Απορίες για τροφή, άμμο και άλλα

stiliani

Νεοφερμένο μέλος

Ο στυλιανη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 80 μηνύματα.
Τι κάνετε πως ειστε ? Εμεις καλα εννοω εμενα δηλαδη και τον Πέρση μου!
Ξεπερασαμε τα μικροπροβληματακια μας με την τροφη πια τωρα τρωει σταθερα την hills την απλη για ανηλικα γατακια ...
προχθες μπηκα σ ενα σαιτ με <σχετικα >αρκετα πραγματα για τα γατακια μας το πλασ εννοω ελπιζω να καταλαβατε
Αυτό που με δελέασε περισσοτερο ηταν βασικα το οτι σε παραγγελλιες ανω των 60 ευρω δεν εχει εξοδα αποστολης που εμενα με συμφερει γιατι εδω που μενω<καστορια >(ναι ναι ξερω οτι ειναι κατω απο την πανω αριστερη πινεζα στο χαρτη που ειναι κρεμασμενος )Οι παραγγελιες που λετε εδω ερχοντε 10 -15 -20 και βαλε αναλογως με βαρος και εταιρια...οι τιμες φωτια και οχι δε υπαρχει περιπτωση να παραγγειλω την αμμο π.χ. 20 ευρω και ημεταφορικη να κοστισει 22ευρω δε το δεχομαι..
το λοιπον εχωντας δοκιμασει την μετα την παταγώδη αποτυχια της αμμου των lidl COSHIDA (ΠΟΟΟΟΟ το θυμαμαι και μου ρχεται η μυρωδια και ανακατευομαι) δοκιμασα λοιπον την cats pride και ειναι Ok κανει σβολους τα τσισακια οχι και σκληρα σαν πετρες που λεν καποιοι αλλα ικανοποιητικα σκληρα ωστε να αφαιρουνται και η τιμη μου φαινεται καλη αλλα περιμενω και τα δικα σας σχολια 12.25kg κιλα 20.25 ευρω.....εκανα προσπαθεια να αγορασω μεσω ινερνετ την words best cat litter βιολογικη απο καλαμποκοι που υποστηριζει οτι παει 2 μηνες το μεγαλο κουτι ..οι προσπαθειες απετυχαν παταγωδως μου εμφα;νιστηκε μηνυμα πως δε στελνουν απο αμερικη σε ολες τις χωρες τησ ευρωπης...
στο πλασ φορ γιου εχει ακομη μια αμμο
ΑΜΜΟΣ ADVANCE LITTER MULTIPERFORMANCE δεν την εχω δει πουθενα αλλου κριτικη δε βρηκα εδω απο κανεναν....ελπιζω σε εσας να μου πειτε τη γνωμη σας..α και κατι τελευταιο πηρα και την hills απο εκει αλλα οχι την ιδια πηρα παλι για ανηλικα γατακια αλλα νεα φορμουλα μακροζωιας λετε να εχουμε κανα προβλημα με το στομαχι?πηρα και μια applaws κονσερβα να δοκιμασουμε γιατι του μουσκευω την κροκετα με goyrmet κονσερβα αλλιως δε τρωει!!!:Pπεριμενω τις απαντησεις σας και ανυπομονω να ερθει το δεματακι μου βασικα ανυπομονω πολυ και για τα παιχνιδια μας !!!
καληνυχτα
γεια σας υγεία σε εσας και τα γατια σας!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Καλησπέραααααααααααααα!

Στυλιανή την golden white παίρνω εγω και ειμαι πολύ ευχαριστημένη με 6 γατες που έχω. Δεν μυρίζει και έχει διάρκεια. κάνει σβώλους τα τσίσα και ειμαι γενικώς πολύ ευχαριστημένη. Την παίρνω απο την "Αποθήκη της Αννας" στη Ν. Σμύρνη. Δεν ξέρω πού μένεις εσύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καστορια μενω το γραφω πανω...την διαβασα την κριτικη εψαξα να βρω κανενα σαιτ με δωρεαν εξοδα αποστολης και τιποτα καλα θα ηταν να την εβρισκα πολυ πιο οικονομικη ειναι απο την εβερ αν βρει καποιος αναλογο σαιτ με δωρεαν εξοδα αποστολης που να εχει την παραπανω αμμο που αναφερει περιμενω μηνυματα ευχαριστω

λοιπον η παραγγελια που εκανα δεν εχει ερθει ακομη το ηξερα αυτο απο την αρχη καθως δεν υπηρχαν ετοιμοπαραδοτα ολα τα προιόντα που πατήγγειλα και την συγκεκριμμενη αμμο σε καταστημα εδω δεν υπαρχει και στο πετ σοπ ον λαιν την βρηκα αλλα υπολογισα τα εξοδα αποστολης πανω απο 20 ευρώ...

