Απορίες για τροφή, άμμο και άλλα

γεια σας βρε γατοπαρεα!

γεια χαρα σε όλους! σας έλειψα! λοιπον,αποφάσισα να φέρω το 'μικρό' μου γατάκι(λεμε τωρα) σπίτι μαζί μας! χαχα γελια που θα κάνουμε...φανταστιτε σε 45τμ δυο άνθρωποι,μια σκιουρίνα κ μια γάτα! ετοιμάζω τώρα το έδαφος που θα κοιμάται η Ροζαλια κ πως θα την εκπεδεψω να μην ασχολήται με τη Νιτσα(σκιουρίνα)..θα σας στηλω την εμπειρια μου,που αναμένεται πολεμική. θέλω να πιστεύω πως λόγω ηλικίας δεν θα είναι τόσο επιθετική κ θα αράζει στο καλάθι της ήσυχα.βέβαια θα μπουν κάνόνες συμβίωσης πχ δεν ανεβαίνουμε σε καναπέδες κ κρεβάτια,αντε φτου κ απ την αρχη...:hmm:
ασχετο,υπάρχει κάποιος απο σας που ταίζει μαγειρεμένο φαγητό τη γάτα του?? θα ήθελα να ανταλάξουμε απόψεις..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: γεια σας βρε γατοπαρεα!

bbk καλημερα. Καποτε εδινα μαγειρευτο στην πρωτη μου γατουλα, αλλα οχι μονο μαγειρευτο, ετρωγε και ξηρα τροφη. Η αιτια ηταν, οτι δεν ανεχοταν τις κονσερβες εκεινης της εποχης και τις εκανε εμετο. Ετσι για να μην τρωει μονο κροκετες, της μαγειρευα κιολας. Ειχα ρωτησει τον κτηνιατρο και μου ειχε πει πως να φτιαχνω το φαγητο της. Τωρα δινω μαγειρευτο στα αδεσποτουλια μου τη μια απο τις 4 φορες τη μερα που τα ταιζω. Εχω εναν συγκεκριμενο τροπο που φτιαχνω το φαγητο τους κι αν ενδιαφερεσαι, μπορω να σου στειλω ΡΜ, με μερικες συνταγες.
Υ.Γ. Να δεις που η Ροζαλια θα προσαρμοστει και ολα θα πανε μια χαρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε ευχαρηστώ για τις ευχες πάντως δεν θα βαριέμαι στο σπίτι με δυο τρελά κατοικίδια:P

τη Ροζαλια την ταίζω μόνο μαγειρευτό κ κάποιες φορές ωμές μπουκίτσες γιατί με το μαγείρεμα καταστρέφεται η ταυρίνη που διάβασα είναι σημαντική για τις γάτες. αγαπημένο ΄φαγητό κοτόπουλο αλα κρεμ! είμαι κ μάγειρας γαμώτο κ έτσι τα πέρισευματα πιανουν τόπο. όχι γιατί δεν μου αρέσει να της δίνω κροκέτα,είναι σίγουρα πιο πρακτικό,αλλά γιατί δεν μπορει να τις φάει,ξερνάει..αλλά κ 13 χρόνια μαγειρεμένου φαγητού αντε τωρα να την κάνεις να αλλάξει συνηθειες. αν έχεις κανενα καλό μενου να μου πεις,ευχαρήστως!

Απάντηση: γεια σας βρε γατοπαρεα!

Καλημερα! Χαιρομαι ιδιαιτερα και πιστευω οτι πηρες την σωστοτερη αποφαση για ολους να φερεις την γατουλα σου!
Δεν ξερω αν εκπαιδευονται να μην ανεβαινουν σε επιπλα.Πολλοι ισχυριζονται οτι με εκπαιδευση μαθαινουν.Δεν ειμαι της ιδιας αποψης παντως!
Αν μπορεις παντως εστω και αν το σπιτι σας ειναι μικρουλι,εκμεταλευσου μια γωνιστα και φτιαξε της ενα γατοδεντρο ή καπου που να μπορει να ανεβαινει ψηλα.Αν εχει κοντα και παραθυρο να χαζευει εξω ακομα καλυτερα!
Και εγω πιστευω οτι ολα θα πανε μια χαρα αφου πλεον εισαστε μαζι!
Οσο αναφορα το φαγητο,εγω του δινω κυριως κροκετες,μερικες μερες τον μηνα κονσερβα(τρωει μονο πατε κοτοπουλο) και σπανιοτατα βραζω λιγο κοτοπουλακι και του δινω.Καμια φορα εχει και τα τυχερα του βεβαια και μπορει να φαει ενα κομματακι κρεας ή ψαρακι οταν φτιαχνω για εμας!

