να ξεκινήσω?:hmm:
Τα συμπεράσματά μου είναι ότι η ever clean είναι η καταλληλότερη, βάση πλειοψηφίας...
Ωραία, ποιο τύπο να πάρω εγώ? δεν είμαι ενήμερη ακόμα για τα γούστα του γατιού μου και ούτε έχω προγενέστερη εμπειρία, το μόνο στοιχείο μου είναι οτι είναι σχεδόν 3 μηνών και έχει μεσαίο μήκους τρίχα...
Προτάσεις???:happy:
Σήμερα θα την πάρω στο νέο της σπίτι και θέλω να τα έχω όλα έτιμα:D

Είναι ημιμακρύτριχο;:hmm:Αν ναι, τότε να προσέξεις την Activblock της Everclean. Αυτή είχα και έτρεχα συνέχεια από πίσω τους με ένα μωρομάντηλο γιατί κολλούσε στις τριχούλες. Ίσως να είναι πιο κατάλληλη η Heavy Duty κι αυτή της Everclean...Δες και τις κριτικές, κάνε σύγκριση και αποφάσισε. Το πολύ πολύ να αλλάζεις άμμο κάθε μήνα ώσπου να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει;)

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση.. έχω 3 γάτες για την ώρα, οι 2 είναι ενήλικες. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ την Friskies την αρωματική. Αλλά σήμερα είδα στο pet-shop την Ever Clean και μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά :hmm:Με συμφέρει με 3 γάτες στο σπίτι να παίρνω την Ever Clean ? Υπάρχει κανείς άλλος που να έχει παραπάνω από 2 γάτες και να χρησιμοποιεί την Ever Clean ώστε να με βοηθήσει ? Η Friskies κοστίζει 3,5? ενώ η Ever Clean 10?, άσχετα όμως από την τιμή, αν με συμφέρει η Ever Clean, και δεν αναγκάζομαι να πετάω την μισή καθαρή άμμο μαζί με την λερωμένη, θα την πάρω ασυζητητή (το πρόβλημά μου είναι με τα ούρα που δεν γίνονται σβώλοι και λερώνεται όλη η άμμος :/:). Αν την επιλέξω εντέλει, μάλλον την αρωματική θα πάρω ε ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας :D

Αν την επιλέξω εντέλει, μάλλον την αρωματική θα πάρω ε ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας :D

Έχω μόνο 2 γάτες, αλλά είσα ότι η μόνη που δεν μυρίζει εντέλει είναι η κόκκινη της έβερ κλιν. Η πράσινη και η κίτρινη μυρίζουν. Τώρα έχω πάρει να δοκιμάσω και την άουτ-ντορ και δεν ξέρω να σου πω τι κάνει σε σχέση με τις μυρωδιές.

Κορίτσια, δοκίμασα την κρυσταλλική άμμο αναγκαστικά και είδα ότι είναι καλή και δεν μυρίζει, παρά ελάχιστα.
Οι κτηνίατροι λένε να μην την χρησιμοποιούμε, ειδικά στα αρσενικά για τυχόν ουρολοιμώξεις.
Εκτός από τη Γιούλη, την χρησιμοποιεί και κάποιος άλλος; Είχε κανένας πρόβλημα μακροχρόνια με ουρολοιμώξεις; :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back