Καλησπέρα!Μία άμμος που σεν μυρίζει και θα μείνεις πολυ ευχαριστημένη(θεωρώ εγώ-έχω δοκιμάσει αρκετές του εμπορίου και κατέληξα σε αυτή)είναι του καρφουρ-μαρινόπουλος και σε καλή τιμή!Μάλιστα το συζήταγα και με ένα κύριο άλλη στιγμή και είχε την ίδια γνώμη!Αν έχει στην καστοριά τέτοιο σουπερμάρκετ δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις 4 ευρώ έχει!Καλό βράδυ!

βασικα σημαντικο ρολο σε οτι αμμο και να χρησιμοποιεις παιζει το ποσο συχνα την καθαριζεις. Αν καθαριζεις την λεκανη 2-3 φορες την ημερα δεν θα εχεις προβλημα (αναφερομαι σε αμμο που σβωλιαζει). Εγω ποτε δεν ειχα προβλημα με οσμες παρολο που εχω ανοιχτη λεκανη (ψεμματα, ειχα προβλημα οταν χρησιμοποιουσα μια αμμο απο clay την οποια την καθαριζα μια φορα τη μερα, λασπωνε και μυριζε περιεργα) :P Δυστυχως στην επαρχια οι επιλογες σου ειναι αρκετα περιορισμενες :(

Καλησπέρα!Μία άμμος που σεν μυρίζει και θα μείνεις πολυ ευχαριστημένη(θεωρώ εγώ-έχω δοκιμάσει αρκετές του εμπορίου και κατέληξα σε αυτή)είναι του καρφουρ-μαρινόπουλος και σε καλή τιμή!Μάλιστα το συζήταγα και με ένα κύριο άλλη στιγμή και είχε την ίδια γνώμη!Αν έχει στην καστοριά τέτοιο σουπερμάρκετ δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις 4 ευρώ έχει!Καλό βράδυ!
θα περιμενω να τελειωσουν οι αλλες και θα την δοκιμάσω και αυτήν αν είναι.. αρα τώρα εχω δυο στα υπόψην μου!αυτην και μετα την GOLDEN WHITE!

βασικα σημαντικο ρολο σε οτι αμμο και να χρησιμοποιεις παιζει το ποσο συχνα την καθαριζεις. Αν καθαριζεις την λεκανη 2-3 φορες την ημερα δεν θα εχεις προβλημα (αναφερομαι σε αμμο που σβωλιαζει). Εγω ποτε δεν ειχα προβλημα με οσμες παρολο που εχω ανοιχτη λεκανη (ψεμματα, ειχα προβλημα οταν χρησιμοποιουσα μια αμμο απο clay την οποια την καθαριζα μια φορα τη μερα, λασπωνε και μυριζε περιεργα) :P Δυστυχως στην επαρχια οι επιλογες σου ειναι αρκετα περιορισμενες :(
Καθαρίζω την άμμο πάντοτε 3 φορές τη μέρα οπως και 3 φορες την μέρα ανανεώνω φαγητο και νερό νομίζω πως είναι καλα 3 φορές ε??????

μμμ...δεν ξερω....:redface:

Καλησπέρα σε όλους
θέλω λίγη βοήθεια
θέλω να μου πείτε μια καλή γατοτροφή
για στειρωμένες γάτες (στείρωσα το γάτο μου πριν μια βδομάδα) και κόστος.
επίσης του πέρνω άμμο friskies και διάβαζα ότι η biokats είναι καλύτερη
πόσο κοστίζει αυτή η άμμος?
και κάτι άλλο τι λεκάνη μπορώ να πάρω για να μη γεμίζει το σπίτι άμμο ?
κάτι άκουσα και για φίλτρα.
τα κακάκια του μυρίζουν πάααρα πολυ
μήπως φταίει που του δίνουμε κονσέρβες και ξηρη τροφη friskies???
έχω πολλά θέματα να λύσω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS Απορίες για τροφή,άμμο κλπ.