χμ..δεν ξέρω για γατοδεντρο,δεν είχα ποτέ,τωρα να το πάρω κ να μην ανέβει αφου δεν το έχει συνηθήσει...θα δω είναι κ περίεργα τα γούστα της. όταν μέναμε μαζί της άρεζε τρελά το κρεβάτι μου κ μάλλιστα κάτω απο το πάπλωμα,όσο κ άν είχε ζέστη!! κ βέβαι το χειμώνα ΠΑΝΩ στο καλοριφέρ!! εβραζε αλλά αυτή τίποτα εκει μέχρι που έπεφτε κάτω μέτα απο ώωωρες κ αναστέναζε! τι αστείο! ερε γελιο που θα πέσει εκπεδεύοντας τη Ροζαλια!
όσο για το φαγητό το έχω συνηθείσει να μαγειρεύω,αλλωστε η καιμενούλα μου δεν μπορει να φάει κάτι άλλο...κ είναι τυχερή που ζει μετά απο αυτά που πέρασε...:/:

Ξανα μανα γεια, bbk. Αφου υπαρχει προβλημα δυσανεξιας, καλυτερα να συνεχισεις το μαγειρευτο. Ξερω και απο τη Ζουζου μου, που δεν ανεχοταν τις κονσερβες. Πρεπει ομως το φαγητο της, να περιεχει ολα τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται ο οργανισμος της, ειδικα στην ηλικια της. Λοιπον να της φτιαχνεις κρεας, κοτοπουλο, ψαρι, συκωτακια κοτας ( οχι πολυ συχνα αυτα, μου ειχε πει ο κτηνιατρος οτι δεν κανει πολυ συχνα ), με νερο, λιγο ελαιολαδο,μια σταλια αλατι και αφου βρασουν λιγο, να προσθετεις λαχανικα ( καροτο, αρακα, κολοκυθακι, οχι πατατα, αυτη ειναι για υδατανθρακες ). Αφου βρασουν κι αυτα, προσθετεις λιγο ρυζι η πατατα (ηρθε η ωρα του υδατανθρακα), η μακαρονακι μικρο. Αφου γινει το φαγητο, θα βαζεις μεσα μια παστα που θα παρεις απο το κτηνιατρειο, που περιεχει πολλες θρεπτικες ουσιες, οπως επισης και ταυρινη. Ετσι οπως καταλαβαινεις, δεν χρειαζεται να της δινεις τιποτα ωμο (ειναι και επικινδυνο κατα τη γνωμη μου), γιατι θα παιρνει την ταυρινη απο την παστα.
Ελπιζω να σου εδωσα μια κατευθυνση, για το πως να φτιαχνεις το φαγητο της και να ευχαριστηθει και κεινη.
Πες μας νεοτερα, οταν εχεις.

σε ευχαρηστώ για το μενού,στο επόμενο μαγείρεμα θα βάλω κ λαχανικά,γιατι το μόνο που τρώει είναι τα φρέσκα κρεμυδάκια απο τις γλάστρες της μάνας μου!! το ότι μαδάει πάρα πολύ λες να οφείλεται στην κατα ανάγκη "κακή' διατρόφή της? στα πόδια μου τρίβεται κ αφήνει γουνα..!

σε ευχαρηστώ για το μενού,στο επόμενο μαγείρεμα θα βάλω κ λαχανικά,γιατι το μόνο που τρώει είναι τα φρέσκα κρεμυδάκια απο τις γλάστρες της μάνας μου!! το ότι μαδάει πάρα πολύ λες να οφείλεται στην κατα ανάγκη "κακή' διατρόφή της? στα πόδια μου τρίβεται κ αφήνει γουνα..!

Ειναι μεγαλη μωρε η καημενουλα. Οσο περνανε τα χρονια, η τριχοπτωση γινεται χειροτερη. Τα δικα μου, ειχαν εξαιρετικα ισοροπημενη διατροφη και παρ' ολα αυτα, ειδικα απο τελος ανοιξης μεχρι αρχες φθινοπωρου, που ειναι η εποχη της βαρβατης τριχοπτωσης, χανανε του κοσμου το μαλλι. Κοιτα να την χτενιζεις πιο τακτικα απο πριν, για να μην καταπινει ολη αυτη την τριχα και αποκτησετε προβλημα και με τριχομπαλες. Να της δωσεις φιλακια απο μενα.
Υ.Γ. Τα κρεμμυδακια, καλυτερα να τα εξαφανισεις, δεν κανει να τα τρωει. Μαλλον θελει να βγαλει τριχες που εχει καταπιει, γιαυτο τρωει τα κρεμμυδακια. Φυτεψε της, σταρι και φακες και αν δεν βοηθηθει αρκετα, αγορασε απο κτηνιατρειο μια ειδικη παστα για τις τριχομπαλλες.

