Απορίες ζευγαρώματος!

Αχ Το κουκλος! Οπρα εισαι τυχερηηηη!

Κουκλια ολα τα γατακια!!!!! Αχ τι ομορφα!!! συγκινουμαι....
Ολα θα πανε καλα με τη γατουλα, μονο να μην εχει τελειωσει εντελως ο οιστρος της, αλλα μπορει και να μην τρεχει και τιποτα... ποιος ξερει...ο χρονος θα δειξει!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ναι εχουμε εξελιξεις...

Η μικρη Σουσου αρχισε να ξεψαρωνει και πλεον κινειται στο σπιτι με μεγαλη ανεση. Τριγυρναει απο δωματιο σε δωματιο, εξερευνωντας τους χωρους. Ο δικος μου ακολουθει απο πισω γρινιαζοντας, παιζοντας μαζι της και προσπαθωντας για το "αναποφευκτο" :lol:

Πλεον η Σουσου τρωει, πινει νερακι και παιζει κανονικα με τον δικο μου, και χθες το βραδυ τους "συνελαβα" να κοιμουνται μαζι :up:

Η μικρη τουρλωνεται οποτε παει ο δικος μου να την μυρισει και εχω ενα καλο προαισθημα γιαυτο :redface:

Εβγαλα 2-3 φωτο, 2 που κοιμουνται μαζι και μια πιο καθαρη του δικου μου, και σας τις "χαριζω" :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• gruben-sousou1.jpg
    gruben-sousou1.jpg
    89,6 KB · Εμφανίσεις: 62
  • gruben-sousou2.jpg
    gruben-sousou2.jpg
    95,2 KB · Εμφανίσεις: 53
  • gruben1.jpg
    gruben1.jpg
    97,8 KB · Εμφανίσεις: 59
Κουκλιά και τα δύο, αλλά τι υπέροχος γάταρος είναι αυτός? Με ή χωρίς παπιγιόν είναι πολύ αριστοκρατικός. Έχει ηγεμονικό ύφος, σχεδόν αυτοκρατορικό θα έλεγα:)

κουκλακια:) !!!καλη συνεχεια κι ελπιζω συντομα να συμβει το "μοιραιο":lol: :lol:

Ειναι κουκλιαααααααα! :):redface:
Κουκλα ετσι; Ειναι ιδιες με την Οπρα!!! Ειχες δικιο Μαστερ!!!!

Η μονη διαφορα ειναι οτι η Οπρα εχει κοντη ουρα και μαυρη. Να ρωτησω κατι: Ποια η διαφορα με τις κοντες και μαυρες ουρες στις σιαμ απ τι με αυτες με τις μακριες ουρες;

Κοντη ουρα εχουν οι επονομαζομενες βασιλικες σιαμ. Ειναι μια γνωστη δυσπλασια της ρατσας.

Οι βασιλικες ειναι κατα κανονα μικροτερες νομιζω. Κατα τ'αλλα ειναι ιδιες :)

Ειναι καπως αθλητικη στα ποδια της. Τα μπροστα ειναι ελαφρως πιο κοντα, σαν αγωνιστικο αυτοκινητο. Ειναι μετρια στο μεγεθος αλλα μικροτερη απο τη Σουσου.

Η δυσπλασια ειναι κατι σαν προβλημα;
Παλαντιν το πηρες το προσωπικο μυνημα που σου εστειλα; Εχω καποια προβληματα στον υπολογιστη

Η δυσπλασια δεν ειναι ακριβως προβλημα ουτε δημιουργει καποιο προβλημα στισ γατουλες τις βασιλικες. θα σου εξηγησω περισσοτερα στο τηλεφωνο. Ναι πηρα το μυνημα και απαντησα κιολας.

Ευχαριστω:)

Το καινουργιο μηνημα που σου εγραψα για τα εμβολια. Εμενα δειχνει οτι δεν το πηρες μαλλον...
Τι γινεται με τα μυνηματα;

Δεν είναι όμως κουκλάκι και η δικιά μου???ε???:hmm:
(ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!!!!):rolleyes:

Φτου φτου να μη τα ματιάσω..