Καταρχήν για τροφή δες εδω κάποια πράγματα.Για άμμο δες εδω..
Οι καλύτερες αμμολεκάνες είναι οι κλειστές..περίπου 25 ευρώ.Τα φίλτρα πάνε ακριβώς στις κλειστές αμμολεκάνες.
Ναι...με friskies,που δεν θεωρείται απο τις καλύτερες τροφές..και κονσέρβες..μυρίζουν περισσότερο τα κακάκια.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS Απορίες για τροφή,άμμο κλπ.

Λοιπόν έχω δοκιμάσει και άμμο friskies και biokats. Η biokats μου έχει φανεί πολύ καλύτερη! Ειδικά η απλή η friskies δεν συγκρίνεται με την biokats! Η αρωματισμένη friskies κάνει περίπου 4 ευρώ απ ότι θυμάμαι και η biokats fresh 5. Οπότε δεν έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή. Η διαφορά τους είναι κυρίως στο ότι η biokats κάνει τα τσίσια μπάλες! Θα δοκιμάσω και την biokats πορτοκάλι και θα σου πω!!
Στο θέμα της αμμολεκάνης είχα και εγώ πρόβλημα γιατί η Mulan πετούσε άμμους έξω για να παίξει, οπότε πήρα κλειστή και ησύχασα και από μυρωδιές και από άμμους!

Επιλογή άμμου υγιεινής

Καλησπέρα. Η bety bou μου έχει κλείσει 15 ημέρες στο σπίτι και έχει εξοικειωθεί πλήρως με το περιβάλλον. Από την πρώτη στιγμή πηγαίνει στην αμμολεκάνη της, προφανώς την είχε εκπαιδεύσει η μαμά της (ευτυχώς για μένα). Η πρώτη αγορά άμμου ήταν βάση της πρότασης του petshopa! Μου λέει μην πάρει άμμο γιατί κολλάει στο γατί και θέλει κάθε 2 ημέρες αλλαγή. Μου πρότεινε λοιπόν κατί χοντρά χαλίκια, πιο πολύ πετραδάκια θα τα έλεγα τα οποία έκαναν 16 ευρώ τα 11 κιλά νομίζω. Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι δυσκολεύεται να τα σκεπάσει πλήρως και επίσης τα πετραδάκια που έχουν τσίσα δεν μπορώ να τα αφαιρέσω γιατί ναι μεν αλλάζουν χρώμα και καταλαβαίνω που έχει κάνει, αλλά είναι διασκορπισμένα. Πρέπει δηλαδή ενα ενα πετραδάκι να αφαιρώ πράγμα αδύνατο. Με λίγα λόγια για να μην σας κουράζω, θα ήθελα βάση της εμπειρίας που έχετε οι περισσότεροι, να μου προτείνετε το καλύτερο είδος άμμου, την καλύτερη ποιότητα και την καλύτερη μάρκα ασχέτου τιμής! Αυτή δηλαδή που θα κάνει την ζωή μου πιο εύκολη και η bety bou μου να χαίρεται να πηγαίνει τουαλέτα. Και κάτι ακόμα άσχετο με τον τίτλο του θέματος. Θα του αλλάξω τροφή και έχω καταλήξει στην Hills Kitten. Απλά είδα ότι έχει Τόνο και κοτόπουλο. Τί από τα 2 προτείνετε?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλησπέρα. Η bety bou μου έχει κλείσει 15 ημέρες στο σπίτι και έχει εξοικειωθεί πλήρως με το περιβάλλον. Από την πρώτη στιγμή πηγαίνει στην αμμολεκάνη της, προφανώς την είχε εκπαιδεύσει η μαμά της (ευτυχώς για μένα). Η πρώτη αγορά άμμου ήταν βάση της πρότασης του petshopa! Μου λέει μην πάρει άμμο γιατί κολλάει στο γατί και θέλει κάθε 2 ημέρες αλλαγή. Μου πρότεινε λοιπόν κατί χοντρά χαλίκια, πιο πολύ πετραδάκια θα τα έλεγα τα οποία έκαναν 16 ευρώ τα 11 κιλά νομίζω. Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι δυσκολεύεται να τα σκεπάσει πλήρως και επίσης τα πετραδάκια που έχουν τσίσα δεν μπορώ να τα αφαιρέσω γιατί ναι μεν αλλάζουν χρώμα και καταλαβαίνω που έχει κάνει, αλλά είναι διασκορπισμένα. Πρέπει δηλαδή ενα ενα πετραδάκι να αφαιρώ πράγμα αδύνατο. Με λίγα λόγια για να μην σας κουράζω, θα ήθελα βάση της εμπειρίας που έχετε οι περισσότεροι, να μου προτείνετε το καλύτερο είδος άμμου, την καλύτερη ποιότητα και την καλύτερη μάρκα ασχέτου τιμής! Αυτή δηλαδή που θα κάνει την ζωή μου πιο εύκολη και η bety bou μου να χαίρεται να πηγαίνει τουαλέτα. Και κάτι ακόμα άσχετο με τον τίτλο του θέματος. Θα του αλλάξω τροφή και έχω καταλήξει στην Hills Kitten. Απλά είδα ότι έχει Τόνο και κοτόπουλο. Τί από τα 2 προτείνετε?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