Τελευταία επεξεργασία:
να 'σαι καλά για τις συμβουλές. για το χτένισμα,θα το κάνω πιο εντατικά,αν κ όποτε τη χτενίζω πρώτον δεν σταματάει να γεμίζει η βούρτσα κ δεν βλέπω ιδιαίτερη βελτίωση. πάντως αυτή το χαίρεται κ αρχίζει τα σάλια!!
αυριο θα της κάνω κ το εμβολίο της,θα μου πει τα νέα της!

και εμένα η γάτα μου τρελαίνεται για βούρτσισμα, κορδώνεται κανονικά και το απολαμβάνει κουνώντας την ουρίτσα!

Τυχερες εισαστε βρε παιδια. Και τυχεροι, συγνωμη κουτσουνογατε, μπαμπα του Μπλακυ. Εμενα οταν τα χτενιζω, γινονται τα χερια μου κοτλε. :laugh:

κι εγώ ζηλεύω γιατί το χτένισμα ίσα που το ανέχονται και όχι για πολύ άσε που με τη τρίχα δε βλέπω θεαματικά αποτελέσματα.

Εγώ δεν έχω παράπονο, ευτυχώς! :)
Με το furminator έχω βρει την υγειά μου κι η Άρτεμις με τον Απόλλωνα το απολαμβάνουν! :laugh:

καλησπέρα, Γιώργο αλλά τι είναι το furminator;

Εάν θέλεις, ρίξε μια ματιά στο θέμα Furminator.
Πιστεύω ότι θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, εάν το αγοράσεις! :)

ααα με το χτένισμα έχει λατρεία,γουργουρίζει,της τρέχουν τα σάλια(ούτε σκύλο να είχα),στήνεται κ στο τέλος μου ρίχνει κ μια δαγκωνιά!!! ειναι χαζό αυτό το γατί:P,τοσες τριχες αν τις μάζευα όλα αυτά τα χρόνια μια ντουλάπα μάλλινα μπλουζάκια θα είχα;)

Σήμερα άκουσα να μη δίνουμε στα κατοικίδιά μας να πίνουν νερό από τη βρύση, γιατί είναι γεμάτο άλατα και μακροπρόθεσμα κινδυνεύουν να πάθουν τα νεφρά τους. Δεν είναι βέβαια "επίσημη" άποψη, απλά η γνώμη κάποιου που έχει κατοικίδια και τους δίνει να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό.
Ξέρετε κάτι γι αυτό, αν όντως ισχύει και κατά πόσο;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σήμερα άκουσα να μη δίνουμε στα κατοικίδιά μας να πίνουν νερό από τη βρύση, γιατί είναι γεμάτο άλατα και μακροπρόθεσμα κινδυνεύουν να πάθουν τα νεφρά τους. Δεν είναι βέβαια "επίσημη" άποψη, απλά η γνώμη κάποιου που έχει κατοικίδια και τους δίνει να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό.
Ξέρετε κάτι γι αυτό, αν όντως ισχύει και κατά πόσο;:hmm:

Στην Αμοργο που δεν πινεται το νερο,δινω εμφιαλωμενο στους δυο γατους,στο σκυλο και στο καναρινι μου.
Οσοι δινουν απο την βρυση,ναι οντως το 90% των ζωων αποκτουν προβλημα με τα νεφρα.
Εχει πολυ αλατι οποτε και απαγορευεται.
Γενικα νομιζω οτι εχει να κανει με την περιοχη(αν ειναι καταλληλο ή οχι το νερο)
Παντως σιγουρα και το εμφιαλωμενο δεν ειναι καλυτερο απο το νερο της Αθηνας πχ.
Αν δεις πως τα πετανε και τα εχουν ωρες μεσα στον ηλιο,θα καταλαβεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, γενικά το νερό της βρύσης έχει άλατα. Αλλά όχι πως τα εμφιαλωμένα είναι καλύτερα. Θεωρώ πως αν είναι πόσιμο το νερό καλό είναι να πίνουν από αυτό. Ό,τι πίνουμε κι εμείς δηλαδή.
Ένας θείος μου γιατρός με συμβουλεύει πάντα: καλύτερα τρεχούμενο παρά εμφιαλωμένο. :)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας:flowers:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back