Υπομονή Σούσου και σε 2 μερες θα εισαι παλι στο σπίτι...αν και τώρα που το σκέφτομαι το ''υπομονή'' μάλλον για μένα ειναι, γιατί από οτι μαθαίνω εσυ καλοπερνας!:lol:

Τώρα,
Επειδή όλοι είμαστε πολύ φιλόζωοι και οταν ξεκινάμε ερωτήσεις για τις γατουλες μας ξεχνιόμαστε στην κουβέντα και ξεφευγουμε από τον σκοπό μας,σας επαναφέρω στην τάξη (εελα λιγο..!):D και μεταφέρω το θέμα με περισσότερες ερωτήσεις(και ίσως απαντήσεις..)περί ''γάμου'' στο ''Απορίες ζευγαρώματος 2'',έτσι για να το κάνουμε και συνέχεια..:P

Με επιφυλαξη: Νομιζω οτι αν ζευγαρωσουν αδελφια, τοτε τα μικρα που γεννιουνται εχουν προβληματα με τον εγκεφαλο τους και γενικα, αρκετα προβληματα με την υγεια τους.. γι'αυτο και στειρωσα εγω γρηγορα τα δικα μου, ειναι αδελφια και φοβομουν μη γινει κατι και γεννηθουν αρρωστα ψιψινια..

Απορίες ζευγαρώματος 2

Λοιπόν, το ''Απορίες ζευγαρώματος 2'' ειναι συνέχεια του ''Απορίες ζευγαρώματος'' (βρε λες να το βγάλω στο κινηματογράφο να βγάλω και κανα φράγκο??):P

Οι νέες μου απορίες είναι:

1)Όταν ένα θηλυκό γατί ζευγαρώσει με πάνω από εναν αρσενικούς τότε τα μικρά πέρνουν γονίδια και από τους πχ 2 ή μόνο απτον έναν?(Αυτη είναι παλιά ερώτηση αλλά την ξανα παραθέτω μήπως και πετύχω κάποια επιστημονική απαντηση από κάποιον κτηνίατρο!)

2) Τι προβλήματα δημιουργουνται από ζευγάρωμα συγγενών στα μικρά,και πόσο ρόλο παίζει ο βαθμός συγγένειας?

3)Ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται και κάθε ποτε για την παρακολούθηση της εγκύου γάτα μας?

6)Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθουν και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε σε περίπτωση γέννας και ενώ υπαρχει και το αρσενικό και το θηλυκό στον ίδιο χώρο?

7)Αν μια γάτα γέννα ,αν όχι συνέχεια 2 φορές το χρόνο,τί προβλήματα δημιουργούνται τόσο στη μάνα όσο και στα μικρά καθε γέννας?

(Σαν ερωτήσεις εξετάσεων ε?):D

Οι απορίες αυτές πιστεύω πως είναι απορίες πολλών αν όχι των περισσότερων και τις παραθέτω με την ευχή να απαντήσει κάποιος κτηνίατρος(έτσι ώστε να λυθούν μια και καλή)!Ευπρόσδεκτοι φυσικά και κάποιοι που γνωρίζουν:happy:

Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται έχω θέσει και αλλη ερώτησημε σχεση την υγεία των γατιών (Απορίες υγείας) στο σχετικό χώρο..

Οι κτηνιατροι που ειναι ρε παιδια!!!Ισαββας;

1)Όταν ένα θηλυκό γατί ζευγαρώσει με πάνω από εναν αρσενικούς τότε τα μικρά πέρνουν γονίδια και από τους πχ 2 ή μόνο απτον έναν?(Αυτη είναι παλιά ερώτηση αλλά την ξανα παραθέτω μήπως και πετύχω κάποια επιστημονική απαντηση από κάποιον κτηνίατρο!)