κι εγω hills τους δίνω μου είπε η κτηνίατρος πως είναι η καλύτερη
γευση? όποια τρώει πιο πολύ πάρε της
αμμο παίρνω την κρυσταλλικη νομίζω λέγεται everclean
επειδή εχω πεταξει τη συσκευασία δεν πάιρνω και όρκο
όταν σιγουρευτω θα σου πω
πάντως μην της βαζεις χαλίκια οι γάτες ειναι πολύ καθαρά ζώα και θα υποφέρει που θα της μυρίζει η άμμος τσίσα

Τροφή για αστείρωτα και στειρωμένα γατάκια

Λοιπόν στη γάτα μου δίνω ξηρά τροφή για στειρωμένες , αλλά δε ρισκάρω να αγοράσω κονσέρβα , γιατί είναι λίγο "δύσκολη" σ' αυτή την τροφή. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν τρώει μόνο ξηρά τροφή;

Επίσης , σε περίπτωση που αποφασίσω να δώσω λίγο φαγητό σε γατάκι αστείρωτο και αδέσποτο , κάνει να δώσω τροφή για στειρωμένες , ή μόνο για αστείρωτες;

Επί τη ευκαιρία επειδή δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανοίξω νέο θέμα , σκεφτόμαστε να βγάζουμε τη γάτα βόλτα με λουράκι για να μην πλήττει συνεχώς μέσα στο σπίτι. Είναι καλή ιδέα και αν ναι τι λουράκι να αγοράσουμε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :)

Λοιπόν στη γάτα μου δίνω ξηρά τροφή για στειρωμένες , αλλά δε ρισκάρω να αγοράσω κονσέρβα , γιατί είναι λίγο "δύσκολη" σ' αυτή την τροφή. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν τρώει μόνο ξηρά τροφή;

Επίσης , σε περίπτωση που αποφασίσω να δώσω λίγο φαγητό σε γατάκι αστείρωτο και αδέσποτο , κάνει να δώσω τροφή για στειρωμένες , ή μόνο για αστείρωτες;

Επί τη ευκαιρία επειδή δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανοίξω νέο θέμα , σκεφτόμαστε να βγάζουμε τη γάτα βόλτα με λουράκι για να μην πλήττει συνεχώς μέσα στο σπίτι. Είναι καλή ιδέα και αν ναι τι λουράκι να αγοράσουμε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :)

Στην πρωτη ερωτηση δεν ξερω να σου απαντησω με σιγουρια...αν δοκιμαζες καποια γκουρμε τροφη καλης ποιοτητας ισως? Οχι σε καθημερινη βαση απλα καμια φορα για αλλαγη.

Για τα αδεσποτα αστειρωτα δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο προβλημα, το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι αν ειναι μικρουλια λογικα θα χρειαζονται καποια τροφη για την αναπτυξη τους.

Οσο για το λουρακι απο οσο ξερω και βλεπω και εδω στο φορουμ αρκετοι εχουν παρει το σαμαρακι. Ειναι καλη ιδεα η βολτα αρκει βεβαια να πηγαινετε σε ησυχο μερος ωστε να μη φοβαται τα αυτοκινητα και να το ευχαριστιεται:)

Καλημέρα..εγώ στον γάτο μου που είναι στειρωμένος του δίνω hills light κοτόπουλο αλλά πολύ καλή είναι και της royal canin για στειρωμένα :)
Τα γατάκια δεν θα πάθουν κάτι αν δεν τρώνε κονσέρβα,απλά δίνουμε που και που για να το ευχαριστηθούν,αλλά σε καθημερινή βάση κάνουν κακό στα δοντάκια τους:/:
Οι schesir κονσερβούλες μυρίζουν πολύ ωραία και υπάρχουν διάφοροι συνδιασμοί γεύσεων,κάποιο ίσως τους αρέσει:D
Από άμμο ψηφίζω ever clean,ακριβούτσικη αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά,επειδή εμένα και τα 3 πάνε στην ίδια άμμο παίρνω την ever clean Multiple Cat..:)

Απάντηση: Απορίες για τροφή,άμμο και άλλα

Καλημερα!προσωπικα μου φαινονται λιγο ακριβα καποια προιοντα απο αυτα που αναφερατε. Δεν ξερω ισως επειδη εχω κ σκυλο που οσο να πεις χρειαζεται μεγαλυτερες ποσοτητες φαγητου εχω καλυφθει με Proplan και για τα δυο τους κ ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Η Σκατουλα μας τρωει proplan για στειρωμενες κ ο Μουργακος την αντιστοιχη για σκυλους κ φαινεται να τους αρεσει πολυ!κονσερβες αποφευγουμε γιατι κανουν κακο κ μπορει να δημιουργησουν διαρροιες (το ποσο καλη ειναι μια τροφη φαινεται απο τα κακακια του ζωου μας). Οσον αφορα την αμμο χρησιμοποιω Friskies κ δεν διαφωνω οτι υπαρχουν καλυτερες αλλα αμα τα μαζευουμε κ τα αλλαζουμε οταν πρεπει θεωρω οτι ειναι μια χαρα!!

Στην πρωτη ερωτηση δεν ξερω να σου απαντησω με σιγουρια...αν δοκιμαζες καποια γκουρμε τροφη καλης ποιοτητας ισως? Οχι σε καθημερινη βαση απλα καμια φορα για αλλαγη.

Για τα αδεσποτα αστειρωτα δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο προβλημα, το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι αν ειναι μικρουλια λογικα θα χρειαζονται καποια τροφη για την αναπτυξη τους.

Οσο για το λουρακι απο οσο ξερω και βλεπω και εδω στο φορουμ αρκετοι εχουν παρει το σαμαρακι. Ειναι καλη ιδεα η βολτα αρκει βεβαια να πηγαινετε σε ησυχο μερος ωστε να μη φοβαται τα αυτοκινητα και να το ευχαριστιεται:)

Όσον αφορά τις κονσέρβες , κατά καιρούς έχουμε αγοράσει κάποιες από πετ σοπ , αλλά δεν τρελάθηκε ιδιαίτερα και μετά από κάποιες ώρες η κονσέρβα χάλαγε :/:

Είναι ένας γάτος , πάνω από ενός έτους νομίζω , που περνάει καμιά φορά από την αυλή και ήθελα να σιγουρευτώ ότι δε θα τον πειράξει η τροφή των στειρωμένων , βέβαια αν μας συνηθίσει θα αγοράσω και για αστείρωτα:)

Ευτυχώς η περιοχή είναι αρκετά ήσυχη και έχουμε και πάρκο κοντά μας , οπότε αν πάρουμε σαμαράκι θα μπορούμε να τη βγάζουμε λίγες ώρες εκεί.:) Σε περίπτωση που δε βρω σε κοντινό πετ σοπ , πού να απευθυνθώ;:hmm:

Απάντηση: Απορίες για τροφή,άμμο και άλλα

Και τα κτηνιατρεία εχουν σαμαράκια.:).
Πριν την βγάλεις για βόλτα με το σαμαράκι πάντως,θα πρεπει προηγουμένως να έχεις κάνει κάποιες δοκίμές.Να δεις κατα πόσον το δέχεται..διότι δεν το δέχονται όλα.Όταν και αν το έχει λίγο συνηθίσει..τότε να την βγάλεις.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back