Κάθε ωάριο γονιμοποιείται από ένα μόνο σπερματοζωάριο, ενός γάτου. Μπορεί όμως άλλα ωάρια να γονιμοποιηθούν από σπερματοζωάρια άλλου γάτου. Δηλαδή το κάθε γατάκι έχει γονίδια από ένα μόνο γάτο (και τη γάτα φυσικά) αλλά τα άλλα γατάκια μπορεί να έχουν γονίδια από άλλο γάτο. Θα είναι δηλαδή αδέλφια από την ίδια μητέρα και από διαφορετικό πατέρα.

2) Τι προβλήματα δημιουργουνται από ζευγάρωμα συγγενών στα μικρά,και πόσο ρόλο παίζει ο βαθμός συγγένειας?

Όταν υπάρχει σε μια οικογένεια ένα "ελατωματικό" γονίδιο υποτελές, η συγγενική αναπαραγωγή είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει τη "συγκέντρωσή" του σε ένα άτομο και επομένως την κλινική έκφρασή του. Είναι δηλαδή πιθανότερο στα "προϊόντα" της συγγενικής αναπαραγωγής να εμφανιστούν διάφορα συγγενή νοσήματα. Αυτό ισχύει για όλα τα είδη ζώων και τον άνθρωπο. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι πολιτισμοί στην ιστορία του ανθρώπου απαγορεύουν τη συγγενική αναπαραγωγή δηλ. την αιμομιξία.

3)Ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται και κάθε ποτε για την παρακολούθηση της εγκύου γάτα μας?

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζονται ιδιαίτερες εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γάτας. Συνήθως παρεμβαίνουμε όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

6)Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθουν και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε σε περίπτωση γέννας και ενώ υπαρχει και το αρσενικό και το θηλυκό στον ίδιο χώρο?

Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εξαρτάται από το χαρακτήρα του γάτου. Υπάρχουν γάτοι που φροντίζουν τα νεογέννητα όπως η μαμά τους (π.χ. ο δικός μου γάτος) και κάποιοι άλλοι που μπορεί να τους επιτεθούν. Σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να απομακρυνθεί για λίγο ο γάτος ή η μητέρα με τα μικρά της.

7)Αν μια γάτα γέννα ,αν όχι συνέχεια 2 φορές το χρόνο,τί προβλήματα δημιουργούνται τόσο στη μάνα όσο και στα μικρά καθε γέννας?

Η εγκυμοσύνη είναι μια κατάσταση που "αναστατώνει" πλήρως ορμονικά τον οργανισμό του θηλυκού ζώου και πολλές φορές αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του. Ο τοκετός επίσης είναι μια διαδικασία που αν και φυσιολογική, μπορεί να έχει πολλές και σοβαρές, κάποιες φορές, επιπλοκές. Όσο πιο συχνά λοιπόν ένα ζώο μπαίνει στη διαδικασία της εγκυμοσύνης και του τοκετού τόσο πιθανότερο είναι να εμφανιστούν προβλήματα.
Με τα μικρά το βασικό πρόβλημα είναι να βρεις κάποιον που να τα αγαπάει για να τα δώσεις :)

Για άλλη μια φορά mel...

Ευχαριστώ!

:happy: :up:

πολυ ενδιαφερον αυτο με τα γατακια που μπορει να ειναι απο διαφορετικο πατερα!

Mel έχω απαντήσει σ'ένα post περι αιμομιξίας εδώ:
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=23500&page=3
με βάση μάθημα γενετικής που είχα κάνει στο τει..

Αν έχεις χρόνο ριξε μια ματιά να δεις αν είναι απολύτως σωστό γιατί θέλω να φτιάξω ένα αρθρο περί αιμομιξίας.

Thanks!

Μπραβο Μελ. Πολυ διαφωτιστικο, ευχαριστουμε!

Και σε σενα Μαστερ μπραβο, γιατι συγκεντρωσες ολες τις αποριες των τελευταιων ημερων:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back